Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

S90 VS MAZDA6 VS CAMRY HYBRID VS COROLLA

...

פוסטים מומלצים

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אז אתה גם יושב לא נכון.

אתה מחפש רכבים יקרים לאחזקה מהשיקולים הלא נכונים. אבל זה הכסף שלך. נתראה בפורום הטכני.

• מצחיק 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עכשיו אתה גם יודע טוב ממני מה נכון לגב שלי ולכאבים שלי? (:

זה דיון מורכב ומרובה פרמטרים שבאופן טבעי הוא בהתאם לרציונלים, סדרי עדיפויות ואילוצים אישיים לגופו של פות"ש, ומה שנכון לך לאו דווקא נכון לי. זו נשמת אפו הפורום הזה, אתה לא חייב לקחת בשרשור הזה חלק אם הגישה שלי לא נראית לך

פורסם

אני יודע מה טוב לנהיגה בטוחה, ולא ויתרתי על ישיבה עם שדה ראיה טוב גם כשהיתה לי פריצת דיסק קשה ביותר. הישיבה הנמוכה עם משענת מוטה לאחור לא רצויה - ההמלצה לגבי הטית המשענת היא 100-110 מעלות מהאופקי, כלומר הטיה קלה לאחור. ממליץ לך לחפש מדריכים ברשת, כי כשתעבור עליהם תגלה במפתיע אחידות בהמלצות.

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ואתה מניח שאני לא מודע לזה לפחות כמוך ופשוט מסכן את עצמי ואת משתמשי הדרך כי כואב לי?

מטה את המשענת כמה שאני יכול מבלי לפגוע בשדה הראייה ובבטיחות ובאופן כללי משתדל לנהוג כשפחות כואב.

זה גם הרציונל לקחת סדאן ולא משהו גבוה יותר

פורסם

למי שיש בעיות גב מומלץ רכב צרפתי וגם רכב שיושבים בו גבוהה. ואני אחרי שני ניתוחי גב ובכל זאת יושב הכי נמוך שאפשר ברכב נמוך. אבל זה אני.

תנסה להוסיף לרשימה שלך רכבים עם 5 דלתות מהסוג בו יושבים גבוהה.

טויוטה CH-R למשל או יונדאי קונה.

העצות פה מתקבלות בחינם ואנשים בפורום משקיעים בך את מיטב זמנם.

גם כשההמלצות לא מוצאות חן בעיניך אפשר לענות בנימה פחות תקיפה. בהצלחה במה שתבחר.

• אהבתי 2

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם (נערך)

באותה זווית משענת, ברכב גבוה שדה הראייה יפגע יותר ברכב גבוה לעומת רכב נמוך.

באשר לסגנון -

אני חושב ששאלתי ופירטתי בצורה מנומסת ומתורבתת את הלבטים והשיקולים שלי (אפשר להסכים איתם ואפשר שלא), כך שלבוא ולומר לאדם "אז אתה גם יושב לא נכון. אתה מחפש רכבים יקרים לאחזקה מהשיקולים הלא נכונים. אבל זה הכסף שלך. נתראה בפורום הטכני." - דווקא שם טמון זלזול ומידה תוקפנות.

אני חיפשתי רכב יקר לאחזקה?

אני מתייעץ ומעלה שיקולים ולבטים לכאן ולכאן בדיוק כדי להשיג את המטרה בעלות מינימלית לטווח ארוך. אם הייתי יודע הכל לא הייתי בא ושואל.

וכך צריך להתייחס לזה ולא לזלזל.

עריכה אחרונה על ידי ...
פורסם

S90 וקורלה באותו פוסט? ימות המשיח!

לדעתי אתה קצת מבולבל על עצמיך, אתה יורד לרזולוציות של שקל ומנגד אתה מתעניין ברכישת S90. 

איכשהו הבנתי שאתה רווק, נראה לי שבמצב הזה גם קצת יומרני לקבוע תכניות ל-10 שנים קדימה (כולל כמה ק"מ תיסע בשנה... החיים מלאים בהפתעות).  

בכו"א אתה מציין די הרבה שאתה חייב רכב נוח כי אתה סובל מכאבי גב. 

לדעתי במצב כזה - עדיף לך להתרכז ברכבים נוחים ככל הניתן גם אם פחות בטיחותיים. 

כי במקרה ויכאב לך הגב באמצע נסיעה (וכאבי גב זה כאבי תופת) כמה שהרכב שלך יהיה סופר בטיחותי - אתה תהיה נהג גרוע, לא תצליח לשמור על הריכוז והעירנות הנדרשת בנסיעה, וזה לבד יכול לגרום לתאונות. 

חפש לך רכב נוח או אביזרים אורטופדיים שיתמכו לך בגב, וסע הכי בזהירות עם הרכב שתרגיש בו טוב.

נ.ב. סתם שאלה צדדית, מאיפה הסקת שה-S90 הוא הרכב הכי בטיחותי בעולם?

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

אני מתקשה מאוד לפענח את הבחור. מצד אחד מחושב מאוד, מצד שני מתעניין ברכבים שצפויים להיות יקרים לתחזוקה (וולבו או קאמרי ישנות) או לביטוח (קורולה), ארוכות כשייסע הרבה בעיר, מבנה סדאן מסיבה לא ברורה, ומתעקש על תנוחת ישיבה לא בטיחותית ולא בריאה בעליל שאולי אפילו מחמירה את בעיית הגב שלו.

פות״ש - אני חוזר על שכתבתי קודם - תעשה סדר בדרישות שלך ולך לראות מכוניות במגרשי הליסינג והטרייד אין של היבואנים. לפי מה שמצטייר לי אתה צריך לבחור ברכב יותר קטן וצעיר שיהיו לו יתרונות הבטיחות של הפיתוחים הטכנולוגיים המתקדמים (פסיביים ואקטיביים), יהיה פחות שחוק (אתה כנראה לא מודע לעלויות אחזקה שוטפת ותיקונים של רכבי יוקרה) ויהייה יותר נוח לנהיגה בעיר.

פורסם (נערך)

אין מה לפענח, פירטתי בשקיפות את השיקולים שלי - וזה שלי. כל מה שנותר זה לכבד אותם ואם אפשר אז לשתף פעולה בכבוד. שאלתי שאלות שמעניינות אותי במסגרת הלבטים האישיים שלי.

כאמור, ואחדד -

- מהו אופק האמינות לקאמרי היברידית 2018 במצב מצוין (טופלה במורשה יבואן וננהגה בעדינות) עם 150 אק"מ?

באיזה שלב אני צריך להתחיל לצפות לבעיות היקרות? מה לגבי האמינות של כל מה שנוגע לסוללה וכו'?

- האם הנסועה הנמוכה היא עניין בעייתי כשמדובר ברכב היברידי?

אלה תהיות שרלוונטיות גם לקורולה היברידית כמובן.

- ודאי שהייתי מעדיף רכב חדש יותר, אך כאמור יש לי התלבטות לגבי הבטיחות הפסיבית של הקורולה לעומת ה-6 והקאמרי במודלים קצת יותר ישנים (נגיד קורולה 2022 לעומת מאזדה6 2020 לעומת קאמרי 2018).

- קיבלתי הצעות מחיר לחובה+מקיף לקאמרי סביב 6K. מאמין שלמאזדה 6 זה דומה ובטח לוולוו יקר יותר.

- רכב "צעיר" לא דחוף לי (אודה שאם הוריי לא היו משתמשים מדי פעם ברכב, עבורי בלבד הייתי לוקח אולי מאזדה 3 דור 3); חשוב לי שהרכב יהיה בטיחותי ככל הניתן בייחוד עבור הוריי שישתמשו בו פה ושם.

- מוזמנים להציע מכוניות אחרות ובלבד שתהיינה במרכב סדאן, מאוד בטיחותיות, נוחות ואמינות עד כמה שהתקציב מאפשר.

תודה 

עריכה אחרונה על ידי ...
פורסם

טוב, אני מבין שמבחינת כאבי הגב והבטיחות הגעת למסקנה ש-4 הרכבים האלו הם אלו שעונים על הדרישות שלך. 

אז ככה, טויוטה מוכרת רכבים היברדיים כבר שני עשורים, לא ידוע על בעיות סדרתיות ברכבים שלהם, לא בנסועה גבוהה ולא בנסועה נמוכה. 

מאזדה 6 זה רכב שלא נמכר פה הרבה, לא שמעתי עליו כלום עד היום, אבל כנראה שגם אין ממי לשמוע עליו... 

לגבי נוחות - היו תלונות על כיסא נהג לא נוח בקורולה החדשה ועל כאבי גב שנגרמים מזה בנסיעות ארוכות, תבדוק את זה. 

ספציפית לגבי הקאמרי עם 150 אק"מ, ציינת שצפויה לך נסועה שנתית של 8000 לכ-10 שנים, קאמרי עם 230 אק"מ זה לא רכב שמתחילות בו בעיות.

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

אני דוקא רואה מלא מאזדה 6.

החשש לגבי ההיברידיות הוא בגלל שלפעמים יוצא לי גם לא להניע את האוטו 7-9 ימים ככה, ואני תוהה עד כמה זה בריא לסוללה.

אני בטוח שקאמרי וקורלה היברידיות שכאלה תהיינה אמינות מאוד אם טופלו כמו שצריך ובריאות המערכת ההיברידית נוטרה, אבל אני חושב עם עצמי שדוטקא אצלי בשל הרגלי השימוש ייתכן בלאי מואץ של הסוללה ואמצא את עצמי נאלץ להחליף סוללה ב-17 אלף שקל. שזה כמובן משנה את התמונה

פורסם

לא ראיתי שהסברת למה אתה רוצה רכב סדאן, דהיינו רכב עם תא מטען בולט אחורה, כן הסברת למה אתה רוצה רכב נמוך בגלל שדה הראיה.

אני לא מסכים איתך לענין כך שבהכרח ברכב נמוך יהיה לך שדה ראיה טוב יותר בתנוחת "השכיבה" שלך, מה שחשוב זה גובה החלון הקדמי (וחלונות הצד והחלון האחורי אם חשוב לך שדה ראיה טוב גם לכיוונים הללו), גובה ריצפת הרכב הפנימית ביחס לגובה החלונות וגובה התקרה, גובה המושב ביחס לפרמטרים הללו,  גובה מכסה המנוע והשיפוע שלו וכיוצ"ב שילוב פרמטרים מורכב.

מבין השיטין עקב העדפתך האישית את מאזדה 6 על פני מאזדה 3 והתייחסותך בהקשר זה שאתה מעדיף רכב כמה שיותר בטיחותי להורייך, כי אתה סבור שכמה שהרכב הוא ארוך יותר הוא בטיחותי יותר?

אם זאת מחשבתך, אז גם כאן בהכרח היא לא נכונה, מה שחשוב זה תכנון הרכב, אביזרי בטיחול וציון מבחני הבטיחות שלו.

לצורך העניין מאזדה 3 יכולה להיות בטיחותית יותר ממאזדה 6.

פגיעות מאחור לא נבדקות במבחני ריסוק ואולם גם כאן לא האורך בהכרח קובע :-) אלא תכנון אזורי קריסה וכו' ואפשר לחפש גם רכב גבוה באורך של סדאן ארוכה.

בכל מקרה תאונות מאחורה פחות עוצמתיות מתאונות חזיתיות מקדימה. לא מכיר כמעט תאונות שבהם פגיעה מאחורה גרמה לקריסה של הרכב שהגיעה עד למושבים הקדמיים גם ברכב קצר יחסית (יכולה להיות השפעה על המושב האחורי).

לגבי הפרמטרים שהצגת לדעתי הכי מתאים לך מאזדה 6, הנסועה שלך נמוכה והחסכון בדלק ברכבים היברידיים לא מהותי בשקלים, יחידת ההנעה שלה פשוטה ומוכרת ולא תצטרך לדאוג מגזרת הסוללה או לעשות הארכת אחריות בעלות כספית.

הרכב עם ביקוש נמוך ונראה שתוכל להשיג רכבים במחירים טובים.

מצד שני צריך לשים לב שלרכבי מנהלים שנמכרו בכמויות קטנות או קטנות יחסית יש היצע חלפים משומשים קטן מפירוק או לא קיים ובכלל עלות הטיפולים גבוהה יותר.

במילים אחרות מאזדה 3 תהיה רכישה עדיפה יותר מהבחינה הזאת.

• אהבתי 1
פורסם

תודה על התשובה (ותודה גם לכל מי שהגיב עד כה),

תנוחת הישיבה במאזדה 3 דור אחרון לא נוחה לי, ירד מהפרק. זו היתה האופציה המועדפת עליי עד שהתיישבתי בה. זה קשור בעיצוב הקונסולה המרכזית בה שמגבילה את מנח רגל ימין למשהו מאוד לא נוח (לי ולאבי).

הקאמרי ההיברידית נשקלת כי היא הקאמרי היחידה הרלוונטית שקיימת בשנתונים מתקדמים (הבנזין הטהורה האחרונה שהגיעה ארצה היא ב-2015).

לשאלתך לגבי 3 לעומת 6 (שוב, הייתי לוקח את ה-3 עם מבחני הריסוק המדהימים שלה אילולא...) -

זה לא ש"רכב ארוך בטיחותי מקצר" (למרות שגם זה נכון ככלל אצבע), אלא שמאחר וה-3 ירדה מהפרק ומאחר ומבחני הריסוק של הקורולה וה-6 דומים, אני בהחלט סבור שה-6 בטיחותית ממנה (פסיבית) בשל משקל גבוה יותר ואף ארוך יותר (ומבחני ריסוק מצויינים).

אני לא רוצה להלאות יותר ממה שכבר בדעה הטכנית שלי על מבחני הריסוק, אבל רק אומר שברוב המבחנים, לצערי, הכוח שמופעל על הרכב הנבחן מושפע מהמאסה שלו עצמו, וצריך לזכור את זה (אםשר למעשה לנרמל את זה בקלות בנוסחה פשוטה). הווה אומר, רכב נתון במשקל איקס בטיחותי פחות מרכב זהה במשקל כפול, בהנתן שציוני הריסוק שלהם זהים לחלוטין.

בניגוד למבחן הריסוק מהצד, במבחן החזית לא משוגרת לעבר הרכב עגלת ניגוח אלא הרכב מושפע אך ורק ממשקלו שלו (בהנתן שכל המכוניות מתנגשות במכשול במהירות זהה).

לגבי שדה ראייה -

ראשית, לא מדובר בתנוחת "שכיבה", אלא בהשענה מבוקרת אחורה.

לגבי שדה הראייה, נסה לדמיין אותך נוהג עם משענת שעונה יחסית אחורה ברכב בגובה 8 מטר לעומת סתם פרייבט; ברור ששדה הראייה ברכב הגבוה יהיה פחות טוב (ממש כמו פרייבט לעומת משאית למשל). אבל זה באמת לא דיון רלוונטי, זה אני וזה מה שמתאים לי.

אני חושב שאולי אקח את המאזדה 6 מהשכרה לכמה ימים ונעשה סימולציה נורמלית.

נראה, בקיצור. יש הרבה פרמטרים. נעשה קצת חושבים וסדר ואולי נחזור לשגע אתכם🙂

בינתיים תודה לכולם (:

פורסם

הייתי מציע לך לבדוק וולוו V40, במקום לרשום סתם S90 שזה ליגה אחרת מכל שאר המכוניות שרשמת.

זו סדן הצ'בק קומפקטי לנסיעה וחניה עירונית, נוח ביותר בנסיעה בינעירונית, בטיחותי יותר ממאזדה וטויוטה כולל הגדולות יותר. לא לדבר על איכות פרימיום עדיפה בהרבה. מושבים מהטובים ביותר בעיקר לבעלי בעיות גב. בסכומים שאתה מדבר עליהם תוכל להשיג מודל 20-21 עם ק"מ לא גבוה. עלויות הביטוח נמוכות יחסית ליפניות. לנוסע או שניים כולל גם מבוגרים הגודל מתאים ביותר. שיהיה לך בהצלחה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...