Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה הולך אנשים? לפני איזה חודשיים באתי לכאן להתייעץ על יעדים לקראת חופשה קצרה עם אשתי.

שוקלים בין טיול קרוב (כמו יוון) לבין יעד באירופה בחודש ספטמבר, לפני החגים אבל אחרי המשכורת בעשירי.
אתחיל בלהגיד שמבחינת אירופה - היינו בעבר בבודפשט ואהבנו, היינו גם בפראג וסבלנו.

אם נלך על יוון, אני שוקל שייט עם מנו ספנות, אבל יש בעיה קטנה, אשתי חוותה בחילות פעם אחת בשייט בנהר בברצלונה וחוששת מאוד, אני מצידי מנסה להסביר שזה לא אותו דבר, במיוחד על ספינה גדולה, ושיש גם כדורים נגד בחילות.

יש לי כמה שאלות:

1. איך להרגיע אותה ולהסביר שמדובר בחוויה אחרת?

2. עד כמה שייט באמת עדיף על טיסה ליעד באירופה?

3. איך הים בספטמבר? רגוע או שיש סיכון למזג אוויר קשה?

4. אם בוחרים בשייט, איך סוגרים סיורים לבד ולא דרך מנו (ששמעתי שזה פחות שווה ומשתלם)?

ואם נוותר על שייט ונבחר טיסה:
איזה יעד באירופה מומלץ לחופשה זוגית (כשברור לי שעניין הבטן-גב מאבד מעצמו), עם דגש על:

• אוכל טוב (לא שומרים כשרות אבל לא אוכלים מאכלי ים וחזיר)

• שופינג איכותי

• מזג אוויר נעים ומזמין להליכה, לא חם מדי ולא קפוא. לא אכפת לי להיות עם ז'קט, אבל לא בא לי להתחיל להסתובב עם מעילים.

פורסם

התשובה האוטומטית שלי היא איטליה. מדינה עשירה נופית ותרבותית, טיסות לא ארוכות מידי, אוכלוסיה מסבירת פנים, אפשר לבחור בטיולים עירוניים על בסיס זוג רגליים ותחב״צ או כפריים עם רכב שכור, אוכל איטלקי שלא צריך להרחיב עליו.

לגבי שיט - אין לי ניסיון בכזה, אם כי בילדות הפלגתי הרבה על אוניות סוחר (אבא היה רב חובל). מה שאני יכול לומר זה שיש אנשים שנהנים ויש שמשתעממים למוות, מזג האוויר יכול לתעתע, ונושא. הסיורים העצמאיים בעייתי, כי אם תאחר לחזור לאוניה גם ב-3 דקות אתה עלול להשאר על הרציף. לגבי ״מחלת הים״ לדעתי אין דרך לחזות אותה.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אופציה בהחלט מעניינת איטליה, בטח ברמה הקולינרית.

ברמת הפשטות, בלי צורך בהתניידות ברכב, היית אומר שרומא זה היעד הרלוונטי? או שאולי דווקא מילאנו/עיר אחרת?

אני שואל בכוונה כדי לבדוק קודם כל טיסות והיתכנות ברמה הכספית, אם זה בכלל משתלם לנו.

פורסם

לאן שתמצא טיסה. רומא, מילאנו, וונציה הן כולם יעדים שימלאו לך 4-5 ימים גדושים, ואם לא, תמיד אפשר לקחת רכבת ולנסוע לעיר שכנה. למשל, הייתי בוונציה 4 ימים (ו-5 לילות, עניין של שעות טיסה), שלושה ימים חרשתי את וונציה ויום אחד נסעתי ברכבת חצי שעה לפאדובה. במילאנו ורומא התרוצצתי 4 ימים גדושים בכל אחת. בעוד נסיעה חילקתי 6 ימים חצי חצי בין בולוניה ופירנצה, חוץ מהרכבת ביניהן בכל באוטופוס, אין לי בעיה ללכת 10 -15 ק״מ ביום.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, maor23 כתב:

היינו בעבר בבודפשט ואהבנו, היינו גם בפראג וסבלנו.

מה ההבדל הגדול שגרם לכם ליהנות באחת ולסבול בשנייה?

במקומך הייתי בוחר את הטיסה הכי זולה (או שילוב מלון+טיסה הכי זול) לעיר אירופית סבירה שעוד לא הייתי בה.

כמעט בכל יעד כזה אפשר להעביר בנעימים 4-5 ימים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

שתי הערים יפות ואת שתיהן לא אהבנו. משהו באווירה שקשה להצביע עליו. בפראג גם ריבוי הכייסים.

לאיטליה הייתי מוסיף את גרמניה, אבל היתרון של איטליה הוא ריבוי טיסות. בערים המתויירות צריך להיות ערוך למניעת כיוס וחטיפת תיקים (במיוחד ברומא, אבל זה נכון לכל מקום מתוייר מאוד), אבל התמורה מעולה.

@פינדר - יש דרגות שונות. ללונדון, פריס או ברלין לא הייתי נוסע לפחות משבוע, ואם אפשר יותר. את רומא אני משווה לירושלים - 4-5 ימים יספיקו לתייר המצוי (אגב, לדעתי ירושלים יותר עשירה. אני לא סובל את האוכלוסיה, אבל מבחינת אתרים העיר ברמה הגבוהה ביותר). את הבירות הקטנות כמו פראג ובודפשט אפשר למצות ב-3 ימים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 21 דקות, sperial כתב:

לאן שתמצא טיסה. רומא, מילאנו, וונציה הן כולם יעדים שימלאו לך 4-5 ימים גדושים, ואם לא, תמיד אפשר לקחת רכבת ולנסוע לעיר שכנה. למשל, הייתי בוונציה 4 ימים (ו-5 לילות, עניין של שעות טיסה), שלושה ימים חרשתי את וונציה ויום אחד נסעתי ברכבת חצי שעה לפאדובה. במילאנו ורומא התרוצצתי 4 ימים גדושים בכל אחת. בעוד נסיעה חילקתי 6 ימים חצי חצי בין בולוניה ופירנצה, חוץ מהרכבת ביניהן בכל באוטופוס, אין לי בעיה ללכת 10 -15 ק״מ ביום.

מוסיף גם את נאפולי - עיר יותר אותנטית עם האוכל הכי טוב (בעולם) לדעתי, ומרחק נסיעה מאטרקציות כמו פומפיי ואמלפי.

בנאפולי אם אין לך קלסטרופוביה חובה לבקר בNapoli Sotterranea - עיר שלמה במערות מתחת לעיר עצמה עם היסטוריה מעלפת.

והבונוס - לא יודע אם זה המצב כרגע אבל בימים כתיקונם הטיסה לשם גם הכי זולה מכל הטיסות לאיטליה.

פורסם

לא הייתי בנאפולי, אז איני מעיד. אבל הבכור שלי היה שם בטיול ״10 ביט״* ואהב.

* ״טיול 10 ביט״ היה מנהג של חבורת החנונים שאיתם עבד. סופ״ש שכלל טיסות לואוקוסט עם תיק גב, לינה באכסניה או מלון בסיסי, הרבה הליכה רגלית ומעט נסיעה בתחב״צ. נקרא בשם זה כי היתה מגבלת עלות  10^2 (כלומר 1024) ש״ח לאדם. עשו את זה בכמה מקומות כמו ריגה, נאפולי, וינה ואפילו ברלין.

פורסם

@פינדר

להגיד את האמת? פראג פשוט שיעממה אותנו. אני לא יודע להסביר את ההבדלים כי באמת הן די מזכירות אחת את השנייה, אבל משהו בבודפשט היה יותר קסום.

בגדול נראה שכרגע ההתלבטות היא בין  רומא, בודפשט, בוקרשט, וינה, באטומי ובאקו (וכמובן יוון, אבל אם יוון אז שוב, שייט).

אם מורידים את היעדים שהיינו בהם כדי לגוון אז בודפשט יורדת מהרשימה.

פורסם

ממה שאני מכיר הייתי בוחר ברומא או בוינה. שתיהן מתאימות לחופשותֶקצרות של 4-5 ימים. אגב, בשתיהן ביקרתי בדצמבר, רומא היתה סתם גשומה (לא הפריע), בוינה טמפרטורה סביב האפס ויום אחד שלג. תענוג.

פורסם
לפני 5 שעות, maor23 כתב:

אם נלך על יוון, אני שוקל שייט עם מנו ספנות, אבל יש בעיה קטנה, אשתי חוותה בחילות פעם אחת בשייט בנהר בברצלונה וחוששת מאוד, אני מצידי מנסה להסביר שזה לא אותו דבר, במיוחד על ספינה גדולה, ושיש גם כדורים נגד בחילות.

יש לי כמה שאלות:

1. איך להרגיע אותה ולהסביר שמדובר בחוויה אחרת?

2. עד כמה שייט באמת עדיף על טיסה ליעד באירופה?

3. איך הים בספטמבר? רגוע או שיש סיכון למזג אוויר קשה?

4. אם בוחרים בשייט, איך סוגרים סיורים לבד ולא דרך מנו (ששמעתי שזה פחות שווה ומשתלם)?

ואם נוותר על שייט ונבחר טיסה:
איזה יעד באירופה מומלץ לחופשה זוגית (כשברור לי שעניין הבטן-גב מאבד מעצמו), עם דגש על:

• אוכל טוב (לא שומרים כשרות אבל לא אוכלים מאכלי ים וחזיר)

• שופינג איכותי

• מזג אוויר נעים ומזמין להליכה, לא חם מדי ולא קפוא. לא אכפת לי להיות עם ז'קט, אבל לא בא לי להתחיל להסתובב עם מעילים.

לחששות של אשתך משייט יש מקום, זה מאד אינדיבידואלי אבל מי שרגיש יסבול. שייט זה בכלל משהו אחר מטיסה. יש חשיבות גבוהה למיקום התא באוניה.

בקשר לשאלות מזג האויר כמו שאני אומר לאשתי אין ביטוח למזג אוויר! תקרא מה קורה עכשיו באירופה שהרבה מקומות מגיעים ל־40 מעלות בלי מיזוג.

אוכל טוב יש כמעט בכל מקום. אני מניח שאתה לא מתכנן סיור מסעדות מישלן... בכל מקרה מה שטעים לי זה לא מה שטעים לך ולהפך.

מה שכן יש לפעמים אפשרויות למצוא מסעדות עם מטבחים שאין בארץ כמו אוכל אינדונזי בהולנד.

שופינג VFM חד משמעית וורשה. של הביוקר - מילאנו פאיז ואולי קצת לונדון.

לפני 5 שעות, maor23 כתב:

ברמת הפשטות, בלי צורך בהתניידות ברכב, היית אומר שרומא זה היעד הרלוונטי? או שאולי דווקא מילאנו/עיר אחרת?

ברוב הערים הבינוניות והגדולות באירופה יש תחב״ץ סביר ומעלה. יש גם ערים "קומפקטיות" שבהן האטרקציות לתיירים נמצאות במרחק הליכה סביר. איטליה היא  ארץ גדולה עם שונות בין האזורים השונים: מילאנו רומא פירנצה ונאפולי שונות זו מזו במידה רבה.

לפני שעתיים, maor23 כתב:

להגיד את האמת? פראג פשוט שיעממה אותנו. אני לא יודע להסביר את ההבדלים כי באמת הן די מזכירות אחת את השנייה, אבל משהו בבודפשט היה יותר קסום.

בגדול נראה שכרגע ההתלבטות היא בין  רומא, בודפשט, בוקרשט, וינה, באטומי ובאקו (וכמובן יוון, אבל אם יוון אז שוב, שייט).

באמת שגם אני לא מצאתי הבדלים ענקיים בין בודפשט לפראג. רומא, בודפשט, בוקרשט, וינה זה יותר "אירופה הקלאסית" באטומי יותר בטן-גב וקזינו. שים לב שאתרי הבטן-גב מתחילים להסגר בספטמבר.

נראה לי שאתה כרגע יותר מדי מפוזר על סוג החופשה שאתה מתכנן. שב עם הגברת ותנסו להתמקד יותר ותקבלו תשובות פחות מעורפלות.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

סליחה אבל קרוז של חברות כמו שציינת ואני לא רוצה לחזור על שמם מושך אליו אנשים מי יודע מה... מזכיר יותר ערי חופשה דרומיים בישראל מאשר קרוז, קרוז אמיתי הוא של חברות אירופאיות אמריקאיות והרמה והמחיר בהתאם.

לשאלתך אם אתם כבר הולכים לטייל ולהנות באירופה אני חושב שבחירת הקרוז היא מיותרת, אם אתם רוצים קרוז בלבד, אז מעולה. אחרת לכו על טיסה, מכיוון שלא ציינת, אמרת אוכל טוב = אמרת רומא. יש גם רחוב שופינג לא רע. מומלץ כמה שיותר לכיוון החורף, כלומר אם ספטמבר אז בסוף, ואם אפשר אוקטובר אז מעולה, בקיצור כמה שיותר רחוק מהקיץ, גם מז״א נוח לטייל וגם פחות תיירים. עיר של הליכה רגלית כמעט בלעדית אז להכין את הרגליים. אם כי שום דבר לא רחוק מדי במיוחד אם לנים במרכז.

Miata ND2

פורסם
לפני שעתיים, borsood כתב:

לחששות של אשתך משייט יש מקום, זה מאד אינדיבידואלי אבל מי שרגיש יסבול. שייט זה בכלל משהו אחר מטיסה. יש חשיבות גבוהה למיקום התא באוניה.

זה בדיוק הקטע, היא לא יודעת באמת אם היא רגישה או לא. 

אני מודע לגבי עניין המיקום של החדר, לכן אני רוצה לקחת חדר משודרג לקומות הגבוהות ולנסות כמה שיותר במרכז. שוב, במידה וזה יהיה שייט. 

שופינג VFM חד משמעית וורשה. של הביוקר - מילאנו פאיז ואולי קצת לונדון.

דווקא ורשה? אפילו לא בכיוון מחשבה שלי חחחח

לגבי הביוקר, פחות. אני לא בקטע של מעצבים. 

ברוב הערים הבינוניות והגדולות באירופה יש תחב״ץ סביר ומעלה. יש גם ערים "קומפקטיות" שבהן האטרקציות לתיירים נמצאות במרחק הליכה סביר. איטליה היא  ארץ גדולה עם שונות בין האזורים השונים: מילאנו רומא פירנצה ונאפולי שונות זו מזו במידה רבה.

זה בטוח שהן שונות, לכן אם משהו מהן ייבחר זאת תהיה עיר אחת וזהו. 

אני מודע לתחבצ האירופאי, אין לנו בעיה להתנייד בתחבצ, ההפך הוא הנכון. 

השאלה היא שוב, במידה ואכן אירופה, אז מי? 

באמת שגם אני לא מצאתי הבדלים ענקיים בין בודפשט לפראג. רומא, בודפשט, בוקרשט, וינה זה יותר "אירופה הקלאסית" באטומי יותר בטן-גב וקזינו. שים לב שאתרי הבטן-גב מתחילים להסגר בספטמבר.

בגלל זה אני לא סגור, בטן גב זאת הייתה הסיבה שבגללה רצינו לצאת לנפוש, ואז באה המחשבה אולי להפסיק לחפש בטן גב בכוח בחודש ספטמבר, שכמו שציינתי זה הזמן היחיד שאפשרי לנו, ולטוס לאירופה. 

ואגב, זאת אחת הסיבות שלבטן גב ציינתי שייט. אם לא שייט מבחינתי - לא בטן גב. 

נראה לי שאתה כרגע יותר מדי מפוזר על סוג החופשה שאתה מתכנן. שב עם הגברת ותנסו להתמקד יותר ותקבלו תשובות פחות מעורפלות.

לגמרי מפוזר, אבל הכיוון שם. ההתלבטות שלנו היא בין בטן-גב לחוויה עירונית. 

כמו שאמרתי, אם בטן גב אז שייט. אם לא בטן גב אז אירופה, ואם אירופה אז מי? לזה אין לי תשובה. 

תשובות באדום אחי 🙏 אני דרך הטלפון אז מחילה על כל החלוקה. 

לפני 55 דקות, Or05230 כתב:

סליחה אבל קרוז של חברות כמו שציינת ואני לא רוצה לחזור על שמם מושך אליו אנשים מי יודע מה... מזכיר יותר ערי חופשה דרומיים בישראל מאשר קרוז, קרוז אמיתי הוא של חברות אירופאיות אמריקאיות והרמה והמחיר בהתאם.

לשאלתך אם אתם כבר הולכים לטייל ולהנות באירופה אני חושב שבחירת הקרוז היא מיותרת, אם אתם רוצים קרוז בלבד, אז מעולה. אחרת לכו על טיסה, מכיוון שלא ציינת, אמרת אוכל טוב = אמרת רומא. יש גם רחוב שופינג לא רע. מומלץ כמה שיותר לכיוון החורף, כלומר אם ספטמבר אז בסוף, ואם אפשר אוקטובר אז מעולה, בקיצור כמה שיותר רחוק מהקיץ, גם מז״א נוח לטייל וגם פחות תיירים. עיר של הליכה רגלית כמעט בלעדית אז להכין את הרגליים. אם כי שום דבר לא רחוק מדי במיוחד אם לנים במרכז.

ברור שיש קרוז של רויאל קריביאן, אבל בגלל המצב לא מוכן לסגור משהו לא ישראלי, לכן מנו זו האופציה היחידה. 

ופה בדיוק ההתלבטות. קרוז = בטן גב, שאר האופציות = עירוני, אוכל ושופינג. 

כמו שכתבתי גם בתגובה מעלה, פה בדיוק המחשבה חצויה ולא יודעת לאיזה צד ללכת. 

לגבי רומא, אתה בעצם אומר שכדאי לתעדף את רומא על פני שאר המקומות שציינתי כמה תגובות מעלה? 

פורסם

רומא או וינה, אבל אפשר גם וונציה ומילאנו. כל אחת נפלאה בדרכה. אבל זה בדיוק ההפך מבטן גב - אלה ערים של הרבה הליכה. אישית הלכתי 10-15 ק״מ ביום, אולם יש גם אתרים יותר מרוחקים שאליהם מגיעים בתחב״צ. ולעתים אחרי יום מתיש גם חזרה למלון בתחב״צ.

פורסם
לפני 9 דקות, maor23 כתב:

לגבי רומא, אתה בעצם אומר שכדאי לתעדף את רומא על פני שאר המקומות שציינתי כמה תגובות מעלה? 

אם היית משווה רויאל קריביאן מול חופשה אירופאית סטנדרטית, הייתי אומר שקרוז זו חוויה חד פעמית ששווה להנות ממנו לפחות פעם בחיים. אירופה יש תמיד.

מאחר ואתה משווה את מנו, מציע לוותר.

לא אומר שרומא עדיפה.

אני אגיד לך מה לא

נאפולי- שמעתי שהעיר התדרדרה משמעותית, מלכודות תיירים מרובות ואנשים לא נעימים. לא הייתי.

מילאנו - ביקרתי פעמיים ולא התלהבתי, בטח לא בתחום האוכל, אבל אולי פספסתי משהו, לא רוצה להרוס.

פריז מדהימה, יקרה מאוד. 

פה רומא נכנסת לתמונה, גם יותר קטנה אז אפשר לתפור הכל בדרגל, גם משמעותית יותר זולה וגם מספיק טעימה (אין מה להשוות בין פיצה לבין ארוחות גורמה בפריז, אבל אם אתם אוהבים איטלקי אז זה הטופ)

לונדון - כיפית מאוד, לא זולה היום עם שער הפאונד ועליות המחירים שם, עמוסה, צריך לתכנן הכל (פחות ספונטניות), צריך גם לדעת איפה לאכול כי הקולינריה שם ברמה נמוכה פרט להברקות, ממש כמו לטייל בתל אביב ולאכול פלאפל רצון ולומר שהאוכל בתל אביב לא משהו, כשפספסתם את hiba, מקווה שההקבלה במקום.

גרמניה -  אני אישית אוהב, אבל יש המון מדינות שהייתי מתעדף לפני, בטח לטיול עם בת הזוג, אם אתה רוצה לבוא איתי ל motorworld או לנסוע לאלפים עם 911, אתה מוזמן 😁

Miata ND2

• תוכן חדש...