Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז הנה דעתי:

מילאנו - מעולה לחופשה קצרה. רוב האתרים ברדיוס הליכה במרכז, אבל יש גם מרוחקים. למשל בית הקברות ששווה לפחות חצי יום (אני בטוח שאנשים ירימו גבה, אבל אחרי הביקור יסכימו איתי).

פריז - מדהימה. לפחות שבוע, רצוי לכיוון 10-14 יום. צריך תקציב גדול.

לונדון - כמו פריז, על סטרואידים. ואני לא בטוח לגבי אוכל (אודה ואתוודה - נושא האוכל אצלי הוא ברמת לא מעניין, אז אל תקחו ממני המלצות).

רומא - כנראה מה שאתם מחפשים. עיר ל-4-5 ימים מרוכזים, מרכז יחסית קומפקטי אם כי יש גם אתרים מרוחקים כמו הקטקומבות.

גרמניה - עולם ומלואו. ברלין מצריכה שבוע פלוס, העיר פרוסה על שטח עצום הרבה נסיעות בתחתית ובפרוורית. מינכן תתאים למסגרת שלכם.

וינה - מבחינת המסגרת די מקבילה לרומא. אישית אהבתי מאוד.

וונציה - עניין של טעם. בעיר עצמה הולכים בלי סוף עם המון מדרגות, ועושים קיצורים בוואפורטו שזה האוטובוס על המים. אנחנו חרשנו שלושה ימים אינטנסיביים (וכאמור הוספנו יום בפאדובה המדהימה).

בלגרד - עיר ל-2-3 ימים, הוספנו שכירת רכב ליום ונסענו לנובי סאד.

סופיה - עוד בירה קטנה, לדעתי לא יותר מיומיים אלא אם נוסעים מחוץ לעיר.

אתונה - עיר ליומיים שלושה מאומצים. אפשר להרחיב לסביבה, למשל לאי אגינה.

סלוניקי - עיר ליומיים של הליכה מאומצת (טופוגרפיה שמזכירה את חיפה), אפשר להתארגן לטיולים מאורגנים בסביבה, למשל למטאורה, כולל עם חברות של ישראלים עם הדרכה בעברית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 32 דקות, Or05230 כתב:

נאפולי- שמעתי שהעיר התדרדרה משמעותית, מלכודות תיירים מרובות ואנשים לא נעימים. לא הייתי.

וואלה? באמת מבאס, הייתי לפני מספר שנים וממש אהבתי אותה...

מה שבמיוחד אהבתי זה שהיא הייתה פחות מתויירת מרומא נניח והיה לה יותר אופי (אנשים נראו יותר אותנטיים, גרפיטי ברחובות וכולי)

לפני 33 דקות, Or05230 כתב:

מילאנו - ביקרתי פעמיים ולא התלהבתי, בטח לא בתחום האוכל, אבל אולי פספסתי משהו, לא רוצה להרוס.

הייתי כבר מספר דו ספרתי של פעמים, ומסכים לגמרי. עיר משעממת ואני בטוח שאפשר למצוא שם אוכל טוב איפשהו באיזה טראטוריה נידחת אבל בגדול- האוכל האיטלקי הכי טעים שאכלתי היה בדרום.

לפני 35 דקות, Or05230 כתב:

לונדון - כיפית מאוד, לא זולה היום עם שער הפאונד ועליות המחירים שם, עמוסה, צריך לתכנן הכל (פחות ספונטניות), צריך גם לדעת איפה לאכול כי הקולינריה שם ברמה נמוכה פרט להברקות, ממש כמו לטייל בתל אביב ולאכול פלאפל רצון ולומר שהאוכל בתל אביב לא משהו, כשפספסתם את hiba, מקווה שההקבלה במקום.

אני חולה על לונדון, ומחזק - אני טס לשם מחרתיים והמלון ל3 ימים יצא שחיטה בניוגוד לפעמים קודמות.

ובנוגע לקולינריה - אשמח באמת להמלצות, במיוחד כשהביקורות של גוגל כבר מזמן זה צבא של בוטים, התחלתי לחפש מסעדות בין 4-4.5 כוכבים כי כל מסעדה שמעל לציון הזה בוודאות הציון מורכב מבוטים.

לפני 11 דקות, sperial כתב:

מילאנו - מעולה לחופשה קצרה. רוב האתרים ברדיוס הליכה במרכז, אבל יש גם מרוחקים. למשל בית הקברות ששווה לפחות חצי יום (אני בטוח שאנשים ירימו גבה, אבל אחרי הביקור יסכימו איתי).

הייתי ומחזק לגבי הבית קברות, הלכתי שם כמה שעות ובכל נקודה ונקודה יש משהו מעניין לראות, אבל זה באמת מהאטרקציות הבודדות שנהניתי שם.

לפני 13 דקות, sperial כתב:

וונציה - עניין של טעם. בעיר עצמה הולכים בלי סוף עם המון מדרגות, ועושים קיצורים בוואפורטו שזה האוטובוס על המים. אנחנו חרשנו שלושה ימים אינטנסיביים (וכאמור הוספנו יום בפאדובה המדהימה).

וואלה? הייתי שם יום אחד והגעתי למיצוי די מהר.

פורסם
לפני 18 דקות, flytomars כתב:

וואלה? הייתי שם יום אחד והגעתי למיצוי די מהר.

עשינו עבודת מטה והתברר שהעיר עשירה להפליא, מתקרבת לרומא אם לא עולה עליה.

בוא נתחיל באיזה חצי יום (ויותר) שבטוח שלא חשבת עליו: מוראנו ובוראנו. והרובע היהודי (אתה יודע, מקור המילה ״גטו״ הוא בוונציה).

אגב, כך גם לגבי מילאנו. הבנים שלנו דיווחו שאין יותר מידי מה לעשות. ואז פתחנו את האתרים הרלוונטיים וגילינו שיש הרבה מעבר לדומו ולויטוריו עמנואלה. אגב, על הגג של הדומו עלית?

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 2 דקות, sperial כתב:

בוא נתחיל באיזה חצי יום (ויותר) שבטוח שלא חשבת עליו: מוראנו ובוראנו. והרובע היהודי (אתה יודע, מקור המילה ״גטו״ הוא בוונציה).

מודה ומתוודה, לא הייתי

לפני 3 דקות, sperial כתב:

אגב, כך גם לגבי מילאנו. הבנים שלנו דיווחו שאין יותר מידי מה לעשות. ואז פתחנו את האתרים הרלוונטיים וגילינו שיש הרבה מעבר לדומו ולויטוריו עמנואלה. אגב, על הגג של הדומו עלית?

ברור שעליתי לגג, נראה לי כבר כמה וכמה פעמים.

אני כבר לא זוכר מה ראיתי ומה לא ראיתי כי הכל מתערבב לי, אבל אני זוכר שבאמת אחד מהדברים שיותר הרשימו אותי היה בית הקברות, יש לך המלצות נוספות כאלה?

פורסם

האמת היא שכשאני מקבל בקשות לפרטים אני צריך לפתוח את הפנקסים של אישתי שכותבת יומנים מפורטים, בכל זאת עברו כ-6.5 שנים מאז הביקורים בוונציה ובמילאנו. ואגב, באותה שנה טסנו לאיטליה פעם שלישית לטיול שעיקרו היה הטיסות עצמן (טיסות הפרידה החגיגיות של אלעל מהמג׳מבו), אבל זכינו לעוד יום וחצי של נהיגה מרומא צפונה, לטיבולי ואורביאטו).

ההמלצה הקבועה שלי היא לחפש ״x ימים ב-xxxx״. האתרים מתחילים בהמלצות לביקור של יום ומעלה. כמובן שאני מסנן ומארגן כי תמיד תהיה המלצה לפחות לשני בתי קפה ושתי מסעדות בכל יום, מה שמבחינתי מיותר לגמרי (אני חריג בדברים האלה).

עד הקורונה נהדתי לטוס מספר פעמים בשנה, אבל בשנים האחרונות עם הקורונה, המלחמה ולידה של שתי נכדות תדירות הנסיעות ירדה מאוד.

פורסם
לפני 9 שעות, Or05230 כתב:

קרוז, קרוז אמיתי הוא של חברות אירופאיות אמריקאיות והרמה והמחיר בהתאם.

חוץ מCarnivalק שהקהל בהם מקביל לקהל שאתה מדבר עליו אבל יותר גרוע 

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
לפני 21 שעות, maor23 כתב:

איזה יעד באירופה מומלץ לחופשה זוגית (כשברור לי שעניין הבטן-גב מאבד מעצמו), עם דגש על:

לא הבנתי למה עניין הבטן-גב מאבד מעצמו?

אתה יכול להזמין חבילת נופש בכרתים/קפריסין/רודוס/השלם את החסר - להגיע למלון שנמצא על חוף הים, בטן, גב, בטן, גב, בטן, גב ועוד קצת בטן וגם קצת גב ולחזור לארץ.

פורסם
לפני 13 שעות, sperial כתב:

רומא או וינה, אבל אפשר גם וונציה ומילאנו. כל אחת נפלאה בדרכה. אבל זה בדיוק ההפך מבטן גב - אלה ערים של הרבה הליכה. אישית הלכתי 10-15 ק״מ ביום, אולם יש גם אתרים יותר מרוחקים שאליהם מגיעים בתחב״צ. ולעתים אחרי יום מתיש גם חזרה למלון בתחב״צ.

שלא ישתמע הפוך - אין לנו בעיה לעשות הליכות ההפך הוא הנכון. בוא, היינו ביפן ועשינו שם באיזור ה40 אלף צעדים ביום.

בסופו של דבר המטרה שלי כאן זה למצוא יעד שידבר אליי.

וינה היא גם באותו סגנון של בודפשט/פראג אני מאמין לא?

כי אם מדברים על "גיוון", אז זה פחות בכיוון, תקן אותי אם אני טועה?

לפני 13 שעות, Or05230 כתב:

אם היית משווה רויאל קריביאן מול חופשה אירופאית סטנדרטית, הייתי אומר שקרוז זו חוויה חד פעמית ששווה להנות ממנו לפחות פעם בחיים. אירופה יש תמיד.

מאחר ואתה משווה את מנו, מציע לוותר.

לא אומר שרומא עדיפה.

אני אגיד לך מה לא

נאפולי- שמעתי שהעיר התדרדרה משמעותית, מלכודות תיירים מרובות ואנשים לא נעימים. לא הייתי.

מילאנו - ביקרתי פעמיים ולא התלהבתי, בטח לא בתחום האוכל, אבל אולי פספסתי משהו, לא רוצה להרוס.

פריז מדהימה, יקרה מאוד. 

פה רומא נכנסת לתמונה, גם יותר קטנה אז אפשר לתפור הכל בדרגל, גם משמעותית יותר זולה וגם מספיק טעימה (אין מה להשוות בין פיצה לבין ארוחות גורמה בפריז, אבל אם אתם אוהבים איטלקי אז זה הטופ)

לונדון - כיפית מאוד, לא זולה היום עם שער הפאונד ועליות המחירים שם, עמוסה, צריך לתכנן הכל (פחות ספונטניות), צריך גם לדעת איפה לאכול כי הקולינריה שם ברמה נמוכה פרט להברקות, ממש כמו לטייל בתל אביב ולאכול פלאפל רצון ולומר שהאוכל בתל אביב לא משהו, כשפספסתם את hiba, מקווה שההקבלה במקום.

גרמניה -  אני אישית אוהב, אבל יש המון מדינות שהייתי מתעדף לפני, בטח לטיול עם בת הזוג, אם אתה רוצה לבוא איתי ל motorworld או לנסוע לאלפים עם 911, אתה מוזמן 😁

בוא נתחיל מלהוריד - לונדון, פריז, גרמניה לא אופציות. 

נאפולי גם פחות מושך אותי.

מילאנו אם אלך זה רק כדי לבקר בסאן סירו (למכירים).

נשארה בעצם רומא, בנוסף לשאר יעדי אירופה ה"זולה יותר".

ולגבי הקרוז של מנו, שוב, נכון שזה לא ברמת הרויאל קריביאן ושקרן מי שאומר אחרת.

אבל(!) אתה לא מסכים איתי ש4-5 ימים של שייט יכול להיות בטן גב די משמעותי? 

@גור אדם 

לגבי השאלה שלך, כשאני שואל על אירופה אני מתייחס לרחוק יותר, פחות כיוון קפריסין יוון.

מבחינת בטן גב בשבילי זה יהיה לעשות שייט, לשם אני לוקח את זה.

+ אמצע ספטמבר ביוון/קפריסין (שלא בשייט) הבנתי שהעונה שם כבר מתחילה להיות בעייתית, אתרי תיירות נסגרים אט אט וכנראה שזה יהיה פחות רלוונטי.

פורסם (נערך)

לדעתי וינה הרבה יותר עשירה ונעימה מפראג ובודפשט. זה לא more of the same.

לגבי ה״יעד שידבר אלי״ - אני חושב שהגישה שלך בעייתית, כי אתה לא יכול לדעת עד שתבקר במקום. חוץ מזה, אתם זוג צעיר, יש לכם עוד עתיד ארוך של נסיעות. אני מדור שבו בגילכם חופשה בטבריה או אשקלון הספיקו כדי לספר לחברה, הדור שלך (כמו של הבנים שלי) התחילו לנסוע בגיל 3-10, ותבקרו בעוד ועוד מקומות. תאהבו - תחזרו. לא תאהבו - לא תחזרו.

ועוד דבר, כמובן שהתוכניות המשפחתיות שלכם לא מענייננו, אבל גם כשיהו ילדים זה לא יחסום אתכם. נכדה אחת שלי, בת שנתיים, כבר היתה בקפריסין ובמילאנו (א-פרופו מה שנכתב כאן עליה. הטיול היה מושלם) השניה היתה באתונה בגיל 8 חודשים, שמו אותה במנשא והופה לאקרופוליס. והנכדה של אחותי, בת שנתיים וחצי, כבר חרשה חצי אירופה. נכון, זה טיול עם אופי אחר, אבל לא פחות מהנה. אבל עוד חזון למועד. הנקודה שלי היא שהעולם גדול ועתידכם לפניכם, גם בעניין טיולים.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

הגישה שלי היא כזו בגלל שבעזרת השם ( * 3) הטיול הבא שלנו כבר יהיה עם ילדים, מה שאומר שזה בין הטיולים האחרונים שאנחנו יכולים להרשות לעצמנו מפאת זמן ועבודה לבדנו.

אחרי שחויינו חוויה כמו יפן(שכנראה כבר לא תחזור על עצמה בקרוב) - עכשיו בא לנו רגוע.

בגלל זה אני גם מתלבט מאוד בין הבטן גב על ספינה לבין חוייה אירופית אחרונה כזוג נשוי ללא יורשים.

פורסם

את הבטן גב שמור לכשהאישה תהיה בהריון😉.

לא באמת. הבכור נסע לרומא עם אשתו כשהיתה בהריון לפני שנתיים וחצי. קיבלה בכל מקום יחס של מלכה. יש להם אפילו תפריטים מיוחדים לנשים בהריון, לשמור עליהן מחשיפה למה שלא רצוי לעובר. אז לא עשו 25,000 צעדים ביום, אבל עדיין ראו הרבה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

סלוניקי מקום מאד נחמד לכמה ימים ולא יקר. אנשים רגועים ונחמדים. אחלה אוכל איכותי גם במסעדות מפונפנות וגם במקומות עממיים. בבוקר יושבים באיזה בית קפה על הרחוב של הים. בצהריים שותים בירה בשייט בכאילו ספינת פיראטים ובערב הולכים לטברנה.

יש גם מקומות עתיקים, גלריות, מוזיאונים, וקניון גדול לחובבי הג'אנר. הכל במרחק הליכה ממרכז העיר. מזכיר קצת את טבריה בשנות ה90, כולל האוטובוסים והמכוניות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 28 דקות, sperial כתב:

את הבטן גב שמור לכשהאישה תהיה בהריון😉.

לא באמת. הבכור נסע לרומא עם אשתו כשהיתה בהריון לפני שנתיים וחצי. קיבלה בכל מקום יחס של מלכה. יש להם אפילו תפריטים מיוחדים לנשים בהריון, לשמור עליהן מחשיפה למה שלא רצוי לעובר. אז לא עשו 25,000 צעדים ביום, אבל עדיין ראו הרבה.

אתה לא עוזר לי, ההפך הוא הנכון רק גרמת לי יותר להסתבך עם החלטה🤣.

אני רוצה להגיד שאנחנו נוטים יותר לבטן גב עכשיו אם זה עוזר 😅

לפני 1 דקה, SlowRide כתב:

סלוניקי מקום מאד נחמד לכמה ימים ולא יקר. אנשים רגועים ונחמדים. אחלה אוכל איכותי גם במסעדות מפונפנות וגם במקומות עממיים. בבוקר יושבים באיזה בית קפה על הרחוב של הים. בצהריים שותים בירה בשייט בכאילו ספינת פיראטים ובערב הולכים לטברנה.

יש גם מקומות עתיקים, גלריות, מוזיאונים, וקניון גדול לחובבי הג'אנר. הכל במרחק הליכה ממרכז העיר. מזכיר קצת את טבריה בשנות ה90, כולל האוטובוסים והמכוניות.

חשבתי על סלוניקי / סנטוריני, השאלה היא איך שם באמצע ספטמבר כשכבר פחות מתוייר, האם יתאים ליותר מסתם סופ"ש, האם אפשרי להסתדר שם בלי רכב וכו' וכו'.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הייתי שם בספטמבר ב2019 והיה נעים מאד, רק שביום האחרון היה גשם מטורף.

לגבי רכב, אפילו באוטובוס לא השתמשנו הלכנו ברגל לכל מקום. 

סנטוריני זה משהו אחר לגמרי. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הייתי בסלוניקי באוקטובר. מזג האוויר היה מעולה.

אחזור על מה שכתבתי במעלה השירשור: העיר עצמה מתאימה לשני ימי סיור - אחד קל (על החוף) ואחד מאומץ (המצודה על ההר. אנחנו טיפסנו רגלית, אם כי אפשר להגיע באוטובוס). בסביבה יש לא מעט מה לראות, אפשר לשכור רכב ואפשר לקחת טיולים מאורגנים יומיים, אפילו בשפה בעברית. אנחנו בחרנו באופציה השניה כי היינו שישה, מה שהיה מסבך את נושא שכירת הרכב.

אחותי נסעה לאיזור לאחרונה לשבועיים (שהתארכו לשלושה בגלל המלחמה עם איראן) - עוד לא שמעתי אתֶהרשמים שלה, אבל נראה שעשו חופשה רגועה מאוד ואהבו.

• תוכן חדש...