Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שנה טובה לכולם!

אחרי שלראשונה הזמנתי מוצר ב1000$ מחו"ל, התחלתי להתעניין בעמלת המרה של דולרים באשראי. באמזון לוקחים 3%. איפה אני מוצא באשראי שלי את ערך ההמרה? [כרטיס אחד של MAX ושני של CAL]

עוד בעניין הזמנות מחו"ל, יש לי צורך לחלק הזמנה, אם אזמין באותו יום 2 חבילות (עם אותה תכולה אם זה משנה) לאותה כתובת אבל שמות פרטיים שונים זה יהיה בעייה?

בשורות טובות :)

פורסם (נערך)

בטבלת העמלות באתר החברה ובדף המתאר את הכרטיס הספציפי שלך. התעריף הבסיסי בשתי החברות הוא 3% אבל יש כרטיסים עם הנחות. לי, למשל, יש כרטיס כאל עם עמלה 1.8% ומקס עם עמלה 1.2%, ויש כרטיסים עוד יותר זולים. 

לגבי פיצול המשלוח - דומני שהחישוב הוא לפי מס ת.ז. (ואמזון יבקשו אותו). יש גבול של מיסוי ב-500 דולר אז תהיה זהיר. פיצול אפשרי נוסף הוא של מרווח מעל 3 ימים.

יש בפורום מדריך מסודר, דומני של @EliC25 למד אותו, ואולי גם אלי יחכים אותנו.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טוב לדעת שיש אפשרות להנחה. מעניין אם זה כמו דמי כרטיס שקל לקבל פטור או שצריך הסטורית קניות מרשימה בדולרים.

לגבי מידע אישי, לא מצליח למצוא מידע אישי בעניין העמלות. 

אולי מישהו יכול לכוון אותי? (MAX)

יחסוך לי שיחה מחר לנציג

Opera Snapshot_2025-09-24_230646_www.max.co.il.png

פורסם

תראה, לכל חברת אשראי יש עשרות סוגי כרטיסים כך שקשה לעקוב אחר ההנחות, ומשום מה החברות מחביאות את המידע (למרות שלדעתי הוא עשוי להביא להן לקוחות). לא ידוע לי שהעמלה הזו נתונה למיקוח.

רוב ההנחות הן בכל מיני מועדונים סגורים או יקרים. אבל יש, למשל, למקס כרטיס בשם ״רעות תקני לי״. כרטיס מעוצב בוורוד מזעזע, אבל עמלת המרה 1%. על 1,000 דולר יחסוך לך 20 דולר. אם אתה מזמין הרבה מחו״ל חפש כרטיס שנותן הנחה בסדר גודל של 1-2% מהעמלה הבסיסית.

חוץ מזה, מציע לך לבדוק מועדוניים שאתה יכול להצטרף אליהם. כרטיסים המיועדים לעובדי חברות או סקטורים מסויימים, בוגרי מוסדות חינוך אלה ואחרים, מועדוני צרכנות וכו׳.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תוציא את כרטיס בייסיק של ישראכרט. ללא עמלות המרה בכלל, וללא דמי כרטיס כל עוד מבצעים עסקה אחת בחודש.

הכי פשוט זה להעביר אליו הוראת קבע אחת ואז לעשות את הקניות במט"ח דרכו.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם

נראה מצויין למי שמרבה ברכישות בחו״ל ונסיעות לחו״ל.

פורסם (נערך)

זה לא כתוב.

בעבר חיובי מט״ח היו מבוצעים מיידית בכל כרטיסי האשראי. אחר כך עברו לחיוב חודשי רק בכרטיסי יוקרה, היום זה פחות או יותר סטנדרטי, משום מה בכל זאת הם מציינים זאת.

הקאץ׳ היחיד שאני רואה הוא הצורך לבצע פעולה אחת בכל חודש ״בבית עסק״ כדי לקבל פטור מדמי כרטיס. גם הדרישה הזו (עסקות בשקל כדי לקבל פטור מדמי כרטיס) הפכה מכת מדינה, מצריך ממני איזה מעקב פעילות נוסף. אם אפשר לקבל את הפטור על ידי חיבור לפנגו או להופאון הבעיה נפתרת, אבל זה מצריך בירור.

עריכה: כנראה שהבייסיק הזה חדש לגמרי - קיים כחודשיים - ועדיין אינו מופיע בתעריפון של ישראכרט. אבל מצאתי ריכוז של הטבות בכרטיסי אשראי שיכול לעזור לבדוק את הכרטיסים שלך. גם הרשימה הזו לא שלמה.

פורסם

אני מכיר את כרטיס MAX I NEED IT (כזה אני רוצה)
בעצם, כל מי שחבר בקבוצת 'כזה אני רוצה' בפייסבוק , יכול להזמין את הכרטיס
אין לכרטיס דמי שימוש חודשיים, ועמלת המרה 1% בלבד. (נראה לי הכי זול? או שאני פשוט לא מכיר אחרים)

יש עוד הרבה הטבות בכרטיס הזה. בגדול חוץ בנקאי כמו אחרים, רק עם הטבות לאנשים שקונים באינטרנט

וחברים באותה קבוצה 

כל אחד יכול להצטרף לקבוצה ומיד אחר כך להזמין את הכרטיס

פורסם
לפני 7 שעות, FROGIE כתב:

בעסקאות בארץ זה מחייב ביום לשאחריו? (כמו דיירקט)?

מחייב את כל העסקאות (גם בארץ וגם בחו"ל) בתאריך החיוב החודשי.

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם

אם זה היה משתלם, כולם היו עושים את זה...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

למה זה לא משתלם? אין עלות בהחזקת מט"ח, אתה רוכש אותו בשערים שאתה בוחר... 

יש הרבה דברים שאנשים לא מכירים, כי בהזמנה של אשראי הוא משוייך לחשבון שקלי באופן אוטומטי, ואתה צריך לבקש לשייך אותו לחשבון מט"ח. 

אתם אתה יודע שזה לא משתלם אתה מוזמן לפרט...

פורסם (נערך)

כי אתה משלם עמלת המרה ברכישת המט"ח לחשבון.ף ומשלם דמי החזקת חשבון מט"ח (תלוי בתנאים שיש לך בבנק).

זה כדאי אם יש לך הכנסות באחד משלושת המטבעות המאפשרים חיוב ישיר במט"ח (דולר ארה"ב, אירו, ודומני גם ליש"ט).

פורסם

בדרך כלל זה יתרון ולא חיסרון (ואם יש לך הכנסות/העברות במט"ח אז בכלל אתה חוסר גם מכיוון ההפקדות והמרות כהשהכסף מגיע - נניח ביטוח טיסה באלעל זיכה לי את החשבון במטבע דולר)

תוסיף על זה שאין עמלות מיוחדות למשיכת מט"ח + אתה לא צריך להנפיק שום כרטיס ולא חייב לעשות שום פעולה.

אולי ISRACARD BASIC עדיף, וגם שם אם אתה בקטע של להסתובב עם הרבה כרטיסי אשראי.

• תוכן חדש...