Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מבין שיש רכבים חשמליים שלהם סוללה עם הספק טעינה של 11KW, ויש כאלה עם 22KW (מניח שיש עוד). אני מכיר גם עמדות טעינה עם ההספקים האלה. 

השאלה שלי היא איזה נזק נגרם, אם בכלל, אם אני משתמש בעמדת טעינה של 11 על רכב עם סוללה של 22 ולהיפך?

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

שום נזק..

נעשה קצת סדר.

בטעינה ביתית, אתה מזין את הרכב בAC וממיר מתח מובנה ברכב מבצע את ההמרה לDC (מטענים מהירים למשל מזינים את הרכב ישירות בDC). מה שקובע את מהירות הטעינה המקסימלית בטעינת AC זה ההספק המקסימלי שהממיר יכול לקבל ולהמיר - יכול להיות חד פאזי (לרוב יאפשר עד 7KW על קו 32 אמפר או 3.6KW ב16 אמפר) או תלת פאזי שזה גם הנפוץ יותר והוא וברוב המקרים יהיה 11KW (שווה ערך ל16X3 אמפר) או 22KW (שווה ערך 3X32 אמפר).

רוב מוחלט של הדירות בישראל יתקינו מטען של 11KW או יגבילו את המטען ל11KW כי זה מה שהתשתית הביתית מאפשרת (ללא הגדלת חיבור מול חברת חשמל או מגבלות כבילה מהלוח עד החניה).

בשורה תחתונה - ההספק המוצהר שנתמך על ידי הרכבים הוא עד 11KW/22KW וזה לא אומר שהוא צריך לקבל את ההספק הזה במדוייק. אין שום בעיה להטעין בקביעות גם ברבע מההספק, ואפילו ב"כבל סבתא" משקע רגיל בהספק של 1.5-3KW (עשיתי זאת תקופה לא קצרה עד שהותקן מטען, זה פשוט איטי ופחות נוח בשגרה).

גם אתן עוד דוגמא - אצלי החיבור בבית 25X3 ובגלל שהפעלה של המטען בעוצמה מקסימלית 16X3 יחד עם עוד צרכנים כבדים בבית (לדוגמא דוד, מזגן, כיריים) לעיתים אני חורג מההספק הזמין בדירה - אז במהלך היום המטען מוגדר להזין ב13X3 את הרכב, ובמהלך הלילה בהספק מלא של 16X3 (לא כל מטען מאפשר את המעבר האוטומטי הזה ולכן יש כאלו שקבוע מגבילים ל13A).

• אהבתי 2

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

תודה רבה על ההסבר.

בוא נשאל על המקרה ההפוך - ראיתי שלמשל הסוללה של הדונפנג בוקס יכולה לקבל עד 6-7KW. מה קורה אם נניח אני מחבר אליה מטען של 11KW?

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

הדונגפנג בוקס תומכת בטעינה של  6.6KW, אבל חד פאזית.

במצב כזה, אם תחבר אותה לעמדת טעינה תלת פאזית של 11KW, הרכב יוכל לקבל בפועל רק 3.6KW במקסימום כי הוא ישאב מהעמדה חשמל רק מפאזה אחת ולא משלושת הפאזות.

במקרה כזה, במידה והתשתית מאפשרת - אפשר להתקין עמדה חד פאזית 7.2KW (פאזה אחת של 32 אמפר), או שעדיף עמדה תלת פאזית של 22KW וזאת בחשיבה לעתיד על הרכב הבא / רכב מזדמן אחר שתרצה לטעון אצלך יהיה תלת פאזי ותרצה לקבל מהירות מקסימלית. במידה ותתקין עמדה חד פאזית של 7.2KW ותחבר רכב תלת פאזי של 11KW, תקבל רק 3.6KW בלבד כי רכב תלת פאזי יכול לקבל רק 3.6KW בפאזה אחת.

• אהבתי 1
  • מעניין 1

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

רק הערה אחת: מספר הדגמים החשמלים התומכים בטעינה של 22kW AC אפסי (משהו כמו 5-6 דגמים בארץ, רובם רכבי יוקרה ששם זו אופציה בתשלום נוסף).
בנוסף, כדי לתמוך בטעינה כזו, הדירה/בית צריכים לתמוך ב- 3 פאזות של 40 אמפר (כדי שחוץ מלטעון את הרכב אפשר יהיה להפעיל צרכנים אחרים גדולים בבית כמו מזגנים, תנורים וכו׳).
פרט למקרי קצה מיוחדים, אין שום סיבה להתקין עמדה של 22kW בבית (כן יש טעם בעמדות ציבוריות כאלה).

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 11 שעות, dalet11 כתב:

במהלך היום המטען מוגדר להזין ב13X3 את הרכב, ובמהלך הלילה בהספק מלא של 16X3

ההסבר הכולל - מצויין.

רק הערה אחת, בכל מעגל חשמלי, רצוי שלא לצרוך את הזרם מקסימלי אותו מאפשרים אמצעי ההגנה (למשל 16 אמפר במעגל 3x16A).

למעט מקרי קיצון, הגבלת זרם הטעינה ל- 13 או 14 אמפר (בכל הזמנים), עדיפה בטיחותית.

• רעיון טוב! 2
   לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם
לפני שעה, waterman כתב:

הזרם מקסימלי אותו מאפשרים אמצעי ההגנה (למשל 16 אמפר במעגל 3x16A).

למעט מקרי קיצון, הגבלת זרם הטעינה ל- 13 או 14 אמפר (בכל הזמנים), עדיפה בטיחותית.

אמצעי הגנה מנתק בזרם קצת יותר גבוה מהנקוב (אם אני זוכר נכון זה הנקוב כפול 1.13). 

זאת אומרת מאמ"ת 16 אמפר ינתק בזרם 18 אמפר ואין בעיה עקרונית לצרוך 16.

• אהבתי 1

פורסם

לא נגרם נזק.

במקרה שהמטען הוא 22kw והרכב 11kw, הרכב לוקח מה שהוא צריך. תחשוב על זה כמו הטלפון שלך, יש לך מטען מהיר וטלפון שלא יודע לתמוך במטען מהיר ונניח תומך רק ב-5v עם 2a, הוא פשוט יטען יותר לאט ו״ייקח״ מה שהוא צריך. כמו הרבה מהמכשירים שלך בבית.

במקרה ההפוך (שלא קיים הרבה, כי אין הרבה רכבים בארץ שיודעים להטעין ב-22kw) הרכב פשוט יטען יותר לאט. תחשוב על זה כמו הטלפון שלך, הוא תומך בטעינה מהירה, אבל תשים לו מטען איטי. הוא יטען? כן, אבל לא ״תנצל״ את היכולת.

לפני 10 שעות, Yellow Engine כתב:

תודה רבה על ההסבר.

בוא נשאל על המקרה ההפוך - ראיתי שלמשל הסוללה של הדונפנג בוקס יכולה לקבל עד 6-7KW. מה קורה אם נניח אני מחבר אליה מטען של 11KW?

כלום.

• רעיון טוב! 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני שעה, Buki כתב:

זאת אומרת מאמ"ת 16 אמפר ינתק בזרם 18 אמפר ואין בעיה עקרונית לצרוך 16

כאן מהנדס אלקטרוניקה ונושא רשיון חשמלאי ראשי.

אמנם לא עוסק בתחום ביום יום, אך עדיין זוכר דבר או שניים.

מרבית השרפות בלוחות חשמל, נובעות מזרם גבוה דרך מגע רופף.

בעמדת טעינה ניתן להגביל את הזרם, בניגוד לצרכנים יחסית כבדים אחרים כמו דוד, מזגן או כיריים - מדוע שלא להקטין סיכון להתחממות המגעים?

צריך לזכור שנקודת טעינה מוסיפה לפחות ארבעה סטים של חיבורים שלא נדרשים לצרכנים אחרים: כניסה ויציאה למפסק פחת, כניסה ויציאה למפסק פאקט.

לפני שעה, dorsht כתב:

לא נגרם נזק.

במקרה שהמטען הוא 22kw והרכב 11kw, הרכב לוקח מה שהוא צריך. תחשוב על זה כמו הטלפון שלך, יש לך מטען מהיר וטלפון שלא יודע לתמוך במטען מהיר ונניח תומך רק ב-5v עם 2a, הוא פשוט יטען יותר לאט ו״ייקח״ מה שהוא צריך. כמו הרבה מהמכשירים שלך בבית.

ודאי הבחנת שקיים פער קל בין צריכת הזרם של מטען טלפון לזה של הרכב.

אני מעדיף לשמור על שולי בטחון היכן שאפשר.

לטעמי טעינה לילית ב-13 אמפר אינה מהווה חיסרון (למעט לעובדי משמרות או אנשי צוות תעופה 😎)

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם

ברור שהבחנתי, אבל היה סתם כדי לתת דוגמה קלה לעיכול ולהבנה.

אני באופן כללי מטעין לרוב ב-10a (שזה 7 ק״ו), רק כשיש לי לחץ להטעין מהר (לא קורה כמעט, קרה אולי פעם אחת בשנה) אז אני מעלה ל-16a שנותנים לי את המקסימום (11 ק״ו).

• רעיון טוב! 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 9 שעות, waterman כתב:

ההסבר הכולל - מצויין.

רק הערה אחת, בכל מעגל חשמלי, רצוי שלא לצרוך את הזרם מקסימלי אותו מאפשרים אמצעי ההגנה (למשל 16 אמפר במעגל 3x16A).

אגב, הכלל בארה״ב של ה-NEC (כללי החשמל ברמת כל המדינה) אומר לא לצרוך ממעגל חשמלי באופן רציף יותר מ-80% מהזרם הנומינלי שהוא מתוכנן אליו.
טעינת רכב חשמלי -- כלומר צריכה רצופה במשך שעות -- צריכה לעמוד בכלל הזה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

חברה סטיתם מהשאלה המקורית ולא נתתם תשובה לבנאדם.

https://he.wikipedia.org/wiki/מטען_סוללות

קיים ערך שנקרא קבוע C הוא 1 כאשר מסופק הספק שמטעין את הסוללה בשעה 1, בטעינה איטית זרם/הספק טעינה אינו מתקרב לC ולא גורם לפגיעה בסוללה ואפילו כמעט ולא גורם לה להתחמם.

ברגע שמדובר בעמדות טעינה מהירות DC הם בד"כ בגדלים של 2-3C ושם יכולה להיות פגיעה גם עם מינורית בסוללה במיוחד במכוניות עם מערכת קירור סוללה לא טוב.

לפי מחקרים בזמן האחרון גם במקרה של טעינה במטענים DV מהירים הפגיעה בסוללה היא מנורית, לא סתם רוב החברות נותנות 20-30% דגרידציה על פני 8-10 שנים.  

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...