Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

עד אתמול הייתה לנו קיה נירו 2020 EX שמכרתי בגלל שהביטוח גבוה ואנחנו עושים רק כ-6000 קמ בשנה.

הרכב עבור אשתי שעושה נסיעות בעיקר בעיר (חיפה). יש לנו 2 ילדים קטנים ולכן הרכבים הקטנטנים פחות רלוונטיים (לא פיקנטואו סוויפט וכד')

המטרה שלי היא להוזיל עלויות שוטפות עם רכב יותר אקונומי בשימוש ולאו דווקא ברכישה (מכוון לשנתונים 2020-2022).

מחפש רכב אמין עם מוסך שלא קורע אותך, צריכת דלק סבירה (14-15) וביטוח נעים.

(גילוי נאות - החזקנו עד היום רק קיה: פיקנטו, נירו, סלטוס + סוזוקי סוויפט אחת. אז אין לי מושג כמה עולה לטפל ברכבים אירופאיים)

התקציב לרכישה עד 90K אבל אשמח לסגור משהו עד 75K.

רכבים ששקלתי:
קיה סטוניק / ריו - בהתחלה היה המועדף אבל הרבה ביקורות על רכב חלש שלא שווה את התמורה לכסף + אולי בעיות עם הגיר ומצמדים

מזדה 2 - לא סגור לגבי הגודל שלו אבל להבנתי לא השיג את מטרת ההוזלה בגלל שהוא גם קצת גניב וגם האחזקה לא זולה והרכב לא חסכוני מידי לסגמנט (מה גם שלא עודכן 10 שנים בערך)

מזדה CX-3 - יקרה מידי ברכישה ובשוטף. לא משיגה מטרת הוזלה.

סקודה פאביה - נראית אופציה טובה! סימן שאלה לגבי עלות אחזקה / אמינות / טיפולים

סיאט ארונה - עולה יותר אבל תענה על כל הצרכים. גם פה סימן שאלה גדול על עלות אחזקה

פורד פומה - רכב שלא היה לי ברדאר והפתיע אותי מאוד. סימן שאלה גדול על אמינות ועלות אחזקה

קיה אקסיד - אהבתי אבל הוא פחות נותן לי חסכון שוטף (צריכת דלק לא מדהימה ואולי ביטוח יקר?)

סוזוקי בלנו - הכי אקונומי, לא מצאתי אחד במצב מספיק טוב כדי ללכת על זה. הכל מקרקש ורועש בפנים

סיטרואן קקטוס - מפחידה אותי

ניסאן ג'וק?

מהרשימה ניתן לראות שחפרתי אבל גם התפזרתי.

נראה לי שהתשתי את Chat GPT או שהוא אותי

אני בידיים שלכם...... Help.............................

• מעניין 1
פורסם

בדקת מחירי ביטוח לגבי הרכבים שרשמת לפני שמכרת את הרכב? 

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 23 דקות, yulianx כתב:

בדקת מחירי ביטוח לגבי הרכבים שרשמת לפני שמכרת את הרכב? 

חידוש ביטוח לנירו היה 6500-7000
אחזקה מומצעת של הנירו לטיפולים בלבד + ביטוח היברידי הייתה 1600 בשנה

הבדיקות שעשיתי טרם המכירה לחובה + מקיף (לפני משא ומתן או השוואות):
- קיה סטוניק 4500 (חובה + מקיף) - הייתי ממוקד על החלפה לרכב הזה
- סוזוקי בלנו (שמאז ירדתי ממנה) היה 3700
- על האחרות טרם בדקתי, התחלתי לבחון אותן רק לאחר המכירה

באופן כללי מכרתי את הנירו ב-110,000.

ואם אצליח ליצור חסכון שנתי של 2000-3000 זה יהיה נחמד (+כסף שנשאר בכיס מהמכירה)

פורסם

לעיר במיוחד כמו חיפה הייתי פחות ממלית על רכב עם גיר רובוטי מטעמי אמינות.

כיוון שאתה נוסע מעט, לצריכת דלק יש משקל נמוך.

כן הייתי בודק את הסטוניק 1.4 שהיא אמינה אבל כן לא זריזה, מנגד לעיר לדעתי היא תספק. 

הונדה גאז גם אמינה וחסכונית מאוד תבדוק רק מחירי ביטוח, בנוסף מרווחת מאחור.

אני רכשתי לאחרונה קליאו דור 5 עם מנוע 1.0 שמגיעה עם גיר רציף.  נוחה, לא מרווחת מאחור, הביצועים יהיו מעולים לעיר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יש דברים שלא כדאי להתייעץ עם GTP, זה אחד מהם. 

זה מבאס אמנם, אבל על חיסכון של 2-3 אלף בשנה, לא מחליפים רכב. יש כול כך הרבה דברים רנדומלים שבכיף יכולים לקזז לך את כול החיסכון הזה. 

אחד מהם הוא ברור מאוד. משום רכב שהוא לא היברידי או חשמלי לא תקבל צריכת דלק של 1 ל-14-15 בנסיעות עירוניות ועוד בעיר כמו חיפה. תכוון יותר ל 1 ל-8-10. תלוי כמה הנסיעות קצרות.  וגם בקילומטראז הנמוך שלך, עדיין מדובר על סביב ה-2000 שקל בשנה. 

אבל כבר מכרת אז מכרת. 

ברכבים מודרנים אין הרבה אופציות אמינות לטווח ארוך.

הם כמעט כולם עם מנועים שדורשים הקפדה יתירה(חלק מהם עם מנועים דפוקים) ותיבות הילוכים שדורשות אחזקה עקב בלאי.

ומה שיש שהוא לא כזה, זה לרוב יגיע עם מנועים חלשים , רכבים מיושנים או מנועים בזבזנים. נשים בצד גם את העובדה שכול השוק מחורפן כרגע וכול רכב מבוקש במצב טוב נסחר ב-7-8 מעל המחירון(אבל אתה בטח יודע, כי את הנירו כניראה מכרת גם במחיר גבוה יחסית)

זה אתה צריך לשאול את עצמך מה חשוב לך עוד ברכב- שיהיה חזק? שלא ירגיש פשוט? שלא יהיה מקרקש? 

מציע לך פחות להתמקד ב"איך אני חוסך עכשיו 2000 שקל בשנה בשביל להצדיק לעצמי את המכירה של הנירו", הרכבת הזאת חלפה, ואתה יוכל למצוא את עצמך קונה רכב לא מתאים ובכול זאת מוציא את אותם כספים. 

• רעיון טוב! 6
פורסם

חבל שלא התייעצת לפני המכירה - הניסיון מראה שכדי לחסוך צריך למכור ולא לקנות אחר. החלפת רכב הייא הימור, וחסכון של 10% בעלות השנתית לא מצדיקה אותו, כפי שכתב @davemustaine87 תקלה אקראית תעלה יותר מהחיסכון, וכל רכב משומש שתקנה יהיה חתול בשק..

לחסוך 2,000 ש״ח בשנה על ביטוח? מצטער, החלפת קביעיית צמיגים ברכב המשומש שתקנה תקזז לך את הרווח .

לא ציינת האם יש בתמונה ילדים, שמצריכים רכב יותר גדול.

מציע שתבדוק סוזוקי קרוסאובר.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בנסועה שלך צריכת דלק לדעתי לא אמורה להיות שיקול. 

לטענתך, המכירה בוצעה בשל שיקול כלכלי, אם כבר זהו השיקול העיקרי אולי כדאי שתתרכז בהפחתת עלות הרכישה כי הפחתת העלויות השוטפות מוטלת מאוד בספק. 

הפחתת עלות הרכישה יכולה להיות ע"י רכישה משנתון מוקדם יותר. 

מאזדה 2, סוזוקי סוויפט, פורד פוקוס / פומה הן אופציות טובות לדעתי, האחרונות עם עלות ביטוח זולה ועלות טיפולים ממוצעת כמו גם הסוזוקי והמאזדה. 

סטוניק 1.4 דיי עייפה, כנײל הבלנו. 

המאזדה והסוויפט לדעתי יהיו האמינות ביותר. 

יתר הרכבים שציינת פחות אמינים ו/או יקרים יותר לרכישה. 

ניתן להוזיל עלויות טיפול ותיקונים ע"י ביצוע סקר שוק מקדים, החלפת פילטרים באופן עצמאי וטיפולים מעבר לשוטף ברכישת חלקים עצמאית וביצוע ההחלפה לא במוסך מורשה יבואן. 

• אהבתי 1
פורסם

כל החלפה, בוודאי לדגם יחסית ישן, היא הימור על עלויות אחזקה.

לא מחליפים רכב מוכר ויציב לחתול בשק אלא אם ממש אין ברירה.

• רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, Moshe c כתב:

פורד פוקוס / פומה

לפומה לא להתקרב (גם רצועה טבולה וגם גיר רובוטי).

פוקוס 2015-18 אחרי שהוחלף בלוק זה סבבה, אבל על דור 4 אני לא ממליץ (רצועת משאבת שמן טבולה).

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם

קודם כל תודה לכל המגיבים.
לגבי כדאיות ההחלפה, כן ייתכן שלא היה אידיאלי אבל כמו שכבר רשמו פה הרכבת הזו חלפה :)
לחסוך 2000 בשנה + להישאר עם כסף בכיס מהמכירה שלי זה גם משהו שאפשר להנות ממנו (הרגיש לי לא הגיוני להחזיק בבית 2 רכבים גדולים ויקרים כשאין צורך. מוצדק או טעות כבר פחות רלוונטי)

ציינתי בהתחלה, יש 2 ילדים אז פחות בכיוון של סוויפט (הייתה לנו והיא צפופה). נראה לי שגם מזדה 2 בגודל דומה.

צוין פה סוזוקי קרוסאובר והונדה ג'אז שטרם בחנתי ואבדוק (תודה!)
אשמח לעוד התייחסויות לגבי הפומה - הוא נראה מדליק אבל תמיד הייתי ביצרנים יפניים או קוריאניים אז חושש

קיה אקסיד לא כדאי?

פורסם (נערך)

2,000 ש״ח בשנה זה הרבה כסף בשביל תיכוניסטית שמרויחה כסף כיס מבייביסיטינג. במחזור הכספי של משפחה זה כלום. אני מניח שבסביבות אחוז אחד. אז אם היה מדובר בחיסכון בטוח זה היה הגיוני, אבל אתה מהמר.

לגבי הסוזוקי קרוסאובר - דגמי 2017 ומעלה עם מנוע 1.4 ליטר טורבו.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1

פורסם
לפני 12 דקות, Heisenberg_00 כתב:

אשמח לעוד התייחסויות לגבי הפומה

מעולם לא נהגתי עליו, אבל כפי שציינו לפני, יש לו גיר רובוטי דו מצמדי ומנוע עם רצועת תזמון טבולה בשמן עם אמינות בעייתית. זה בערך השילוב הכי גרוע שאפשר מבחינת אמינות לטווח ארוך. 

עם כמה שאני לא ממליץ על רכבי פיזו סיטרואן עם המנוע טורבו בנזין שלהם, הייתי ממליץ עליהם הרבה לפני שהייתי ממליץ על פורד עם השילוב הזה. 

לקיה אקסיד יש גיר רובוטי דו מצמדי שדורש אחזקה עקב בלאי. אתה יכול למצוא את שהוא יתפקד נורמלי בכול הזמן שהרכב בבעלותך, אבל אם התיקון שלו יפול עלייך, זה יעלה לך 8-15 אלף(תלוי במידת הבלאי) 

• אהבתי 1
פורסם

מכיוון שהנסועה שלכם נמוכה ואין ממש חשיבות לצריכת הדלק, הייתי הולך בכיוון של מיצובישי ASX.
מנוע 2.0 ליטר פשוט מכאנית, ללא טורבו (אטמוספרי), גיר רציף, מרווח, גבוהה מעט.
אופציה נוספת יכולה להיות בדמות הונדה HRV אם כי ייתכן וירגיש בנחיתות קלה בעליות בשל המנוע הקטן.

פורסם

יש לך אפשרות לקבל הנחה גדולה בפוליסות מוגבלות ק"מ. אני קיבלתי ממש לא מזמן הצעת מחיר של 4750 שקל על חובה+מקיף לטויוטה קאמרי מווישור עד 6,000 ק"מ בשנה. כך שאני בטוח שלרכב זול ופשוט יותר זה יהיה זול משמעותית

• אהבתי 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...