Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה שתארת אינו יכולת. זה ידע - או שאתה יודע או שלא, וככזה, AI יגיע לזה - לא היום ? אז מחר מחרתיים.

בסופו של דבר תמיד צריך לזכור שבתי הקברות מלאים באנשים שהאמינו שאין להם תחליף.

ביניהם נפחים, סנדלרים וטוואי משי מוכשרים בתחומם וחשובים בזמנם לא פחות מאנשי הטכנולוגיה בדורנו.

אישית - אני לא נביא אך צופה עתיד פחות מזהיר בהרבה מאוד תחומים.

הרבה אנשים לא מבינים את המשמעות של מה שמגיע. והרבה אנשים כן.

יש HYPE, כמו עם הדוטקום ואינטרנט, כנראה תתפוצץ פה בועה מתישהו בשנים הקרובות שלאחריה התחום ימשיך לשגשג.

די בטוח שיהיה פה שינוי רדיקאלי בדרך שאנחנו צורכים תכנים בשנים הקרובות. לטוב ולרע.

פורסם
לפני 13 שעות, Liviur כתב:

השוני בין 2 ספריות הוא הרבה יותר קטו מהשוני של תפריט עם 5 אפשרויות באפליקציה / אתר :)

???

25 Amazing Bookshelves That'll Blow All Book Lovers Away

יש קצת הבדל. וזו רק תמונה אחת. יש דברים משוגעים לחלוטין... 

אם אתה לא יודע לנתח את התוצאה - המרחק שלך מהפתרון הוא קשה מאוד לעמוד + קוד זה על גבול היצור החיי שמצריך עבודה קבועה עליו כדי להמשיך להרחיב ולשפר

זה נכון. 

וכל עוד אנחנו לא במצב שבו אדיוט והדיוט כמוני יכול להגיד לצ'יפופו "תעשה לי אפליקציה ל[דוגמא]מכירה של מוצרים מעץ בעבודת יד" וזה יתבצע בצורה טובה בלי יותר מדי באגים, עם התחשבות באבטחה כמו שצריך, ובלי שום צורך ביכולת בדיקה של המבקש- זה עוד לא בשל. 

אין לי שום אפשרות לבדוק את הקוד. שום ידע, שום יכולת. אם אבקש מצ'יפופו משהו, לא אוכל לדעת בכלל אם זה תקין, דפוק, עובד, לא אוכל לדעת כלום. אז אני לא מנסה בכלל. 

אני אתמקד בזה לרגע - אתה בעיקרון צודק 

דיברתי ברמת העיקרון. בגדול. ביותר קטן, זה נהיה מורכב כמו שאמרת.

אבל אם אתה:

1. לא יודע לאן לכוון מבחינת ארכיטקטורה בגדול - אתה תסיים עם הרבה דברים שלא מתחברים (במקרה הטוב) או עם משהו שאחר כך כל שכתוב נהיה להתחיל מחדש את כל התהליך - כולל בכל שינוי / באג קטן ויהיה לא יעיל ויקר מאוד בשימוש היומיומי (יש צוותים שלמים ברוב החברות / המון צוותים משקיעים המון מאמץ באופטימיזציה של מוצרים - לחסוך זמני טעינה , לחסוך תעבורת רשת , לחסוך שרתי ענן - שימוש לא יעיל יכול להפיל מוצר אפילו אם הוא עובד מושלם מבחינת הדרישות על הנייר)

2. אם אין לך את היכולת להעריך אם הסגמנט כתוב כמו שצריך - אתה מהר מאוד יוצר מצב כמו במתמטיקה של טעות נגררת שהולכת והופכת לגדולה יותר ויותר .... 

המודגש מוכר לי מתחום ה-CNC. מי שיכול לעשות אופטימיזציה טובה לתהליך מרוויח כסף טוב מאד... זה תפקיד מומחה. 

אופטימיזציה חוסכת למפעלים הון עתק. 

לפני 10 שעות, stum כתב:

מה שתארת אינו יכולת. זה ידע - או שאתה יודע או שלא, וככזה, AI יגיע לזה - לא היום ? אז מחר מחרתיים.

ביניהם נפחים, סנדלרים וטוואי משי מוכשרים בתחומם וחשובים בזמנם לא פחות מאנשי הטכנולוגיה בדורנו.

ואלו נהפכו למקצועות שאמנם לא מבוקשים ונחוצים, אבל מאד מוערכים ויש בהם מעט אנשי מקצוע. שעובדים, ועובדים יפה, ומתקיימים נהדר. 

לא יודע לגבי הסנדלרים, אבל מכיר כמה נפחים... 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 9 שעות, ברווז כתב:

יש קצת הבדל. וזו רק תמונה אחת. יש דברים משוגעים לחלוטין... 

לפני 22 שעות, Liviur כתב:

אתה לוקח דוגמא קיצונית + את כל הספריה.

אני מדבר על תפריט עם 5 אפשרויות :)

אני חושב שלשחק קצת עם הכלים האלו ולראות מה אתה מצליח לעשות ולהבין קצת קוד יתן לך הרבה פרופורציה בנושא.

(וכמובן - יש נגרים שיוצרים יצירות אומנות ממש שלוקח שנים של הבנה , ניסיון , כישרון לבנות!)

לפני 20 שעות, stum כתב:

אישית - אני לא נביא אך צופה עתיד פחות מזהיר בהרבה מאוד תחומים.

יש הבדל אחד מהותי מאוד. כלים של פיתוח ופתירת בעיות משתנה כל הזמן והשתנתה המון בעשורים האחרונים. זה לא תחום סטטי.

רוב הדברים שציינת הם הרבה יותר.

הסדר גודל של בעיות שמפתחים פותרים היום בשוטף והמורכבות שלהן שונה מהותית מלפני 10 שנים , 20 שנה ו30 שנה.

הכלים הם לא אותם כלים , התוצרים הם לא אותם תוצרים.

וכשיבואו כלים חדשים שיהפכו את הבעיות הנוכחיות למונגשות - יבוא האתגר הבא. זה יותר כמו להגיד למהנדסים (בכלליות) לא יהיה מה לעשות עוד 20 שנה בגלל AI.

התחום והבעיות הרבה יותר רחב ודינאמי ממה שחלק מבינים.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 14 שעות, Liviur כתב:

אתה לוקח דוגמא קיצונית + את כל הספריה.

אני מדבר על תפריט עם 5 אפשרויות :)

"איך בונים ספרייה" מבחינתי כולל תכנון מאפס. 

כולל שאלות שמישהו חסר ניסיון לא יודע לשאול בכלל וצריך להראות לו את האופציה. כמו למשל, אם לייצר את המדפים עם אפשרות לשינוי גובה (מונחים על תומכים) או משוקעים בתוך חריץ, שזה הרבה יותר יציב (ואם מוסיפים חריץ בגב, תורם למניעת שקיעה). 

זו שאלה גדולה מדי לצ'יפופו. 

לעומת השאלה הספציפית, איך עדיף לשים מדפים לספרייה. 

שם יכול להיות שתקבל גם את התשובה לגבי החריצים. 

אין ל ימושג איך זה מקביל מבחינת קידוד, מה גדול מדי, מה קטן, כן יש לי איזו שהיא יכולת אמידה של היקף הפעולה - ו"תכנן\תבנה לי אתר" זה לא משהו ישים בשלב זה.

אני חושב שלשחק קצת עם הכלים האלו ולראות מה אתה מצליח לעשות ולהבין קצת קוד יתן לך הרבה פרופורציה בנושא.

(וכמובן - יש נגרים שיוצרים יצירות אומנות ממש שלוקח שנים של הבנה , ניסיון , כישרון לבנות!)

יש אנשים שאוהבים ללמוד תוך התנסות של מה שמעניין אותם. ככה אני מנגר, בכנות. לא למדתי את זה מקצועית. 

ואני משתפר תוך כדי תנועה, ומאתגר את עצמי. 

בדיוק כמו שיש אנשים שלומדים קוד בצורה הזו. אני לא רואה את עצמי מתעניין מספיק בקוד כדי ללמוד איך עושים את זה...

הכלים הם לא אותם כלים , התוצרים הם לא אותם תוצרים.

אתר זה לא אתר, זה לא אתר וזה לא אתר? 

אפליקציה זה לא אפליקציה (לא היו לפני 20 שנה...)?

מה זה משנה אם אתה משתמש בפייתון, HTML או פטיש ואזמל על לוח חרס? אם אתה מקבל את האתר שרצית?

התחום והבעיות הרבה יותר רחב ודינאמי ממה שחלק מבינים.

זה לרוב ככה.

פורסם
לפני 2 דקות, ברווז כתב:

מה זה משנה אם אתה משתמש בפייתון, HTML או פטיש ואזמל על לוח חרס? אם אתה מקבל את האתר שרצית?

לא ממש :)

תפתח אתר מלפני 20 שנה , תפתח אתר מלפני שבוע

הקשר היחיד ביניהם יהיה בערך שאת שניהם אתה יכול לפתוח בדפדפן.

כנל אפליקציןת - אפילו אותה אפליקציה לאורך זמן - קח פייסבוק מ2010 (שנכתבה כנראה על ידי צוות של מאות מפתחים בודדים גג) וקח פייסבוק מימיניו שכל יום עובדים עלי אלפים אם לא עשרות אלפים של אנשים. המשותף זה בערך הF בלוגו בכחול.

אם הכל אפשר לכתוב בhtml - למה לא כותבים אתרים יותר בhtml נקי כמעט ? 

בקיצור -לא , לא בכיוון.

אתר או אפליקציה מתקדמים(שעושים משהו ולא רק מציגים תוכן סטטי) זה פרוייקט מורכב וחיי ונושם.

אני מבין שזה פחות התחום שלך שהתנסית בו - אבל יש מספיק דברים משיקים שהגעת בהם כמוצרים - נגיד נסה לחשוב מה יקח לך לבנות אתר שסהכ מציג את הרשימת סרטונים שלך מיוטיוב.

ועכשיו - בלי שיהיה יוטיוב , או תשתית לכתיבת אתרים , או שרת שאתה לא מקים לבד כדי שיגיש את התוכן , או cdn שיחסוך לך את התשלום תעבורה פר כל נגינה של וידאו…

ועכשיו אפליקציה זה כמו להתחיל את כל זה מ0 😅.

בקיצר כן - לבנות תפריט של 5 אופציות יותר קרוב ללבנות את הספריה הממוצעת (לא היצירות אומנות) מאשר אתר.

ואם כמות הפרמטרים שכדאי לקבל משהו סביר גדולה מדי לתפעול בבקשה כמו לבנות ספריה ממוצעת (אבל תקבל תשובה גנרית סבירה שעם קצת ידע תוכל לעשות איתה משהו) - זו רמת הרזולוציה שאתה מתחיל איתה בבקשה פשוטה.

יש אנשים שלומדים תכנות על הדרך , גם אני בצעירותי , ועדיין גם אחרי שעבדתי בזה לפני התואר , תוך כדי ואחרי - רק אחרי כמה שנים של עבודה ״של גדולים״ בתחום התחלתי להבין באמת מי נגד מי. זה גוף ידע וניסיון שצריך לבנות והוא לא טריוויאלי.

ההבדל בין מפתחים יהיה כמו ההבדל בין חובב שמרכיב כוננית של איקאה לבין רב אומן שמייצר את הספריות המדהימות ששמת. רק שחברות צריכות המון כאלו כדי להצליח וזה חלק מהסיבה ללמה זה קשה.

לבנות משהו קטן עם הוראות - קל.

לתכנן משהו על באמת ושיהיה טוב ואיכותי - פחות.

דרך אגב אפשר לראות את זה גם באיך שהכלים עובדים (וזה מרתק)

אם אני מבקש מcursor (אחת האפליקציות שמשתמשות במודלים לבניית קוד) לכתוב לי תפריט עם 5 אופציות בקוד ריק או בתוך הפרוייקט שלי שיש בו כבר עשרות מימושים לדוגמא כקונטקסט - כבר יש ארכיטקטורה מסוימת , בחירות , סט הגדרות כלים קיימות וכו - התוצאה של הראשון היא כנראה לפח כי אין מספיק הקשר ושל השני תיהיה נקודת פתיחה סבירה להוסיף עוד תפריט.

Then dying is forgetting

פורסם
לפני שעה, Liviur כתב:

לא ממש :)

תפתח אתר מלפני 20 שנה , תפתח אתר מלפני שבוע

הקשר היחיד ביניהם יהיה בערך שאת שניהם אתה יכול לפתוח בדפדפן.

עבורי. כמשתמש באתר. זה אותו הדבר בדיוק... עבור איש המקצוע, שבונה את הדברים, זה שונה כמו יונה מול אגוזי מלך.

לפני שעה, Liviur כתב:

כנל אפליקציןת - אפילו אותה אפליקציה לאורך זמן - קח פייסבוק מ2010 (שנכתבה כנראה על ידי צוות של מאות מפתחים בודדים גג) וקח פייסבוק מימיניו שכל יום עובדים עלי אלפים אם לא עשרות אלפים של אנשים. המשותף זה בערך הF בלוגו בכחול.

אם הכל אפשר לכתוב בhtml - למה לא כותבים אתרים יותר בhtml נקי כמעט ? 

אם אפשר לבנות רהיטים עם רק מסור עגול, למה קיימים מסורי שולחן, מסורי סרט, ג'יגסו, הקומבינה החדשה הזו של המולטיטול שיודע גם לנסר, דיסק?

לפני שעה, Liviur כתב:

בקיצור -לא , לא בכיוון.

אתר או אפליקציה מתקדמים(שעושים משהו ולא רק מציגים תוכן סטטי) זה פרוייקט מורכב וחיי ונושם.

את זה אני מבין. 

לפני שעה, Liviur כתב:

בקיצר כן - לבנות תפריט של 5 אופציות יותר קרוב ללבנות את הספריה הממוצעת (לא היצירות אומנות) מאשר אתר.

ואם כמות הפרמטרים שכדאי לקבל משהו סביר גדולה מדי לתפעול בבקשה כמו לבנות ספריה ממוצעת (אבל תקבל תשובה גנרית סבירה שעם קצת ידע תוכל לעשות איתה משהו) - זו רמת הרזולוציה שאתה מתחיל איתה בבקשה פשוטה.

תפריט 5 אופציות זה סגמנט... חוזר למה שדיברנו עליו, תבנה לי אתר מול תבנה לי קטע ספציפי.

לפני שעה, Liviur כתב:

יש אנשים שלומדים תכנות על הדרך , גם אני בצעירותי , ועדיין גם אחרי שעבדתי בזה לפני התואר , תוך כדי ואחרי - רק אחרי כמה שנים של עבודה ״של גדולים״ בתחום התחלתי להבין באמת מי נגד מי. זה גוף ידע וניסיון שצריך לבנות והוא לא טריוויאלי.

לגמרי. 

לפני שעה, Liviur כתב:

ההבדל בין מפתחים יהיה כמו ההבדל בין חובב שמרכיב כוננית של איקאה לבין רב אומן שמייצר את הספריות המדהימות ששמת. רק שחברות צריכות המון כאלו כדי להצליח וזה חלק מהסיבה ללמה זה קשה.

לבנות משהו קטן עם הוראות - קל.

לתכנן משהו על באמת ושיהיה טוב ואיכותי - פחות.

דרך אגב אפשר לראות את זה גם באיך שהכלים עובדים (וזה מרתק)

לגמרי. שוב. מסכים לחלוטין.

פורסם

ייתכן שזו תמונה של ‏‏אדם אחד‏ ו‏טקסט שאומר '‏‎MollyStruve Molly Struve @molly @molly_struve What's the most used language in programming? Ruby c Java Profanity 3:34 3:34 PM Nov 19, 2020 Twitter Web App‎‏'‏‏

• מצחיק 2

פורסם
לפני 15 שעות, ברווז כתב:

הלוואי. אתרים היום זה ספגטי שטני של ערימות על גבי ערימות של קוד.

תיאורטית אם מישהו חפץ בכך אפשר גם היום ליצור דף נחיתה נקי יחסית שכתוב 80 אחוז ב-html, אבל לא יעקוב אחרי שום מידע מהמשתמשים ולא יצליח לעשות ולידציה אפילו לטופס שיש בו שדה יחיד. הדרישות גם מהאתר הכי קיקיוני כיום משוגעות כי אין כזה דבר "לא לעשות כסף" ואם אתה רוצה שהאתר יכניס כסף או יהווה צינור להכנסת כסף - הוא צריך להיות מודרני. 

אני לא מדבר על מראה חיצוני אפילו. נטו קוד. ערימות של חתיכות פסולת-קוד שאתה לא מודע אליהן. אי אפשר בלעדיהן.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

נראה לי אבל הנקודה העיקרית למפתחים זה -> זה מקצוע שכל כמה שנים - אם לא התעדכנת והשתפרת משמעותית / יש לך נישה סופר ספציפית - אתה מחוץ לשוק.

בצורה שלא דומה כ״כ כמעט לאף מקצוע אחר שנתקלתי בו - לכן סט היכולות למפתח טוב מראש כולל יכולת למידה והסתגלות מהירה - וההבנה שכל כמה שנים מה שאנחנו עושים משתנה לחלוטין מבחינת איך , הכלים , השפה וכו.

• רעיון טוב! 1

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 8 שעות, hans כתב:

הדרישות גם מהאתר הכי קיקיוני כיום משוגעות כי אין כזה דבר "לא לעשות כסף"

זו נקודה מעניינת, שלא קשורה לנושא הדוגמא שניסיתי לתת.

אבל אם נחזור לשם- זה בדיוק חלק מהבעייה. אני, בתור ברווז שרוצה אתר, לא יכול להיות אפילו מודע לדרישות האלו (מה שאכן אמיתי, מסתבר, חידשת לי ותודה). 

בכל מקרה ומצב זה רק מראה שצ'יפופו זה לא כלי טוב להרמת אתרים. אני לא רואה את ה AI מחליף מתכנתים בזמן הקרוב, אם כי בהחלט תורם לצמצום הכמות שלהם בחברות...

פורסם
לפני 5 שעות, ברווז כתב:

בכל מקרה ומצב זה רק מראה שצ'יפופו זה לא כלי טוב להרמת אתרים. אני לא רואה את ה AI מחליף מתכנתים בזמן הקרוב, אם כי בהחלט תורם לצמצום הכמות שלהם בחברות...

לא חושב שיצומצמו אלא שיעברו פשוט לעשות דברים אחרים יותר מסובכים ושיותר דורשים מגע של מתכנת ולא מכונה.

פורסם

שזה סוג של צימצום בעצמו.

ואנסה טיפה לפרט, למה אמרתי צימצום- אם אני יכול לבוא לצ'יפופו ולומר לו "תן לי קוד לתפריט של 5 שורות" עם הגדרות טקסט וכולי, זה חוסך לי כמתכנת X זמן עבודה. כל תיבה כזו שאפשר לשים עליה V, חוסכת זמן (שניתן לפנות למטלות אחרות) ומצריכה מעט יותר אנשים בסופו של יום לתפעול כל העסק. 

הנה משהו שחסך לי זמן היום- הייתי צריך להכין רשימה [של משהו] לטובת [דבר מה]. 

קפצתי לרגע למשרד של צ'יפופו, וביקשתי ממנו "תן לי רשימה של 20 [משהו עם הגדרה מדויקת של מה שאני מחפש]". 

קיבלתי מיד. חסך לי גיגול, העתק-הדבק, ועוד כמה פעולות- כמובן כמו קריאה ומעבר על התוכן לראות שה[משהו] אכן מתאים תוך כדי החיפושים, חיפוש תכנים אחרים. תשובה מידית, לגמרי בתוך מה שאני צריך, שחסכה לי זמן על משהו שנשמע קל ופשוט אבל מצריך עצבים לשבת ולחפש את השטות הזו.  מפה רק לסנן מה יותר מתאים מתוך ה-20 וזהו. 

את אותו העיקרון אפשר לקחת גם לתוך צוותים של מתכנתים (כשהטכנולוגיה תהיה בשלה דיה), להפוך פעולות מסויימות לאוטומטיות ולייתר כמה עובדים על הדרך כפועל יוצא. 

פורסם
בתאריך 7.5.2025 בשעה 09:08, ברווז כתב:

זו דוגמה למישהי שניסתה להרים אתר קטן מאפס, בלי ידע בתכנות.

עוקב אחריה כבר זמן, אז מדובר בבחורה עם רוח של יזמית, שלא פוחדת לנסות דברים ולא טיפשה בכלל.

עכשיו היא בבית בחופשת לידה אז היא החליטה לנסות להרים סוג של טינדר לאמהות בחל״ד שמשתעממות בבית ומחפשות חברות.

ישבה והתחילה להריץ פרומפטים. וזו הבעיה של הכלים היום, שבהתחלה מקבלים משהו שנראה טוב והוא רק ״כמעט״ מוכן נותן תחושה שעוד תיקון או שניים מסיימים. אז היא קיבלה משהו כזה והתחילה לתת פרטמפטים של שיפורים ותוספות, עד שפתאום זה הפסיק לעבוד בכלל. לחזור אחורה אי אפשר, כי היא בכלל לא מודעת לעיניין הזה של ניהול גרסאות. אין לה מושג מה בדיוק נשבר בקוד ובסוף היא נאלצת לבקש ממישהו מנוסה שינסה לחלץ אותה. בסוף כנראה מצאה מישהו כזה, כי היא העלתה את האתר הראשוני שלה (שנראה לי שהיה אפשר לבצע באמצעות גוגל דוקס פשוט).

זה האתר, שמשמש כרגע רק לרישום פרטים:

https://imaera.com/

מישהו כתב לה שהשנה שרשומה באתר שגויה, אז היא אמרה שהיא פוחדת לגעת אפילו בזה, בשביל לא להרוס שוב.

בינתיים זה תוקן..

image.thumb.png.399f3184aea44a82b861ef9adb34a3ee.png

וזה השרשור שבו היא מבקשת עזרה, כי הכל קרס:

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 2 דקות, פינדר כתב:

פעם ראשונה שאני נתקל באישה שמבקשת במפורש הסגברה :LOL:

• מצחיק 1

פורסם
לפני כשעה, פינדר כתב:

עוקב אחריה כבר זמן, אז מדובר בבחורה עם רוח של יזמית, שלא פוחדת לנסות דברים ולא טיפשה בכלל.

למען הגילוי הנאות זה אתר השידוכים השני שהיא יוזמת, הראשון דווקא עבד מבחינה טכנית.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...