Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מבין למה הוא מוכר אם הוא בצבא

הרי כשהוא קנה את הרכב הוא ידע שיבוא יום והוא יתגייס, הוא היה בן 17 ועכשיו 18 לא?

אז מה קרה עכשיו?

רק שלא בטעות נסעו שם עם המנוע בלי שמן או משהו ועכשיו מוכרים

פורסם
לפני שעה, 𝔼𝕚𝕥𝕒𝕟 כתב:

רק רוצה לוודא שהבנתי נכון – הבעיה המרכזית היא תכנון לקוי של המנוע (דלול שמן), וזו תופעה מוכרת ב-1.5 טורבו. כלומר גם אם הבעלים מקפיד על החלפה כל 7K–8K ק"מ, עדיין ייתכן בלאי פנימי בגלל אובדן שמן בין הטיפולים?

אם אני מבין נכון זה קיים במידה כזו או אחרת ברוב מנועי הטורבו הקטנים.

אני מבין שהמנוע מפגין אמינות טובה אם מקפידים על החלפות תדירות.

לפני שעה, 𝔼𝕚𝕥𝕒𝕟 כתב:

בנוגע להתראה מהמחשב – האם זה מבוסס על זמן או קילומטראז'? האם אתה ממליץ להסתמך עליה, או שפשוט להקפיד באופן ידני על החלפה כל 7K בלי קשר למה שהרכב "אומר"?

אני לא יודע על מה ההתראה מבוססת. האם זה לפי אלגוריתם כלשהו שמשקלל מרחק/זמן/מאמץ/אופי נהיגה או חיישן בשמן או שילוב של השניים.

אני מחליף לפי ההתראה.

אם אני מבין נכון ההבדל המשמעותי בין ההונדה לרכבי טורבו אחרים אינה בתופעה אלא בכך שבהונדה יש את ההתראה וברכבים אחרים הבעלים צריך להחליט מתי להחליף.

לפני שעה, 𝔼𝕚𝕥𝕒𝕟 כתב:

ולשאלה אחרונה – במידה ואני קונה את הרכב, איך היית ממליץ לעקוב אחרי צריכת שמן בפועל? לבדוק מדיד כל שבוע/אלף ק"מ?

אין בעיה של צריכת/אכילת שמן. למעשה ההליך הוא אחר בו המצב לא טוב מפלס השמן עולה. אני לא חוויתי זאת כלל.

לפני שעה, 𝔼𝕚𝕥𝕒𝕟 כתב:

קראתי לא מעט על הדגם הזה, וידוע לי שהקפדה על החלפת שמן איכותי כל 7,000 עד 10,000 ק"מ קריטית במיוחד במנוע הזה, אז זה אחד הדברים הראשונים שאני אבדוק במוסך.

אני לא מכיר דרך לבדוק איך תוחזק הרכב מבחינת השמן בבדיקה במוסך. הדרך לוודא זאת היא ע"י ניירת מסודרת של הטיפולים. אין לך את זה ולכן אתה לוקח סיכון משמעותי שהרכב לא טופל כמו שצריך.

לפני שעתיים, 𝔼𝕚𝕥𝕒𝕟 כתב:

אני מודה שמבחינתי הרכב הזה פשוט קנה אותי – גם במראה, גם בדגם וגם בתוספת של המערכת שהבעלים התקין (אפילו שזה רק בונוס מבחינתי).

הסיוויק הזאת הייתה כבר הרבה זמן ברשימת המשאלות שלי, ואני באמת מקווה שהיא תשרת אותי לאורך שנים כי אני הולך לטפל בה כמו תינוק!

אתה יותר מידי נלהב מרכב שאתה לא מכיר

תוספות זה אחלה. אבל אתה מדבר על 50,000 ק"מ בשנה. אתה צריך בראש ובראשונה רכב תקין, עמיד וחסכוני.

• אהבתי 2
פורסם
לפני כשעה, razi_pazi כתב:

אם אני מבין נכון זה קיים במידה כזו או אחרת ברוב מנועי הטורבו הקטנים.

אני מבין שהמנוע מפגין אמינות טובה אם מקפידים על החלפות תדירות.

אני לא יודע על מה ההתראה מבוססת. האם זה לפי אלגוריתם כלשהו שמשקלל מרחק/זמן/מאמץ/אופי נהיגה או חיישן בשמן או שילוב של השניים.

אני מחליף לפי ההתראה.

אם אני מבין נכון ההבדל המשמעותי בין ההונדה לרכבי טורבו אחרים אינה בתופעה אלא בכך שבהונדה יש את ההתראה וברכבים אחרים הבעלים צריך להחליט מתי להחליף.

אין בעיה של צריכת/אכילת שמן. למעשה ההליך הוא אחר בו המצב לא טוב מפלס השמן עולה. אני לא חוויתי זאת כלל.

אני לא מכיר דרך לבדוק איך תוחזק הרכב מבחינת השמן בבדיקה במוסך. הדרך לוודא זאת היא ע"י ניירת מסודרת של הטיפולים. אין לך את זה ולכן אתה לוקח סיכון משמעותי שהרכב לא טופל כמו שצריך.

אתה יותר מידי נלהב מרכב שאתה לא מכיר

תוספות זה אחלה. אבל אתה מדבר על 50,000 ק"מ בשנה. אתה צריך בראש ובראשונה רכב תקין, עמיד וחסכוני.

תודה ענקית לכל מי שהגיב פה, עזר, הסביר והכווין – אני באמת מעריך את זה מאוד! 🙏

מאז שהייתי נער חלמתי על סיוויק, אז זה בהחלט רכב שאני מגיע אליו מהלב. אני יודע שהתגובות פה באות מתוך דאגה כנה וזה מבורך – הכול בסדר, אין צורך להילחץ. אני בקשר עם האבא של בעל הרכב, ואכן מדובר בבחור שמתגייס לטירונות קרבית – לא איזה סיפור מפוקפק.

כדי לוודא שאני עושה עסקה חכמה, מחר אני לוקח את הרכב גם למכון רישוי וגם למוסך שלי לבדיקה מקיפה – דאבל בדיקה כמו שצריך. בנוסף כמובן שגם אוציא דוח בלקר כדי להיות רגוע מכל כיוון.

הייתה לי מאזדה 2 שקניתי ב־12,000 ₪, ושירתה אותי שלוש שנים עד שלצערי המנוע שלה הלך. תיקון היה אמור לעלות 8,500 ₪ אז נפרדתי ממנה בלב כבד.

מבחינתי אם המצב המכני של הסיוויק טוב, כל הבדיקות יוצאות תקינות, ואני רואה שהרכב טופל כמו שצריך – אז כן, אני מוכן גם לשלם מעל המחירון. כל סיוויק שראיתי עד עכשיו מ-2018 ומעלה היו באזור ה־70K ₪ וזה מעבר לתקציב שלי, אז מבחינתי אם זו עסקה טובה אני הולך עליה.

מולטימדיה, תוספות ושדרוגים לא מטרידים אותי – יש לי חבר טוב בתחום שיכול לעזור לי עם כל דבר טכני כזה אם צריך.

אם יש לכם עוד מידע רלוונטי לשתף לגבי הדגם, תקלות שכיחות, או דברים שחשוב לבדוק – אני יותר מאשמח לשמוע.

שוב תודה לכולכם!

לפני 7 דקות, sperial כתב:

אני תוהה למה לפות״ש לוגו מיוחד. אולי הוא כמו ערוסי, מחפש רכב עם כבוד?

אני מת 😂😂 זה בין הפוסטים הטובים שקראתי בזמן האחרון, לא בטוח אם טרול מקצועי או פרופסור למדע גרעיני 👀

פורסם

היו ימים בפורום

• מצחיק 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, גולדן191 כתב:

אני לא מבין למה הוא מוכר אם הוא בצבא

הרי כשהוא קנה את הרכב הוא ידע שיבוא יום והוא יתגייס, הוא היה בן 17 ועכשיו 18 לא?

אז מה קרה עכשיו?

רק שלא בטעות נסעו שם עם המנוע בלי שמן או משהו ועכשיו מוכרים

שאלה לגיטימית לגמרי, אני מבין את הספק.

לפעמים באמת זה נשמע מוזר שמישהו בן 18 מוכר רכב שהוא קנה לא מזמן, אבל זה לא תמיד סיפור מפוקפק. יש הרבה מקרים שבהם ההורים קונים לילד רכב איכותי ויקר, בלי קשר לפרקטיות – ראיתי לא מזמן חייל שמשרת עם BMW סדרה 3 חדשה, או קיה סטינגר... שזה ממש לא רכב הגיוני לצעיר בטירונות קרבית, אבל כנראה שיש גב כלכלי שמאפשר את זה.

גם במקרה הזה, דיברתי עם האבא, והוא בעצמו אמר לי שהוא זה ששכנע את הבן זוג של הבת שלו למכור את הסיוויק כי הוא כבר בטירונות קרבית ואין לו מתי לנסוע או לתחזק את הרכב כמו שצריך. נשמע לי הגיוני – במקום שהרכב יעמוד סתם, עדיף למכור.

ברור שאני לוקח הכול בעירבון מוגבל, ולכן אני גם לוקח את הרכב לבדיקה כפולה – גם מכון רישוי וגם מוסך שמטפל בי שנים. בנוסף אני מוציא דוח בלקר כדי לוודא היסטוריה נקייה.

החשד שמישהו נסע בלי שמן הוא מוצדק כשמדובר ברכב טורבו, אבל שוב – זו בדיוק הסיבה שאני לא קונה לפני בדיקה מקיפה. אם משהו ייראה חשוד, אני כמובן לא אקח.

תודה שוב על השאלות והעזרה – כל הערה שלכם באמת עוזרת לי לחשוב על עוד דברים לבדוק!

• חברי המעגל הראשון
פורסם

דווקא מתגייס שמוכר רכב זה לא כזה חשוד, גם לי היה רכב כשהתגייסתי ואבא שלי מכר אותו במהלך הטירונות כי לא שווה להחזיק רכב בשביל פעם בחודש שיוצאים הביתה, בשביל זה יש את הרכב של אבא...

מה שחשוד זה למה אבא של החברה שלו מתעסק בזה, אבל לך תבין אנשים כל אחד והנסיבות שלו.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

רק הערה - אם מישהו שטיפל אצל חבר, מוציא לך תדפיס רכישת שמנים, לא רואה פה שום בעיה. אף אחד לא מתאמץ עד כדי כך במכירת רכב לפברק.

הרכב גם ככה מחוץ לאחריות. לא יודע אם רק מחליפים שמן או גם פילטר וכו, אבל העקרון ממש לא נראה לי פסול.

הסיוויק שלי, לא טורבו, נרכשה מאדם ,שפעם היה לו מוסך ובפנסיה הוא מנהל מקצועי של מוסך אחר.

היה לו פנקס כיס, של פעם כזה, עם תיעוד של כל הטיפולים שהוא עשה מהרגע שהרכב יצא מאחריות. 

אמנם השוק היה אז שוק של מוכרים, אבל לא נתקלתי שאנשים משקרים ממש על זה. בדכ כלל התגובות הן - נראה לך שאני שומר טיפולים/לא זוכר איפה טיפלתי, כל פעם במקום אחר/אין לי מושג/עזוב אותי באמשכך/טיפלתי במורשה, רק לא זוכר מתי ואיפה וכמה.

בקריאה שנייה - 

רכב ל50 בשנה לאדם צעיר ובלי חסכונות? רק היברידית !

הייתי גם אומר אולי חשמלית אבל תלוי עמדות וכו.

יש לך כוח ל5 עד6 ביקורים במוסך/חבר שיחליף שמן?

פורסם
לפני כשעה, KipodYam כתב:

רק הערה - אם מישהו שטיפל אצל חבר, מוציא לך תדפיס רכישת שמנים, לא רואה פה שום בעיה. אף אחד לא מתאמץ עד כדי כך במכירת רכב לפברק.

הרכב גם ככה מחוץ לאחריות. לא יודע אם רק מחליפים שמן או גם פילטר וכו, אבל העקרון ממש לא נראה לי פסול.

הסיוויק שלי, לא טורבו, נרכשה מאדם ,שפעם היה לו מוסך ובפנסיה הוא מנהל מקצועי של מוסך אחר.

היה לו פנקס כיס, של פעם כזה, עם תיעוד של כל הטיפולים שהוא עשה מהרגע שהרכב יצא מאחריות. 

אמנם השוק היה אז שוק של מוכרים, אבל לא נתקלתי שאנשים משקרים ממש על זה. בדכ כלל התגובות הן - נראה לך שאני שומר טיפולים/לא זוכר איפה טיפלתי, כל פעם במקום אחר/אין לי מושג/עזוב אותי באמשכך/טיפלתי במורשה, רק לא זוכר מתי ואיפה וכמה.

בקריאה שנייה - 

רכב ל50 בשנה לאדם צעיר ובלי חסכונות? רק היברידית !

הייתי גם אומר אולי חשמלית אבל תלוי עמדות וכו.

יש לך כוח ל5 עד6 ביקורים במוסך/חבר שיחליף שמן?

לגבי הטיפולים אני אבקש מחר ספר טיפולים מסודר והכול. בעל הרכב אמר שהוא אצלו שנה וחצי ועשה שלושה טיפולים כל 10,000 ק"מ. אני מתכוון לטפל ברכב הזה כמו בייבי, כנראה אפילו כל 7,000.

יש לי כוח לזה — אני גם ככה מטייל הרבה במדינה היפה שלנו, אז ביקור במוסך זה לא ביג דיל מבחינתי, אפילו סוג של בידור 😁🤘 יש לי מוסך מקצועי וגם עם אווירה טובה.

לגבי הקילומטראז’ – 50 אלף בשנה זה נראה הרבה, אבל ציינתי שאני כנראה אעשה בערך 1,000 ק"מ בשבוע, וזה גם משתנה. יש שבועות שאני בקושי מגיע ל-100, אז הכול תלוי בעומס ובשגרה.

פורסם

תראה, גם אם תעשה חצי הקילומטראז׳ זה עדיין הרבה. אתה זקוק לרכב דיזל - אבל קשה למצוא רכב דיזל בלי קילומטראז׳ אסטרונומי.

רק תעשה לעצמך טובה אחת גדולה - תתקכז בתכונות שהופכות את הרכב לכלי תחבורה יעיל. לא במה שהופך אותונךצעצוע.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 26 דקות, sperial כתב:

תראה, גם אם תעשה חצי הקילומטראז׳ זה עדיין הרבה. אתה זקוק לרכב דיזל - אבל קשה למצוא רכב דיזל בלי קילומטראז׳ אסטרונומי.

רק תעשה לעצמך טובה אחת גדולה - תתקכז בתכונות שהופכות את הרכב לכלי תחבורה יעיל. לא במה שהופך אותונךצעצוע.

יש לך המלצה למשהו אחר? 

במידה ולא ילך עם הרכב בנתיבות מה חברי הפורום אומרים על זה?:

מצאתי מודעה ביד2 שחשבתי שתעניין אותך: https://www.yad2.co.il/vehicles/item/7gs5lmh9

פורסם
לפני 51 דקות, 𝔼𝕚𝕥𝕒𝕟 כתב:

יש לך המלצה למשהו אחר? 

מצאתי מודעה ביד2 שחשבתי שתעניין אותך: https://www.yad2.co.il/vehicles/item/7gs5lmh9

למה אתה צריך 180 כ"ס? סתם בזבוז דלק וגם דגם שמצריך טיפולים תכופים

עדיף לך למצוא משהו חסכוני יותר

פורסם
לפני 53 דקות, 𝔼𝕚𝕥𝕒𝕟 כתב:

שעם תוספת של 40 כ"ס למנוע 1.5 שגם ככה די מתוח, זה מתכון לתחזוקה שוטפת יקרה,

ואפילו יקרה מאוד אם הבעלים הקודם קרע לה את הצורה, וכנראה שכן כי בשביל מה שיפר.

רכב כזה אגב, הוא מגנט לשוטרים. צפה עצירות תכופות לביקורת, גם בגזרת חוקיות השיפור.

זו מנתיבות כבר נראית מהוגנת יותר...

פורסם
לפני 7 דקות, 𝔼𝕚𝕥𝕒𝕟 כתב:

אשמח לשמוע הצעות איש יקר 😁🤘

יש קורולה היברידית יד2 עם ק"מ מתחת ל 120K ק"מ ביד2 במחיר של 76K ש"ח תבדוק... אתה לא צריך 180 כ"ס זה סתם לפוזה.. תחפש רכב לא פוזה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...