Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

זה רק אצלי שהעדכונים של ווינדוס הפכו לנוזקות של ממש?

natco

פוסטים מומלצים

מדובר על עמדה ישנה מאד (AMD A8, NVIDIA GT 1030 16GB RAM) שלא יכולה, כמובן, להשתדרג ל-WIN11.

אבל עובדת טוב, ואפילו מריצה אוטוקאד בצורה שמספקת את המשתמש שלה. 

בדצמבר, אחרי "עדכון" היא החליטה להסיר את האוטוקאד (ועוד כל מיני דברים זניחים כמו ספוטיפיי ומציג התמונות של ווינדוס עצמם ), מה שהצריך מהם שעתיים תמיכה מרחוק להתקנה מחדש.

כמה ימים אחרי זה, התחילו מסכים כחולים, שהצריכו שחזור מערכת (ונק' השחזור הזמינה היחידה היתה זו שלפני שהותקן האוטוקאד מחדש, מה שהצריך שוב תמיכה מרחוק).

לפני כמה ימים, שוב - עדכון סטנדרטי, ומיד אחריו קריסה טוטלית של המערכת- הפעם לא מסך כחול, אלא מערכת שנראית כאילו עולה, אבל מגיעה למסך שחור.

הצריך ממני עבודה קשה של להגיע לשחזור מערכת דרך מצב בטוח, לפי הנחיות מיוטיוב...

(ושוב, נק' השחזור הזמינה היא רק זו שלפני התקנת האוטוקאד 🤬).

היום- האופיס המותקן על המערכת, החליט להפוך ל OFFICE 365. אין שום דבר שאני יכול לעשות בנדון, כי התמיכה של מיקרוסופט מתחילה בשלב של "הסר את OFFICE 365" ואצלי הוא בכלל לא מותקן.

כל רכיבי אופיס מופיעים בתפריט ההתחלה, אבל לא עובדים (כשלוחצים, זה מנסה לפתוח את 365, נכשל, ונסגר).

בחשבון המיקרוסופט המחובר לעמדה אני רואה את הרשיון לאופיס פרו 2019, אבל כשאני מנסה להתקין מחדש, הוא כותב "מתקין אופיס 365" 🤬🤬

באמת שהם הגזימו.

זהו - פרקתי.

מעניין אם יש עוד מישהו שנתקל (אצלנו, כל המחשבים החדשים יותר במשרד שיושבים על WIN11 עובדים כרגיל, בלי שום בעיות).

אני בינתיים חסמתי עדכונים לחודש. 

(ואם יש למישהו רעיון לעניין תיקון האופיס בעמדה הזו  - ממש אשמח לשמוע)

• רעיון טוב! 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני חושב שהעניין של האופיס צץ גם בלפטופ של הבת שלי.

היא אמרה לי שהמחשב מבקש ממנה רשיון של 365 בזמן שהיתה מותקנת גרסה אחרת עם רשיון.

עוד לא הספקתי להתעסק עם זה.

• אהבתי 1

״צדקתי בעבר, עדיין אני צודק, תמיד אני צודק.״

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 42 דקות, natco כתב:

(ושוב, נק' השחזור הזמינה היא רק זו שלפני התקנת האוטוקאד 🤬).

לא יצרת נקודת שחזור? או שהיא רק לא זמינה?

המלצתי: נתקלתי בעבר איפה שהוא באפשרות של יצירת גיבוי בפורמט של "IMAGE", שאתה צורב על דיסק, לא זוכר איך-מי-מה-כמה-איפה. נסה לשאול את איש המחשבים הקרוב לביתך ו\או החביב עליך, יכול לפתור לך את הבאג הזה ככה. 

לפני 42 דקות, natco כתב:

היום- האופיס המותקן על המערכת, החליט להפוך ל OFFICE 365. אין שום דבר שאני יכול לעשות בנדון, כי התמיכה של מיקרוסופט מתחילה בשלב של "הסר את OFFICE 365" ואצלי הוא בכלל לא מותקן.

כל רכיבי אופיס מופיעים בתפריט ההתחלה, אבל לא עובדים (כשלוחצים, זה מנסה לפתוח את 365, נכשל, ונסגר).

בחשבון המיקרוסופט המחובר לעמדה אני רואה את הרשיון לאופיס פרו 2019, אבל כשאני מנסה להתקין מחדש, הוא כותב "מתקין אופיס 365" 🤬🤬

(ואם יש למישהו רעיון לעניין תיקון האופיס בעמדה הזו  - ממש אשמח לשמוע)

נו, ואם הוא מתקין מחדש, ואתה דוחף לו את הרשיון של 2019- הוא לא משנה את המיגדר שלו בהתאמה?

מקריאה זריזה ברשת, אני מצליח להבין שאין לך יותר מדי ברירה ולא תוכל להתחמק מה-365 הזה.

כן תוכל להבנתי להוריד ולהתקין את הגרסה שיש לך, ש- אנסה להתנסח בבהירות, כי זה מצב הזוי- 

אתה צריך משה 2019. משה 2019 כלול בתוך חבילת משהחייםיונתןבנימיןמנשה 365.

כדי לחלץ את משה 2019 אתה צריך להתעסק עם כל החבילה, עם השם הארוך, אבל בסופו של התהליך תקבל רק את משה 2019 שייקרא משהחייםיונתןבנימיןמנשה 365. בכל מקרה הסריאלי שלך יפעיל רק את משה 2019. לא תהיה לך גישה לשאר הגברברים.

מצאתי 2 לינקים שעשויים לסייע. 

לינק שני מההתחלה

לינק ראשון מהסוף

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

מעוניינים לעזור לחתולי הרחוב? מחפשים מתנה מיוחדת?

סבונים 100% טבעי ובעבודת יד- כל ההכנסות קודש לטיפול בחתולים. דברו איתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 33 דקות, ברווז כתב:

מקריאה זריזה ברשת, אני מצליח להבין שאין לך יותר מדי ברירה ולא תוכל להתחמק מה-365 הזה.

זה בדיוק מה שאמרתי. חוצפנים שלא יאמנו.

אני קניתי רשיון בכסף מלא לתוכנה מסויימת. באיזה רשות בדיוק אתם הופכים לי אותה למשהו אחר? בלי לבקש ממני אישור לפני? ואם אני רוצה בכל-זאת לחזור למוכר והידוע שלי, אני צריך שברווז יטרח ויחפש לי הצלות ברשת?

למה לא לשאול לפני המהפך, ולמי שיסרב, לא לדחוף את זה (זה מה שהיה עד עכשיו, הם היו מידי פעם מעלים איזה מסך גנרי שמציע את המעבר ל-365, ושכל העובדים שלנו יודעים היטב לסרב לו)

תודה על הקישורים, בכל מקרה. 

כשיהיה לי מעט פנאי, אני אנסה לעשות משהו.

אגב- המחשבים האחרים עדיין מריצים אופיס כרגיל (לפחות נכון לבדיקה מלפני 5 דקות). זה משהו אישי נגד העמדה הזו

לפני כשעה, פינדר כתב:

אני חושב שהעניין של האופיס צץ גם בלפטופ של הבת שלי.

היא אמרה לי שהמחשב מבקש ממנה רשיון של 365 בזמן שהיתה מותקנת גרסה אחרת עם רשיון.

עוד לא הספקתי להתעסק עם זה.

אני רואה ברשת עוד אנשים ששואלים. חלקם כבר מלפני הרבה זמן. מענין אם זה הופך למגיפה עכשיו

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מתדרדרת? מתדרדרת??

היא תמיד הייתה קקה.

הדבר היחיד שהחזיק את חלונות איך שהוא זה אופיס, אחרי שיהרגו את אופיס לא תהיה שום סיבה רציונלית למשתמש הממוצע להישאר במערכת הזאת. שום סיבה (לעבודה זה סיפור אחר).

אשתי באמצע תהליכי גיור למק, הילדים כבר מזמן שוחים שם... 

עדכון:

על מי אני עובד בעצם, הדור הנוכחי מתקשר בצילומי מסך...

עריכה אחרונה על ידי hans
  • מעניין 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 30 דקות, natco כתב:

אני קניתי רשיון בכסף מלא לתוכנה מסויימת. באיזה רשות בדיוק אתם הופכים לי אותה למשהו אחר? בלי לבקש ממני אישור לפני?

זה מה שניסיתי להסביר. הם לא הפכו אותה למשהו אחר. לא מבחינתך ואופן השימוש שלך, בכל מקרה. 

כל עוד לא תנסה בכח להוריד ולהתקין, ספציפית, את 365- לא תקבל ספציפית את 365.  

שינו לה את השם, את המיגדר ואת הדת, אבל רק כלפי חוץ.

בפנים זה עדיין אותה עוגת-פרה. בסופו של התהליך.

שום דבר לא באמת השתנה. 

אולי אסביר את זה כך- 

אתה רוצה לקנות ג'יפ, אתה מחפש ג'יפ, אתה מוצא רק מודעות לטויוטה RAV4\לנדרובר\לא זוכר כבר מה עוד. בסוף אחרי הרבה חיפושים אתה מוצא גם רנגלר אחד. 

ג'יפ, נו. ג'יפ 2019. זה מה שחיפשת, זה מה שרצית, אבל אתה מוצא רק ג'יפים שהם לא נקראים ג'יפ. בערך, דוגמא לא הכי טובה, אבל קצת ממחיש. 

אצלי יש אופיס 2016, קנוי כדת וכדין. גם הוא חוסה תחת "365" משום מה. הפונקציונאליות שלו היא בדיוק זו של 2016. בלי כל השורשיט של ה-365, כי לא רכשתי את הפונקציונאליות הזו אי פעם. 

אז המטרייה המאחדת נקראת 365, נו שויין. 

יודע מה. זה כמו לקרוא לאייפון "אפל", לטאבלט של אפל לקרוא "אפל", ולמקבוק לקרוא "אפל". כולם אפל. אבל קנית אייפון, אל תצפה לקבל מסך 15" כמו במקבוק. 

סה"כ מיתוג דיגיטלי מחד וייעול כלשהו שלא הכי ברור לי מבחינה תוכנתית מאידך.

אתה עדיין תקוע עם האופיס 19 שלך, אל תדאג.

לפני 7 דקות, hans כתב:

על מי אני עובד בעצם, הדור הנוכחי מתקשר בצילומי מסך...

THE MEME WEBSITE - Imgflip

• מצחיק 1
  • מעניין 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

מעוניינים לעזור לחתולי הרחוב? מחפשים מתנה מיוחדת?

סבונים 100% טבעי ובעבודת יד- כל ההכנסות קודש לטיפול בחתולים. דברו איתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, natco כתב:

אני קניתי רשיון בכסף מלא לתוכנה מסויימת. באיזה רשות בדיוק אתם הופכים לי אותה למשהו אחר? בלי לבקש ממני אישור לפני? ואם אני רוצה בכל-זאת לחזור למוכר והידוע שלי, אני צריך שברווז יטרח ויחפש לי הצלות ברשת?

זו מתודה תאגידית מוכרת בשם end of service life, או בעברית פשוטה - התיישנות והפסקת תמיכה. מבחינה חוקית הם לא יכולים להרוג תוכנה שרכשת, אבל הם בהחלט יכולים להקשות עליה, להפציץ אותך בפרסומות עד שתרכוש גרסה חדשה, או לשנות דברים אחרים שיגרמו לחוויית השימוש להיות מאד לא נעימה. זה מה שקורה כשצריך להראות צמיחה אינסופית למשקיעים, הלקוחות הופכים לנזק היקפי וכל עוד אתה לא איזה תאגיד נוסף עם רשיונות בשווי מיליונים, למייקרוסופט לא כזה מזיז לאבד אותך. רוב האנשים יבלעו את הצפרדע ולא יעברו לאפל או לינוקס מתוך פרינציפ, מה גם שאפל אפילו יותר גרועה בקטע הזה.

בקיצור, זה לא רק אצלך אבל גם אין יותר מדי מה לעשות עם זה.

עריכה אחרונה על ידי Derish
  • מעניין 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, Derish כתב:

זו מתודה תאגידית מוכרת בשם end of service life

מכיר את המתודה הנלוזה הזוכבר 25 שנה, מאוטודסק.

כל גרסה, לא נקראת ע"י הגרסה הקודמת לה.

כך יוצא, שאם אתה לא משתדרג כל שנה, נהיה לך קשה יותר ויותר לעבוד מול יועצים.

(יש פתרונות, אבל זה עיכוב וטרטור לשנמך כל קובץ שמקבלים).

הם לא מחדשים (כמעט) כלום בין גרסאות, אבל דרישות המערכת נהיות מחמירות יותר כל שנה, מה שגורם לך לצורך לשדרג גם את המחשב...

ובשנים האחרונות, הם עשו מה שמיקרוסופט מנסים עכשיו לעשות עם ה-365- הרשיון לא נמכר לך, אלא מושכר. "ליסינג" עלק. אתה משלם כל שנה (7k שח+ מעמ) לכל עמדה.

בתמורה, אתה מקבל את הגרסה החדשה ביותר כל פעם.

תמיכה? אפילו מרחוק? בתשלום נוסף...

כמו שאמרת- הם מרשים לעצמם, כי המשל השחוק עם הכלב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 55 דקות, פריג'י כתב:

יצירת נקודת שחזור מבעוד מועד, תציל את המצב לכשיתרחש?

רק באופן זמני. בסופו של דבר כל עדכון של מערכת ההפעלה יכלול אלמנטים שיכבידו על המוצר המיושן עד שהמשתמש יאבד סבלנות וישדרג אותו.

בתיאוריה אפשר פשוט לא לעדכן, אבל רוב מערכות ההפעלה המודרניות יכפו את העדכון במוקדם או במאוחר באמתלה של אבטחת מידע או שקר אחר כלשהו, אלא אם כן המחשב אינו מחובר לאינטרנט.

עריכה אחרונה על ידי Derish
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני בתקופה האחרונה התקנתי מספר פעמים ווינדוז 11. עצבן אותי שהמחשב דורש במהלך ההתקנה חיבור לאינטרנט וגם לפתוח משתמש במיקרוסופט. פתחתי את החוק ומסתבר שמונופול ומי ששולט בשוק לא יכול להציב דרישות הזויות למוצר. (לא בלשון הזאת). שלחתי תלונה לרשות התחרות. הם החליטו לסגור את התלונה 😡 אוהד

• מעניין 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 דקות, o_prime כתב:

עצבן אותי שהמחשב דורש במהלך ההתקנה חיבור לאינטרנט וגם לפתוח משתמש במיקרוסופט

אפשר לעקוף את שני הדברים האלו בקלות. יש המון מדריכים ביוטיוב.

אני גם התקנתי win11 במחשב חדש לפני כמה שבועות, היה קל מאוד לעקוף את הדרישות האלו

יום טוב גם לך

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...