Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתקלתי בסיפור הזה ברשת, אין לי מושג האם הוא אמיתי:

הוא ניסה למכור את האחוזה שלו במיליון פאונד אבל אף אחד לא רצה, אז הוא מכר אותה ב־£2 בלבד. סיפור משוגע על חשיבה מחוץ לקופסא.
קבלו סיפור על בחור שהצליח למכור את האחוזה שלו (שאף אחד לא הסכים לשלם עליה את המחיר שהוא רצה) ב־£845,000 בלי להוריד את המחיר, אך ורק בזכות פסיכולוגיה התנהגותית.
אז הסיפור הוא שבשנת 2011, בחור בשם דנסטן לאו, רכש אחוזה עתיקה בשם Melling Manor במחוז לנקשייר, אנגליה. הבית כלל שישה חדרי שינה, גינה ענקית, היסטוריה של מאות שנים ואווירה של טירה אנגלית קלאסית. הוא רכש את הנכס ב־£435,000, והשקיע עוד כ־£150,000 בשיפוצים.
אממה? כמה שנים אחר כך, כשניסה למכור אותה, אף אחד לא הסכים לשלם . לא כשהבית הוערך ב־£800,000. לא גם אחרי שהמתווכים הורידו את המחיר. בינתיים העסק שלו קרס, החובות נערמו, והוא כמעט איבד את הבית לבנק.
אז כנראה שלדנסטן היה מה שנקרא בעיראקית ״עאקל״ ומתוך אותו תסכול הוא התחיל לשאול את עצמו: ״רגע מה אנשים באמת רוצים?ולא רק מה נראה לי שהם צריכים?״
אז הנה ההברקה - כי במקום להוריד את המחיר (הדבר ההגיוני לכאורה), הוא שינה את הנרטיב סביב המכירה.
הטקטיקה? הוא הפך את הבית לפרס בהגרלה עולמית.
כן אתם שומעים נכון. הוא מכר כרטיסי הגרלה ב־£2, עם מטרה ברורה: למכור 500,000 כרטיסים ולהעביר את הבית לזוכה אחד.
המהלך הפך לוויראלי תוך שניה כמו אש בשדה קוצים.
בתוך חודשים ספורים הוא מכר 450,000 כרטיסים, ביותר מ־95 מדינות.
הוא גייס כמעט £900,000 סך הכל, תרם מעל £30,000 לארגונים כמו St John’s Hospice. אה והייתה גם זוכה בשם Marie Segar, אישה מקומית שקנתה 20 כרטיסים (בעלות של £40) קיבלה את הבית כולו ואת תואר “Lady of Melling” לשנה שלמה.
איזה win win מטורף לכל הצדדים, גם לזוכה, וגם לדנסטן עצמו.

האם לדעתכם יש התכנות חוקית לבצע דבר דומה בארץ? 

האם ניתן להקים חברה שתוכל לבצע בצורה חוקית את את המהלך שמתואר כאן? 

על פניו מדובר בהימורים, מה שכמובן לא חוקי.

אין לי מושג מה אומר החוק באנגליה, אבל אני מניח שזה לא פשוט כמו שמתואר בסיפור כי אז כל אחד היה מקים חברה ש"מוכרת" משהו תמורת כרטיסי הגרלה. 

מה דעתכם?

• מעניין 1

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 9 דקות, SurfHigh כתב:

ואת תואר “Lady of Melling” לשנה שלמה.

בעיני זה הטופ!

• מצחיק 1

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

ממה שאני זוכר הגרלה זה נושא סבוך שלזכרוני רק משרד האוצר יכול לאשר וזה מלווה בנוטריון ועוד כמה סבכות רגולטוריות

זכור לי כמה הגרלות שניסו לעשות ונכשלו בעקבות כך.

פורסם

לזכרוני היו גם בארץ  ניסויים כאלה . יש היתר להגרלות מסחריות אולי מהכיוון הזה ניתן לבקש היתר

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מזכיר את הסיפור על ההוא שמת לו החמור. 

פתח הגרלה על חמור תקין במצב עבודה, וגבה 50 שקל מכל משתתף בהגרלת החמור.

כשבא הזוכה המאושר לקבל את החמור, נדהם המוכר לראות שהחמור מת, התנצל והחזיר לו את עלות הכרטיס ששילם. 

• אהבתי 2
  • מצחיק 9
  • רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

למיטב הבנתי הלא מקצועית, לפי החוק בארץ להגרלות מסחריות אסור למכור כרטיסים בכסף. לפי כתבה על המקרה המדובר באנגליה, גם שם אסור ולכן הבחור הוסיף אופציה לקבל כרטיסים בחינם. לא ברור מהכתבה למה שמישהו ישלם אם יש כרטיסים בחינם.

מעבר לזה אם תתגבר על כל החסמים, כנראה שתאלץ להתחשבן עם מעמ על מכירת הכרטיסים וגם מס הכנסה לא יקבל את מחיר הכרטיס כמחיר העסקה, לצורך מס רכישה ומס שבח.

image.thumb.png.c401a294039813f7104c85198d86bd75.png

https://www.theguardian.com/uk-news/2017/apr/26/raffle-ticket-lord-lady-melling-manor

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

חוקית אסור

בפועל ראיתי פרסום לפני כמה חודשים - הגרלה על הונדה 2008 ב-10 ש"ח לכרטיס

הרווחים למוסד כל-שהוא

למה "מוכרת" במרכאות? זו עסקה ככל העסקאות (מבחינת קיבול של המוכר והקונה), אם אכן הכל אמיתי ואין כאן שום הטעיה

עריכה אחרונה על ידי אלעדית
פורסם (נערך)

עד כמה שאני מבין חוקי הנדלן בבריטניה שונים מאד מאלו שבארץ.

מה שכן כנראה מקובל במידת מה למכור במכירה פומבית \ מכרז, לאו דווקא כשמדובר בכונס נכסים כמו בארץ.

לפעמים יש כתבות בצהובונים: למכירה בית ב*מיקום מעולה כלשהו* במחיר *מצחיק* אבל יש מלכודת.

הרבה פעמים מדובר בבתים של אגרנים עם מטרים של זבל, או בתים מוזנחים ברמה קיצונית, או עיצוב אקסצנטרי (טפטים ויקטוריאניים מגעילים), בעיות משפטיות או עבר בעייתי (רוחות רפאים).

הנה דוגמאות לכתבות כאלו:

https://www.dailymail.co.uk/property/article-13992089/Buy-house-10-Open-plan-home-garden-near-historic-village-handy-transport-links-auction-catch.html

https://www.dailymail.co.uk/news/article-5812461/Fancy-living-edge-Gorgeous-Norfolk-cottage-sale-175-000-catch.html

https://www.dailymail.co.uk/news/article-9298943/Starting-bids-begin-0-Welsh-three-bed-home-two-reception-rooms-catch.html

עריכה אחרונה על ידי borsood

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 53 דקות, אלעדית כתב:

חוקית אסור

בפועל ראיתי פרסום לפני כמה חודשים - הגרלה על הונדה 2008 ב-10 ש"ח לכרטיס

הרווחים למוסד כל-שהוא

למה "מוכרת" במרכאות? זו עסקה ככל העסקאות (מבחינת קיבול של המוכר והקונה), אם אכן הכל אמיתי ואין כאן שום הטעיה

יש מוסדות שרשאים לארגן הגרלות. אבל לא כל אחד. ונדרש רישיון.

הותיקים זוכרים הגרלות שנתיות של מד״א ועוד כמה ארגונים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טכנית אפשר למכור במרכז חצי המחיר הממוצע.
זאת לא הגרלה, והזוכה לא מקבל את הנכס באפס.. אלא במחיר שהוא הציע במכרז.

במצב כזה אתה כן יכול להקים חברה שתנהל את המכרזים.
השתתפות במכרז תעלה 10 ש"ח או 100 ש"ח, תלוי מה אתה רוצה למכור.
כל משתתף יכול לתת 10 הצעות מחיר בעלות הכרטיס. 

זוכה מי שההצעה שלו הכי קרובה לחצי המחיר הממוצע שכולם הציעו. 

למה חצי?  כי זה דוחף את המחיר לכיוון האפס ,  למה 10 הצעות מחיר כי זה מרים את המחיר מהאפס. 

נניח אתה מנסה למכור רכב בשווי של 50,000 ש"ח.   אתה מגביל את כמות המשתתפים ל 500 בלבד.
כל אחד משלם 100 ש"ח על השתתפות במכרז, אבל יכול לתת 10 הצעות מחיר.
אז מקבלים 5000 הצעות מחיר , סביר להניח שהמחירים יהיו בין 0 ל 50,000..  
במצב אקראי הממוצע יהיה באמצע.. 25,000 .
חצי המחיר הממוצע יהיה 12,500 ... מי שרשם מחיר שהכי קרוב ל 12,500 ...  זוכה ברכב וצריך לשלם 12,500 ש"ח.

מכיוון שכולם יכולים לחשב את זה.. אז יהיו הרבה הצעות של 12,500... וחצי הממוצע יהיה 6,250 
אז אם כולם יחשבו 3 סבבים קדימה, הם יבינו שההצעות צריכות להיות סביב 6,250 .. 
אז חצי הממוצע יהיה 3,125  ... 

בתכלס .. שווי משקל מתקבל רק אם כולם מציעים מחיר 0.. אז חצי הממוצע הוא אפס.
אבל תמיד יהיו מישהו שמתוך ה 10 הצעות שלו .. יתקע כמה הצעות של 50,000... 
וכל הצעה כזאת מעלה את המחיר הממוצע ב 10 ש"ח. 

בשביל תרגיל כזה אתה לא צריך רישיון להגרלה , כי זאת לא הגרלה.
והקונה בסופו של דבר משלם משהו.. למוכר.
עלות השתתפות במרכז , זה משולם לחברה שמפעילה את האתר ורושמת את ההצעות. 

• אהבתי 1
פורסם

לרוב יותר קל להוציא 10 שקלים ממיליון אנשים , מאשר 10 מיליון ש"ח מאיש אחד.
לכן במקום למכור רכב ב 50,000 ש"ח לאיש אחד.
אתה מוכר חלום של רכב במחיר מציאה ל 500 איש.. 
499 משלמים לך 100 ש"ח עבור החלום .. ואיש אחד מקבל את הרכב בגרושים .

• אחראי פורום
פורסם

אתר כמו Raffall בעצם מאגד את כל ההגרלות האלה ואני רואה שם בתים ורכוש אחר גם מחוץ לאנגליה (ארץ המקור של האתר לכל עניין החוקים).

תיאורטית, מה עוצר אותי מלפרסם שם בית?

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תוכן חדש...