Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

ברשותנו פורד פיאסטה שנת 2011. נמצא אצלנו כבר 4 - 5 שנים. רכב מוצלח, אבל מכיוון שמדובר ברכב די ישן שגם קניתי אותו כיד 4, הגיע הזמן להחליף. הצורך יהיה זוג ותינוק. אוטומט - חובה. התקציב שחשבתי עליו הוא איפשהו באיזורים של 30 - 50 אלף. הלוואי שהיה אפשר לרדת, אבל מרגיש לי שבימינו גם זה תקציב מאוד קטן.

אשמח לחוות דעתכם על הדגמים הבאים שחשבתי לבדוק ודגשים לגביהם. אם יש דגמים נוספים מומלצים, אשמח לדעת. אני מחפש בעיקר דגמים שהם בסגנון של הפיאסטה, רכב מוצלח שאיבד שווי מהר כי זה פורד. המחירים של דגמים כגון מאזדה 2, הונדה ג'אז, יונדאי I20 - בשמיים.

1. רנו קליאו. יש את דור רביעי שהיה עד 2020, שנמכר במחירים די נוחים. יש את דור חמישי בין 2020 עד 2024 שנמכר בטווח העליון של התקציב ומעבר. הבנתי שרמת האמינות סבירה ואף טובה (שלא כמו המנועים הטבולים של רנו וסיטרואן) - האם כך?

2. דאצ'יה לוגאן ודאצ'יה סנדרו, פלוס מינוס 2016 עד 2021. זול. איכות פנים נמוכה אבל זה לא מאוד מטריד אותי. אמינות מנוע סבירה? מה שכן מטריד אותי, זה עניין הבטיחות - עד לכדי פסילת הרכב. אשמח לדעתכם.

3. שברולט טראקס. הדור שהיה עד 2020. מוסך שברולט בו אני מטפל כבר 7 שנים טוען שיש מחלות אבל בהנתן בדיקה ששוללת אותן, זו בחירה סבירה. שילוב לא רע של אבזור ונוחות עם מחיר - האם כך?

4. פיאט טיפו. יש מעט למכירה ושמתי לב שיש כאלו שמוכרים במחירים הזויים. כך שיהיה קשה למצוא.

5. סיאט איביזה מהדור של עד 2017. כבר די ישן, אז תוהה האם שווה.

תודה

פורסם

אוטומט חובה - עדיף לפסול את הקליאו דור 4 עם הגיר הרובוטי הפחות מוצלח והמנוע לא להיט גם.

לגבי הסנדרו לוגאן עם הגיר החד מצמדי שמעבר שמצריך התרגלות גם לא נוח במיוחד גם ביחס לגירים דומים. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

אני רכשתי קליאו דור 5.

היא לא מרווחת מאחור אך מאובזרת, בטיחותית, ביצועים סך הכול טובים מושבים נוחים. אכן המכל6לים שונים מאשר דור 4, לי יש את מנוע ה1.0 ויש 1.3 חזק מדמעותית, אך עם גיר רובוטי. 

מהרשימה הייתי בוחר בטיפו, מרווחת, תא מטען גדול.

הייתי בודק יונדאי i20 עם מנוע 1.4 שדי מרווחת מאחור אך לא זריזה או חסכונית.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

שכחתי לכתוב מה חשוב לי וכבר אי אפשר לערוך. 

ביצועים - לא חשוב במיוחד. גיר נוח - לא חשוב במיוחד. אם צריך לספוג את חוסר הנוחות של גיר רובוטי מעצבן - אז נספוג. האמינות צריכה להיות סבירה פלוס, וכמו כן הבטיחות. 

מה זה אומר "מנוע לא להיט" בקליאו דור 4? אמינות לקויה? המחירים של I20 די הזויים לדעתי.

פורסם

אכן מנוע וגיר רובוטי לא הכי אמינים.

מה שאמין עולה בהתאם. 

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני לא בטוח אם רלוונטי אבל התקציב שלך מגרד מלמטה וולוו v40 מהשנים שבו הם עברו למנועים שלהם שנחשבים אמינים ולגיר אייסין יפני אמין.

לא מדבר מניסיון אישי, רק מבחור שעבד איתי אבל הרכב מוצלח ועלויות אחזקה סבירות (למרות שלא חסכוני בדלק).

בקיצור, תמורה טובה לכסף ואם יש לך את הזמן למצוא אחד שמור שטופל היטב, יכול להיות ששווה לשקול.

מה שכן, חיסרון נוסף למשפחה שיכולה לגדול זה תא מטען קטנטן.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
בתאריך 17.10.2025 בשעה 18:27, Ido.G כתב:

שלום לכולם.אני מחפש בעיקר דגמים שהם בסגנון של הפיאסטה, רכב מוצלח שאיבד שווי מהר כי זה פורד. המחירים של דגמים כגון מאזדה 2, הונדה ג'אז, יונדאי I20 - בשמיים.

אני בהחלט מתחבר לרעיון של להינות מהמוניטין הרע וירידת ערך בחיפוש רכב משומש.

אבל, וזה אבל גדול, יש פעמים שירידת הערך היא בגלל מוניטין רע אף שהרכב בסדר ולעיתים המוניטין המפוקפק מוצדק.

פורד נשחטו בשוק המשומשות במידה רבה בגלל זוועות הגיר הרובוטי בפוקוס. וזה השליך על כל המותג, כולל הפיאסטה שלכםץ אף שהפיאסטה בכלל אל עם בעיות אמינות, אלא להיפך.

מצד שני קליאו דור 4 בגרסא הרלוונטית זה רכב עם מנוע מאוד בעייתי וגיר מאוד בעייתי. ירידת הערך שם היא מהמוצדקות. וגם במחירי רצפה זו רכישה מפוקפקת.

לפני שנתיים מכרנו את הקליאו שירשנו מאבי (1.2 טורבו רובוטי) שטופלה בהקפדה וננהגה מעט ושתתה הון עתק בתיקונים. לבסוף הרמנו ידיים ומכרנו לבעלים של מגרש שהגיע עם גרר. המחירון היה 33,000. מכרנו ב 8,500. איך שמחתי לקבל את הסכום הזעום הזה עבור הרכב הרקוב.

בקיצור, לא לחשוב שכל רכב שמאבד את ערכו במרץ הוא פתח לעסקה טובה

סוזוקי איגניס נכנסת לתקציב.

דירוג בטיחות נמוך. אני חושב שבעיקר בגלל היעדר מערכות אקטיביות מודרניות.

לנוסעים הרבה יותר מרווח מבפנים ממה שנראה מבחוץ. יותר מהקליאו מניסיון. תא מטען קטן.

לא רכב שמאבד מערכו אלא להיפך אבל זו קטגוריה מתחת ובמקור זה רכב לא יקר.

מאוד אמין וזול לתחזוקה.

הסתייגות עקרית לשיקולכם היא שזה רכב שיותר מתאים לעיר ולפרבר. פחות לבינעירוני. 

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
פורסם

פיאט טיפו 2017-2019 פשוט, אמין, וזול.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לפני שעתיים, razi_pazi כתב:

...
אבל, וזה אבל גדול, יש פעמים שירידת הערך היא בגלל מוניטין רע אף שהרכב בסדר ולעיתים המוניטין המפוקפק מוצדק.

...

...

כן. זה ברור. לכן פסלתי את פז'ו 208, סיטרואן C3, ועוד.

אבדוק גם את האיגניס - תודה.

פורסם

אנחנו מאוד מרוצים מהאיגניס שלנו. אבל זה רכב שני במשפחה. נוסע בעיקר בעיר ובפרברים.

ההסתייגויות לגביו כרכב משפחתי הן תא מטען קטן והעובדה שבבינעירוני הוא נחות מרכבי סופר מיני. קטן צר וגבוה. זה סוג של ננו ג'יפון...

הוא גם קל ופשוט ולכן לא רכב שסופג יפה מהמורות וכבישים לא חלקים.

עם זאת, אם רוב הנסועה בעיר זה רכב מצויין. קליל לתמרון, אלוף חניות מפתיע מאוד במרווח הפנימי (בודאי ביחס ללחיצוני, אבל גם מול רכב כמו הקליאו יותר מרווח לנוסעים מקדימה ומאחור).

אמין וזול לתחזוקה. וזול לביטוח, בודאי בהשוואה למתחרים האחרים שמצטיינים באמינות גבוהה 

פורסם

אומנם אפשר להסתדר עם סופר מיני

אבל הרבה יותר נוח לנסוע במשפחתית עם תינוק. במיוחד אם צריך לקחת את העגלה תדיר.

הבדלי המחיר בין סופר מיני למשפחתית לא גבוהים במיוחד כך שהייתי פותח את הראש גם למשפחתית.

.

פורסם
לפני 11 שעות, razi_pazi כתב:

אני בהחלט מתחבר לרעיון של להינות מהמוניטין הרע וירידת ערך בחיפוש רכב משומש.

פורד נשחטו בשוק המשומשות במידה רבה בגלל זוועות הגיר הרובוטי בפוקוס. וזה השליך על כל המותג, כולל הפיאסטה שלכםץ אף שהפיאסטה בכלל אל עם בעיות אמינות, אלא להיפך.

מצד שני קליאו דור 4 בגרסא הרלוונטית זה רכב עם מנוע מאוד בעייתי וגיר מאוד בעייתי. ירידת הערך שם היא מהמוצדקות. וגם במחירי רצפה זו רכישה מפוקפקת.

לפני שנתיים מכרנו את הקליאו שירשנו מאבי (1.2 טורבו רובוטי) שטופלה בהקפדה וננהגה מעט ושתתה הון עתק בתיקונים. לבסוף הרמנו ידיים ומכרנו לבעלים של מגרש שהגיע עם גרר. המחירון היה 33,000. מכרנו ב 8,500. איך שמחתי לקבל את הסכום הזעום הזה עבור הרכב הרקוב.

בקיצור, לא לחשוב שכל רכב שמאבד את ערכו במרץ הוא פתח לעסקה טובה

דירוג בטיחות נמוך. אני חושב שבעיקר בגלל היעדר מערכות אקטיביות מודרניות.

לנוסעים הרבה יותר מרווח מבפנים ממה שנראה מבחוץ. יותר מהקליאו מניסיון. תא מטען קטן.

לא רכב שמאבד מערכו אלא להיפך אבל זו קטגוריה מתחת ובמקור זה רכב לא יקר.

מאוד אמין וזול לתחזוקה.

הסתייגות עקרית לשיקולכם היא שזה רכב שיותר מתאים לעיר ולפרבר. פחות לבינעירוני. 

אבא שלי מכר לפני כמה ימים את הקליאו שלו, 2014,יד 1 עם 75 אלף ק"מ סטיישן כול הצבע גמור.

מחירון 27700, נמכר ב 25 אלף. לא רע בכלל.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 13 שעות, om2 כתב:

אומנם אפשר להסתדר עם סופר מיני

אבל הרבה יותר נוח לנסוע במשפחתית עם תינוק. במיוחד אם צריך לקחת את העגלה תדיר.

הבדלי המחיר בין סופר מיני למשפחתית לא גבוהים במיוחד כך שהייתי פותח את הראש גם למשפחתית.

באופן עקרוני זה נשמע לי מוזר - אני מכיר הפרש יחסית גדול. אבל הראש פתוח.

אשמח להמלצות גם בתחום הזה.

פורסם
לפני 10 שעות, yulianx כתב:

אבא שלי מכר לפני כמה ימים את הקליאו שלו, 2014,יד 1 עם 75 אלף ק"מ סטיישן כול הצבע גמור.

מחירון 27700, נמכר ב 25 אלף. לא רע בכלל.

גרסת 1.2 טורבו בנזית עם גיר אוטומטי/רובוטי?

אם כן אז נהדר.

שאר הגרסאות (דיזל או בנזין ידני לסוגיה) אמינות בהחלט.

פורסם

אכן 1.2 רובוטית.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...