Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 8 שעות, Aviv13467 כתב:

מאין לך על כישורי החיפוש שלי?

כי התוצאה הראשונה שאני מקבל נותנת לי הסבר איך לבטל את זה בלי ללכת לצ'אט ולספר לו סיפורים. 

לפני 8 שעות, Aviv13467 כתב:

חבוב אני עם מחשב מגיל 7, אני מאמין שאני יכול ללמד אותך דבר או שניים

.....

🤷‍♂️

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 16 שעות, BeBest כתב:

שמעתי עליו אבל עדיין לא יצא לי לנסות.

בכל מקרה copilot הוסיפו אינטגרציה של מודל claude 3.7 Sonnet Thinking, אמנם לוקח לו די הרבה זמן לג'נרט תשובה אבל הוא הרבה יותר בכיוון.

אני ניסיתי את cursor והתבאסתי ממש, או שאני לא יודע להשתמש בו ולהביא לו קונטקסט מלא לפרוייקט שלי או שהוא פשוט טמבל, יש לו קונטקסט מאוד קטן והוא עושה שטויות גם עם מודלים חכמים של קלוד.

לעומת זאת, cline בשילוב sonnet 3.7 עם מפתח מאנתרופיק זה פשוט דבר מפחיד, יש לו קונטקסט ענק והוא לקח פרויקט ( אתר) דיי מורכב שבינה אחרת בנתה לי בצורה עקומה ועשה לו ריפקטור ענק כדי שיעבוד.

הבעיה שזה משחטת כספים, ככל שהשיחה ממשיכה הקונטקסט גדל והוא מבזבז מלא, מצד שני אפשר להתחיל קונטקסט חדש, המנוע עצמו של קליין מאווווד חכם עוד לפני בקשות הapi של הספק llm שבחרת.

הדבר הבא שאני אנסה זה לשלם 10 דולר לקופיילוט ואז לחבר משם llm לקליין, זה סוג של פירצה כי אין להם הגבלת טוקנים.

פורסם
לפני 12 שעות, Aviv13467 כתב:

מה שמבדיל את הדור הצעיר מהדור המבוגר, שאנחנו רוצים תשובה מהירה להכל

זה העניין.

אני קורא לזה , לעלות מסיבה בפנטהאוז מבלי לעבור בקומת הכניסה. וזה נכון היום להרבה מאוד. (לא צריך הוראות הרכבה, לא אימון, לא לימוד -ישר למים ולנסות לשחות, ואם אתה לא טובע רק כי אתה שוחה כמו כלב ומתעייף מהר, אתה מתחיל להבין שכדאי ללמוד שחיה ולנשום נכון) 

אבל לנושא שלך, שליטה ב  ms word,  זה בדיוק ההמחשה. 

אתה ככל הנראה מקליד הרבה בכלי אבל אולי לא ממש ״מקצועי״ בו. 

אני למשל נאבקתי בוורד בתחילת הדרך רק כדי להבין שיש בו יכולות עימוד ,עיצוב וכל מיני תכונות שלקחתי ממש קורס מתקדם online על מנת שאוכל לכתוב דוקומנטציה ומענים מפורטים למכרזים, בני עשרות עמודים, שילוב עברית ואנגלית, תמונות גרפים ״חיים״, שיבוץ טבלאות אקסל סטטיות ודינמיות, הכל במסמך אחד.

בגדול ״חרקתי שיניים״ במשך שבוע כמעט עד שיצא תחת ידי מסמך בן 130 עמודים עם טבלת תוכן, מתעדכנת, עיצוב מסודר ומדויק (זה השימוש העיקרי של pilcrow שמראה סוף פיסקה וכמובן הנקודות המייצגות מרווחים) .

אתה מבין את זה ברוך ? (משפט של הדור שלי) 

• רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 11 שעות, zaf כתב:

זה העניין.

אני קורא לזה , לעלות מסיבה בפנטהאוז מבלי לעבור בקומת הכניסה. וזה נכון היום להרבה מאוד. (לא צריך הוראות הרכבה, לא אימון, לא לימוד -ישר למים ולנסות לשחות, ואם אתה לא טובע רק כי אתה שוחה כמו כלב ומתעייף מהר, אתה מתחיל להבין שכדאי ללמוד שחיה ולנשום נכון) 

אבל לנושא שלך, שליטה ב  ms word,  זה בדיוק ההמחשה. 

אתה ככל הנראה מקליד הרבה בכלי אבל אולי לא ממש ״מקצועי״ בו. 

אני למשל נאבקתי בוורד בתחילת הדרך רק כדי להבין שיש בו יכולות עימוד ,עיצוב וכל מיני תכונות שלקחתי ממש קורס מתקדם online על מנת שאוכל לכתוב דוקומנטציה ומענים מפורטים למכרזים, בני עשרות עמודים, שילוב עברית ואנגלית, תמונות גרפים ״חיים״, שיבוץ טבלאות אקסל סטטיות ודינמיות, הכל במסמך אחד.

בגדול ״חרקתי שיניים״ במשך שבוע כמעט עד שיצא תחת ידי מסמך בן 130 עמודים עם טבלת תוכן, מתעדכנת, עיצוב מסודר ומדויק (זה השימוש העיקרי של pilcrow שמראה סוף פיסקה וכמובן הנקודות המייצגות מרווחים) .

אתה מבין את זה ברוך ? (משפט של הדור שלי) 

אני לא רואה סיבה ללמוד באופן גורף את כל הפונקציונאליות של הוורד, אין לזה טעם. בעולם שהיה לי עודף זמן פנוי, ייתכן והייתי עושה את זה, לא במצבי הנוכחי.

אני לומד נקודתית דברים שאני משתמש בהם, כמו למשל איך לכתוב בLaTeX משום שאני מעדיף להגיש מטלות מוקלדות וגם לכתוב לעצמי סיכומים מתמטיים מאשר לכתוב באייפד עם העט.

אני חושב שחלק מחברי הפורום נסחפו קצת עקב התגובה שלי, סה״כ שיתפתי משהו שלדעתי היה מגניב זה הכל. מכאן ועד להסיק עליי מליון ואחד דברים זה מעניין ביותר.

• אהבתי 1
פורסם

זה עוד מאפיין של הדור הנוכחי. שימוש ספורדי בתוכנות, לפי צורך. 

אין בזה שום פסול, רק שאם מכירים יכולות של כלי לעומק לא צריך לחפש בכל פעם כלי למטרה מסוימת.

היותר נפוץ זה עם גליונות אקסל. למי שמכיר זה כלי חזק שנותן פתרון מצויין להרבה מטלות משימושת ויישומים, מגליונות פשוטים דרך ייצור מחירונים מתעדכנים, חישובים רב מטבעיים (למי שעוסק במכירות בינלאומיות למשל) אוטומציה של הצעות מחיר, השוואות של תכונות בין מוצרים ומגוון רחב מאוד של חישובים והצגת נתונים גרפית. 

מצד שני, אני רואה כאלה שעבור כמעט כל מטלה יש להם כלי נפרד, או תוכנה נפרדת. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אני עובד ב"מחשבים" (כבר לא בהייטק...) כבר 36 שנים בערך. התחלתי ללמוד מחשבים בתיכון בשנת 1981 ולעולם לא אשכח את השיעור הראשון שלי במבוא למחשבים - המורה תיאר את התפתחות המחשב ובסוף השיעור אמר: "עד שתסיימו את התיכון לא יידרשו יותר תכניתנים. מפתחים היום מחוללי יישומים שזאת תוכנה שכותבת תוכנה בעצמה".
תהיתי בשביל מה אני לומד מחשבים, אבל עברו כבר כמה שנים מאז שסיימתי את התיכון ועדיין צריך תכניתנים בעולם.

במהלך השנים עבדתי בטכנולוגיות שונות (כולל מחוללי יישומים...) וראיתי דברים שמאוד הצליחו (כמו JAVA) וכאלה שהיו העתיד והיום הם אפילו לא העבר (מישהו שמע על CS/P?) .

לדעתי האישית AI הוא עוד כלי שעוזר לנו אבל הוא לא יחליף באופן מלא בני אדם. כמו רבים אחרים שכתבו פה אני חושב שהבעיה היא שאנחנו בתקופה קשה למחפשי עבודה (ראיתי הרבה כאלה) וגם זה יעבור.

• אהבתי 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני 11 שעות, zaf כתב:

זה עוד מאפיין של הדור הנוכחי. שימוש ספורדי בתוכנות, לפי צורך. 

אין בזה שום פסול, רק שאם מכירים יכולות של כלי לעומק לא צריך לחפש בכל פעם כלי למטרה מסוימת.

אבל למה? גם לדעת עוד שפות פרט לעברית ואנגלית זה נהדר אבל אם אין לך המון זמן פנוי ויש לך סדרי העדיפויות בחיים זה פשוט בזבוז זמן

לא אומר ללכת ולהתחיל לחפש עבור כל משימה תוכנה אחרת, בדר״כ זה מספיק לדעת את התוכנה שבה אתה משמש ״על פני השטח״ ובמידת הצורך להעמיק וללמוד פיצ'רים נוספים

קח למשל את אקסל, כפי שציינת, תוכנה נהדרת ומעטים האנשים היום ששולטים בה (ברמה של כל הפונקציות), נכון שאפשר לקחת קורס וללמוד לשלוט באופן דיי טוב באפליקציה אבל בלתי אפשרי כמעט לדעת כל פיפס בלי לקרוא את הדוקומנטציה. שיש צורך בפיצ'ר מסויים הולכים לדוקומנציה וחוקרים

פורסם

לא ממש, יש היום המון הסברים מעולים סרטוני הדרכה ברשת, מרביתם בחינם. צפה בהם על פי צורך. לא צריך את כולם כל הזמן. 

פורסם
  • אהבתי 2
  • מעניין 1

פורסם (נערך)
בתאריך 28.2.2025 בשעה 00:38, Aviv13467 כתב:

תרשה לי לחלוק עליך, אתה מסיק מסקנות מהיר מדיי על סמך תגובה בפוסט בפורום באינטרנט

מאין לך על כישורי החיפוש שלי? ועוד לטעון שאני לא מתמצא באינטרנט 😝

חבוב אני עם מחשב מגיל 7, אני מאמין שאני יכול ללמד אותך דבר או שניים עם כל הכבוד. תתן כבוד לדור הצעיר, אם יש לך ילדים, לא משנה לאיזה כיוון הם ילכו בחיים, גם אם לא לתחום המחשבים תהיה בטוח שלעולם לא תגיע ליכולת קליטה הטכנולוגית שיש להם/תהיה להם. זה עובדות מחקריות. הם נולדו עם טלפון ביד, אתה (ואני לא מכיר אותך/גילך) כנראה שלא.

לא טענתי מעולם שלא אצליח למצוא תשובה לשאלה שלי, אני טוען שזה מיותר. אולי זה מה שמבדיל את הדור הצעיר מהדור המבוגר, שאנחנו רוצים תשובה מהירה להכל. ומבחינתי לשאול את הצ'אט זה אותו דבר כמו גוגל אלא אם כן ישיר יותר. כשאני מחפש מאמר אקדמאי או משהו קצת יותר עמוק אני כמובן פונה למקורות אחרים.

אם אתה מראה אפילו רבע מהגישה הזו בתהליך הקבלה לעבודה,

image.png.264c9222b4a38747e2345eaca69d6c57.pngֿ

ובצדק, לא הייתי רוצה לעבוד עם מי שמגיב ככה לבן אדם בכלל, ובטח למישהו שקלירלי מנוסה ממנו בחיים, בטכנולוגיה בכללי, וגם בתחום המקצועי ששואף להגיע אליו

עריכה אחרונה על ידי Step

פורסם (נערך)
בתאריך 26.2.2025 בשעה 22:08, amosbmw כתב:

image.thumb.png.6fc4f27d1a98fba7f5cd9694609be384.png

אני חושב שיש לי סדק ב cakestore, מישהו יודע מה סדר גודל עלויות? :LOL:

אני לא מהתחום. הידע שלי מוגבל. 

אבל. 

עד שלא תקום GPAI, שיכולה לחשוב ביצירתיות ולבדוק את עצמה ולא רק להיות תוכי פיסח עם רגל מעץ, עדיין יצטרכו אנשים, וטאלנטים תמיד יהיו מבוקשים. 

לא חסר אנשים שיש להם גישה טבעית לתחום שהם נמצאים בו, שהרבה יותר קל להם מאשר לאחרים, שהפתרונות שהם מוצאים הם יצירתיים על גבול הגאוניים, שמכונות לדעתי לא יוכלו להתקרב לזה לעוד מעל 2 עשורים. 

אבל כן, זה בהחלט עשוי לגרום להרבה אנשים לאבד את מקור הפרנסה שלהם. 

לא רחוק היום שבו בעל עסק פשוט יוכל לבקש מצ'יפופו "תן לי תוכן עם הנעה לפעולה לפרסומת הקשורה לחג הקרוב על המוצר שלי", ופוף! יוצא משהו נחמד שעובר מיד לצ'יפורה'לה לעיבוד גרפי ואתה מקבל פרסומת שנראית מהוקצעת בלי להצטרך לא איש גרפיקה, לא קופירייטר ולא שום דבר מעבר לעלות של הפרסום בפלטפורמה לבחירתך. למשל, נעלי [פירמה כלשהי] בצורת אזני המן עם הכיתוב "עם האוזניים על הקרקע, גם בחג" (או משהו אדיוטי אבל שיווקי וקליט דומה). או, יותר הגיוני, "לא דורכים במקום- בפורים הזה כולם ישמעו שהתקדמתם לנעלי [פירמה]".

בינתיים? לפחות אצלנו, כבר "שיפצרתי" פעם או פעמיים נוסח של פרסומות שעברו דרכי במקרה (מה הקשר למקצוע שלי ולתפקיד הרשמי שלי, רק מפלצת הספגטי המעופפת יודעת) שעברו אחרי התיקונים לפרסום (ובאחד המקרים איש הגרפיקה טעה בכיתוב שהגשתי, במקרה אחר הוא עשה טעות של גרפיקה :LOL: שהייתי באמת מצפה שAI יעשה:rofl:), כמה רעיונות מקוריים שהוגשו אחרי שבטעות הגיתי אותם (אבל לא הפכו בינתיים לפרסומת- כנראה לא "נתפסו", לא אומר שאף אחד לא ייתפס בעתיד), ושום דבר מזה לא עבר דרך AI. 

יצירתיות זה עדיין דבר חשוב בשוק. 

עריכה אחרונה על ידי ברווז

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 55 דקות, ברווז כתב:

עד שלא תקום GPAI, שיכולה לחשוב ביצירתיות ולבדוק את עצמה ולא רק להיות תוכי פיסח עם רגל מעץ, עדיין יצטרכו אנשים, וטאלנטים תמיד יהיו מבוקשים. 

אני מסכים עם החלק האחרון של המשפט, גם אם המכונה תהיה מדהימה היא עדיין צריכה מישהו מוכשר שידע להגיד לה מה לעשות.

אבל LLM-ים נעשים חכמים מדור לדור, וחלקם כמו DeepSeek מנהלים שיחה עם עצמם כדי ליצר תוכן טוב יותר. במקרים אחרים ראיתי הדגמה של כמה AI-ים משוחחים אחד עם השני כדי לבדוק רעיונות.

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

ולא רק להיות תוכי פיסח עם רגל מעץ,

ממך ציפיתי שתגיד ברווז צולע.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 14 שעות, ברווז כתב:

יצירתיות זה עדיין דבר חשוב בשוק. 

בשנת 1996 שיחק אלוף העולם בשחמט מול מחשב (deep blue) וניצח

בשנת 1997 הוא שיחק שוב והפסיד תוך שהוא מזהה מהלכים יצירתיים במשחק המחשב.

הזמן לא פועל לטובת האדם, המודלים לומדים כל הזמן ומהר, האדם פחות. וככל שהזמן עובר האדם ילמד פחות והמודלים יותר...

• תוכן חדש...