Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

התייעצות - אני קטנוני או שזה קטע מסריח?

יש לי הזמנה לקיץ לSIXT DE ישירות דרכם. הזמנה שעשיתי בסוף 2024... אני צריך רכב ל2 מבוגרים ושלושה ילדים, 2 על בוסטר, וכמובן מזוודות וכו.

הקטנה מקיאה, ללא אתרעה...

בדרך כלל אני לוקח PASSAT SW או OCTAVIA SW. בפאסט הם ממש התלוננו על הבליטה מתחת לרגלי הנוסע באמצע, היא באמצע ענקית. נראה לי שגם האוקטביה היתה ככה. לפני שנתיים קיבלתי TOURAN שתכלס היינו מאוד מרוצים ממנה. לפני שנה, טיילנו בארץ אחרת, ולא היה שום 5+2 אלא רק 7 מקומות FULL SIZE. אז לקחנו OCTAVIA SW. אבל אז היה מסלול בלי הרבה נסיעות.

השנה הקטגוריה זה IVAR כי היו לי איזה קופון הנחה והמחיר בסדר גמור, כשהזמנתי את הרכב, הוא שווק כרכב 5 מקומות בכלל. לא ציינו בשום מקום 7 מקומות או 5+2. באמייל מהם  כתוב בפירוש  VW Tiguan Allspace or similar  , הרכבים בקטגוריה מהתכתבות איתם הם - VW TIGUAL ALLSPACE' VW TOURAN, PEGOUT 5008

יש לי את זה כתוב באמייל. כלומר הרכב המייצג בהזמנה היה הALLSPACE. זה היה רלוונטי כנראה אז.

נכנסתי לאתר לפני כמה ימים, באיזור האישי בהזמנה אני רואה תמונה של TOURAN.

מסתכל באתר, ורואה שיש קטגוריה חדשה, SFAV, עם VW TAYRON. זה המחליף של הALLSPACE עם 5+2 מקומות, הוא ארוך יותר בכמה סמ, לא יודע אם הוא יקר יותר.

בקיצור, רכב חדדש לגמרי באירופה, שמגיע 7 מקומות או 5 והיברידי.

מהתכתבות איתם, עולה שהIVAR מכילה את TOURAN וזהו, לא אמרו שום דבר שיש עדיין ALLSPACE בקטגוריה הזאת. אז מסתבר ש VW TAYRON זה המייצג של קטגורית SFAV ושיא החוצפה הגרמנית - גם פיזו 5008 עבר ל SFAV...  

עד פה העצבים.

אבל מצד שני - בגדול TOURAN אמור להספיק לי, אבל זה רכב מיושן, בן עשור גם אם קצת עשו לו נגיעות עיצוב קטנות בתוכו, ופחות בטוח פסיבית ככל הנראה ואני מניח שגם שהמערכות בטיחות האקטיביות שלו לא עודכנו. היה לי אותו לפני שנתיים, היה מאוד נחמד שהיה כיסוי תא מטען, שהמושבים מאחורה היו 3 מושבים גם היה נחמד.

אז אני מתלבט אם לריב איתם על לקבל את SFAV, או המינימום זה לשלם רק ההפרש הישיר בין שתי הקטגוריות או לרדת מזה ולראות מה אני מקבל בשדה.

פורסם

אני תמיד מזמין עם SIXT וכל בעיה טופלה בצורה טובה.

תבקש לקבל שדרוג בגלל השינוי שקרה. כשתהיה בסניף שם תראה להם מה הזמנת (ומה היו האופציות) ומה קיבלת עם האופציות החדשות ותסביר להם שזה לא מתאים, ואז תבקש רכב אחר שהוא קרוב לאותה קטגוריה (בדרך כלל אחת מעל) שתתאים לך.

בדרך כלל הם מטפלים בנושאים אלה, אפילו בחינם או בתוספת תשלום (נותנים כ- 50% אחוז הנחה על התוספת)

פורסם

חברות ההשכרה יצירתיות מאוד עם הקטגוריות. לפעמים צריך להיות אסרטיבי בתחנת ההשכרה - כבר קרה לי שהייתי צריך לחזור למשרד פעמיים - שלוש עד שקיבלתי רכב בגודל מספק (או תכונות נדרשות אחרות, או, פשוט, רכב תקין).

אגב אוקטביה סטיישן - עשיתי איתה את איסלנד (בממוצע 250 ק״מ ביום) עם 5 מבוגרים, 3 מזוודות גדולות ועוד קצת ציוד. קצת צפוף, אבל לא שמעתי קיטורים מאחור. לך יש עניין של מושבי בטיחות, אבל ביקור עם הילדים והבוסטרים בסוכנות סקודה הקרובה לביתך תאפשר לך לבדוק האם מספק. מכל מקום, ההמלצה הקבועה שלי היא לשכור רכב לפחות דרגה אחת מעל מה שהיית רוכש לעצמך בארץ, כי טיולים בחו״ל כרוכים בהרבה שעות ברכב והרבה יותר מטען ממה שאתה רגיל להוביל. מצד שני - עד שלא מניחים את המפתח על הדלפק אינך יודע באמת מה תקבל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה ברור שיש יצירתיות.

פעם הייתי אמור לקבל INTEMIDIATE HYBRID. קיבלתי פריוס יאריס היברידית. אמרו לי שהקטגוריות זה גם לפי מחיר... הרכב הכי הכי גרוע שהיה לי בחיים.

רק שבדצמבר 2024 IVAR הכיל 3 מכוניות, וביוני אחת מהן  - VW TIGUAL ALLSPACE - הוחלפה ונמצאת בקטגוריה אחרת, ואחרת -5008 - גם נמצאת בקטגוריה אחרת. אז זה חוצפה. פיזו 5008 בכלל הוחלפה??

באירופה כל פעם הזמנתי עם מישהו אחר.עם שלמה סיקסט, עם יורופקאר ישירות, עם באדגט ישירות.  אז זה לא שאני איזה לקוח ותיק או נאמן שלהם.

השנה עשיתי בכלל פה טעות טירונים בהזמנה. שילמתי תוספת על FLEXIBLE, שזה עוד איזה 6 יורו ליום. רק שלא קלטתי את תנאי הביטול - זה 99יורו לביטול... את השאר מחזירים לך. אז פה שילמתי עוד איזה 5/6יורו* 12 במקום לקחת סיכון על 99 יורו. טמטום. שכנראה הרבה אנשים עושים, כי הם מחביאים את ה99 יורו באותיות הדי קטנות שצריך בכלל לפתוח על לחיצה על +

גם שילמתי תוספת על PRIORITY, כי יש לי נסיון תמיד רע שאני מגיע אחרי נחיל אנשים ואין רכבים וגם שרצו לשדרג אותי, היה צריך לחכות שהרכב יחזור משטיפה וכו.

אני אנסה להתקשר אליהם מחר.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 32 דקות, KipodYam כתב:

נסיון תמיד רע שאני מגיע אחרי נחיל אנשים ואין רכבים וגם שרצו לשדרג אותי, היה צריך לחכות שהרכב יחזור משטיפה וכו.

sixt במילאנו, הוזמנה מרצדס e class, הגענו מאוחר (קרוב ל 21:00) אמרו יש רכב דיזל (כמו המוניות) צריך לחזור משטיפה או לקחת משהו אחר קטן יותר 😬 , חיכינו, כי זה היה נסיעת יומולדת ורצינו פינוק. 

הרכב הגיע ב 23:00 ויצאנו לדרך לכיוון סירמיונה, במרחק של 140 קילומטר בלילה גשום 😨

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 3 שעות, KipodYam כתב:

הקטנה מקיאה, ללא אתרעה...

קיבלת מספיק תשובות לגופו של עניין, לכן אתייחס רק לחלק הזה.

באמאזון ושות' יש כמה פתרונות נחמדים לעניין ההקאה הספונטנית בנסיעות ובטיסות. בגדול, מדובר בשקיות ניילון עבות עם דף של חומר סופג בפנים, כמו זה שממנו עשוי טיטול או תחבושת היגיינית. הקליינט מקיא את נשמתו, הקיא הופך תוך כמה דקות לג'ל, השקית נקשרת עם השרוך שלה ומושלכת לפח בעצירה הקרובה. מאד אלגנטי וקל לשימוש, רק צריך לזכור להצטייד מראש ושאחד המבוגרים ליד יהיה בכוננות.

את הדגם הזה אני מכיר מנסיון, תראה אם הם שולחים לישראל:

https://amzn.eu/d/81mfGHF
https://a.co/d/96CVSsE

יש גם אופציות זולות יותר בעליאקספרס וטמו, אבל השימוש בהן פחות ארגונומי והתוצרת נשארת נוזלית, כך שלא הייתי ממליץ.

פורסם
לפני שעתיים, KipodYam כתב:

INTEMIDIATE HYBRID

?

הכוונה ל- INTERMEDIATE HYBRID?

לפני שעתיים, KipodYam כתב:

פריוס יאריס היברידית

?

פריוס או יאריס?  הבדלים מאוד גדולים בגודל... 

ולאיזה מכונית ציפית?

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...