Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לי היה נראה שהוא מכר בעיקר מוניות, כי רואים על הכביש בפועל בעיקר מוניות מהדגם הזה (לא נתקלתי בהרבה פרטיות).

מצד שני מוניות מראות יותר נוכחות על הכביש, אז זה ההסבר למה יצא לי להתקל ביותר מוניות.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

כחלק ממחקר שאני עורך על מכוניות חשמליות קטנות, למדתי כמה דברים על ה-JAC 30. חשוב לציין שלא היה קל לנבור באתרים סיניים עם Google Translate, אבל מצאתי מידע שאוטומקס משום מה לא מציינים.

• הגרסה שהובאה לישראל היא כמעט הבכירה ביותר. קיימת גרסה זהה מבחינת אבזור, מנוע וסוללה, אך עם מערכות בטיחות אקטיביות Level 2, שלא יובאה לישראל מסיבה לא ברורה.
  • הרכב קיבל 5 כוכבים במבחני הריסוק הסיניים (89% הגנה על נוסעים). 
  • הרכב מגיע עם משאבת חום בכל רמות האבזור 
  • מחקר שערכתי בפייסבוק ובגוגל העלה שיש סיכוי ש-JAC ייכנסו רשמית למערב אירופה.
  • ה-JAC 30 נמכרת ברוסיה ובלרוס וזוכה לביקורות טובות. שם משווים אותה לדונגפנג בוקס.
  • ברוסיה הרכב מגיע עם 6 שנות אחריות או 150,000 ק"מ (המוקדם מביניהם), ו-8 שנים אחריות על הסוללה. לא ברור מדוע בישראל האחריות היא 5 שנים או 150,000 ק"מ בלבד.
  • תרגום ממשק הרכב מסינית לרוסית אינו מוצלח במיוחד.
  • צריכת החשמל בנסיעה רגועה מעורבת עומדת על 14.5 קוט"ש ל-100 ק"מ. תחת נהיגה יותר אגרסיבית הצריכה עולה ל-16-17 קוט"ש ל-100 ק"מ.
  • ישנם אופציה לצבעים רבים. לישראל למיטב ידעתי מביאים רק בצבע לבן. 

נראה שמבחינת ביצועים, גודל ואבזור ממקמים את ה-JAC30 בערך באמצע בין הדונגפנג בוקס ל-BYD דולפין. התמחור בישראל נמצא בדיוק באמצע.

מי שמבין רוסית ורוצה לצפות בביקורת הנה אחת די מקיפה:

עריכה אחרונה על ידי TheTaxAvenger
  • אהבתי 1
פורסם

רוסיה היא לא אינדיקציה לכניסה של דגמים סיניים לאירופה.

בגלל הסנקציות על רוסיה מצד היצרנים המערביים, הסינים נכנסו לשוק הרוסי באופן מאוד מסיבי.

ה-JAC 40 נמכר שם תחת המותג הרוסי "מוסקוביץ".

• מעניין 1

פורסם

למה לא משווים בין האורה לבין גאק e30x? 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
בתאריך 6.2.2025 בשעה 18:48, DareDevil כתב:

למה לא משווים בין האורה לבין גאק e30x? 

כי את שני הרכבים הללו לא רוכשים.

• מצחיק 4
  • רעיון טוב! 1

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
בתאריך 9.11.2024 בשעה 23:49, PriceDevil כתב:

1. לא מפרט שונה רק שם שונה ( JAC 40 במקום E-SJ4 ) ומחיר רשמי נמוך יותר של 149900 ש"ח. הוא מחוסר מערכות בטיחות כלשהן, ולכן לא שווה התייחסות.

יש מערכות בטיחות. אין מערכות בטיחות אקטיביות. לא בטוח שזה כזה חיסרון. בטח ובטח כאשר חלק גדול מהרכבים הסינים (אם לא כולם) מגיעים עם מערכות בטיחות אקטיביות חצי אפויות. 

פורסם

ועדין המתכון של רכב סיני בתוספת התקנה מקומית נשמע כמו צרה צרורה.

פורסם (נערך)

בתאריך 10.2.2025 בשעה 00:35, itsik170 כתב:

ועדין המתכון של רכב סיני בתוספת התקנה מקומית נשמע כמו צרה צרורה.

המערכות מקוריות, אבל לא אקטיביות. בסין יש גרסה עם מערכות אקטיביות. 

בכלל לא ברור לי איך JAC 40 שזה רכב הרבה יותר גדול מתומחר ב-140 אלף ו-JAC 30 ב-130 אלף. לדעתי המחיר הריאלי של JAC 30 הוא באזור ה-115 אלף. במחיר הזה הרכב יכול להיות אלטרנטיבה מאוד מעניינת לסופר מיני בנזיניות הבודדות שנותרו בשיווק. 

• אהבתי 1
פורסם

JAC 40 תחת היבואנית הקודמת תומחר גם ב-160 אלף.

המחירון הרשמי שלו באוטומקס הוא 150 אלף.

פורסם
לפני 3 שעות, TheTaxAvenger כתב:

JAC 30 הוא באזור ה-115 אלף. במחיר הזה הרכב יכול להיות אלטרנטיבה מאוד מעניינת לסופר מיני בנזיניות הבודדות שנותרו בשיווק

רכב חשמלי לא מתאים לכל אחד, אם נוסיף למשוואה את המונטין הלא ידוע של יצרנים סיניים שהיום מוצעים למכירה ולך תדע מה יקרה איתם בעוד שנתיים, את הנדסת האנוש הגרועה והאיכות הנמוכה מול רכב מערבי חחא מגבלות טווח, מוניטין מוכח וצריכת דלק לא רעה - צריך לתמחר רכב סופר מיני חשמלי סיני ב-85k שח לכל היותר...

ע"ע ליפמוטור 3 שבקושי נמכר ב-100k שח (ללא מערכות בטיחות)

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

בתאריך 15.2.2025 בשעה 23:08, mottis כתב:

רכב חשמלי לא מתאים לכל אחד, אם נוסיף למשוואה את המונטין הלא ידוע של יצרנים סיניים שהיום מוצעים למכירה ולך תדע מה יקרה איתם בעוד שנתיים, את הנדסת האנוש הגרועה והאיכות הנמוכה מול רכב מערבי חחא מגבלות טווח, מוניטין מוכח וצריכת דלק לא רעה - צריך לתמחר רכב סופר מיני חשמלי סיני ב-85k שח לכל היותר...

ע"ע ליפמוטור 3 שבקושי נמכר ב-100k שח (ללא מערכות בטיחות)

מגבלת טווח רלוונטית רק לאנשים שנוסעים מאות קילומטרים ביום כל יום. עבור אדם ממוצע שנוסע 20-30 ק"מ ביום לעבודה וחזרה זה לא ביג למעט הגיחה החד שנתית לאילת. 

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

כנראה שהמכירות לא משהו, אז התחילו להציע למוניות גם את ה-30.

Screenshot_20250309_044230_Facebook.jpg

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...