Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קטלן יתושים

פוסטים מומלצים

פורסם

גפט אומר:

1. התנהגות ביולוגית של יתושים – מחקרים ותצפיות מראים שרוב מיני היתושים נעים ומתמקדים בגובה גוף האדם (בערך בין 0.5 ל-1.5 מטר מהרצפה), כי הם מחפשים חום, פחמן דו-חמצני וריח גוף. זו הסיבה שמלכודות וקטלנים צריכים להיות בגובה הזה כדי להיות הכי אפקטיביים. (מקורות: מאמרים על התנהגות יתושים בביולוגיה ובאנטומולוגיה)

2. הוראות יצרנים – רוב יצרני הקטלנים (כמו Dynatrap, Flowtron, ועוד) ממליצים בפירוש בהוראות להניח או לתלות את המכשיר מעל גובה הקרקע, לרוב בגובה שבין מטר ל-2 מטר, ולא להציב ישירות על הרצפה, כדי לשפר את היעילות ולשמור על המכשיר.

3. שיקולים טכניים – מכשירי UV עובדים על עיקרון של פיזור אור, וידוע שפיזור כזה יעיל יותר כשיש פחות מחסומים סביב המכשיר. על הרצפה האור "נתקע" בעצמים ומרצפות, במקום להאיר שטח רחב ולמשוך חרקים מכל הכיוונים.

רוצה שאביא לך גם דוגמה מהוראות יצרן רשמיות של קטלן דומה לזה שיש לך? 📄🔍
(אם כן, תגידי איזה דגם קנית – אולי אני אמצא בול!)

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
בתאריך 25.4.2025 בשעה 18:05, הרקוליטו כתב:

רכשתי קטלן יתושים מוסקיטו, מה הסיבה שאסור להניח אותו על הרצפה? (עד שאתלה אותו על הקיר)

לא קוטל שום יתושות בהריון שמחפשות לעקוץ בני אדם... חבל על הכסף וכל כך חבל לי על הציבור שממשיך לרכוש מכשירים יקרים כאלו שלא עושים כלום.

ביזיון מבחינתי שכבר שנים רבות כל כך ולאחר כל כך הרבה מחקר מדעי בנושא - הציבור לא יודע שהמכשירים הללו הם חארטה בריבוע, לא עוזרים אפילו בקצת ובעיקר לא מושכים את היתושות מהזנים שבאמת מסוכנים לאדם (אנופלס וכו').

לשמחתי אני כבר שם לב שהרבה יצרנים לא יוצאים בהצהרות וכותבים על המכשיר שלהם "קוטל מעופפים" או "קוטל חרקים" ולא "קוטל יתושים".

אז זו נחמה פורתא.

כבר אין לי גישה אוניברסיטאית למאמרים מדעיים כמו פעם, וגם החשק האישי שלי להוכיח ולהסביר לאנשים תוך כדי ציטוט מידע מקצועי ומאמרים מדעיים פחת מאוד (סליחה מהמדע), אבל בפעם האחרונה שהתעמקתי בעניין הזה לפני כמה שנים - % קטילת היתושות בהריון שמחפשות מנת דם (=לעקוץ) היה זניח מאוד מכלל המעופפים שהמכשיר הזה קטל, והיה בסביבות ה- 0.25%~ אם אאל"ט.

כן, 0.25%~ מכלל המעופפים שהמכשיר הזה קטל היו יתושים/יתושות.

המוצר הנ"ל אינו קטלן יתושות ובקושי יתושים, וזה בסה"כ קטלן מעופפים/חרקים כללי, שאת זה הוא בהחלט עושה (שרק 0.25%~ מהם הן יתושות בהריון שמחפשות לעקוץ).

ועוד משהו מצחיק לחלוטין - יתושות ברמת העיקרון לא נמשכות לאור UV כשהן מחפשות לעקוץ... כן כן. מה שכתבתי.

יתושות נמשכות לדברים אחרים (וזה למה אחד נעקץ כשהשני לידו לא נעקץ) - ריח גוף (הורמונים, פרומונים), לחות יחסית על פני העור, ובעיקר בעיקר פרופיל הפרשת ה- CO2 (פד"ח) של אותו האדם.

מכאן שמלבד להניח אותו על הרצפה ולפחד שיפול הצידה ונורות הפלורסנט שבו תישברנה (שהן אגב הרבה יותר יעילות מנורות UV LED במסגרת חוסר היעילות הכללית כלפי יתושות) - אני לא רואה שום סיבה שאסור (אסור, לא עדיף) להניח אותו על הרצפה.

אולי גם מפחדים שאיזה עולל או תינוק ידחוף לשם משהו ויקצר את המכשיר.

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI
  • אהבתי 3
  • מעניין 2
פורסם

תודה רבה על התשובות המפורטות.

בינתיים מאז שיש את המכשיר אני לא עקוץ (לא יודע למה זה קשור).

באזור שהוא מונח אין שום דבר שחוסם את התאורה

הדגם: מוסקיטו m11

ושוב תודה.

• אהבתי 1
פורסם

מוסקיטו מכשיר מצויין... גם אנחנו לא נעקצנו וכשאתה שומע את ה צצצצטטטט ומבין שיש תמורה לאגרה.

איך זהב מסתדר עם המחקרים של @DAHUJI אני לא יודע, אבל זה פחות משנה כל עוד זה עובד 😄

פורסם

@DAHUJI צודק - הרוב המוחלט של החרקים שנצךים - למעלה מ-99% - אינם עוקצים. אבל יתכן שבגינה שלך יש מספיק עוקצים כדי שהתחושה שלך תשתפר.

חפש bug zapper.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 שעות, GTאי כתב:

מוסקיטו מכשיר מצויין... גם אנחנו לא נעקצנו וכשאתה שומע את ה צצצצטטטט ומבין שיש תמורה לאגרה.

איך זהב מסתדר עם המחקרים של @DAHUJI אני לא יודע, אבל זה פחות משנה כל עוד זה עובד 😄

אבל מה שנשרף זה לא יתושות, לרוב אלו סוגי עש או גם חרקים אחרים שנמשכים ל UV.

יתושות נמשכות לIR ןבעיקר לפד״ח.

• אהבתי 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

קטלן לא ככל הידוע לי. לפני כמה שנים ראיתי סירטון של מכשיר שהשתמש בלייזרים להרוג יתושות אבל כנראה לא הצליח להגיע ליצור אחרת הוא באמת היה מהווה כלי אפקטיבי למלחמה במלריה.

עצותיי (לא מקצועיות)

1. מאורר: גם מפזר את הפד״ח וגם מקשה קצת על היתושות לנחות.

2. מריחת כימיקלים כמו "אלתוש": יש כאלה שמיץ לימון מדולל עושה להם את העבודה.

3. גנטיקה טובה: מבריחה את היתושות לזוגה 😉 – קצת קשה ליישום אחרי הלידה שלך.

4. במיוחד לתינוקות ופעוטות פתרון המאה ה19: כילה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, הרקוליטו כתב:

תודה רבה על התשובות המפורטות.

בשמחה. תודה על התגובה הנחמדה והמפרגנת.

לפני 13 שעות, הרקוליטו כתב:

בינתיים מאז שיש את המכשיר אני לא עקוץ (לא יודע למה זה קשור).

כמה זמן יש ברשותך את המכשיר?...

זו עדיין לא עונת היתושות בהריון, היא רק מתחילה...

אתה ישן ליד בת זוגתך והיא זו שנעקצת יותר מביניכם?

לפני 8 שעות, GTאי כתב:

בהחלט מכשיר מצויין. לקטילת מעופפים וחרקים.

לפני 8 שעות, GTאי כתב:

אבל זה פחות משנה כל עוד זה עובד 😄

הוא בהחלט שעובד נהדר לקטילת מעופפים וחרקים, מתוכם כ- 0.25%~ יתושות בהריון שמחפשות מנת דם ועוקצות אותנו בני האדם (המספר שאני זוכר הוא 0.25%, יכול להיות שאני טועה וזוכר לא נכון, וייתכן שהוא אפילו נמוך יותר מזה).

כלומר, מתוך 1,000 חרקים מעופפים, רק 2.5 מהן תהיינה יתושות שעוקצות.

איך זה מסתדר?

תנסה לקרוא קצת חומר מקצועי ברשת באנגלית. מבטיח לך שתלמד.

לפני 58 דקות, om2 כתב:

אז יש קטלן יתושות אפקטיבי?

אפקטיבי למדי הוא כל מה שמייצר CO2 שזה מרכיב חשוב מאוד במערכת החישה של יתושות שמחפשות מנת דם.

יש כמה כאלו בשוק שמשלבים CO2, נורת UV (שלא עושה כלום ליתושות) ואפילו מאוורר - ויוצאים בהצהרות מרחיקות לכת.

גם אם חלק מההצהרות נכונות, אני מזהיר שמכשיר אחד שכזה כמעט בטוח שלא יספיק ותצטרכו לרכוש כמה כאלו בהתאם למ"ר.

והכי אפקטיבי זה כילה (רשת) וספריי על הגוף. את זה לא מנצחים.

תשאלו את עצמכם, אם קטלני ה- UV העלובים הללו כל כך יעילים וכל כך קוטלים יתושות, איך זה שמאות מליוני אפריקאים לא משתמשים בהם במליונים בכל פינת רחוב ומרפסת, אוהל ואיגלו, ומנצחים את המלריה שעדיין קוטלת מליונים מהם?

רק כי חסר להם חשמל? (זה נכון, פותרים את זה בעזרת פאנלים סולארים ונורות LED).

לפני 45 דקות, borsood כתב:

1. מאורר: גם מפזר את הפד״ח וגם מקשה קצת על היתושות לנחות.

2. מריחת כימיקלים כמו "אלתוש": יש כאלה שמיץ לימון מדולל עושה להם את העבודה.

3. גנטיקה טובה: מבריחה את היתושות לזוגה 😉 – קצת קשה ליישום אחרי הלידה שלך.

4. במיוחד לתינוקות ופעוטות פתרון המאה ה19: כילה.

תשובה מעולה.

חותם על כל סעיף פה (לגבי מיץ הלימון - לא מכיר).

כל הכבוד.

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI
פורסם

כפי שכתבו, היתושות נמשכות למאפיינים שונים, ואור UV הוא מאפיין קלוש (כלומר סיכוי קלוש שיימשכו אליו).

למיטב ידיעתי, יש 2 סוגים אפקטיביים של מלכודות-יתושים - 

הסוג הראשון הוא מלכודות גדולות ששמים בחוץ. זה טוב לאנשים בחצר/אירועים המוניים.

הן מתבססות על שחרור גז שמפיק פחמן דו חמצני בריכוז גבוה, מה שמושך את היתושות (נמשכות גם לאויר שאנו נושפים, כלומר לגז פחמן דו חמצני).  כשהן מתקרבות למתקן, הן נשאבות לתוכו, ומתות כתוצאה מהתייבשות.

לא ידוע לי על משהו פעיל כזה בארץ. נפוץ בארה"ב.

לינק למשל:

https://www.mosquitomagnet.com/store/mosquito-magnet-trap?srsltid=AfmBOoraZwYb5mB0QWXZVB4Zkr0Rr8_B47KIeJIlgN54PIN5LEYxSSeY

הסוג השני הוא מלכודת-יתושים ששמים בבית. גם היא מפיצה גז וחומרים שונים שמושכים את היתושות, אבל עושה את זה בדיסקרטיות.

יש כמה תתי-סוגים - מלכודת כללית ליתושים,

ומלכודת שמתמחה ביתוש הנמר האסייתי. יש בארץ.

צריך לקנות להם פתיונות אחת לכמה חודשים.

גגל Oritrap

למשל פה:

https://www.homecenter.co.il/products/9091304616?variant=44550669697271&country=IL&currency=ILS&utm_medium=product_sync&utm_source=google&utm_content=sag_organic&utm_campaign=sag_organic&gad_source=1&gbraid=0AAAAADmrDV_CusSLf6Gc0ZF39NG7AFb7n&gclid=EAIaIQobChMI48fyhJz4jAMVJbODBx16NAqOEAQYBSABEgIrlfD_BwE

https://oritec.co.il/product/מלכודת-יתושים-מקצועית/

• אהבתי 1
פורסם

בלי קשר לזה שמוסקיטו זה פלופ שיווקי נפוח עם מחיר לא פרופורציונאלי (אפשר לחשוב כמה עולה לייצר שנאי עם נורת פלורסנט 11w)

• מצחיק 1

Insane things comes from insanely people.

פורסם
לפני שעה, S^M כתב:

בלי קשר לזה שמוסקיטו זה פלופ שיווקי נפוח עם מחיר לא פרופורציונאלי (אפשר לחשוב כמה עולה לייצר שנאי עם נורת פלורסנט 11w)

שאפו ענק למיתוג-שיווק-פרסום של מוסקיטו אבו-שוקרי המקורי...

כל מי שאני מכיר שרוצה לקנות את מתקן העבודה בעיניים הלא יעיל הזה (כנגד עקיצות של יתושות בהריון) - כמעט תמיד כשהוא קונה משהו "טוב" (ולא קטלן מעופפים הום צנטר ב- 50 ש"ח) - בוחר במותג הזה למרות המחיר השערורייתי... הם חזקים מאוד בשוק העבודה בעיניים.

מנורת פיליפס מקורית (שנמכרת באתר ב- 99 ש"ח).

שנאי "עוצמתי".

מיוצר באיטליה (כל הרכיבים סיניים למהדרין, אני בטוח,  אבל ההרכבה באיטליה אז המוצר "איטלקי" - כמו שאייפון שרק יורכב באמריקה יהיה אמריקאי).

פורסם
לפני 7 שעות, ntd כתב:

גגל Oritrap

ובכן, יש לי את המכשיר הביתי.

בגדול, רעיון מעניין - נורות uv בחלק העליון, מאוורר המושך אוויר לחלק התחתון, בו שתי דלתיות המשמשות מעין שסתום חד כיווני (נפתחות עם זרימת אוויר, נסגרות בהעדרו).

מכיוון שיש חלל גדול למדי בחלקו התחתון, ניתן להציב קופסה עגולה שטוחה (קצת יותר נמוכה מהדוגמא מטה) ולחורר את המכסה.

בתוכה יש להכין תערובת של שמרים רטובים עם מעט סוכר ולהמיס במים.

התסיסה תשחרר CO2 שבתורו יגרום למשיכת היתושות.

אין לי מידע מוצק עד כמה הנ״ל אפקטיבי משום שבממוצע נתקל ביתושה אחת ללילה אותה אני משמיד בד״כ באמצעות המטקה, אך בתאוריה השילוב בין מכשיר למקור הפולט פחמן דו-חמצני, אמור לשפר את סיכויי הפגיעה. 

image.png.d3b2149fa3f9ecdd7592e8eb7f531e8c.png

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

• תוכן חדש...