Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב עם מושב אחורי מרווח לזוג עם שני ילדים ותינוק

הרקיע

פוסטים מומלצים

היי חברים.
אני צריך להחליף את האוטו לרכב גדול יותר, אז אשמח לעיצה.
מחיר: מקסימום עד 120 אלף, אם כי אני אעדיף מאוד להציב גג סביר בכיוון ה 70-80 אלף (אפשר לעלות לכיוון המקסימום אם האיכות ממש שווה את המחיר).
שנתון: עדיף באיזור 2018-2021.
מטרת הרכב: שימוש למשפחה, שני מבוגרים, שני ילדים ותינוק. לכן חשוב מושב אחורי מרווח - לשני בוסטרים וכיסא תינוק, וכן תא מטען גדול.
מכאן שאני מחפש או סטיישן או רכב 7/8 מקומות.
טווח נסיעה: נסיעות עירוניות ובין עירוניות בעיקר באיזור גוש דן, הרבה פקקים (לכן עדיף שיהיה מושבים נוחים גם מקדימה).

מנוע: בנזין (מלא או היברידי). לא דיזל ולא חשמלי.
העדפות: אני לא צריך אוטו מאובזר עם פינוקים או ביצועים מיוחדים, כי גם ככה הילדים בטח יחריבו אותו. אבל כן חשוב שיהיה די בטיחותי, אוטומטי (לא ידני), ואמין במובן שלא צריך להכניס אותו למוסך למעט טסטים (עד היום היו לי רק מסוג טויוטה קורולה, ולא נכנסתי איתן כלל למוסכים).
חשוב גם שלא יהיה רכב סיני.

אז מה דעתכם? איזה סוג ושנתון כדאי לקנות?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה לגבי פריוס פלוס? 

חסכוני, אמין, מרווח, בטיחותי…

7 מקומות אמנם אבל כשמקפלים את האחוריים מקבלים תא מטען מכובד ושלושה כסאות מופרדים בשורה השניה 

~הונדה ג׳אז הייבריד 2014~ ז״ל

כרגע ~ הונדה סיוויק האצ׳באק 2016 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מתעלק, אני גם בחיפושים אחר סופר מיני מרווחת/משפחתית קומפקטית בתקציב דומה עם מרווח במושב האחורי.

חשבתי על סיוויק 1500.

חשבתי על הונדה HRV.

הבעיה שהונדה לא משווקת כמעט בישראל בשנים האחרונות ככה שממש קשה למצוא ואולי עוד כמה שנים יהיה מחסור רציני בחלפים, לכו תדעו.

אופציה שאני חשבתי עליה היא אוקטביה 1.5 או קורולה הייבריד. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עובר לי בראש סובארו לגאסי (B4) 

סקודה סופרב

מאידך אווטבק 

ואם 7 מקומות אז 5008\אווטלנדר 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS2 + Audsion BitOne + Voce5.1K FullDA + MASSIVEBX4 +HatL1 + Morel CDM880 + Morel Hybrid602 + Micca COVO-S + Audison TH10 + Pioneer TS-X150

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פורד פוקוס active tourer משנת 2020 ומעלה. זו גירסת הסטיישן של הפוקוס. מושב אחורי לדעתי דיי מרווח אבל צריך לבדוק פיזית עם הכיסאות. 

צריכת דלק בתוך העיר דיי גבוהה, בינעירוני סביר מאוד. 

ביטוח זול, מחיר קניה שפוי מאוד לשנתון, אבזור בטיחותי דיי טוב, לדעתי אמין, מנוע נהדר, טיפולים במחיר סביר. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 13 שעות, הייהייהיי כתב:

מה לגבי פריוס פלוס? 

חסכוני, אמין, מרווח, בטיחותי…

7 מקומות אמנם אבל כשמקפלים את האחוריים מקבלים תא מטען מכובד ושלושה כסאות מופרדים בשורה השניה 

האמת שלא חשבתי על הרכב הזה... אני אקרא עליו עוד, אני לא מכיר אותו מספיק...

לפני 9 שעות, rev-Match כתב:

הונדה CRV בתקציב הנמוך מהשנים 2016-2018 , בתקציב הגבוהה שלך שנתונים 2020-2021

בשניהם צריכת הדלק לא להיט אבל אחלה אמינות בתוואי הנסיעות שלך.

זה רכב של 5 מקומות נכון? והאוטו מרווח מספיק (מושב הנהג, השורה השניה, תא מטען)?

לפני 10 שעות, Moshe c כתב:

פורד פוקוס active tourer משנת 2020 ומעלה. זו גירסת הסטיישן של הפוקוס. מושב אחורי לדעתי דיי מרווח אבל צריך לבדוק פיזית עם הכיסאות. 

צריכת דלק בתוך העיר דיי גבוהה, בינעירוני סביר מאוד. 

ביטוח זול, מחיר קניה שפוי מאוד לשנתון, אבזור בטיחותי דיי טוב, לדעתי אמין, מנוע נהדר, טיפולים במחיר סביר. 

החשש שלי הוא שפורד לא נחשבים מספיק אמינים ממה שאני יודע (לא שאני יודע הרבה :) )

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 דקות, הרקיע כתב:

החשש שלי הוא שפורד לא נחשבים מספיק אמינים ממה שאני יודע (לא שאני יודע הרבה :) )

אכן לפוקוס היו בעיות בחלק מהדגמים הקודמים. למיטב ידיעתי, לדור הזה משנת 2020 (MK4) עם נפח מנוע 1500 טורבו אין בעיות סדרתיות ואם אתה משקלל עלות רכישה ומחיר ביטוח, לדעתי הוא מהווה תמורה טובה. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 11 דקות, הרקיע כתב:

זה רכב של 5 מקומות נכון? והאוטו מרווח מספיק (מושב הנהג, השורה השניה, תא

יש גם 7 מקומות , יותר יקר 

בגדול זה אחד הרכבים המרווחים בקטגוריה, גם תא המטען 500+ ליטר בדגם החדש יותר וכמעט 600 בישן.

על הדגם החדש יש מבחן מאוד מקיף , מוזמן לראות :

https://youtu.be/-qxXaaAxqAo?si=Ry5F7z9I-9ZVUgRt

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סוזוקי קרוסאובר

קיה נירו

שתיהן מרווחות מאוד בספסל האחורי. הביטוח של הנירו די יקר ואם הנסועה לא ממש גבוהה אין יתרון ממשי להיברידי. 

הייתי מציע גם סיאט אטקה, אבל כנראה שהגיר לא כ"כ מתאים בגלל הנסיעה הפקוקה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נקודה נוספת לבחינה היא שימוש בכסאות בטיחות ובוסטרים צרים יותר מהרגיל. זה יכול לפתוח מגוון רחב יותר של רכבים.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לצערך להכניס 2 בוסטרים וכסא תינוק ברכב משפחתי זה כמעט בלתי אפשרי, בעיקר כיוון שכדי לחגור את הבוסטר צריך איכשהו לדחוף את היד עם האבזם חגורה ולהגיע לתפס, וכשיש כסא תינוק זה ממש פעולה מורכבת. (טיפ קטן, יש לקנות מאריכי תפס חגורה באמזון עם תקן אמריקאי, המטרה שלהם זה להוציא החוצה את התפס חגורה אל מעל קו המושב, רק שים לב שיש תקן כיוון שלהמר על החיים של הילדים שלך באביזר ב2 דולר מעלי אקספרס זה לא רעיון כלכך מוצלח, ובנוסף תראה שזה מתאים לדגם הספציפי שלך כיוון שיש הבדלים בין אבזמים של רכבים שונים ואפילו בין האבזם האמצעי לצדדיים באותו רכב)

אתה יכול לשכוח ממשפחתיות רגילות, לא טויוטה קורולה/ מאזדה 3/ יונדאי 35-30 לשנתוניהן, אפילו לא גיפונים כמו סיאט אטקה ואחיותיה לקונצרן (פולקסווגן וסקודה), או שברולט טראקס, אופל מוקה וכדומה לא יאפשרו לך להכניס ולחיות עם השילוש הקדוש, סקודה אוקטביה אולי תלוי בכסאות שלך, וגם אופל אסטרה K משנת 2017 ואילך יכולה להכיל סוגים מסויימים, אגב זה הרכב הקודם שלי בדיוק מהסיבה הזו. היחיד שהיה בתקציב ונכנסו בו 3 בוסטרים (אחד עם גב השני בלי וכסא תינוק צר).

גם רוב דגמי פגו וסיטרואן לא יתנו לך פתרון.

ההמלצה שלי היא לחפש רכב 7 מושבים, גם אם זה אומר למתוח את התקציב או לרדת בשנתון, כיוון שעל המיקום והבטיחות של המושבים לא תוכל להתפשר, על כל השאר כן.

אופציה נוספת ויקרה היא מכוניות בדרגה למעלה כמו סקודה סופרב/ אופל אינסיגניה (בדוק שתיכן מכילות את 3 הכסאות מניסיון אישי) או אולי יונדאי סונטה ומאזדה 6, אבל בגדול מדובר ברכבים יקרים בהרבה ומורכבים יותר לתחזוקה, לא בטוח שהם יהיו פתרון טוב יותר מ7 מקומות.

דבר נוסף, במידה והחלטת כן ללכת על רכב עם 5 מושבים זה לא להתעצל, תכנס למגרשים כמו אלדן או אלבר או משהו דומה שיש להם מגוון רכבים ותתעניין לכאורה ברכבים שמעניינים אותך, ואז תיקח את שלושת המושבים שלך ותנסה להכניס את כולם לרכב, לחגור את החגורה (לא חייב עם הילדים) ולסגור את הדלתות, ואז תכנס קדימה, תסתכל לראות אם הכסא לא נוגע בידית האחיזה של הדלת, תחשוב מה יקרה ליד של הילד שלך אם תהיה שם ברווח הקטן שנוצר כשאתה סוגר עליו את הדלת, נעים זה בטח לא יהיה.

אני עשיתי בזמנו את המבחן הזה והייתי המום מכמות המכוניות המרווחות לכאורה שלא מסוגלות להכניס שילוב כסאות שכזה.

בנוסף ישנם כסאות צרים יותר, הבעיה היא שלפחות בבוסטרים עם גב, הגב מתגלה כרחב יותר מהמסעד, ואז מה שמפריע זה לא המסעד עצמו אלא הבליטות בגב שנועדו לשמש משענת ראש ולמנוע מהראש להטלטל במקרה של תאונה צידית אבל הן רחבות ומפריעות לכסא אחד להיות צמוד לכסא השני.

בכל מקרה אם ברצונך להשתמש באיזופיקס לשלושת המושבים אז רכב רכבים עם 3 כסאות נפרדים כמו סיטרואן סי 5 כמדומני, יאפשרו זאת ויש לו איזופיקס גם במושב האמצעי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 23 שעות, topop כתב:

סוזוקי קרוסאובר

קיה נירו

שתיהן מרווחות מאוד בספסל האחורי. הביטוח של הנירו די יקר ואם הנסועה לא ממש גבוהה אין יתרון ממשי להיברידי. 

הייתי מציע גם סיאט אטקה, אבל כנראה שהגיר לא כ"כ מתאים בגלל הנסיעה הפקוקה.

קיה נירו לפי מה שכתוב (וגם הפרמטרים שלה) נראית מתאימה יותר ל-4 אנשים מאשר לחמישה כשאחד מהם הוא תינוק (זה אומר גם כיסא תינוק, ועגלה, וכו').

והסוזוקי קרוסאובר אפילו יותר קטנה מהנירו.

זה לא מתאים לצרכים שלי :)

לפני שעה, redroze כתב:

דאציה דאסטר, נכנס בלי מאמץ.

כנ"ל, נראה שהוא פחות מג'יפון בינוני, אז זה לא מתאים לי...

בתאריך 14.11.2024 בשעה 20:31, Moshe c כתב:

אכן לפוקוס היו בעיות בחלק מהדגמים הקודמים. למיטב ידיעתי, לדור הזה משנת 2020 (MK4) עם נפח מנוע 1500 טורבו אין בעיות סדרתיות ואם אתה משקלל עלות רכישה ומחיר ביטוח, לדעתי הוא מהווה תמורה טובה. 

תודה על ההמלצה, אבל אני אעדיף להיזהר מפורד. :)

בתאריך 14.11.2024 בשעה 20:39, rev-Match כתב:

יש גם 7 מקומות , יותר יקר 

בגדול זה אחד הרכבים המרווחים בקטגוריה, גם תא המטען 500+ ליטר בדגם החדש יותר וכמעט 600 בישן.

על הדגם החדש יש מבחן מאוד מקיף , מוזמן לראות :

https://youtu.be/-qxXaaAxqAo?si=Ry5F7z9I-9ZVUgRt

רשמתי לפניי. :)

לפני 11 שעות, Roycohen1979 כתב:

לצערך להכניס 2 בוסטרים וכסא תינוק ברכב משפחתי זה כמעט בלתי אפשרי, בעיקר כיוון שכדי לחגור את הבוסטר צריך איכשהו לדחוף את היד עם האבזם חגורה ולהגיע לתפס, וכשיש כסא תינוק זה ממש פעולה מורכבת. (טיפ קטן, יש לקנות מאריכי תפס חגורה באמזון עם תקן אמריקאי, המטרה שלהם זה להוציא החוצה את התפס חגורה אל מעל קו המושב, רק שים לב שיש תקן כיוון שלהמר על החיים של הילדים שלך באביזר ב2 דולר מעלי אקספרס זה לא רעיון כלכך מוצלח, ובנוסף תראה שזה מתאים לדגם הספציפי שלך כיוון שיש הבדלים בין אבזמים של רכבים שונים ואפילו בין האבזם האמצעי לצדדיים באותו רכב)

קודם כל, תודה רבה על התגובה המפורטת. :) ברשותך אפרק אותה למספר התייחסויות כדי שיהיה נוח להגיב.

לגבי התפס - תוכל לתת לי קישור לדוגמה? לא כ"כ הבנתי על מה מדובר... (וכאמור, אנחנו לא רוצים חיקוי זול מעלי אקספרס...)

אתה יכול לשכוח ממשפחתיות רגילות, לא טויוטה קורולה/ מאזדה 3/ יונדאי 35-30 לשנתוניהן, אפילו לא גיפונים כמו סיאט אטקה ואחיותיה לקונצרן (פולקסווגן וסקודה), או שברולט טראקס, אופל מוקה וכדומה לא יאפשרו לך להכניס ולחיות עם השילוש הקדוש, סקודה אוקטביה אולי תלוי בכסאות שלך, וגם אופל אסטרה K משנת 2017 ואילך יכולה להכיל סוגים מסויימים, אגב זה הרכב הקודם שלי בדיוק מהסיבה הזו. היחיד שהיה בתקציב ונכנסו בו 3 בוסטרים (אחד עם גב השני בלי וכסא תינוק צר).

אכן, התבאסתי שאני צריך לוותר על האפשרות לבחור בטויוטה קורולה.

אז אקרא על אופל אסטרה K קצת יותר כדי להחכים.

אתה מציין את פז'ו, אבל יש להם את דגם 5008, האם הוא לא פיתרון טוב?

ההמלצה שלי היא לחפש רכב 7 מושבים, גם אם זה אומר למתוח את התקציב או לרדת בשנתון, כיוון שעל המיקום והבטיחות של המושבים לא תוכל להתפשר, על כל השאר כן.

אופציה נוספת ויקרה היא מכוניות בדרגה למעלה כמו סקודה סופרב/ אופל אינסיגניה (בדוק שתיכן מכילות את 3 הכסאות מניסיון אישי) או אולי יונדאי סונטה ומאזדה 6, אבל בגדול מדובר ברכבים יקרים בהרבה ומורכבים יותר לתחזוקה, לא בטוח שהם יהיו פתרון טוב יותר מ7 מקומות.

דבר נוסף, במידה והחלטת כן ללכת על רכב עם 5 מושבים זה לא להתעצל, תכנס למגרשים כמו אלדן או אלבר או משהו דומה שיש להם מגוון רכבים ותתעניין לכאורה ברכבים שמעניינים אותך, ואז תיקח את שלושת המושבים שלך ותנסה להכניס את כולם לרכב, לחגור את החגורה (לא חייב עם הילדים) ולסגור את הדלתות, ואז תכנס קדימה, תסתכל לראות אם הכסא לא נוגע בידית האחיזה של הדלת, תחשוב מה יקרה ליד של הילד שלך אם תהיה שם ברווח הקטן שנוצר כשאתה סוגר עליו את הדלת, נעים זה בטח לא יהיה.

אני עשיתי בזמנו את המבחן הזה והייתי המום מכמות המכוניות המרווחות לכאורה שלא מסוגלות להכניס שילוב כסאות שכזה.

בנוסף ישנם כסאות צרים יותר, הבעיה היא שלפחות בבוסטרים עם גב, הגב מתגלה כרחב יותר מהמסעד, ואז מה שמפריע זה לא המסעד עצמו אלא הבליטות בגב שנועדו לשמש משענת ראש ולמנוע מהראש להטלטל במקרה של תאונה צידית אבל הן רחבות ומפריעות לכסא אחד להיות צמוד לכסא השני.

בכל מקרה אם ברצונך להשתמש באיזופיקס לשלושת המושבים אז רכב רכבים עם 3 כסאות נפרדים כמו סיטרואן סי 5 כמדומני, יאפשרו זאת ויש לו איזופיקס גם במושב האמצעי.

מאזדה 6 ודומותיה לא מספקות פיתרון לבעיה שלי.

וכן, רשמתי בהודעה הראשונה שאני שוקל גם רכב 7 מקומות כדי להתגבר על הבעיה. :)

אז רשמתי לפניי את סיטרואן C5.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 10 שעות, הרקיע כתב:

קודם כל, תודה רבה על התגובה המפורטת. :) ברשותך אפרק אותה למספר התייחסויות כדי שיהיה נוח להגיב.

לגבי התפס - תוכל לתת לי קישור לדוגמה? לא כ"כ הבנתי על מה מדובר... (וכאמור, אנחנו לא רוצים חיקוי זול מעלי אקספרס...)

מצרף קישור לתפס מאריך באתר אמאזון, שים לב לרכוש רק את התפס שמתאים לרכב שלך מבחינת שנת ייצור ודגם , או למדוד את האבזמים של החגורות שלך ולקנות זהה לחלוטין. אחרת החגורה לא תתפס/ תתקע/ לא תהיה חזקה מספיק ובטיחותית.

https://www.amazon.com/2-יחידות-אבזם-שחור/dp/B0DFHDN1MD/ref=mp_s_a_1_3?crid=2UREOQS7ENY20&dib=eyJ2IjoiMSJ9.UvLeR82WbLGFmO5LPK3yCgQA0EJ2N26dG587YlIzWR7nokkHT0-iDToP8xO-MXGQvm1Aa7Scl5xTfC5cDjyN0rCs4ltmrUMA3XgAL-s6FPhaK-55mLN-VFPFJZPALsj3pS2NMuUuAQ0Jq9p2QP_HUXLvki9azpHV-dRwzSqcOC72-LRxxCJRlIXcSXNnUZUfYkcDm6ZXEcc1w5IMNOa2Nw.7CQeo2CjIEEQNxBnrdUhm2HKwkfkHBYeBAIa4GIf4Pc&dib_tag=se&keywords=תפס+מאריך+לחגורת+בטיחות&qid=1731742868&sprefix=תפס+מאריך+לחגורת+בטיחות%2Caps%2C219&sr=8-3

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...