Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתור אחד שכילד דחף איזה פין מתכת לשקע, ואחר כך התעסק עם רדיו למפות בימים שפקק היה פקק (טוב, בדירה הזו כבר היו פיוזים קרמיים מלבניים, אבל הספקתי לגור גם במקום שהיו ה״פקקים״ העגולים), אני מעיד שזה מאוד לא נעים, בוודאי כשעדיין אין הגנה על ידי ממסר פחת. העיקר ששרדתי את הזצים.

לגבי שיקוע - הוא קיים בשקעים של גוויס, אבל לא בשקעי ה-55 מ״מ הפשוטים. וגם חסרים השרוולים שקיימים ב-type C האירופי (התקעים הלא מאורקים כמו במטעני USB) וגם המערכת הבריטית ועוד כמה תקנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, Haim_gds כתב:

על זה לא חשבתי, לא זכור לי ששמעתי על התחשמלות כזו איי פעם.

אז עכשיו שמעת. קרה לי כאשר הוצאתי את התקע מהשקע (אני תומך בשקע בזמן שאני מושך את התקע כדי שיצא).

חטפתי זץ' קטן. לא משהו מסוכן, אך עדיין לא נעים.

פורסם
לפני 9 שעות, sperial כתב:

אבל הספקתי לגור גם במקום שהיו ה״פקקים״ העגולים

יותר צעיר ממך🙂 אני זוכר רק את הפיוזים המלבניים. למרבה ה"שמחה" רוב ההתחשמלויות שלי ארעו בגיל יותר מבוגר (בתיכון) ושם היה ממסר פחת.

לפני 9 שעות, sperial כתב:

לגבי שיקוע - הוא קיים בשקעים של גוויס, אבל לא בשקעי ה-55 מ״מ הפשוטים.

ראיתי כבר בעבר, ישנם גם תקעים בהם יש מעין טבעת בגובה נמוך הנכנסת לשקע. 

הנקודה שלי היא שאם המצב הנוכחי כ"כ גרוע אז לשינוי התקן לדרישה לטבעת בתוך טבעת יש הרבה יתרונות:

-תואם אחורה, ניתן להשתמש בשקע ישן + תקע חדש ובשקע חדש + תקע ישן באמצעות מתאם.

-לא דורש שינויים רציניים ביצור.

לפני 9 שעות, guya72 כתב:

אז עכשיו שמעת.

פעם ראשונה בחיים. זה מן הסתם קורה אך זה כ"כ נדיר שלא שמעתי על זה🥴

פורסם

ה״פקק״ העגול היה בחדר ששכרתי במקום העבודה תמורת 40 ש״ח בשנה (מחירי 1987). הארנונה עלתה יותר. בניין ישן במצב תחזוקה לא מי יודע מה, ובתקופה שבה כבר היו מאמ״תים עוד היו שם פיוזים עגולים, לדעתי 10 אמפר (אבל לא באמת התעמקתי).

לגבי שינוי התקן - אין לי מושג. אבל גם אם התקן יעודכן יחלפו הרבה שנים עד שמיליוני תקעים, ובמיוחד שקעים, יוחלפו במעודכנים. עכשיו למדתי שבשנת 2006 התקן השתנה ונקבעו פינים מעט יותר עבים - אני מרגיש את הקושי להכניס ובעיקר להוציא אותם משקעים, אפילו לא ישנים במיוחד.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא באמת התחשמלת עד שנגעת באנודה במסך CRT.

פעם אחת, בגיל 10, העיף אותי 2 מטר אחורה, ולמדתי את כל מה שהתשדירים לבטיחות בחשמל מנסים ללמד, במיאית השנייה.

• מצחיק 2
פורסם

זה סיפור של עשרות קילוולטים. 

אני לא יודע האם יש כאן מישהו שעשה מעבדה בפיזיקה בטכניון בשנות ה-70. היה שם איזה פטנט שנקרא ״עגלת אוויר״ - מתקן שנועד לניסויים במיכניקה, ושכדי לצמצם את החיכוך נע על כריות אויר (זרם אוויר חזק שהוזרם מהבסיס והעגלה רכבה עליו). כדי לסמן את מיקום העגלה בכל זמן היה התקן חשמלי שיצרר ניצוצות בתדירות קבועה בין העגלה וכבל חשמלי נעליה. אפשר להבין שהיה שם מתח של כמה מאות וולטים. הייתי עד למקרה של סטודנט שנגע בכבל הזה ונזרק כמה וכמה מטרים.

פורסם

פראיירים...😉

סוף שנות ה 80 באוניברסיטה, הייתי בטוח שאני חכם גדול וניסיתי למצוא מה הייתה הבעייה באצילוסקופ משנות ה 60 של Tektronix (משהו בגודל מקרר משרדי עם שפופרות וטרנזיסטורים). המזל שלי היה שיצאתי לסיגריה אחרי שכיביתי את הסקופ והנגד בלידר (זליגה) של ה CRT הספיק לפרוק לפחות חלק מהמטען לפני שבטיפשותי נגעתי בו...

אני לא מתייחס לזה כהתחשמלות כי זה היה הרבה יותר.

• מעניין 1
פורסם

נו. זה דומה למה שסיפר @saay222. אולי מסך יותר קטן אז מתח אנודה יותר נמוך. ובאותם ימים את מתח ה-sweep סיפקו שפופרות כי עדיין לא היו התקני מצב מוצק שיכלו לטפל המתח הנדרש. ולא לשכוח שהדברים האלה גם היו לוהטים מהפילמנט. 

באיזה חוג אלקטרוניקה שהייתי בו היה משחק מטופש של להגיש קבל אלקטרוליטי טעון כך שמישהו יתפוס בשתי הרגליים. אז המתח היה 12 וולט צנועים, ועדיין הבהיל אנשים.

פורסם (נערך)
בתאריך 5.11.2025 בשעה 21:58, sperial כתב:

טוב, בדירה הזו כבר היו פיוזים קרמיים מלבניים, אבל הספקתי לגור גם במקום שהיו ה״פקקים״ העגולים

מלבני כזה ?

image.jpeg.6cf69a2b8648dd6c86cf7b3f97c551ab.jpeg

איך נראה העגול ? הוא ישן יותר?

עריכה אחרונה על ידי innvision
  • אהבתי 1
פורסם

יפה.

מזכיר לי שהייתי פעם, לפני 50 שנה או יותר, בטמבוריה ובחורה צעירה עם מבטא אנגלו-סקסי ביקשה "חוט חשמל". בעל החנות עלה וירד 30 פעם והביא כל "חוט חשמל" שהיה במחסן - ולא התאים לה. בסוף הסתבר שחיפשה חוט לפיוז כזה. בוח שלא ידעה איזה זרם התאים (באותם ימים 10 או 15 אמפר).

לא הצלחתי למצוא תמונה של הנתיך היותר ישן

• אהבתי 1

פורסם (נערך)

מניח שהכוונה לכאלו: 

image.thumb.jpeg.08ad2bbf92157a51ba374da9374f1c4f.jpeg

image.jpeg.460628679771350d13ef9d51de78c41d.jpeg

עדין בשימוש במקומות מסוימים בעולם.

גם בישראל אולי ניתן למצוא עדין במבנים ישנים. 

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • רעיון טוב! 1
פורסם

@Tom_22 יפה. אכן כאלה. מדובר בדירת חדר ששכרתי בסוף שנות ה-80 וכבר אז היתה עתיקה.

ראיתי פיוזים דומים (סביר שלא פונקציונאליים) בחשמלית היסטורית במוזיאון הפתוח של ארנהם בהולנד. יש (או, לפחות, היה) להם אוסף של חשמליות היסטוריות שנאספו מכל רחבי הולנד. בכלל, מוזיאון מומלץ לחובבי טכנולוגיות וינטאג׳. מצאתי שם כמה פריטים דומים לכאלה שאימי הביאה כשעלתה מהולנד ב-1950.

פורסם

אני חושב שיותר ישנים.

מסבירים את הביטוח העממי ״פקק״ במובן נתיך (ואכן פעולתם על ידי התכת תייל).

• אהבתי 1

• תוכן חדש...