Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי ספריי מגעים wd40 לרכב, בנוסף קניתי ספריי לניקוי פלסטיקה וספריי לניקוי ריפוד, אפשר להשאיר אותם בבגאז או שיש סכנה בעקבות ימים חמים? 

פורסם

אם אין שמש ישירה- לדעתי אפשרי. 
אצלי באוטו יש WD40, ספריי לחץ אוויר וגזייה של ערכת קפה- הכל בתוך תיקים ומתחת למדף , ללא שמש ישירה, ושורד כך למעלה מ4 שנים. 

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני 5 דקות, שביט כתב:

אם אין שמש ישירה- לדעתי אפשרי. 
אצלי באוטו יש WD40, ספריי לחץ אוויר וגזייה של ערכת קפה- הכל בתוך תיקים ומתחת למדף , ללא שמש ישירה, ושורד כך למעלה מ4 שנים. 

שמש ישירה כלפי הבגאז יש, אין לי חניה פרטית עם סככה

פורסם

יש לי באוטו קבוע ספריי לניקוי מגעים, ספריי סיליקון, WD40, לפעמים גם ספריי קצף לניקוי ריפודים.

כל הנ"ל שנים נמצאים באוטו, כמובן לא אותן אריזות אלא מוחלפים כשהחומר נגמר. 

הכל נמצא בתא המטען ובתוך תיק כלים או בארגז ציוד כלשהו שנותנים עוד שכבת מיגון מחום. 

פורסם

לפני 13 שנה רכשתי ספריי ריח לרכב באוטו דיפו

יומיים אחר כך כל הרכב היה בריח דובדבן, והחלונות היו מאוד דביקים.

• מצחיק 1
פורסם

במשך שנים יש לי ברכב בקבוקי ספריי לפאנצ'רים ועוד, אף פעם לא שמעתי על נזקים כשזה בבגאז' 

כן שמעתי לאחרונה על בקבוק צבע שהתפוצץ בתוך רכב כשהוא היה במושב הקדמי אחרי הרבה זמן בשמש בחודשים החמים של הקיץ 

(רחמנות מה עושים במצב כזה)

יכול להיות שזה גם היה בקבוק שקיבל מכה או פגם בייצור בכל מקרה מומלץ להשאיר בבגאז' כדי שגם במידה ויתפוצץ הנזק לא יהיה גדול כמו פיצוץ על הדשבורד

פורסם
לפני 18 שעות, tan tan כתב:

במשך שנים יש לי ברכב בקבוקי ספריי לפאנצ'רים ועוד, אף פעם לא שמעתי על נזקים כשזה בבגאז' 

גם לי, הבנתי שאם עברו 5 שנים צריך לזרוק ולקנות חדש? לא יודע בוודאות אבל

פורסם
לפני 19 שעות, Buki כתב:

יש לי באוטו קבוע ספריי לניקוי מגעים, ספריי סיליקון, WD40, לפעמים גם ספריי קצף לניקוי ריפודים.

כל הנ"ל שנים נמצאים באוטו, כמובן לא אותן אריזות אלא מוחלפים כשהחומר נגמר. 

הכל נמצא בתא המטען ובתוך תיק כלים או בארגז ציוד כלשהו שנותנים עוד שכבת מיגון מחום. 

שאלה לא קשורה מה ההבדל בין wd40 רגיל לwd40 סיליקון? יש לי חריקות כשאני מעלה ומוריד את החלון וקניתי WD רגיל בשביל זה

פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, eilon101 כתב:

שאלה לא קשורה מה ההבדל בין wd40 רגיל לwd40 סיליקון? יש לי חריקות כשאני מעלה ומוריד את החלון וקניתי WD רגיל בשביל זה

הסיליקון זה יותר ללובריקציה לטווח הארוך, WD40 רגיל יותר לניקוי ולהסרת חלודה במיידי ולטווח הקצר יותר

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני 14 דקות, IsraCar כתב:

אפשר, אבל מיותר.

שומרים בבית, משתמשים ברכב לפי הצורך

אההה...

יש פה אנשים עם סיטרואן ו/או פיאט ישנות אז ספריי מגעים זה חומר שצריך אותו קבוע באופן שוטף ברכב, לא בבית 😁

לפני 18 דקות, eilon101 כתב:

לשימון מסילות חלון - ספריי סיליקון בלבד. 

WD40 הקלאסי אינו חומר שימון, זה חומר לשיחרור ברגים או חלקים תופסים.

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 2

פורסם
לפני 1 דקה, Buki כתב:

אההה...

יש פה אנשים עם סיטרואן ו/או פיאט ישנות אז ספריי מגעים זה חומר שצריך אותו קבוע באופן שוטף ברכב, לא בבית 😁

שאלה לא קשורה קצת, לשמן צד של מאיץ מזגן בבית, גם סיליקון בלבד נכון? ליד הגומיה

פורסם
לפני שעה, Buki כתב:

אההה...

WD40 הקלאסי אינו חומר שימון, זה חומר לשיחרור ברגים או חלקים תופסים.

למה לא עם הרגיל? מסוכן? 

פורסם (נערך)

אין קשר לסכנה, לכל חומר הייעוד שלו. ספריי סיליקון הוא טוב לשמן גומיות של חלונות ודלתות.

כל חומר נוזלי שאתה משנע ברכב, עדיף שיעמוד בתוך ארגז כך שיש פחות סיכוי שיקבל נזקים מכאניים. ואם אין צורך שהוא יהיה איתך - עדיף לאחסן במחסן בבית.

קיבלתי בקבוק ספריי לפנצ'רים מ"ידידים", שמתי אותו בתיק הכלים שאני משתמש בו לתיקון פנצ'רים כי אולי יוכל לעזור יום אחד למישהו. אחרי כמה שבועות נוצר לחץ בין אחד הכלים ותכולת הבקבוק יצאה וטינפה את כל הכלים - מפתח רטיטה, קומפרסור ועוד. נאלצתי לזרוק את התיק ולהחליף אותו, ניגבתי את כל הכלים אבל עד היום נשאר להם קצת ריח. 

לא מכניס יותר את הסירחון הזה לאוטו.

השאלה שלך מזכירה לי את הסיפור על הנהג האוסטרלי שלקח דלי צבע במושב האחורי של מזראטי קבריולט עם מושבי עור, עשה תימרון התחמקות למנוע פגיעה בכלב וקיבל טוטאל-לוס מהביטוח.

Maserati australia cabin paint

עריכה אחרונה על ידי amosbmw
  • מצחיק 1
  • מבאס 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)
בתאריך 11.11.2025 בשעה 17:40, eilon101 כתב:

קניתי ספריי מגעים wd40 לרכב, בנוסף קניתי ספריי לניקוי פלסטיקה וספריי לניקוי ריפוד, אפשר להשאיר אותם בבגאז או שיש סכנה בעקבות ימים חמים? 

לפני 4 שעות, IsraCar כתב:

לסיכום,

אפשר, אבל מיותר.

שומרים בבית, משתמשים ברכב לפי הצורך. 

אלא אם הרכב שלך, הוא ניידת שירות, שנותנת שירות טכני באופן שוטף.

סיכום מעולה ובאמת שלפעמים אני לא מבין את השאלות הללו... מנסים בכח להבין אם משהו שהוא לא הגיוני ברמת העיקרון יכול להיות מספיק הגיוני כדי לעשות אותו (מתוך נוחות בלבד ועל מזבח העצלנות מקריבים את ההגיון?).

לא חייב לבדוק בכוח האם החיים טובים אליך סתם כי ככה או שלא...

יהיו פה לא מעט מגיבים שיגידו וישבעו ברכב שלהם ששנים הם מחזיקים כל מיני תרסיסים במיכלים מתכתיים ושעקרונית אין עם זה בעיה, אבל אני חושב שכל אחד עם קצת שכל מבין שרעיון טוב זה לא, מקסימום רעיון נסבל.

בכל תרסיס יש חומר דוחף והשילוב המדהים של לחץ וחום מאלץ את מרפי להצהיר בגלוי האם הוא אוהב אותך כל פעם מחדש או שהוא מתכוון לבדוק לך חום שלא דרך הפה (בטח במדינת ישראל בשמש ובטח שבטח ברכב שהטמפרטורות בו יכולות להגיע בכיף בקיץ גם ל- 60-70 מעלות).

https://www.youtube.com/watch?v=kwYiVX0U0iw

חוץ מזה:

לפני 4 שעות, eilon101 כתב:

יש הבדל גדול מאוד ול"שימון" חלונות רכב אתה צריך תרסיס סיליקון ולא WD40 הרגיל.

https://ksp.co.il/web/item/184310?srsltid=AfmBOoqTr2zXBOgu5rgf_keDJWiEnZ1x0QfLICks17ZTyRXWjZkiRS9a

תעשה לפי סרטונים ביוטיוב, מראים שם בדיוק איפה לרסס ואיך.

עדיף לנקות את הגומיות של החלונות עם מטלית נקייה ומים (לא חייב מים עם סבון) לפני שמרססים.

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI
  • אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...