Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 דקות, סולל הדרך כתב:

תחזור להודעה הראשונה בשרשור...עכשיו כשנפל לך האסימון המלצתי לך על רכישת בקבוקון צבע מקורי. לקח 30 הודעות אבל בסוף חזרנו לשם!

זה יעלים את הפגיעות לרמה מאוד נסבלת.

סתם אתה משתלח למרות שמנסים להוריד אותך מהעץ ולהכניס אותך לפרופורציות 

כי זה חצה לדברים אחרים ולא לשורש העניין.

אני פשוט אוהב לשמוע הרבה חוות דעת ... ולהחליט בסוף מה הכי יועיל. ( אני כבר עברתי על פוסטים אחרים כדי להבין יותר )

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 3 דקות, RROONNII30 כתב:

כי זה חצה לדברים אחרים ולא לשורש העניין.

אני פשוט אוהב לשמוע הרבה חוות דעת ... ולהחליט בסוף מה הכי יועיל. ( אני כבר עברתי על פוסטים אחרים כדי להבין יותר )

ההודעה הראשונה היתה מאוד עניינית

אם מישהו בחר להוכיח את צדקתו המקראית של עין תחת עין זה אתה

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 9 דקות, סולל הדרך כתב:

ההודעה הראשונה היתה מאוד עניינית

אם מישהו בחר להוכיח את צדקתו המקראית של עין תחת עין זה אתה

אין שום בעיה לדרוש תשלום לשווי נזק.

ולא פירוש ( מוסלמי) לגרום לו נזק כפי שעשה  לי .

פורסם

לא סביר שחברת ביטוח תאשר צביעת פגוש על נזק הנל. בגלל שגיל הרכב מעל שנתיים, גם לא יאשרו החלפת פגוש לחדש. 

צביעה /תיקון נקודתי, עניין של כמה מאות שח. זה הסיפור.

• רעיון טוב! 2

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

אם הנהג השני מודה יש לך זכות לתקן היכן שתרצה ולקחת שמאי שידאג לזכויותיך.

פנה למוסך פחחות שאתה סומך עליו והוא ידאג לחבר אותך לשמאי טוב. להערכתי השמאי יורה על צביעה מלאה של הפגוש, כשהוא מפורק מהרכב. תיקון במכחול זו לא עבודה מקצועית.

לצד השני אין הרבה מה לומר בנושא. אתה לא צריך להתנהל מולם ישירות, בשביל זה יש לך חברת ביטוח. גם כאן, אם הצד השני מודה זה לא יעלה לך שקל, לא עכשיו ולא בחידוש עתידי.

מניסיוני, מי שלא חונה בסמטאות הצפון הישן של תל אביב או חייב לעמוד הכי קרוב לכניסה לסופר יכול להעביר שנים מבלי לחטוף שריטות בפגושים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, שי כתב:

אם הנהג השני מודה יש לך זכות לתקן היכן שתרצה ולקחת שמאי שידאג לזכויותיך.

פנה למוסך פחחות שאתה סומך עליו והוא ידאג לחבר אותך לשמאי טוב. להערכתי השמאי יורה על צביעה מלאה של הפגוש, כשהוא מפורק מהרכב. תיקון במכחול זו לא עבודה מקצועית.

לצד השני אין הרבה מה לומר בנושא. אתה לא צריך להתנהל מולם ישירות, בשביל זה יש לך חברת ביטוח. גם כאן, אם הצד השני מודה זה לא יעלה לך שקל, לא עכשיו ולא בחידוש עתידי.

מניסיוני, מי שלא חונה בסמטאות הצפון הישן של תל אביב או חייב לעמוד הכי קרוב לכניסה לסופר יכול להעביר שנים מבלי לחטוף שריטות בפגושים.

תודה.

האבל העניין שכל אחד פה כותב טיעון שונה, אז מה באמת נכון?

נאמר פה שזכותם לקבל שמאי משלהם, ולא ממני.

וצביעה מלאה אינה פתרון טוב לטווח הארוך מבחינת איכות הצביעה.

הבחור שפגע מילא היום טופס עם הפרטים ואמר שבעל החברה יצלצל אליי.

עריכה אחרונה על ידי RROONNII30
פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, guy.a כתב:

עזוב את הטמבון לרגע, איך אתה מסכם את ה ds4? אתה מרוצה מהרכב? ומה גרם לך לבחור בו? 

רכב מעולה .לדעתי אין מתחרה ישירה שעדיפה עלייה  .

אוהב מוצרים שהם די יחודיים 

אוהב את המראה /נוחות/ איכות ואיך התצוגה והשאר הדברים מסודרים .

אישתי אומרת לי הפח של האוטו חזק הא.. חח כי הרגישה ממש את הדפיקה ולא קרה כזה אסון .

• רעיון טוב! 1
פורסם

מזה הוא משלם הוא משלם מהכיס שלו או מפעיל ביטוח ?

אם הוא מפעיל ביטוח וזה אוטו חדש זה פגוש חדש וגם יכול להיות ירידת ערך .

אם הוא מוציא מהכיס שלו לך לפחח תביא הצעת מחיר תתן לו אם הוא משלם והמכה לא מפריעה לך תשאיר וקח את הכסף לכיס ותעשה איזה הנחה אם חשוב לך לתקן קח את כל הכסף לתקן

פורסם
בתאריך 18.12.2024 בשעה 23:09, RROONNII30 כתב:

גזל אינו קשור לכוח. אם גזלתי אותך בקלות, אין זה משנה – זה עדיין גזלה. 

יתכן שגזל יותר מוגדר שהנפגע מודע בפועל שנגזל ולא גנבה שזה קורה מתי שלא מודע לזה

יתכן שיש הגדרה אחרת לגרימת נזק (גם בזילזול) ואי־לקיחת אחריות לתיקון/תשלום. אבל בכללי, ההגדרה היא שגזל הוא פגיעה ברכושי בלי לתקן/לשלם.

ואתה ממשיך לערבב בין מי שפגע בי ורוצה לקחת אחריות לבין דיון על מקרים אחרים.

מה זה אף אחד? בעולם הדתי לומדים על גזלה /גנבה. ומדברים על זה. . 

אפילו יש גזל שינה. שאדם ישן צריך להשתדל לא לגרום לו סתם לתעורר ולגזול משנתו

עריכה: אתה צוחק זה בריא .

אם אתה ממש מתעקש - המונח של "השבת המצב לקדמותו" הוא מונח מערבי.

כשאדם הזיק לך (מזיק, לא גזל) צריך לראות כמה הרכב היה נמכר עם ובלי הפגיעה הזו ולשלם את ההפרש.

בהנחה שהרכב שלך לא מבריק לחלוטין מהניילונים כנראה שהיו מחייבים אותו לתת לך שקל על עוגמת הנפש וזהו.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 33 דקות, taranta כתב:

אם אתה ממש מתעקש - המונח של "השבת המצב לקדמותו" הוא מונח מערבי.

כשאדם הזיק לך (מזיק, לא גזל) צריך לראות כמה הרכב היה נמכר עם ובלי הפגיעה הזו ולשלם את ההפרש.

בהנחה שהרכב שלך לא מבריק לחלוטין מהניילונים כנראה שהיו מחייבים אותו לתת לך שקל על עוגמת הנפש וזהו.

קודם כל, הרכב בן שנתיים ומצבו מעולה. ולא משנה מה סוג/רמת הרכב, אלא מה עלות התיקון. הנפגע צריך לשלם את עלות התיקון, ולעולם זה לא יהיה "שקל".

פערים יכולים להשתנות בהתאם לסוג התיקון וסוג הרכב. אם התיקון זהה בכל סוגי הרכב...

...אז המחיר יהיה די זהה, בין אם הרכב שווה 160 אלף ש"ח או 20 אלף ש"ח, ורק ישתנה המחיר בין בעלי מקצוע.

אכן יקרא מזיק. ואם הוא ברח או לא ישלם .נכנס איזה סוג של גזלה. 

פורסם
לפני 1 דקה, RROONNII30 כתב:

קודם כל, הרכב בן שנתיים ומצבו מעולה. ולא משנה מה סוג/רמת הרכב, אלא מה עלות התיקון. הנפגע צריך לשלם את עלות התיקון, ולעולם זה לא יהיה "שקל".

ושוב - מה שקובע הוא כמה הרכב היה נמכר עם ובלי הפגיעה הזו. שום מילה על עלות תיקון.

פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, taranta כתב:

ושוב - מה שקובע הוא כמה הרכב היה נמכר עם ובלי הפגיעה הזו. שום מילה על עלות תיקון.

לפי איזה חוקי דין אתה מדבר?

עדיין נראה טיעון מוזר. 

בכל אופן, אני צוחק על אנשים עקשנים שהרכב שלהם מלא שריטות ופגיעות. ועל שריטה הוא ירצה תשלום, כי אתה יודע שהוא לא יתקן וגם לא אכפת לו, אלא הוצאת כסף ממך.

אצלי הרכב שמור, לא אכפת לי הכסף אלא שהתיקון יראה טוב. זה הכל.

לפני שעתיים, אבי 526 כתב:

מזה הוא משלם הוא משלם מהכיס שלו או מפעיל ביטוח ?

אם הוא מפעיל ביטוח וזה אוטו חדש זה פגוש חדש וגם יכול להיות ירידת ערך .

אם הוא מוציא מהכיס שלו לך לפחח תביא הצעת מחיר תתן לו אם הוא משלם והמכה לא מפריעה לך תשאיר וקח את הכסף לכיס ותעשה איזה הנחה אם חשוב לך לתקן קח את כל הכסף לתקן

עדיין לא יודע. בעלי החברה צריכים קודם לדבר.

מי אמר חדש . ולא נראה שמישהו יאשר לרכב בן שנתיים.

לגבי העניין, יש דעות לכאן ולכאן,  נגיד,  לתוצאת ההצבעה של כל הפגישה (גם לאחר כמה שנים). וטיפול נקודתי לא יצא כל כך טוב.

פורסם
לפני 37 דקות, RROONNII30 כתב:

לפי איזה חוקי דין אתה מדבר?

עדיין נראה טיעון מוזר. 

הבאת טיעון של גזל מהעולם התורני אז הבאתי לך מאותו עולם.

התורה הקלה על המזיק וחייבה אותו רק בהפרש של איך היה נמכר עם ובלי הפגיעה (וזה עוד הדעה המקילה... יכלתי לומר לך לחשב איך 60 מכוניות כאלו היו נמכרות עם או בלי פגיעה באחת מהן).

סתם סטיה מעניינת קטנה מנושא הדיון. 

פורסם
לפני 9 דקות, taranta כתב:

הבאת טיעון של גזל מהעולם התורני אז הבאתי לך מאותו עולם.

התורה הקלה על המזיק וחייבה אותו רק בהפרש של איך היה נמכר עם ובלי הפגיעה (וזה עוד הדעה המקילה... יכלתי לומר לך לחשב איך 60 מכוניות כאלו היו נמכרות עם או בלי פגיעה באחת מהן).

סתם סטיה מעניינת קטנה מנושא הדיון. 

אין לי סיבה להיכנס לזה... כי ממילא זה לא שייך לדין איתו וגם אני לא אתחיל לבדוק אם זה חל על כל מזיק וכו' ( יש הרבה דינים וסוגי פגע) 

יש אנשים פה (לא אתה) שהלכו רחוק עם המונחים ולא מתייחסים לעיקר פה. מעניין אותי אך ורק נראות התיקון והדרך לשם,  ותנהלות מול המזיק זה הכול.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...