Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, ברווז כתב:

אתה יכול להסביר לי מה ההבדל? כי אני לא מצליח להבין. 

אני חובב DIY. אם אלך לחנות כלים החביבה עליי ומישהו\י י\תעקוף אותי בתור בקופה כי היא קונה רק חבילת ברגים. זה שונה ממה שתיארת? איך ולמה? 

או שאתה טוען שנכים צריכים לצאת רק בין 2 ל-4, כשהם לא מפריעים לאף אחד, וגם אז להיות עם קולר וזמם כדי לא להפריע ל"נורמלים"?

או שאתה טוען שלנכים אסור ללכת לקנות מותרות, כאחד האדם? 

אני לא מצליח להבין את הטיעונים שלך פה. 

אלא אם כן מה שאתה מנסה לומר זה שהכל טוב כל עוד זה לא נוגע אליך ולא מפריע לך?

המממ.

אז רגע. 

אתה אומר שאי אפשר לשים תרופות לסרטן בסל התרופות, כי זה מפלה את האוכלוסיה שמשתמשת בתרופות לקרוהן (או משהו אחר שלא בסל, אני לא בקיא לשמחתי)? 

אתה אומר שאי אפשר לתת הקלות מס לאוכלוסיות קשות עורף, כי זה מפלה את העשירון העליון שלא מקבלים הטבות במס הכנסה?

מה אתה מנסה להגיד? שלעזור לאנשים עם בעיות זה לא מוסרי כלפי אוכלוסיות "נורמליות"? 

בלי טיפה אחת של ציניות: שמת את עצמך בנעליים שלהם לרגע? 

אתה מכיר אותם אינטימית, הכוונה את כ-ל הסיפור שלהם והרקע שלהם? 

אתה מבין ממה ואיך הם סובלים? 

כי אחרת אני לא מבין איך אתה יכול לצאת בכזו קביעה.

שוב: ללא טיפה אחת של ציניות- מנסה להבין. 

גם מסביבי יש כמה אנשים עם תווי נכה. לחלקם מגיע יותר מלאחרים, גם כשלא רואים עליהם שהם זקוקים לזה. אבל זה לא אומר שלאחרים לא מגיע גם כן. אני פשוט לא יודע כי אני לא מנסה להכיר אותם עד כדי כך לעומק ולהיכנס לנעליים שלהם. אולי אם זה יקרה דעתי תשתנה, אולי תתחזק. לא יודע. 

כן, אני שם את עצמי בנעליים שלהם, יש לי אחוזי נכות לא מבוטלים בגלל אחד שנסע באדום.

היו ימים שרציתי לנסות להוציא תו נכה, לפני 4 חודשים היה מצב שלא הצלחתי לקום, וכשכבר הצלחתי, אז נפלתי לרצפה וזחלתי למטבח.

ויודע מה, אני יכול להסתדר גם בלי פטורים ובלי תו נכה מכיוון שיש מי שבאמת צריך את זה והוא על כסא גלגלים או קביים לצמיתות, אני מתכנן נסיעות וחניה מראש או פשוט נוסע באוטובוס\מונית כדי לא להסתבך עם חניה במקומות שאין בנמצא.

ואלה שסובבים אותי, כן, אני יודע בדיוק למה הם קיבלו ואותי זה לא היה עובר.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

• תגובות 682
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לגבי רשות האוכלוסין:

נכה חייב להזמין תור מראש כאחד האדם.

כשהוא מגיע ביום שהוזמן לו תור הוא נכנס ללא המתנה.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 3 שעות, tinoki כתב:

לגבי רשות האוכלוסין:

נכה חייב להזמין תור מראש כאחד האדם.

כשהוא מגיע ביום שהוזמן לו תור הוא נכנס ללא המתנה.

בהוראות שמגיעות עם הכרטיס פטור מתור מצויין שאם ניתן להזמין תור מראש - על הנכה להזמין כמו כולם ולא יוכל לעקוף אם לא הזמין, ורק במקרה שזמין תור ויש עיכוב בהמתנה - הוא יוכנס לפי שעת התור שהזמין ולא יצטרך להמתין כמו כולם.

כך שהמצב שאתה מתאר ברשות האוכלוסין הוא המצב הנדרש בחוק, אלא שלא בכל מקום מודעים לחוק.

פורסם (נערך)
לפני 52 דקות, Daniel.K כתב:

הפשע במדינה שלנו משתלם .

רק שמישהו פה יגיד שוב שהמשטרה אשמה,  בטח שחררה אותם.. מתקפה על השופטים...

המשטרה על התיק הזה שנתיים!!! ולא שוטרי סיור, וגם לא פקח מהעירייה, מדובר על חוקרי סייבר, להב 433, אז אתם רוצים שמי שהשתמש באותו פשע שבוצע, יקבל - איך זה היה - חילוט לרכב, שלילת רשיון וחבורת הרמאים?

המכה האמיתית זה שלא מקבלים פה עונשים, לא קשור משום כיוון לרשות המבצעת, קצת קצת לרשות המחוקקת, והמון המון לשופטת.

ודרך אגב זה קצת הזוי שכ"כ הרבה פייק יש על הזכאות והתנהלות הביטו"ל, כי כל מי שקצת מכיר, יודע שמי שהולך בדרך המלך לזכאות אמיתית, זה הרבה מאוד זמן והרבה מאוד קשיים.

אסיים באנקדוטה מחיי כאבא לילד נכה.

הבן שלי עשה 3 לפני כמה חודשים, ועדיין לא הגענו לועדת גודל רכב (למי שיודע), עקב כך אנו נוסעים עם רכב פרטי, קטן ורגיל. אממה יש לנו אפשרות לנסוע בנת"צ כי הוא כבר מוגדר כמוגבל ניידות.

קיצר שבוע שעבר הייתי בשניידר, ונסעתי בנת"צ בז'בוטינסקי, היו פקקים מטורפים והבן שלי עם מכשיר ובטריה, הזמן קצוב. פתאום אני קולט איזה אחד, עם פרצוף שבא לו להרוג אותי, וחוטף ' מה אתה נוסע פה' עצבני. לא סימפטי. 

אל תנסו לנחש את מה שקורה אצל השני, תחיו את עצמכם, זה מספיק.

עריכה אחרונה על ידי yisraelpi
  • אהבתי 6
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)
לפני 11 שעות, yisraelpi כתב:

רק שמישהו פה יגיד שוב שהמשטרה אשמה,  בטח שחררה אותם.. מתקפה על השופטים...

המשטרה על התיק הזה שנתיים!!! ולא שוטרי סיור, וגם לא פקח מהעירייה, מדובר על חוקרי סייבר, להב 433, אז אתם רוצים שמי שהשתמש באותו פשע שבוצע, יקבל - איך זה היה - חילוט לרכב, שלילת רשיון וחבורת הרמאים?

המכה האמיתית זה שלא מקבלים פה עונשים, לא קשור משום כיוון לרשות המבצעת, קצת קצת לרשות המחוקקת, והמון המון לשופטת.

קראת את הכתבה?

מתוך הכתבה: "לאחר מעצרם של החשודים הצהירה המשטרה כי בחקירה הסמויה נאספו ראיות וחומרים רבים, אך בפועל, בחקירה הגלויה - היא מתקשה לספק הוכחות שמצדיקות את הישארות החשודים במעצר. "

ובנוסף: "החשודים שוחררו בתנאים מגבילים ביוזמת המשטרה"
(הדגשות שלי)

איך זה קשור לרשות השופטת? אולי זו המשטרה שלנו שהפכה לרעש וצלצולים במקום עבודה אמיתית ומעשים?

עריכה אחרונה על ידי גור אדם
פורסם

מה שאני אומר, לא שהמשטרה והפרקליטות מתווכחים מה זה ראיות ומה החוק קובע, ולא משאירים אדם במעצר סתם כי במשטרה יש כעס על מה שהוא עשה אלא על פי פרמטרים של שיבוש חקירה ומסוכנות (כמו עם הנגד האומלל...); אבל, אם ברצונכם בשינוי, אז קודם כל החקירה הסמויה אמורה להיות הרלוונטית לקביעת הענישה, מה שהיום כמעט ואינו קורה, ובמקרה דנן זה ככל הנראה האזנות סתר חוקיות, ודבר שני כל הרעיונות פה לא רלוונטיות לגבי ענישה מונעת, כי כמו שלהרוס למחבל את הבית שנתיים אחרי פיגוע, כי יש 'הליכים' זה לא אפקטיבי להרתעה, כך קנס/מאסר לפושע אחרי חמש שנים לא מרתיע עבריין פוטנציאלי.

פורסם
לפני 12 שעות, yisraelpi כתב:

קיצר שבוע שעבר הייתי בשניידר, ונסעתי בנת"צ בז'בוטינסקי, היו פקקים מטורפים והבן שלי עם מכשיר ובטריה, הזמן קצוב. פתאום אני קולט איזה אחד, עם פרצוף שבא לו להרוג אותי, וחוטף ' מה אתה נוסע פה' עצבני. לא סימפטי. 

אל תנסו לנחש את מה שקורה אצל השני, תחיו את עצמכם, זה מספיק.

רק הערה קטנה ברשותך:

מעטים מאוד האנשים שיודעים שנת"צ מותר ל"מוגבלי ניידות" - ולכן אני חושב שהאשמה היא לא על הנהגים אלא על חוסר התיווך של הרשויות כלפי האזרחים\נהגים.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 5 דקות, איציק נ. כתב:

רק הערה קטנה ברשותך:

מעטים מאוד האנשים שיודעים שנת"צ מותר ל"מוגבלי ניידות" - ולכן אני חושב שהאשמה היא לא על הנהגים אלא על חוסר התיווך של הרשויות כלפי האזרחים\נהגים.

שומע.

לפי הנאמר בשרשור הנוכחי, היה נראה לי שאין בעיה כזו... רק רציתי שהבא שקופץ עלי לא יהיה מהפורום...

פורסם

המכה האמיתית זה שלא מקבלים פה עונשים,

מסכים לחלוטין. ולא רק בתחום התעבורה, אלא במיוחד בתחום הפלילי.

לא קשור משום כיוון לרשות המבצעת, קצת קצת לרשות המחוקקת, והמון המון לשופטת.

מי קובע בארץ את החוקים שלפיהם השופטים רשאים לקצוב עונש?

למיטב הבנתי הרשות המחוקקת אחראית על עונשי המינימום ומקסימום, תקנו אותי אם אני טועה. 

אם אני צודק, הרשות השופטת לא לחלוטין אחראית לבעייה- יואיל המחוקק לקבוע עונשי מינימום שלא ניתן לחרוג מהם למעט במקרי קיצון, והעבריינים ימצאו עצמם מול ענישה עם שיניים. ולא כמו המצב היום, שכולם מסכנים ומקבלים הקלות הטבות והנחות של חברי מועדון או משהו. 

• אהבתי 3

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 2 דקות, ברווז כתב:

אם אני צודק, הרשות השופטת לא לחלוטין אחראית לבעייה- יואיל המחוקק לקבוע עונשי מינימום שלא ניתן לחרוג מהם למעט במקרי קיצון, והעבריינים ימצאו עצמם מול ענישה עם שיניים. ולא כמו המצב היום, שכולם מסכנים ומקבלים הקלות הטבות והנחות של חברי מועדון או משהו. 

ואז תצעק שמגבילים את הרשות השופטת ומה עם אלו שבאמת מסכנים וכו' וכו'. עונשי המקסימום קיימים. הרשות השופטת מוזמנת להשתמש בהם.

פורסם
לפני 13 שעות, yisraelpi כתב:

קיצר שבוע שעבר הייתי בשניידר, ונסעתי בנת"צ בז'בוטינסקי, היו פקקים מטורפים והבן שלי עם מכשיר ובטריה, הזמן קצוב.

בלי קשר לשאר הפוסט שלך - אם זה המצב מומלץ לרכוש ממיר מתח משקע מצת למתח של שקע ביתי, הייתי בעבר במצב דומה עם הילד שלי, ואחרי כמה פעמים של 'כמעט' קניתי אחד כזה, ב"ה לא בא לשימוש אבל מרגיע שיש פתרון זמין.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 56 דקות, taranta כתב:

ואז תצעק שמגבילים את הרשות השופטת ומה עם אלו שבאמת מסכנים וכו' וכו'.

כתבתי בפירוש, למעט מקרי קיצון. 

יש מקום לשינויים גם במערכת המשפט. לדעתי האישית היא יותר מדי פרווה ודרדלה לגבי קביעת עונשים, במיוחד עבור עבריינים שמסכנים את החברה בצורות שונות. 

אם מישהו דקר מישהו בוויכוח, אני לא צריך שאותו דוקר ישתחרר לרחוב אחרי 3 שנים במקרה הטוב ויתחיל וויכוח חדש. אולי איתי.

לפני 56 דקות, taranta כתב:

עונשי המקסימום קיימים. הרשות השופטת מוזמנת להשתמש בהם.

גם עונשי המינימום. לפחות בחלק מהמקרים. לרוב השופטים הולכים על משהו או באמצע או ברף הנמוך. פה הבעייה. צריך להגדיל את הרף הנמוך כדי שהעונש יהיה משמעותי בהתאם לעבירה, ולקחת חלק משיקול הדעת של השופט בקציבת העונש- למעט במקרי קיצון, עם מנגנון ייעודי לבחינת המקרים הללו. 

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...