Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים,חייב לשתף במקרה הזוי שקרה לי אתמול בחיפוש רכב,ראיתי מודעה ביד 2,רכב עם נתונים טובים לכאורה,התקשרתי למוכר וביקשתי ממנו שישלח לי רישיון רכב,עשיתי בדיקת משכונות,ודו"ח סליקה,הכל היה סבבה

וקבעתי להיפגש איתו,מגיע לבן אדם שלום שלום בנחמדות ובכייף וביקשתי שיפתח מכסה מנוע,התחלתי לבדוק מספר שילדה ומספר מנוע מול רישיון הרכב,המוכר התחיל לעקם את הפרצוף ואומר לי אם אתה לא סומך עליי בכאלה

דברים אז אין ביננו אימון,הסתכלתי עליו בהלם ואמרתי לו מה הפירוש?זה הדבר הכי בסיסי שמתחילים איתו לזהות את הרכב...פתחתי מכסה שמן לבדוק שאין בוצה,צמיגים,דלתות שהכל נפתח נסגר...ככה מלמעלה,

לגבי מחיר הרכב חודש לפני טסט,לא מוכן להתגמש בכלום ושום דבר..ואז שאני אומר לו שאפשר לקחת את הרכב לבדיקה הוא פשוט סירב,התחיל להגיד מישהו שם לי אלפייה שאשמור לי את הרכב,מלא מתקשרים אליי,פה כבר ממש

זה היה מעצבן,אמרתי לו בשביל מה קבעת פגישה אם אתה מסרב ללכת לבדיקה?מה בדיוק חשבת שאני ישכיב 60 אלף או 70 אלף בלי ללכת לבדיקה?

הסברתי לו גם(כמובן שבשלב הזה היה ברור שלא מתקדם לכלום)שהדוח סליקה לא ממש שווה ברכבי ליסינג ובכל רכב,זה רק סינון ראשוני,ובהחלט יש מצב שבבדיקה יזהו שהרכב חטף מלא בומבות בחיים שלו.(למי שלא בעניינים אני יסביר,יש הרבה מכות ותאונות שמתקנים בלי לערב את חברות הביטוח ולכן זה לא מופיע ולא יופיע בדו"ח סליקה,כזה דבר אפשר לזהות רק במכון בדיקה,עדיין חשוב דוח סליקה בתור סינון ראשוני)

בקיצור אשמח לטיפים להימנע ממוכרים הזויים...

עריכה אחרונה על ידי mazda2011
מידע
  • אהבתי 1
פורסם

ברור מה השאלה בכלל,תקשיבי,יש לי חבר שיודע שאני מחפש לקנות רכב..ואומר לי שתקנה את הרכב אקנה ממך את שלך בלי שום בדיקה כי סומך עליך,אמרתי לו הפוך גוטה הפוך...לא אמכור לך בלי שתקח את הרכב לבדיקה אצל המוסכניק שלך,וזה דווקא בגלל שאתה חבר,אתה לא אמור לסמוך על כלום ולקחת לבדיקה.

פורסם

אני לא חושב שיכולת לפעול יותר טוב .

קבלת רשיון רכב והוצאת דו"ח סליקה אילו נקודות טובות להתחלה ואי אפשר לדעת הכל מראש על מי נופלים.

מהצד השני אילו היית מתחיל להקשות על המוכר בשאלות מרובות בטלפון , או מתחיל להתמקח בטלפון היית עלול ליצור רושם של נודניק ולהרתיע את המוכר

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם

הטיפ הכי טוב שאני יכול להייעץ לך בנוגע לסינון ראשוני זה... לעשות סינון ראשוני. 

קבעת פגישה עם הבנאדם אבל לא שאלת לפני אם הוא מוכן ללכת לבדיקה, או אם הוא גמיש במחיר. הנחת שכן, אבל אם כמו שהוא אומר יש לו תור של אנשים שמעוניינים ברכב, אז למה שהוא יבזבז שעתיים שלוש מהחיים שלו ללכת לבדיקה ובנוסף גם להוריד מחיר? 

וסתם טיפ קטן, אם אתה מעוניין ברכב מבוקש עם נתונים טובים, קח בחשבון שאם יש לך צ'ק ליסט נרחב לגבי בדיקות ושאלות על הרכב, תצטרך לצמצם אותו משמעותית או אפילו לוותר עליו, כי אחרת המוכר ילך על קונים אחרים, פחות "חופרים"

• רעיון טוב! 1
פורסם

אמת,משתדל לא "לחפור" בטלפון לגבי מחירים,כמו שאמרת לא ליצור כבר בשיחה ראשונית הרתעה למוכר.

לפני 4 דקות, davemustaine87 כתב:

הטיפ הכי טוב שאני יכול להייעץ לך בנוגע לסינון ראשוני זה... לעשות סינון ראשוני. 

קבעת פגישה עם הבנאדם אבל לא שאלת לפני אם הוא מוכן ללכת לבדיקה, או אם הוא גמיש במחיר. הנחת שכן, אבל אם כמו שהוא אומר יש לו תור של אנשים שמעוניינים ברכב, אז למה שהוא יבזבז שעתיים שלוש מהחיים שלו ללכת לבדיקה ובנוסף גם להוריד מחיר? 

וסתם טיפ קטן, אם אתה מעוניין ברכב מבוקש עם נתונים טובים, קח בחשבון שאם יש לך צ'ק ליסט נרחב לגבי בדיקות ושאלות על הרכב, תצטרך לצמצם אותו משמעותית או אפילו לוותר עליו, כי אחרת המוכר ילך על קונים אחרים, פחות "חופרים"

לא מתכוון לרכוש רכב ללא בדיקה במכון וקבלת רישיון רכב לפני פגישה,אם יש לקוחות שמוכנים לקנות רכב כזה ללא בדיקה במכון שיערב להם,לשמחתי אני לא בלחץ כי אני עם הרכב שלי תקין ועובד,מרחם על מי שמחפש רכב והוא בלחץ,מתכון להמון טעויות,ואתה צודק...רכב הבא אשאל בטלפון את שני הדברים שאמרת,תודה רבה לך.

פורסם
לפני כשעה, mazda2011 כתב:

מי שמחפש רכב והוא בלחץ

לא תמיד זה עניין של לחץ.

אבל לפעמים צריך להיות מהיר החלטה כשאתה מזהה מציאה אמיתית.

לפני כמה שנים עזרתי לקרוב משפחה בחיפושים אחרי רכב.

הדרישות היו גבוהות, התקציב עלה ככל שחלף הזמן, ובשורה תחתונה לקח לנו כמעט חצי שנה למצוא את הכלה המושלמת.

לחץ ממש לא היה שם, כי היה לו רכב שמיש שלא נכלל בתקציב הרכישה של המחליף. 

אבל.......

כשצצה מודעה חדשה בלוח התקשרתי מיד, וידאתי בקצרה שמה שרשום במודעה אכן נכון,

והתרשמתי שהמוכרת היא אדם מהיישוב. לא סוחרת ולא מוכרת את האוטו של בת הדודה שבדיוק נסעה לחו"ל וכו'.

הגענו לראות את הרכב בסביבות 8 וחצי בערב. המוכרת אמרה שהיא כבר קבעה עם מישהו ללכת לבדיקה למחרת בבוקר.

את כל הצ'ק ליסט שלי הרכב מילא ב-V, ראיתי היסטוריית טיפולים סדירה במורשה, הרכב הרגיש מצוין בנסיעה קצרה בסביבה,

והתרשמתי מהמוכרת ומבעלה שהצטרף שהם אמינים וישרים. עניין של טביעת עין ותחושת בטן.

סגרנו איתם על המקום, שמנו מקדמה וחתמנו זכרון דברים קצר, ולמחרת בבוקר העברנו בעלות ושלום על ישראל...

הרכב בובה מותק, מטופל ושמור ומשמש את בעליו בנאמנות כבר 4 שנים והרבה מאוד ק"מ.

בדיקה במכון מבחינתי היא בעיקר לזהות תאונות קשות ו/או סימנים מנסיעות בשטח במקרה של 4X4.

מעבר לזה הכסת"חים הרגילים של מנוע מזיע וגיר עייף לא תורמים לי כלום להחלטה אם לקנות או לא.

במקרה של הרכב הנ"ל, היו לנו את כל החיזוקים לכך שהרכב "נקי" ופשוט חטפנו אותו ללא בדיקה או מיקוח,

אחרת פשוט הוא לא היה מחכה לנו, והסליחה עם מי שהלך בתלם וקבע בדיקה למחרת...

• אהבתי 1
פורסם

כמו שאמר הג׳ינג׳י dave mustaine 
לעשות סינון ראשוני בטלפון, לעשות תיאום ציפיות לגבי בדיקה ומחיר, 
אבל חוץ מזה חיפוש רכב משומש זה לא פיקניק, נתקלים בהרבה אנשים הזויים, אנשים שאחרי כמה וכמה שיחות ונסיונות תיאום נזכרו להעביר את הרכב לאחיין או לנכד, הרבה סוחרים ונוכלים, הרבה אנשים שסתם ״שוכחים״ שהרכב עבר תאונה או דילג על טיפולים. זה חלק מהתהליך כשמחפשים רכב מאנשים פרטיים. 
אתה גם יכול לקבוע עם הבן אדם ללכת לבדיקה ויבוא מישהו יום קודם ויקנה בלי בדיקה ובלי בזבוז זמן, כמו שהחבר פה תיאר - קרה לי גם.

אופציה אחרת זה לקנות ממגרשי טרייד אין רשמיים, כמו אוטו דיל או טרייד מוביל או טויוטה סלקט. שם יחכה לך נציג בכל שעה במהלך היום עבודה, תבדוק מה שאתה רוצה, תקח לבדיקה איפה שאתה רוצה, אבל אתה תשלם יותר כי צריך להחזיק מקום, לשלם משכורות לאיש מכירות שזמין בשבילך וגם להרוויח.

• רעיון טוב! 2
פורסם

שאלה, כמוכר פרטי כשארצה למכור את הרכב - לא הייתי מוכן לשלוח צילום של רישיון רכב לכל דורש/קונה עתידי - זה לא קצת מסוכן? שלא יזייפו את המסמכים או שפרטי הרכב עלולים להגיע לאנשים מפוקפקים.

יש אופציה אחרת? לצורך הבדיקה לא מספיק מספר לוחית רישוי?

פורסם
לפני 11 דקות, rolling_stony כתב:

אופציה אחרת זה לקנות ממגרשי טרייד אין רשמיים, כמו אוטו דיל או טרייד מוביל או טויוטה סלקט.

רעיון מצוין. כנ"ל גם לקחת יועץ/סוכן בתשלום שיעשה את העבודה השחורה.

באופנועים כבר שנים רבות אני נוהג כך, בעיקר בגלל הבעייתיות של לתת/לקחת סיבוב,

וגם בגלל כמות ההזויים שגדולה יותר משמעותית מאשר בשוק הרכב.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 4 דקות, crazyj כתב:

שאלה, כמוכר פרטי כשארצה למכור את הרכב - לא הייתי מוכן לשלוח צילום של רישיון רכב לכל דורש/קונה עתידי - זה לא קצת מסוכן? שלא יזייפו את המסמכים או שפרטי הרכב עלולים להגיע לאנשים מפוקפקים.

לצורך בדיקה של דוח סליקה צריך מס ת.ז. של בעל הרכב, תאריך בעלות של הרכב ומס' לוחית רישוי,זכותך המלאה שלא לשלוח רישיון רכב,אבל זה יגרום להרבה קונים שלא יגיעו לראות את הרכב.

החלטה שלך.

פורסם
לפני 14 דקות, crazyj כתב:

זה אכן מסוכן, אבל כתלות באיזה רכב אתה מוכר. רכב יוקרה או רכב מבוקש יקר- די מסוכן. פיאט פנדה שנת 2008? כניראה קצת פחות. 

בכול מקרה אני אף אישית לא שולח אף פעם רשיון רכב, אלא פשוט אומר לאנשים מה שרשום שם(לרוב זה יהיה "בעלים קודמים" ורמת הגימור של הרכב). ושולח מראש דוח סליקה שהוצאתי מבעוד מועד.

היה רק פעם אחת מישהו שמאוד התעקש על זה, והפסיק את ההתקשרות איתי בגלל זה. לרוב לא. 

אבל אתה לא חייב להיות כמוני, מספיק תמחק פרטים מסויימים ואז תשלח את הרשיון. אבל אישית לא הייתי ממליץ לשלוח רשיון כמו שהוא, אלא אם שוב, יש לך רכב ישן. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 8 שעות, mazda2011 כתב:

לצורך בדיקה של דוח סליקה צריך מס ת.ז. של בעל הרכב, תאריך בעלות של הרכב ומס' לוחית רישוי,זכותך המלאה שלא לשלוח רישיון רכב,אבל זה יגרום להרבה קונים שלא יגיעו לראות את הרכב.

החלטה שלך.

אני יכול פשוט למסור את אותם פרטים בלי לשלוח את רישיון הרכב.

היום עם כל הזיופים למיניהם והגניבות מעדיף להיזהר.

davemustaine87 - מסכים שמעדיף למסור ולא לשלוח, גם רעיון לשלוח דוח סליקה.

בפעמים האחרונות כשמכרתי את הרכבים ביצעתי טרייד אין, למרות ששוחטים במחיר הרכב ועושים ממנו "עגלה" זה חוסך את הכאב ראש לענות לסוחרים שמתחזים לאנשים פרטיים.

פורסם

לפני תקופה עזרתי לקרובת משפחה למכור מאזדה 2 שנת 2009 עם כ 70,000 ק"מ.

פרסמתי ביום שישי - הגיע בחור מבוגר, שאלה הרבה הרבה שאלות לא היה לי מה להסתיר אז הייתי מאוד סבלני איתו, אבל נודניק תמיד ישאר נודניק ובסוף הוא התחיל להתווכח איתי על המחיר בגלל דברים קוסמטיים (ברכב שנת 2009) וגם רצה לקחת לבדיקה - אז אמרתי לו שלא רלוונטי.

באותו יום בערב הגיעו שני בחורים צעירים - ממש עטו על הרכב - פתחו, סגרו, התניעו, חיברו סורק תקלות, העלו טורים, הרגשתי לא בנוח איתם שהם "משתלטים" על הרכב ואני לא מצליח לעקוב אחרי מה שהם עושים אז גם אמרתי להם שזה לא רלוונטי.

בסוף ביום ראשון על הבוקר הגיע סוחר הסתכל על הרכב 5 דקות, עלינו הביתה עשה העברת זה"ב והעברת בעלות וסיימנו את הכל בפחות מ 20 דקות.

אז יש 2 צדדים למטבע - אם אתה מחפש רכב מבוקש, קח בחשבון שלמוכר יש הרבה אופציות, ויש מספיק אנשים שיקנו בלי יותר מדי כאב ראש, נסה להיות ענייני - מן הסתם אם זה רכב מבוקש, המוכר לא יהיה גמיש איתך כשאתה גם מתווכח על המחיר, גם עושה בדיקה בעצמך וגם רוצה לקחת למכון בדיקה.

• אהבתי 2

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם
לפני 16 דקות, `Infinity כתב:

אז יש 2 צדדים למטבע - אם אתה מחפש רכב מבוקש, קח בחשבון שלמוכר יש הרבה אופציות, ויש מספיק אנשים שיקנו בלי יותר מדי כאב ראש, נסה להיות ענייני - מן הסתם אם זה רכב מבוקש, המוכר לא יהיה גמיש איתך כשאתה גם מתווכח על המחיר, גם עושה בדיקה בעצמך וגם רוצה לקחת למכון בדיקה.

לוקח הכל בחשבון ברור,יש קצת הבדל בין מאזדה 2009 לרכב ב70 אלף,לא מוותר על בדיקה במכון,אני פשוט יוודא את זה בשיחה ראשונית עם המוכר לפני שאגיע אליו,במידה שלא יתאים לו הכל בסדר גמור,הרכב שלו וזכותו המלאה לבחור את הדרך שבה הוא רוצה "לבחור" את הקונים לרכב,האופצייה של טרייד אין היא אופצייה נהדרת כמו שהציעו למרות המחיר היקר(כמובן לרכב עם נתונים סבירים ותקינים).אני בטוח שגם המוכרים אוכלים מרורים מסוחרים ערסים ולקוחות שמפרקים את הרכב מכל הכיוונים במשך שעה+ נסיעת מבחן פראית.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...