Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעלה פה סוגיה שאני מכיר לפחות מהתחום שאני מגיע ממנו - מחשבים ותוכנה.

אני סטודנט שנה ג' למדעי המחשב באוניברסיטה, לקראת סוף הסמסטר הנוכחי התחלתי להתעמק יותר בשוק העבודה כי אני מרגיש שהגיע הזמן לשלב בין לימודים לעבודה,

נכנסתי לכל מיני קבוצות בפייסבוק/וואטסאפ לבחון את המצב בשוק, לראות מה אנשים מספרים מהחוויות שלהם ואני חייב להגיד שהזדעזעתי.. סטודנטים ובוגרים, של אונברסיטאות מובילות עם ממוצע ציונים שלא מבייש אף אחד (90+) לא מצליחים למצוא עבודה במשך למעלה משנה, חלקם אפילו מגישים קו״ח למשרות כמו QA שלא מקדמות אף סטודנט למדמ״ח לתוך עולם התוכנה כי פשוט אין ברירה וכנראה כי התחרות על משרות Software Engineer/Developer לא הגיונית.

האם המשבר הזה מגיע גם לעולמות אחרים? אני מדבר יותר על מקצועות משרד למיניהם ופחות עבודות פיזיות שכרגע AI לא יכול להחליף כמו אינסטלציה,מכונאים,חשמלאים וכו'...

אתם מרגישים שאתם עשויים למצוא את עצמכם ללא עבודה? או להתקל בקשיים במציאת עבודה חדשה? האם אתם מרגישים שהשכר שלכם עלול לצנוח בעקבות הצפת השוק במקצוע שלכם (במקרה של מדמ״ח למשל)?

אודה לעונים, זה באמת יעזור לי להבין אם מדובר בתופעה נורמלית שקשורה למלחמה, המצב הכלכלי במדינה וכו'.. או מגמה שתלך ותחמיר

פורסם
לפני 2 דקות, Aviv13467 כתב:

סטודנטים ובוגרים, של אונברסיטאות מובילות עם ממוצע ציונים שלא מבייש אף אחד (90+) לא מצליחים למצוא עבודה במשך למעלה משנה,

הנתון הזה בפני עצמו לא אומר כלום לגבי העתיד. אני בוגר מדעי המחשב ועובד בתחום החומרה כבר 25 שנה. תמיד היו תקופות שבהן כל בוגר מכללה נחטף ותקופות שבהן מצטיינים מאוניברסיטאות התקשו למצוא עבודה. אלו סייקלים של השוק.

מה שהשתנה הוא הכניסה של AI למשוואה ואין לי מושג איך זה ישפיע על העתיד.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 27 דקות, פינדר כתב:

הנתון הזה בפני עצמו לא אומר כלום לגבי העתיד. אני בוגר מדעי המחשב ועובד בתחום החומרה כבר 25 שנה. תמיד היו תקופות שבהן כל בוגר מכללה נחטף ותקופות שבהן מצטיינים מאוניברסיטאות התקשו למצוא עבודה. אלו סייקלים של השוק.

מה שהשתנה הוא הכניסה של AI למשוואה ואין לי מושג איך זה ישפיע על העתיד.

אתה לא חושב שיש קשר לזינוק המטורף בלומדים לתואר ראשון במדעי המחשב? אני דיי בטוח שראיתי נתון שמצביע על זה שזה בין התארים הכי נלמדים כיום.

ברור שאין מספיק משרות להציע למליון בוגרים/סטודנטים. המצב היום הוא שאין אף משרה שמתפרסמת ונשארת יותר מכמה שעות באוויר, כי על כל משרה כזאת יש מעל 300+ קו״ח תוך 10 דק'

פורסם

זה לא רק זה.

במקום להעסיק ג'וניור ב20~ העסקנו מתכנת מטורף מליטא ב25.

לא צריך לשלם עליו בט"ל, אפשר לפטר אותו בלי "שימוע", הוא לא "חוסך" ימי חופש שבפיטורים צריך לשלם, אין ימי מחלה.

אנחנו שמחים, הוא שמח כי הוא מחליט מתי הוא רוצה לעבוד, עכשיו הוא בפורטוגל, לפני חודש היה באוסטריה, עובד מתי שבא לו.

תוסיף לזה AI שחסך לי מלא זמן, וחוסך לעובד שלי גם כן מלא זמן.

לא רוצה לבאס אותך, אבל מצבו של הג'וניור כרגע לא נראה טוב.

AI לא מחליף מתכנתים טובים, אבל הוא כן מחליף עבודות של ג'וניורים, אין צורך לתת תתי משימות לג'וניור כשאפשר לתת אותה ל GPT.

• רעיון טוב! 1

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם
לפני שעתיים, avizaz כתב:

זה לא רק זה.

לא צריך לשלם עליו בט"ל, אפשר לפטר אותו בלי "שימוע", הוא לא "חוסך" ימי חופש שבפיטורים צריך לשלם, אין ימי מחלה.

אנחנו שמחים, הוא שמח כי הוא מחליט מתי הוא רוצה לעבוד, עכשיו הוא בפורטוגל, לפני חודש היה באוסטריה, עובד מתי שבא לו.

תוסיף לזה AI שחסך לי מלא זמן, וחוסך לעובד שלי גם כן מלא זמן.

לא רוצה לבאס אותך, אבל מצבו של הג'וניור כרגע לא נראה טוב.

AI לא מחליף מתכנתים טובים, אבל הוא כן מחליף עבודות של ג'וניורים, אין צורך לתת תתי משימות לג'וניור כשאפשר לתת אותה ל GPT.

אם כל העולם הולך לכיוון של AI ההגיון אומר שיהיה צורך ביותר מפתחים כדי לתפעל ולפתח את הדבר הזה. כרגע המודל הנוכחי של בינה מלאכותית כמו שאני מכיר זה שהיא מסתמכת על ידע קיים ולא ממציאה שום דבר. כלומר עדיין יש צורך במתכנתים.

ואם הבינה המלאכותית תשתלט על הכל, זה לא אומר שבעצם כמעט כל עבודה לא תהיה רלוונטית יותר? הנהלת חשבונות, טלפנים וכו׳… נראה לי יקח זמן עד שהסוויץ הזה יגיע אם בכלל ואם כן, זה יפגע בכל השוק ולא רק במתכנתים לכן פתחתי את הפוסט לשמוע מה אחרים חושבים על כלל המקצועות

אגב פרט מעניין, זה נכון שהיום AI מחליף משרות ג׳וניור רבות, אך מה יהיה עוד עשור? שהסניורים יצאו לפנסיה? מי יפצה על המחסור בסניורים כשאין הזדמנויות לג׳וניורים?

פורסם
לפני 6 שעות, avizaz כתב:

זה לא רק זה.

לא צריך לשלם עליו בט"ל, אפשר לפטר אותו בלי "שימוע", הוא לא "חוסך" ימי חופש שבפיטורים צריך לשלם, אין ימי מחלה

זה לא משהו חדש. עושים את זה כבר הרבה הרבה שנים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אני ארגיע אותך - תמיד יצטרכו עובדים טובים.

תחפש ללמוד ולהתפתח, תעבוד קשה ויהיה בסדר.

"ההממוצע שלי הוא 84 אני לא יכול להתקבל לגאמפאאא" נו ו..? אלה המעסיקים היחידים בארץ שמשלמים טוב?

יש המון בכיינים בפייסבוק שחושבים שאם סיימו תואר כולם צריכים ללקק להם.

המלצה אחת, תתחיל לחפש משרת סטודנט כי זה יביא לך יתרון, ואם השוק קשה אל תפחד להתחיל ממשרה לא סקסית.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 8 שעות, Aviv13467 כתב:

אתה לא חושב שיש קשר לזינוק המטורף בלומדים לתואר ראשון במדעי המחשב? אני דיי בטוח שראיתי נתון שמצביע על זה שזה בין התארים הכי נלמדים כיום.

ברור שאין מספיק משרות להציע למליון בוגרים/סטודנטים. המצב היום הוא שאין אף משרה שמתפרסמת ונשארת יותר מכמה שעות באוויר, כי על כל משרה כזאת יש מעל 300+ קו״ח תוך 10 דק'

אז אתה תתחיל בשכר יותר נמוך ובחברה פחות "נחשבת", תצבור ניביון ומשם תמשיך הלאה (או שתתקדם באותה החברה).

כבוגר עם אפס ניסיון אתה גם עול וגם הימור אז קשה יותר למצוא מקום ראשון. אתה צריך לצבור ניסיון תעסוקתי עוד בזמן הלימודים במה שיש גם אם זה לא במקצוע. פשוט שתוכל לתת  למעסיק הפוטנציאלי יותר מידע מי אתה מעבר לגיליון ציונים.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

אולי אני פסימי, אבל דעתי היא שונה.

לגבי התחום של מדעי המחשב - מתכנתים וכו'. יש כאן שתי בעיות - הצפה ענקית של התחום עקב תנאי ההייטק שכולם מקנאים בהם, והבעיה השניה היא כניסתו של ה-AI שבהרבה מקרים מייתרת משרות של ג'וניורים.

לפני 5 שעות, Aviv13467 כתב:

אם כל העולם הולך לכיוון של AI ההגיון אומר שיהיה צורך ביותר מפתחים כדי לתפעל ולפתח את הדבר הזה. כרגע המודל הנוכחי של בינה מלאכותית כמו שאני מכיר זה שהיא מסתמכת על ידע קיים ולא ממציאה שום דבר. כלומר עדיין יש צורך במתכנתים.

בניסוי שעשו לא מזמן, מודל AI זכה ב-4 מתוך 5 משרות ש-OPENAI פרסמו, כך שככל שהמודל מתקדם הוא יהיה גם זה שיתכנת את ה-AI.

ה-AI יכנס לתחומים רבים נוספים שהיום אנשים חושבים שהם לא פגיעים - כמו טיפול נפשי, רפואה (נושא הדיאגנוסטיקה ואחרי זה אם תשלב AI ברובוט - גם בניתוחים).

הבעיה הנוספת, לדעתי, היא שה-AI יהפוך את האנשים לחסרי הבנה בתחומים בהם הם עוסקים, מה שיגרום יותר ל-AI להתבלט מולם. כבר היום סטודנטים רבים משתמשים בכלי AI לחסוך להם עבודה שפעם הם היו צריכים לקרוא ולחקור כדי להבין כיצד לבצע אותה. דברים שאולי אחרים רואים כעבודה שחורה, אבל לפעמים אותה העבודה נותנת את ההבנה של ה-bits&bytes כפי שאומרים בתחום המחשוב.

עריכה אחרונה על ידי גור אדם
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אלה התנודות הרגילות לגמרי של שוק ה"הייטק".

בשפל של 2008 יש אנשים (עם ניסיון) שחיפשו לפעמים במשך שנה שלמה עד שהשוק התאושש.

אנחנו כרגע בשפל, אין מקום למשרות חדשות ואין כסף לתפעול ג'וניורים. מתי השוק יתאושש? לא יודעים, אבל זה יקרה.

זה הרגע, בלי קשר לשפל/גאות, לתרגל קשרים חברתיים אמיתיים עם אנשים אמיתיים שעובדים במקומות פיזיים. לא פייסבוק/ווצאפ. בלי שום צפי להעסקה. פשוט להכיר.

עריכה:

למען ההגינות, אני זוכר *היטב* את השנתיים שבהן השוק היה בשיא הביקוש לעובדים - שברנו את הראש בראיונות עם כל מיני חסרי ניסיון נפוחים עד השמים עם attitude ודרישות שכר הזויות...

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 3

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בקורונה השוק היה קשה, מיד אחכ היתה פריחה מטורפת ברמה שכל יום קיבלתי לפחות שתי הודעות בלינקאין.

כרגע הוא קשה בגלל המלחמה שנראה שמסתיימת, ואכן יש טיפה התאוששות.

כך בחשבון שהשוק זה לא רק חברות גמפאא ששוחות בכסף, יש הרבה בינוניות וקטנות שתלויות בכסף של משקיעים וכאלו לא השקיעו בזמן המלחמה. 

ה AI אכן חוסך הרבה זמן על משימות שגרתיות, אבל יש המון תחומים שהוא לא עוזר בהם.

לדוגמא אצלנו, יש כרגע שני ג'וניורים שעובדים על להריץ את התוכנה שלנו על חומרה מאוד ספציפית.

עבודה שחורה וסיזיפית שהצ'אטים לא מכירים מעבר לעצות בקווים כללים. 

אני לא חושב ש AI ייתר את הג'וניורים, פשוט המשימות שלהם יהיו שונות. 

חוץ מזה, כל סניור היה פעם ג'וניור. 

אם הם לא יצברו ניסיון, מאיפה יגייסו בשוק סיניורים בעוד 5-10 שנים? 

מה שכן מקשה על התחרות, זאת העבודה הגלובאלית. 

יש מפתחים מאוד מוכשרים במדינות אחרות, בעלויות נמוכות יותר. 

תכל'ס, ההצעה שלי עבורך, היא לתחזק פרוייקטים אישיים שלך, ולהבין אותם טוב ברמת השורה.

• אהבתי 4

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
לפני 11 דקות, SurfHigh כתב:

כרגע הוא קשה בגלל המלחמה שנראה שמסתיימת

אני לא חושב שהמלחמה קשורה לזה. הכסף לגיוסים מגיע מחו״ל וגם שם ההשקעות כבר לא זורמות כמו לפני שנתיים.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 10 שעות, Aviv13467 כתב:

אני סטודנט שנה ג' למדעי המחשב באוניברסיטה

המצב שלך מעולה וזה זמן מצויין בשבילך להתחיל לחפש משרת סטודנט. כמה שתמצא עבודה מוקדם יותר בתור סטודנט, כך תצבור יותר נסיון ולא תמצא את עצמיך במצב שתיארת.

בתקופות חלשות כמו עכשיו החברות הגדולות ממשיכות לגייס סטודנטים, אני רואה את זה סביבי. מה שלא ניתן לומר על בוגרים ללא נסיון.

אז תפסיק לדכא את עצמיך עם קבוצות פייסבוק שלא ברור מי כותב בהן ומה זה רלוונטי אלייך, ותתחיל להשקיע את עצמיך במציאת משרת סטודנט שווה.

• אהבתי 2

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

@פינדר

מידע אישי, שני משקיעים שלנו קיבלו רגליים קרות אחרי שכבר חתמו  ברגע שצה"ל נכנס ללבנון. 

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh
  • אהבתי 2

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

• תוכן חדש...