Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב!

חברת הליסינג החליפה לי השבוע 3 צמיגים חדשים, הצמיג היחיד שלא הוחלף ולא נגעו בו - כל הזמן מתריע על לחץ אוויר. אבל הלחץ אוויר בו תקין ולא יורד בכלל.

מנסה להבין אולי זה קשור לכך שהשחיקה שלו שונה משמעותית מהשאר ומשהו גורם למערכת להתבלבל, ההתרעה הזאת מציקה לי אני ממש אוהב לנסוע עם לוח שעונים נקי ולא עם נורות.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

תחליף לצמיג זהה כמו האחרים והבעיה תפתר.

היה לי כזה דבר בסקודה קאמיק ועד שלא החלפתי את הרביעי התקלה לא נפתרה.

• רעיון טוב! 2
  • פיתרון
פורסם

יש באוטו הזה בתפריטים במסך משהו כמו TPMS Reset או Tire pressure initialization?

אם יש כזה דבר, תבצע ואז המערכת בנסיעה שאחרי האיפוס תלמד את המצב הנתון של מהירות סיבוב הגלגלים ותתיחס לזה כמצב תקין. 

למה הם לא החליפו את הצמיג הרביעי?

פורסם

ברכב שהיה לי מקרה כזה, שום דבר לא עזר עד שהוחלף הצמיג. 

שום איפוס לא עזר ובדרך כלל זה היה חוזר אחרי נסיעה במהירות של 120 קמ"ש לאורך זמן.

בגלל שאין חיישנים ברכב כזה וזה נגזר מהמהירות במחשב abs ולכן אני מהמר שישנה סטיה קטנה שבגללה המנורה נדלקת.

פורסם
לפני שעתיים, Buki כתב:

אם יש כזה דבר, תבצע ואז המערכת בנסיעה שאחרי האיפוס תלמד את המצב הנתון של מהירות סיבוב הגלגלים ותתיחס לזה כמצב תקין. 

אני לא בטוח שזה יעזור.

לצמיגים שונים קוטר כללי שונה מעט אחד מהשני, גם באותה מידה. לאורך זמן לדעתי המערכת עדין תשתגע מזה, בהנחה והמדידה עקיפה.

פורסם
לפני 3 שעות, Tom_22 כתב:

אני לא בטוח שזה יעזור.

אני גם לא בטוח שזה יעזור באוטו הזה, תלוי עד כמה המערכת מתקדמת ואיך היא מבצעת ניתוח נתונים.

באוטו שלי מודל 2016 זה כן עוזר. 

היו לי 4 צמיגים יחסית שחוקים. 

היה תקר, שמתי גלגל ספייר שהיה חדש. גלגל בגודל מלא סטנדרטי זהה לאחרים רק חדש ולא שחוק. כמובן קוטר שונה בגלל הפרשי שחיקה. אחרי כמה דקות הדליק נורת לחץ אוויר. 

עשיתי איפוס למערכת, הנורה כבתה ולא נדלקה יותר. מבחינות המערכת מה שנלמד בנסיעה שאחרי האיפוס זה מצב תקין.

כמובן תיקנתי אל הגלגל והחזרתי את הספייר למקום אבל היה למערכת מספיק זמן להגיב בנסיעה עם הספייר אחרי האיפוס וכאמור היא לא התריעה על לחץ אוויר.

• מעניין 1

פורסם
בתאריך 7.7.2025 בשעה 08:06, Buki כתב:

למה הם לא החליפו את הצמיג הרביעי?

כי הליסינג תמיד יחפשו איפה לחסוך אגורה, הנציג של החברה מתעקש איתי שיש בורג בגלגל, הקצין רכב שלי חסר כוחות.

אני מנסה להסביר להם שלא יורד טיפת אוויר מהגלגל וזה כי הוא שונה בקוטר והם בשלהם.

הפתרון היחיד שלי זה ללכת לפאנצ׳ריה בצורה הכי תמימה שיבדקו לי את הצמיג ואז להרים את החברת ליסינג על הקו שישמעו מה הוא אומר להם.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

לפני שעתיים, GABIUBOGI כתב:

הקצין רכב שלי חסר כוחות.

שים בורג בדופן של הגלגל וסגור את הפינה הזאת.

יהיו חייבים להחליף גלגל. 

מקווה שעזרתי.

• מצחיק 3
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 12 שעות, GABIUBOGI כתב:

כי הליסינג תמיד יחפשו איפה לחסוך אגורה

זה מובן אבל לא הבנתי איך הגיעו למצב שמצאו לנכון להחליף 3 צמיגים ולא את הרביעי.

הוא היה פחות שחוק כי כבר הוחלף בעבר?

פורסם
בתאריך 9.7.2025 בשעה 09:17, Buki כתב:

זה מובן אבל לא הבנתי איך הגיעו למצב שמצאו לנכון להחליף 3 צמיגים ולא את הרביעי.

הוא היה פחות שחוק כי כבר הוחלף בעבר?

חיובי, הוחלף לפני 25,000 קילומטר בערך…

אגב הבעיה נפתרה אחרי שעשיתי בהמלצתך איפוס בזמן נסיעה ,תמיד הייתי עושה בעמידה.

בנתיים כבר כמה ימים לא נדלקת התראה.

פורסם
לפני שעה, GABIUBOGI כתב:

אגב הבעיה נפתרה אחרי שעשיתי בהמלצתך איפוס בזמן נסיעה ,תמיד הייתי עושה בעמידה.

לדעתי לא לזה בוקי התכוון אבל אם פתר את הבעיה, מעולה.

ברכב שהיה לי שהחליפו 3 גלגלים מתוך הארבע המנורה הייתה חוזרת לדלוק ( כמובן אחרי איפוס מסודר) כאשר הייתי נוסע זמן ממושך במהירות של 120-130 קמ"ש.

כנראה ההפרש היה גורר לפיגור בקריאה רק כאשר הגלגלים היו מסתובבים הרבה זמן במהירות ואז היה נוצר למערכת פער והמנורה הייתה נדלקת.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, asix כתב:

לדעתי לא לזה בוקי התכוון.

אכן לא לזה התכוונתי.

התכוונתי לכך שהמערכת הזו בנסיעה שאחרי האיפוס לומדת את מהירות סיבוב הגלגלים הנתונה. וכביכול מתייחסת לזה כערך תקין. הרי אנחנו אמרים לנפח את כל הצמיגים ללחץ נכון ואז לבצע איפוס למערכת. 

אבל ככל הנראה יש במערכות מתקדמות כאלה טולרנסים מסויימים של הפרש מהירויות מקסימלי מותר שגוברים על הערכים שנלמדו אחרי האיפוס אז בכל זאת מקבלים התראה. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...