Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה אין חיישן למצב המצבר?

מעבר לפיתרון נפתר ע"י Buki,

פוסטים מומלצים

• פיתרון
פורסם

אתה יכול לקנות מד מתח מצבר לשקע מצית אבל שום חיישן לא יעזור אם נשבר לוח במצבר או קצר פנימי או משהו כזה או אחר שגרם למצר  להפסיק לתפקד "מעכשיו לעכשיו".

IMG_20250225_164856.thumb.jpg.a21048fdfa805dd2fd30db52563eb2ae.jpg

IMG_20250225_164918.thumb.jpg.926ad477f605eedddfdc7f249d2e5978.jpg

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, ישראל ג. כתב:

יש כל כך הרבה חיישנים ברכב, למה אין חיישן למצב הטעינה של המצבר?

הרבה מידע אצור במחשב הרכב.

רוב הנהגים לא מתעניינים בו, יותר מזה,  זה עלול להוות מטרד,

אפילו קריאת נתון בסיסי כמו חום המנוע  מנוונת ברכבים מודרניים.

אפשר להתחבר לשקע OBD ולשלוף משם נתונים. 

אפשר לקנות בעלי - P10 pro . תצוגת נתוני רכב

חפש  multi obd display

עריכה אחרונה על ידי רוןS
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם

במחשב הרכב לא תמצא יותר מידע ממה שיש בוולטמטר פשוט שהציג בוקי. הוולטמטר זול ומומלץ מאוד.

הפתרון קיים בדמות מערכת הIBS של הלה שקיים ברכבי BMW, ואני רואה שגם באופל מוקה שהיא קרובת משפחה של השברולט טראקס של פות"ש. אבל אם מחשב הרכב לא מכיר את המערכת, לא מאמין שניתן להוסיף אותה לאחר הייצור. מה גם שהעלויות למצבר וחיישן יהיו יקרות.

1213_BI_IBS_12V_IAM_HELLA_EN.pdf

• מעניין 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 10 שעות, amosbmw כתב:

במחשב הרכב לא תמצא יותר מידע ממה שיש בוולטמטר פשוט שהציג בוקי. הוולטמטר זול ומומלץ מאוד.

הפתרון קיים בדמות מערכת הIBS של הלה שקיים ברכבי BMW, ואני רואה שגם באופל מוקה שהיא קרובת משפחה של השברולט טראקס של פות"ש. אבל אם מחשב הרכב לא מכיר את המערכת, לא מאמין שניתן להוסיף אותה לאחר הייצור. מה גם שהעלויות למצבר וחיישן יהיו יקרות.

1213_BI_IBS_12V_IAM_HELLA_EN.pdf 4.63 \u05de\"\u05d1 · 3 downloads

תודה רבה. לא ידעתישיש מכשיר כזה. אברר איפה אפשר להשיג אותו. 
שאלתי למה יצרנים לא כולים חיישן כזה מראש ברכב, למרות שהוא קריטי. מצבר גמור עלול לתקוע אותך, יחסית לחיישנים אחרים שתוכל להסתדר טוב מאד גם בלעדיהם.

פורסם

לא חושב שלהשיג את החיישן יעזור לך, מחשב הרכב צריך לדעת לקרוא את הנתונים שלו ולפעול בהתאם.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 20 שעות, רוןS כתב:

אפשר להתחבר לשקע OBD ולשלוף משם נתונים. 

אפשר לקנות בעלי - P10 pro . תצוגת נתוני רכב

ניסיתי בעבר לקנות רכיב שמאפשר ע"י שימוש באפליקציה לראות את הנתונים האלו, אבל או שהרכב לא תמך או שהשטות שקניתי בעלי לא תמכה *במשהו* מתוך כל הסיפור כי אף פעם לא הצלחתי לגרום לזה לעבוד, והתייאשתי מלנסות לקנות אחד. 

אני כן התחלתי לחשוב על זה קצת שוב, לאור העובדה שהמצבר שלי מתחיל לעשות קולות של עייפות (החלפתי אותו כשרכשתי את הרכב כדי שלא אתקע במפתיע, רק לאחר מכן רכשתי בוסטר התנעה). 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 5 שעות, ישראל ג. כתב:

שאלתי למה יצרנים לא כולים חיישן כזה מראש ברכב, למרות שהוא קריטי. מצבר גמור עלול לתקוע אותך, יחסית לחיישנים אחרים שתוכל להסתדר טוב מאד גם בלעדיהם.

לא בטוח שהמצבר שלך היה גמור, אלא פשוט "קפוא" בגלל הקרה שהייתה כאן. יצרנים לא יוסיפו חיישן לכל דבר, אבל הם כן עושים דברים ומתקינים, למשל, למצבר מגן תרמי, ואם חשמלאי לא מתקין מצבר שמתאים למגן, ו/או לא מחזיר את המגן לרכב אחרי שהוא מחליף מצבר, אז אולי ישראל נתקע פשוט עם מצבר "קפוא". אני זרקתי בעבר מגן מקורי כי לא יצא לי להשתמש בו, ואז כשהבנתי כמה הוא חשוב, רכשתי מקורי חדש, ומאז הוא מותקן. בקיצור כדאי שהוא יהיה שם, ויכול להיות שהוא בתוספת או שלא של בוסטר/כבלים היה מונע את מה שקרה לך.

פורסם
לפני 3 דקות, mcaspi כתב:

לא בטוח שהמצבר שלך היה גמור, אלא פשוט "קפוא" בגלל הקרה שהייתה כאן. יצרנים לא יוסיפו חיישן לכל דבר, אבל הם כן עושים דברים ומתקינים, למשל, למצבר מגן תרמי, ואם חשמלאי לא מתקין מצבר שמתאים למגן, ו/או לא מחזיר את המגן לרכב אחרי שהוא מחליף מצבר, אז אולי ישראל נתקע פשוט עם מצבר "קפוא". אני זרקתי בעבר מגן מקורי כי לא יצא לי להשתמש בו, ואז כשהבנתי כמה הוא חשוב, רכשתי מקורי חדש, ומאז הוא מותקן. בקיצור כדאי שהוא יהיה שם, ויכול להיות שהוא בתוספת או שלא של בוסטר/כבלים היה מונע את מה שקרה לך.

הוא נבדק והיה גמור לגמרי. הצלחתי להתניע רק עם בוסטר.
ואצלנו לא היתה כזו קרה שתקפיא מצברים. 
אבל למדתי לקח ומעכשיו הבוסטר בתא הנוסעים.

פורסם

היה לי מקרה לפני כשנה - שנתיים שמצבר לא ישן מידי התקצר תוך כדי נסיעה. בלי שום תופעות קודמות, חצי שעה קודם לכן הוא הניע רגיל. גם לא היה קר באופן מיוחד. 

נוסע, המנוע התחיל לרעוד. כיביתי את המנוע וזהו. לא היה חשמל בכלל באוטו, לא הניע גם עם בוסטר, בשביל להניע הייתי צריך להביא מצבר אחר עד לאוטו. 

פורסם

תשתף מה היה המותג של המצבר הזה? הייתה עדיין אחריות?

וקרה לי משהו דומה עם מצבר ישן מאוד שהניע בסדר, ואז זרקתי קלאצ' ולא היה יותר אפשר להניע בשום דרך.

עמוס

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...