Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם לאחר שנה ו14k km הבנתי שאני מעוניין לשדרג את הצמיגים ברכב , הרכב מגיע עם צמיגי Giti Comfort F50 שהם סבבה בכביש יבש אם כי רועשים קצת וכביש רטוב הם ממש רעים לדעתי ברמה של צמיג סיני זול 

לכן אני מעוניין לשדרג לסט צמיגים איכותי יותר.

אציין שבעבר שילמתי שכר לימוד בצמיגים זולים , כאשר התקנתי ברכב הקודם שלי צמיגים של רייקן שהיו דומים במאפיינים שלהם לצמיגים שיש לי עכשיו בצ'רי

הצמיגים בצ'רי הם במידה של 215/55/18 קוד עומס 95 , קוד מהירות H

אשמח להמלצות על צמיגים טובים, המחיר פחות משחק תפקיד אני באמת מעוניין להשקיע בצמיגים איכותיים ,אשר יתרמו לי אחיזה טובה ובטחון בנהיגה למשך ה2-3 שנים הקרבות. נוסע מעט יחסית סביב 15 אלף ק"מ בשנה. 

שמתי עין על כמה דגמים 

1. PremiumContact 7 - המחיר לצמיג לפי מה שראיתי הוא כ900 ש"ח לצמיג ,לפי מבחנים הבנתי שמדובר בצמיג מעולה .

2. Falken Azenis FK510 המחיר לצמיג הוא סביב 650 ש"ח לצמיג, הבנתי שגם פה מדובר בצמיג מעולה , אם כי פחות מהקונטי, גילוי נאות היה לי את הצמיג הזה מותקן באיביזה בתור צמיג שהגיע מהמפעל והייתי מאוד מרוצה , הצמיג היה במידה שונה 215/45/17 המידה משפיעה על איכות הצמיג ?

אשמח לשמוע חוות דעת , ופתוח להמלצות לצמיגים נוספים.

תודה על העזרה🙃 , וסליחה עם פתחתי שרשור חדש מיותר🫢

פורסם

הקונטי אכן מצטיין במבחנים וחוות דעת ברשת. 

המחיר יותר בכיוון 800:

https://autotire.co.il/catalog.asp?page=newshowprod.asp&prodid=2526471

https://tires4u.co.il/tire/23416/215-55-r-18 99v xl fr premiumcontact-7

החיסרון גם שלו וגם של הפאלקן, זה קוד עומס 99, מה שעשוי לפגוע מעט בנוחות, אם כי בהשוואה לצמיג אחר לגמרי (הנוכחי לצורך הענין), יהיה קשה לדעת מראש. תראה אולי יש עדין קונטי פרימיום 6, שעדין נחשב לצמיג טוב, אבל מגיע עם קוד 95.

לפאלקן יש גם דור המשך FK520. הסדרה הזו היא סדרה עם אופי ספורטיבי יותר. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

תודה , האמת שאם זה המחיר של הקונטי כנראה אלך עליו ואבדוק זמינות מלאי, הבדל של כ100 שח לצמיג נראה לי שווה את "ההשקעה"

תקן אותי אם אני טועה, יש עוד דגמים ויצרנים שמומלץ לשקול? 

או שללכת על הקונטי זו "מנייה בטוחה" ?

פורסם

ממה שנראה באתרים הישראליים, יש את מישלין פרימסי 4, אבל הוא עשוי להתייבש מוקדם ויש את גודייר אפישנטגריפ פרפורמנס או גרסאת SUV, הייתי כנראה מעדיף את הראשון על פני השני בגלל כמה תלונות בפורום על רעש במידות הגדולות יותר (בהנחה וקיים בכלל מלאי, ולא מדובר בייצור טורקי איכשהו).

אבל הקונטיננטל נראה לטעמי עדיף ובגדר הימור בטוח.

• אהבתי 1
  • 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

מקפיץ שוב אומנם עבר זמן אבל משכתי עוד קצת עם הגיטי המוקריים היום הוחלפו רציתי לשדרג לפני תחילת החורף

בנתיים עוד לא נסעתי מספיק כדי להבין , אבל הרכב מרגיש שקט יותר בכביש , ובנוסף מרגיש האחיזה טובה יותר מאמין שהצמיגים ייסעו קצת יותר ארגיש יותר בהבדל, ובעיקר בכביש רטוב ששם באמת צמיגי הגיטי היו גרועים(ואני עדין).  

שוב תודה רבה על העזרה @Tom_22

מה שכן התפשרתי על קוד מהירות וקוד משקל גבוהים יותר 99v במקום 95h במקור , כי אלה הצמיגים שהיו, מקווה שפער הצמיגים יבוא לידי ביטוי יותר מאשר העלייה בקוד המהירות והמשקל. 

IMG_0183.jpeg

IMG_0184.jpeg

IMG_0185.jpeg

עריכה אחרונה על ידי Shay Fishman
  • אהבתי 3
פורסם (נערך)

רוצה להבין משהו בבקשה,

מה הייתה הבעיה ברייקן?

יש לי 4 צמיגי רייקן על הרכב עשיתי 22,000 ק"מ בערך, לא מרגיש הבדל בינם לבין המישלן שהיו לי קודם (מישלן משבוע 40 שנת 2013 אבל הרכב ישב בחניון 8 שנים כמעט 100% מהזמן)

אני לא מרגיש שום דבר שאיננו פרימיום מהצמיגים. בלי קשר אני שומר על מרחק כמו שמלמדים בשיעורי נהיגה, תמיד.

אני מבין שיקח עוד כמה שניות לעצור איתם, לכן אני ממש מקפיד על מרחק.. במיוחד מאז שהצטרפתי לפורום

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • מעניין 1
פורסם (נערך)

@גולדן191

לגבי הרייקן היו לי בעבר לפני משהו כמו שנתיים וחצי על איביזה במידה של 215/45/17 החליפו סט של פלקאן אבל מהסדרה הגובהה שלהם fk לא ze הנמוכה יותר. הפלקאנים היו מעולים. בעיקר בנושא האחיזה גם בכביש רטוב. עם הרייקן בוודאות הרגשתי ירדיה ברמה בקטע הזה , לא מדדתי מרחקי בלימה וכאלה, כותב נטו מנסיון אישי שלי. והימור שלי שסיכוי מאוד גדול שזמן הצמיג השפיע על האחיזה, גם אם הרכב אוחסן בצורה כזאת, לדעתי הזמן עושה את שלו ,וכן יש מצב שאני מחמיר, (שוב לא איש מקצוע בתחום) . 

לגבי הצמיגים שהיו לי ברכב הנוכחי ,הגיטי שהגיעו איתם באמת היו ברמה מחפירה , סטייל 4 צמיגים ב800, אין לי מושג איך היצרן מוציא רכב לשוק המערבי עם צמיגים כאלה נחותים. 

משכתי איתם שנתיים בסוף , והחלטתי להחליף למשהו איכותי ברמה גובהה ,כי אישית נכוויתי בעבר מצמיגים זולים

עריכה אחרונה על ידי Shay Fishman
  • מעניין 1
פורסם
לפני שעה, גולדן191 כתב:

לא מרגיש הבדל בינם לבין המישלן שהיו לי קודם (מישלן משבוע 40 שנת 2013 אבל הרכב ישב בחניון 8 שנים

איזה דגם של מישלין?!

וגם, בוא, אתה ליטרלי אומר שהרייקן הם כמו צמיגים ענתיקה. Need I say more?? :rofl:

וחוץ מזה, אם אתה לא דורש מהצמיגים ממש מבחינת ניהוג, אז ההבדלים היחידים שתרגיש ביומיום זה אולי רעש ונוחות.

פורסם
לפני 3 שעות, Shay Fishman כתב:

היום הוחלפו רציתי לשדרג לפני תחילת החורף

תתחדש, בחרת בצמיגים מעולים. 

לפני 3 שעות, גולדן191 כתב:

אני לא מרגיש שום דבר שאיננו פרימיום מהצמיגים.

ביום יום, מרבית הנהגים לא מבחינים בהבדלים בין דגמי צמיגים שונים, כפי שטום כתב, עבור מרבית האנשים מה שהם אולי ישימו לב אליו זה רעש ואולי גם נוחות. זה כמובן לא אומר שאין הבדלים מהותיים בין צמיגים שונים. 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני שעה, Tom_22 כתב:

איזה דגם של מישלין?!

לא בטוח בדגם. אני יודע שההמלצה היא להחליף צמיגים אחרי 10 שנים לא משנה מה, אבל וואלה הצמיגים ישבו בחניון מקורה 7-8 שנים ובאמת החלפתי כשהגיע עשור.

היה עליהם מספיק בשר, היו עליהם סימנים של יובש כמובן. לא יודע אם קיצוני, אבל 10 שנים לא משנה מה - מחליפים.

לפני שעה, Tom_22 כתב:

וגם, בוא, אתה ליטרלי אומר שהרייקן הם כמו צמיגים ענתיקה. Need I say more?? :rofl:

וחוץ מזה, אם אתה לא דורש מהצמיגים ממש מבחינת ניהוג, אז ההבדלים היחידים שתרגיש ביומיום זה אולי רעש ונוחות.

בהינתן מצב שאני אף פעם לא לוקח סיבובים מהר, ואני נוסע בעיקר בינעירוני, וגר במקום שאין בו יותר מדי גשם, הכוונה שאני לא דורש מהצמיגים יותר מדי?

מבחינת GRENDLANDER והיצרנים הסיניים, הם לא יכולים לקחת צמיג של מישלן ולעשות Reverse Engineering ולייצר צמיג ברמה הזו?

לפי מה שאני מבין, היום גם ניידות משטרה מחליפות ל GRENLANDER ו SAIKU האלה, וראיתי אותם גם על משאיות.

יגיע לדעתך יום שבו הצמיגים הסיניים יגיעו לרמה הזו?

בסופו של דבר מה שיקר זה הפיתוח, החומרים לא ממש יקרים. מתכות וחומרים אורגניים יחסית זולים כמו פוליאסטר וניילון.

לפני 48 דקות, madmaxx כתב:

ביום יום, מרבית הנהגים לא מבחינים בהבדלים בין דגמי צמיגים שונים, כפי שטום כתב, עבור מרבית האנשים מה שהם אולי ישימו לב אליו זה רעש ואולי גם נוחות. זה כמובן לא אומר שאין הבדלים מהותיים בין צמיגים שונים. 

אני לא שם לב לא לרעש ולא לחוסר נוחות בכלל. נסיעה חלקה. אבל כאמור, Klimer ביוטיוב אומר שמהנדס רכב אמר לו כך: "נסיעה בכביש בינעירוני שקולה למתן 10% בלאי מנסיעה בתוך העיר"

הוא התכוון כנראה לנסיעה בינעירונית ללא פקקים בכלל, ולנסיעה עירונית בעיר כמו תל אביב, פקוקה בדרך כלל. אבל יש להניח שבגלל שנניח הנסיעה הבינעירונית שלי שקולה ל 20% מבלאי בעיר, קשה גם להבחין בהבדלים בצמיגים?

Screenshot 2025-10-31 171908.jpg

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני 26 דקות, גולדן191 כתב:

לא בטוח בדגם. אני יודע שההמלצה היא להחליף צמיגים אחרי 10 שנים לא משנה מה, אבל וואלה הצמיגים ישבו בחניון מקורה 7-8 שנים ובאמת החלפתי כשהגיע עשור.

לפי התמונה, בסבירות טובה שמדובר בדגם אנרג'י סייבר. זה צמיג ירוק שמחזיק...אבל בערך בזה זה מסתכם. בוודאי בהשוואה לדגם הפרימסי ומעלה.

בשרשור שלך ברדיט שנכתב ביוני 2024 כתבת שהצמיגים משבוע 49 2013, כלומר תחילת דצמבר ושהחלפת אותם ביוני 2024.

כלומר אתה משווה צמיגים בני קצת יותר מעשר וחצי (10 שנים זה הלימיט העליון שהגדירו יצרניות הצמיגים ואיגודים למיניהם, שלא מבטא את מה שעובר הצמיג בפועל והירידה האפשרית בביצועיו  ומרחב הבטיחות שהוא מאפשר), מדגם "נחות" לצמיגים עכשוויים, ולא מבחין בהבדל - זה לא ברור לך כמה זה מעיד בעיקרון לרעת הצמיגים הקיימים ו/או כמה הדרישות שלך מהצמיגים (וכן, מה שציינת זה חלק מזה) פשוט לא מבטאים את היכולות שלהם?

כשחלילה יבוא היום שתצטרך לבצע תמרון/בלימת חירום, בוודאי על כביש רטוב, אולי האסימון יפול.

לפני 43 דקות, גולדן191 כתב:

היצרנים הסיניים, הם לא יכולים לקחת צמיג של מישלן ולעשות Reverse Engineering ולייצר צמיג ברמה הזו?

לפי מה שאני מבין, היום גם ניידות משטרה מחליפות ל GRENLANDER ו SAIKU האלה, וראיתי אותם גם על משאיות.

יגיע לדעתך יום שבו הצמיגים הסיניים יגיעו לרמה הזו?

בסופו של דבר מה שיקר זה הפיתוח

ממה שמוצא ברשת (ולא ווידאתי נכונות), התקציב של מישלין עבור מו"פ ב-2024 היה 2.2 מיליארד יורו! גודייר עם כנראה חצי מיליארד וכו'.

אצל הסינים, סיילון למשל עם כנראה כ-140 מיליון, ZC Rubber שמייצרת את ווסטלייק לדוגמה עם כ-170 מיליון, וג'יטי שהוזכרו  בשרשור כאן כנראה עם הרבה פחות.

כנראה שזה לא כל כך פשוט להעתיק את הטכנולוגיה, למרות מה שנראה לך.

אבל כן, יש חלק מהיצרנים הסינים שמתקדמים לאט לאט ומניח שיקטינו את הפער בהמשך. ראייה לכך במבחנים אובייקטיביים שמראים שבתנאים מסויימים עם עומדים עם רוב החבורה המובילה. אבל מדובר בבודדים (גם מבחינת הדגמים) מבין שטף השמות שנכללים בקטגוריה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 57 דקות, Tom_22 כתב:

כלומר אתה משווה צמיגים בני קצת יותר מעשר וחצי (10 שנים זה הלימיט העליון שהגדירו יצרניות הצמיגים ואיגודים למיניהם, שלא מבטא את מה שעובר הצמיג בפועל והירידה האפשרית בביצועיו  ומרחב הבטיחות שהוא מאפשר), מדגם "נחות" לצמיגים עכשוויים, ולא מבחין בהבדל - זה לא ברור לך כמה זה מעיד בעיקרון לרעת הצמיגים הקיימים ו/או כמה הדרישות שלך מהצמיגים (וכן, מה שציינת זה חלק מזה) פשוט לא מבטאים את היכולות שלהם?

Yes, Riken is owned by Michelin. The Riken tire brand, originally established in Japan in 1917, was acquired by Michelin in 1992 and has operated as one of Michelin's budget tire brands since then. Riken tires are produced and marketed internationally under Michelin's group of brands, particularly targeting price-conscious consumers seeking quality at a lower cost.

לפני כשעה, Tom_22 כתב:

ממה שמוצא ברשת (ולא ווידאתי נכונות), התקציב של מישלין עבור מו"פ ב-2024 היה 2.2 מיליארד יורו! גודייר עם כנראה חצי מיליארד וכו'.

זה המון, אבל חלק מהתקציב הולך על דברים שלא רלוונטיים לנו - כמו למשל קישור בין הנהג ללחץ האוויר בצמיגים, אנחנו פשוט בודקים כל שבועיים - חודש, יש הרבה אנשים שלא רוצים לבדוק לכן יש להם קישור מהרכב. מניח שחלק מהפיתוח על זה, לא על הבטיחות וכו'. 

יש עוד כל מיני דברים שהם עושים שקשורים לטכנולוגיות לא לבטיחות נכון?

אם הייתי צריך לקחת 4 צמיגי מישלן היה עולה לי 2,800 ש"ח

רייקן עלה לי 1,400 ש"ח לרביעייה

לפני 57 דקות, Tom_22 כתב:

כשחלילה יבוא היום שתצטרך לבצע תמרון/בלימת חירום, בוודאי על כביש רטוב, אולי האסימון יפול.

בגלל שרייקן של מישלן לא יכול להיות שהם ייצרו משהו שלא יעצור טוב בחירום או בגשם? היו לי כבר עצירות פתע בכביש 6, הכל חלק סה"כ

בפעם הבאה אנסה לקחת משהו מהטופ 10 אם המחיר לא יהיה בשמיים..

פורסם (נערך)

ענין היות ריקן חברת בת של מישלין ידוע. זה לא הופך אוטומטית את הצמיגים שלהם לטובים (כפי שמוכח במבחנים אובייקטיבים, שכבר נדמה לי צירפת לך בעבר. קח עוד אחד ותראה פערים).

זה פשוט מאפשר לחברות השונות (לא רק מישלין, גם גודייר ואחרות) גישה לשווקים נוספים.

אגב, גם קלבר הם חברת בת שלה, והצמיגים שלהם בהכללה קצת יותר מומלצים. בקיצור, יש ויש וחשוב להתייחס לדגם המדויק לא פחות. וגם אז יכולים להיות סייגים והבדלים שלא תמיד ניתן להגדיר מראש.

לגבי רכישת הצמיגים שלך, נניח שניקח את המידה הגדולה יותר לרכבך של 195/55R16, מישלין פרימסי 5 ראיתי למשל ב-2180, הריקן 1236 באותו אתר, לרביעייה.

כבר פער קטן יותר משתיארת (944 לעומת 1400). ובוא נגיד שיחזיקו אצלך אפילו רק 5 שנים ולא 10. אז בשביל פחות מ-200 ש"ח לשנה, לא שווה לך להיות בידיעה שהצמיגים הם לא החולייה החלשה? ועזוב, אל תלך על הטופ, לך על משהו באמצע או אחר מומלץ. קלבר HP5 פער רק של כ-300 ש"ח לרביעייה, הנקוק K125 כ-450 ש"ח לרביעייה, גודייר EGP כ-600 ש"ח לרביעייה וכו'.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...