Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מד הספק עם תקע כנראה אירופאי שאני רוצה למדוד איתו את הספק המחשב שלי, יש חי מתאם לשקע שלו מהסטנדרט שלו לסטנדרט הישראלי אבל לא מהתקע שלו לסטנדרט הישראלי (ניתן להשתמש בשני הפינים בלבד אך אז אין הארקה). 

הייתי שמח להפנייה למתאם או שקע על חוט לסטנדרט הזה.image.thumb.jpeg.6f84074d6647261772eec3f36ab44444.jpeg

פורסם
פורסם

מוצאים גם לפעמים בטמבוריות

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 12 דקות, car_me כתב:

36 תשלומים של 67 אג׳. לאן הגענו.

מצאתי את אותו מתאם ב-18 ש״ח. שים לב שמדובר במתאם ננעל שחיבורו בלתי הפיך, מיועד ליבואנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, sperial כתב:

מצאתי את אותו מתאם ב-18 ש״ח. שים לב שמדובר במתאם ננעל שחיבורו בלתי הפיך, מיועד ליבואנים.

קניתי אחד כזה לכבל סבתא לטעינה של הרכב של הילדה, אכן לא ניתן לפירוק... מעדיף לא לקחת סיכון עם מד ההספק.

משום מה כל המתאמים האלה הם חד-פעמיים, אשמח למתאם הניתן לפירוק.

תודה בכל מקרה

עריכה אחרונה על ידי Haim_gds
תיקון
פורסם

או שתביא/תזמין מאירופה מפצל חשמל עם כבל ותחליף לו את הראש לתקע ישראלי, או שתקנה שקע אירופאי למשל שמתאים לגוויס ותרכיב על קופסת גוויס חיצונית לסוג של כבל מאריך.

לא ראיתי היצע בארץ...

https://amanastore.co.il/shop/שקע-גרמני-סיסטם/

פורסם (נערך)
לפני 16 שעות, Haim_gds כתב:

(ניתן להשתמש בשני הפינים בלבד אך אז אין הארקה). 

אם תסתכל טוב, תראה שבצדדים יש 2 שקעים (שקע בכל צד של הפלסטיק) -> להבנתי, זאת ההארקה שלו.

מאידך, כאשר מסתכלים במתאם - רואים שלתוך השקעים האלו נכנס חלק שיש בו מוליך חשמלי (שגם נועל את המתאם על התקע). זה מחזק את הטענה שדווקא יש כאן הארקה.

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

image.thumb.png.d5023bca2b1c6cd9106d512d9814543e.png

לפני 50 דקות, פריג'י כתב:

או שתביא/תזמין מאירופה מפצל חשמל עם כבל ותחליף לו את הראש לתקע ישראלי

זה נראה כמו הפתרון הנכון, ניתן להשגה בעלי/טמו. בכל מקרה אני זקוק לכבל ההארכה כי אני רוצה את מד ההספק ליד המחשב (כדי שאוכל לקרוא אותו) ןלא תקוע בקיר.

לפני 9 דקות, guya72 כתב:

אם תסתכל טוב, תראה שבצדדים יש 2 שקעים (שקע בכל צד של הפלסטיק) -> להבנתי, זאת ההארקה שלו.

מה שהתכוונתי הוא שניתן להשתמש במכשיר כפי שהוא כאשר מחובר לשקע ישראלי רגיל אם מוותרים על ההארקה. מניסיון אישי, רעיון גרוע😬

פורסם (נערך)

@guya72 אכן בתקע/שקע הגרמני (type F) ההארקה היא שני סרטי המתכת שנמצאים ב-90 מעלות לפינים. במערכת הבלגית/צרפתית (type E) הארקה היא פין הבולט מהשקע ונכנס לפתח בתקע. ממרבית התקעים האירופיים מותאמים לשתי האפשרויות.

יש סבר מפורט בויקיפדיה

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

השקע הישראלי נחשב מאוד לא בטיחותי. אין הגנה מספקת בפני מגע בפין ה״חם״ כשהתקע חצי בחוץ. השקעים הגרמני והצרפתי  שקועים כך שהפינים מוסתרים לפני שהם ״חמים״. אגב, הבטיחותי ביותר הוא הבריטי (type G) שמאובטח גם על ידי שרוולי בידוד על הפינים וגם על ידי תריסים החוסמים את פתחי השקה ונפתחים רק כאשר פין הארקה, הארוך יותר, מוכנס לפתח שלו ודוחף את התריסים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 22 דקות, sperial כתב:

אגב, הבטיחותי ביותר הוא הבריטי (type G) שמאובטח גם על ידי שרוולי בידוד על הפינים וגם על ידי תריסים החוסמים את פתחי השקה ונפתחים רק כאשר פין הארקה, הארוך יותר, מוכנס לפתח שלו ודוחף את התריסים.

ואם אני לא טועה גם יש בו פיוז בשקע עצמו?

פורסם

הפיוז קשור לעניין אחר - לפני כמה עשורים בריטניה סבלה ממחסור בנחושת, ואז חיווטו את כל הבית במעגל אחד, והפיוזים על על מכשיר. כיום יש להם מעגלים עם לוח מסודר בדומה לשלנו.

• מעניין 1

פורסם
לפני 25 דקות, sperial כתב:

השקע הישראלי נחשב מאוד לא בטיחותי. אין הגנה מספקת בפני מגע בפין ה״חם״ כשהתקע חצי בחוץ.

על זה לא חשבתי, לא זכור לי ששמעתי על התחשמלות כזו איי פעם. ברוב השקעים המודרניים ישנה טבעת סביב שלושת חורי השקע, למה לא פשוט להוסיף טבעת נוספת (קטנה יותר) לתקע כדי להמנע מהבעיה ללא כל הטריקים המתוחכמים?

בתור אחד שהתחשמל אי אלו פעמים אני יכול להעיד שזה לא כיף גדול אך תמיד הממסר פחת קפץ כך שלא הייתה סכנה.

• תוכן חדש...