Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם,

מחזיק בקורולה היברידית 2020 ומעוניין בעסקה לעבור לליסינג חדש וכל הדרך לעשות טרייד אין.

הגיע הזמן להתחיל ליסוע ברכב חדש ולחדש את העסקה כל שלוש שנים.

מבקש עצות וטיפים מבעלי ניסיון שכבר היו בסרט הזה:

1. המלצה על חברה אמינה שיציעו עסקה טובה וגם תבצע טרייד אין.

2. האם עדיף לי דרכם או למכור לבד את הקורולה 2020 ? לא אוהב את כאבי הראש שלהמכירה.

3. מחפש חברה גמישה, עם אפשרות שהביטוח והטסט יהיה על שמי (כי אני מקבל החזר מהעבודה)

4. אני רוצה רכב היברידי

תודה מראש לכל הממליצים

נוסע בפריוס 2008

פורסם

מה הסיבה בגללה אתה רוצה להחליף את הקורולה?

תמיד עדיף לנסות למכור לבד, כשאתה מוסר רכב לטרייד אין הוא חייב להרוחיח, לכן יתן לך תמורה גרועה לרכבך. ואז מגיע המימון/ליסינג שגם עליו החברה תרצה להרוויח.

כיוון שעיסקות מימון הן מאוד אישיות תצטרך לקבל הצעות אישיות, רק כיתות רגליים יאפשר השוואה בין כמה הצעות.

המלצתי - אם הדבר אפשרי - להתחיל בבחינת מימון בנקאי (או הלוואה מחברת ביטוח).

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

1. כמעט כל חברה תשמח להציע לך עסקה, ולקבל את הרכב שלך בטרייד-אין ובלבד שהרכב עם קילומטראז' סביר, וללא תאונות משמעותיות.

2. עדיף לך למכור לבד כי מדובר בדגם שיחסית קל למכור.

3. נסה ביוניון מובילטי

דעתי האישית היא שברוב המכריע של המקרים ליסינג כזה הוא מצד אחד הדרך הבטוחה לבעלות על רכב - אתה יודע בדיוק כמה תעלה לך הבעלות על הרכב.

מצד שנה זאת אחת הדרכים היקרות אם לא היקרה ביותר לבעלות על רכב.

• רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני אכתוב בצורה גסה: אם אתה לא מסוגל לממן רכב חדש מכיסךאל תקנה רכב חדש. יוצא מכלל זה אם מדובר בהלוואת גישור קצרה או אם מדובר בעסק ויש שיקולים חשבונאיים (והרכב משמש ליצירת הכנסות). אבל מהודעת הפתיחה ברי לי שלא זה מצבך.

תביא בחשבון שכשאתה נכנס לעסקה של 3 שנים אתה גם משלם דמי שכירות גבוהים, וגם, בתום 3 השנים, מחזיר את הרכב והתמורה שאתה מקבל היא לפי שמאות, מה שכמעט מבטיח שתקבל פחות ממה שאתה מצפה. ואם אין לך הסכום הנדרש ואתה מחדש חוזה עם רכב נוסף אתה נכנס למעגל קסמים.

• רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 1 דקה, sperial כתב:

בתום 3 השנים, מחזיר את הרכב והתמורה שאתה מקבל היא לפי שמאות

דווקא זה מרכיב שאפשר לבטח בתוספת תשלום של כמה עשרות שקלים בחודש.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
לפני 23 דקות, sperial כתב:

אני אכתוב בצורה גסה: אם אתה לא מסוגל לממן רכב חדש מכיסךאל תקנה רכב חדש.

קצת לא מסכים עם ההכללה הזאת.

אני לא יודע מה מצבו של פותח השרשור.

כל בחירה שוות ערך לכסף. במכירה לטרייד אין הוא מן הסתם משלם על הנוחות, בהפסד כסף ממחיר המכירה. 

אני חושב שהיום 80% מסוגלים לממן את הרכישה של רכב חדש. לדעתי רכב חדש שווה איכות חיים גבוהה (ביקורים מועטים במוסך, אחריות, וכמובן חווית נהיגה ברכב חדש.. ).

• מעניין 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

אני אכתוב בצורה גסה: אם אתה לא מסוגל לממן רכב חדש מכיסךאל תקנה רכב חדש. יוצא מכלל זה אם מדובר בהלוואת גישור קצרה או אם מדובר בעסק ויש שיקולים חשבונאיים (והרכב משמש ליצירת הכנסות). אבל מהודעת הפתיחה ברי לי שלא זה מצבך.

תביא בחשבון שכשאתה נכנס לעסקה של 3 שנים אתה גם משלם דמי שכירות גבוהים, וגם, בתום 3 השנים, מחזיר את הרכב והתמורה שאתה מקבל היא לפי שמאות, מה שכמעט מבטיח שתקבל פחות ממה שאתה מצפה. ואם אין לך הסכום הנדרש ואתה מחדש חוזה עם רכב נוסף אתה נכנס למעגל קסמים.

אני בהחלט מסוגל לממן רכב חדש מכיסי.

מה שאני מנסה להבין בשורה התחתונה זה מה הפער הכספי לטווח של נניח שלוש שנים בין להחזיק את הקורולה 2020 שלי כולל אחזקה ותיקונים לבין לקחת רכב חדש בליסינג.

כשאדע מה הסכום אוכל לקבל החלטה.

נ.ב. הכסף (לא הרכב) נדרש להשקעה בעסק פרטי שאני מעריך שיתן תשואה נאה.

• מעניין 1

נוסע בפריוס 2008

פורסם

לא מכירים אותך, לא יודעים כמה כסף יש לך וכמה תצטרך לגייס ובאילו תנאים, לא יודעים מה מצב הקורולה, לא יודעים מה הנסועה, לא יודעים עוד הרבה דברים. בקיצור, שאלה עם יותר מידי נעלמים.

אין לך ברירה אלא לכתת רגליך בין סוכנויות הרכב והבנקים ולברר בעצמך. מכל מקום, אם אין סיבה להחליף את הקורולה, כגון אי התאמה לצרכים או ריבוי תקלות, סביר שכלכלית עדיף להמשיך להחזיק בה.

• רעיון טוב! 1

פורסם
בתאריך 3.10.2025 בשעה 18:47, sperial כתב:

לא מכירים אותך, לא יודעים כמה כסף יש לך וכמה תצטרך לגייס ובאילו תנאים, לא יודעים מה מצב הקורולה, לא יודעים מה הנסועה, לא יודעים עוד הרבה דברים. בקיצור, שאלה עם יותר מידי נעלמים.

אין לך ברירה אלא לכתת רגליך בין סוכנויות הרכב והבנקים ולברר בעצמך. מכל מקום, אם אין סיבה להחליף את הקורולה, כגון אי התאמה לצרכים או ריבוי תקלות, סביר שכלכלית עדיף להמשיך להחזיק בה.

תאום ציפיות:

ציפיתי להמלצה על סוכנות טובה ואמינה מניסיונם של אחרים וכן לחוות דעת של מישהו שביצע מהלך דומה ללמוד מניסיונו, בינתיים השארתי מספר טלפון שיחזרו אלי, הקורולה היא היברידית עם ק"מ נמוך אני מקווה לקבל מהם הצעה הוגנת, אם לא אז אמכור בעצמי.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

אתה מצפה לקבל ייעוץ. כיוון שמדובר בנושא מאוד שתלוי בנתוניים אישיים לא תוכל לקבל המלצה כללית. הדבר נכון במיוחד לעניינים הכספיים שלגביהם רק אתה תוכל לקבל הצעות שרלוונטיות לך.

לגבי ״סוכנויות״ - יש סוגים שונים של סוכנויות רכב, רמת האמינות שלהן משתנה וכך גם מבחר הרכבים המוצעים. לגבי דרכי המימון - אל תתעקש לקשור אותן לסוכנויות, כי יש סיכוי גבוה שהלוואה ממקור אחר תהיה עדיפה. אבל בלי שתבדוק לא תדע.

אגב, אם הבנק ״שלך״ מערים קשיים או מציע תנאים גרועים זה אומר ״עזוב אותנו באמאש׳ך״, שמשמעותו שהסיכון שלך כלווה גבוה ועדיף שתרד מכל הסיפור.

• אהבתי 1

פורסם

כדאי להבהיר נקודה חשובה.

מכירת הרכב לא "משחררת" לך כסף. היא פשוט תגרום לך לשלם ריבית גבוהה יותר (שגלומה בתשלום החודשי של עסקת הליסינג) על סכום גבוה יותר בערך של הרכב החדש.

אם אתה צריך כסף שאין לך - לך לבנק ותקח הלוואה.

• רעיון טוב! 2

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

אגב, אם הבנק ״שלך״ מערים קשיים או מציע תנאים גרועים זה אומר ״עזוב אותנו באמאש׳ך״, שמשמעותו שהסיכון שלך כלווה גבוה ועדיף שתרד מכל הסיפור.

זה ממש לא תמיד נכון. בזמנו ביקשתי הלוואה של כמה עשרות אלפי שקלים לטווח של מספר חודשים ולא הסכימו לרדת מפריים פלוס 2.4 אחוז. זה חשבון שהוא בפלוס בלבד בסביבות עשור, משכורת מכובדת ומשכנתא אפסית. Bdi מעולה. לפעמים יש להם את השיקולים שלהם שלא קשורים לטיב הלווה.

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 3.10.2025 בשעה 18:37, spring כתב:

מה שאני מנסה להבין בשורה התחתונה זה מה הפער הכספי לטווח של נניח שלוש שנים בין להחזיק את הקורולה 2020 שלי כולל אחזקה ותיקונים לבין לקחת רכב חדש בליסינג.

אם אתה מסוגל לממן רכב חדש מכיסך אז פשוט תיקח את הכסף הזה להשקעה בעסק הפרטי.

ואם כוונתך לממן באמצעות הלוואה אז תעשה הלוואה אחרת בלי קשר לרכב ואץ הכסף תשקיע בעסק.

כל ההיבטים שפרטת בפתיחת השרשור אלו היבטים של נוחות שעולה כסף.

יהיה לך יותר כלכלי למכור לבד את הקורולה שלך

יהיה לך יותר כלכלי להשיג מימון לא בעסקת הרכב עצמה

ובעיקר הכי כלכלי זה להשאר אם הרכב הנוכחי

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
בתאריך 3.10.2025 בשעה 15:08, spring כתב:

1. המלצה על חברה אמינה שיציעו עסקה טובה וגם תבצע טרייד אין.

2. האם עדיף לי דרכם או למכור לבד את הקורולה 2020 ? לא אוהב את כאבי הראש שלהמכירה.

3. מחפש חברה גמישה, עם אפשרות שהביטוח והטסט יהיה על שמי (כי אני מקבל החזר מהעבודה)

4. אני רוצה רכב היברידי

1. כל החברות ישמחו לבצע המרה (טרייד), אבל הרבה פעמים זה מסתיר שמשלמים לך הרבה פחות עבור הרכב שלך. הסיכון הכי קטן הוא בדרך כלל בסוכנות של היבואן של הרכב שאתה רוצה לחכור (אם טויוטה אז זה יוניון).

2. כמעט תמיד עדיף למכור לבד במיוחד ברכב מבוקש כמו קורולה. לנוחות של המרה יש מחיר לא קטן. אם אתה מודע לזה אז זה בסדר.

3. במקרים מסוימים אפילו ירשמו את הרכב על שמך, אבל זה תלוי באותיות הקטנות.

בתאריך 3.10.2025 בשעה 18:37, spring כתב:

מימון עצמי זו כמעט תמיד הדרך הכי כלכלית, בוודאי בסביבת הריבית הנוכחית. אף אחד לא יכול להתחייב לך על עלות תיקונים אבל ברכב חדש עיקר ההוצאה היא על פחת (ירידת ערך) ופחות על תיקונים. תבין שהחברות האלה הן לא מוסדות צדקה, ולכן כמעט תמיד לא כדאי לחכור רכב דרכם. אבל תצטרך לקבל הצעות, ולקרוא את האותיות הקטנות ולהשוות בעצמך.

(אם יש לך השקעה עם תשואה גבוהה וסיכון נמוך למה אתה מתלבט?)

לפני 10 שעות, spring כתב:

ציפיתי להמלצה על סוכנות טובה ואמינה מניסיונם של אחרים וכן לחוות דעת של מישהו שביצע מהלך דומה ללמוד מניסיונו

אין הרבה המלצות כי בדרך כלל זה לא משתלם. בנוסף יכולה להיות שונות רבה בתנאים בהתאם לרכב שאתה מתכוון לחכור, התאריך וגם בין סניפים שונים.

• רעיון טוב! 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...