Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

את הדירה הצמודה לדירתי, החולקת איתי שני קירות, רכש בחור צעיר שנראה כי אינו עובד. מאז שעבר להתגורר בנכס החדש שלו, הוא משמיע מוזיקה בעוצמה גבוהה מאוד ממערכת עם סאב-וופר שהתקין בביתו, ועוד על הקיר המשותף בינינו.

המוזיקה בעוצמה בלתי סבירה מתנגנת החל משעה 7:00 בבוקר ועד 22:00 בלילה, עם הפסקה קלה בין 14:00 ל-16:00. לכאורה, הוא פועל לפי החוק, אך החיים בדירתי הפכו לבלתי נסבלים – גם עבור אשתי, שכבר בפנסיה, וגם עבורי בימים שבהם אני עובד מהבית.

כל הבית רועד, ובכל החדרים נשמעים רעשים מטרידים של "בומים". גם המעבר לחדר המרוחק ביותר בבית לא עוזר, מאחר שהרעש והרעידות מורגשים באופן תמידי. במיוחד בחדר הצמוד לשכן, שבו הרעידות כה חזקות עד שאפשר להרגיש אותן גם כאשר מניחים יד על הארונות.

ניסיתי לדבר איתו, אך נראה שהוא מנותק מהמציאות ואפילו מסומם רוב הזמן. הוא מגיב ב"אוקיי, אוקיי", אך למחרת בבוקר הכול חוזר בדיוק כפי שהיה.

אין לי טעם לפנות למשטרה, מכיוון שהם לרוב אינם עושים דבר, אפילו במקרה של רעש לילי, ובוודאי שלא יגיעו בשעות היום. גם פנייה לשכנים אינה אופציה ממשית – רוב הדיירים הם פנסיונרים עולי ברית המועצות, שיעדיפו לסבול בשקט כדי להימנע מעימותים.

מה ניתן לעשות במקרה כזה? האם יש בכלל פתרון לבעיה?

תודה מראש.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

נשמע לי שזה נופל בתחום של הרשות המקומית.

לא יודע איפה אתה גר, אבל נסה לברר אם יש חוקי עזר עירוניים (או איך שזה נקרא) שמגינים עליך. 

תתעד כמה שיותר, ונסה להגיע כמה שיותר גבוה בעיריה/מועצה, הכי טוב ראש העיר. 

נ.ב

אם לוח החשמל של השכן החדש בחוץ, יכול להיות שמדי פעם החשמל אצלו יפול ללא סיבה... 

נ.ב 2, עוד כמה מחשבות: 

יש ועד לבניין? יכול להיות שהועד יכול לקבוע תקנות מחמירות יותר לגבי רעש. 

אפשר לבדוק עם המפקח על הבתים המשותפים, לא בטוח אם זה בתחום שלו. 

נסה להתייעץ עם עו"ד שמבין בתחום, יכול להיות שהדרך לשקט עוברת דרך התשה משפטית של הבחור. 

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

גם לרעש בשעות המותרות יש מגבלות:

https://www.gov.il/he/departments/dynamiccollectors/noise-duration?skip=0&building_type=מבנה ב

כנראה שיהיה צורך להביא איש מקצוע לצורך מדידה של מפלס הרעש. אבל לפני זה, הכי פשוט, תתקין אפליקציה למדידת הרעש ותראה איפה אתה נמצא.

https://play.google.com/store/search?q=מדידת+עוצמת+רעש&c=apps

• אהבתי 2
פורסם

תשמע זה סיפור, 

ולא בטוח שבטוב יהיה לך מזור.

מבחינת משטרה - מוקד 100 לא יתעסק בזה אבל בכל שכונה יש מש״ק/שוטר קהילתי שלפעמים יכול לעזור.

השלב הבא הוא משפטי. אתה יכול לנסות להעזר באגודה לתרבות הדיור אם אתם חברים או בעורך דין.

מן הסתם זה לא סביר שבן אדם לא יוכל לשבת לנוח בבית שלו ויהיה כל היום חשוף לרעש.

פורסם

ומה אומרים שאר השכנים? אין שם משפחות עם ילדים?

אגב, הדירה בבעלות המרעיש או שהוא שוכר? כי אם מדובר בהשכרה אולי ניתן לערב את הבעלים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, avngas כתב:

https://www.gov.il/he/departments/dynamiccollectors/noise-duration?skip=0&building_type=מבנה ב

כנראה שיהיה צורך להביא איש מקצוע לצורך מדידה של מפלס הרעש. אבל לפני זה, הכי פשוט, תתקין אפליקציה למדידת הרעש ותראה איפה אתה נמצא.

מעניין, לא הכרתי את זה!

איפה מתבצעת המדידה? אם זה במקור הרעש או בקיר של השכן הסובל או באמצע הבית של השכן הסובל תקבל 3 מדידות שונות?

פורסם

אתה תמיד יכול להתקין קיר גבס עם לוחות של פיאנו בר (מקווה שלא טועה בשם) 

צמוד לקיר של השכן , ולשים בפנים בידוד רעש (יש כמה רמות , 80 , 120 אולי גם 160) 

זה לא יעלים את הרעשים אבל בהחלט יחליש אותם.
אם השכן יסכים לשים כזה גם מהצד שלו זה יהיה ממש מעולה 

גם אצלי על הקיר בסלון , שאליו צמודה הספה , הוא קיר משותף לשכנים , הם שמו על הקיר הזה טלוויזיה גדולה עם מערכת קול , 

הייתי שומע את הטלוויזיה שלהם ולא את שלי 

שמתי קיר כזה ומאז שקט 

למרות שבניגוד למה שאתה מתאר , לא היו רעידות בבית. 

• אהבתי 1

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
לפני 30 דקות, flytomars כתב:

איפה מתבצעת המדידה? 

יש תקן לאופן מדידת רעש. לשם כך, יש צורך להיעזר במודד רעש מוסמך (כן, יש דבר כזה).

לפני שעה, avngas כתב:

אבל לפני זה, הכי פשוט, תתקין אפליקציה למדידת הרעש ותראה איפה אתה נמצא.

הרעיון עצמו נכון. הבעיה שהאפליקציות ל"מדידת רעש" אינן באמת מודדות עוצמת רעש אמיתי. הן  מוגבלות ע"י היכולות של רמקול הטלפון בו אתה משתמש.

פורסם
לפני כשעה, flytomars כתב:

מעניין, לא הכרתי את זה!

איפה מתבצעת המדידה? אם זה במקור הרעש או בקיר של השכן הסובל או באמצע הבית של השכן הסובל תקבל 3 מדידות שונות?

אני מניח שבדירת השכן הסובל, לא היה לי נסיון עם מדידה כזאת.

לפני כשעה, guya72 כתב:

הרעיון עצמו נכון. הבעיה שהאפליקציות ל"מדידת רעש" אינן באמת מודדות עוצמת רעש אמיתי. הן  מוגבלות ע"י היכולות של רמקול הטלפון בו אתה משתמש.

אתה צודק, הרעיון בשימוש באפליקציה הוא לתת חיזוק לפותח השרשור שאם הטלפון מתקרב או עובר את הגבול המותר, המדידה המקצועית תהיה עוד יותר לטובת הענין.

פורסם
לפני 3 שעות, avngas כתב:

לגבי האפליקציה, בעבר בדקתי את הנושא ומדובר במגבלה שיש בטלפון, עד כמה רגיש המיקרופון בטלפון.

לא בטוח שיעזור כל כך אבל שווה בהחלט לנסות למצוא את הנתון הנ"ל ולראות עד כמה המיקרופון רגיש. מניח שאפשר למצוא את המידע ב GSM Arena 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

ככה''נ כשהכוכב יישן אחרי שהוא היה מסומם כל היום הוא לא כ''כ ישמע את זה

ויכול להיות שעדיף שכך כי לך תדע מה תהיה התגובה שלו

פורסם

להחזיר לו באותו המטבע.
לי הייתה שכנה שהייתה שמה טלויזיה בווליום גבוה במשך היום, לפעמים עד 22 בלילה ופעם או פעמיים גם ב0:00 ו1:00.

לפעמים הייתי מבקש ממנה בנימוס להחליש (היא כבדת שמיעה אבל עם כל הכבוד, לא כולם צריכים לסבול מזה) ולפעימם הייתי מרביץ קצת עם לד זפלין או מטאליקה, והיא הייתה מחלישה...

שווה לנסות

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני 8 שעות, tan tan כתב:

ככה''נ כשהכוכב יישן אחרי שהוא היה מסומם כל היום הוא לא כ''כ ישמע את זה

ויכול להיות שעדיף שכך כי לך תדע מה תהיה התגובה שלו

גם עושה את המוות וגם לחשוש מהתגובה שלו... וואלה.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

• תוכן חדש...