Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תהיות על רכבי אספנות, אספנים ומה שבינהם

סולל הדרך

פוסטים מומלצים

נתחיל בזה שאין לי רכב אספנות.

אני רוצה רכב אספנות וכנראה שבעתיד יהיה לי כזה.

לפיכך אני פוקד מעת לעת מפגשי אספנות.

נהנה להריח חלודה, לראות רכבים מעניינים וכשאני נתקל ברכב מעניין, במיוחד אם הוא שמור, אני מנסה להחמיא, לשאול ולהחליף כמה מילים עם הבעלים.

אומנם לא רוב מוחלט, אבל רוב הבעלים, עונים בקצרה, לא מעוניינים לספר כלום, אפילו לא מודים על המחמאות לרכב, שזה ממש מעליב.

אז מה הקטע? זו חונטה סגורה? מה מטרת המפגש אם לא להציג, לספר ולדבר על העולם הזה?

אני זוכר את המפגשים של מועדון אלפא או בעלי מיאטות לפני 20-30 שנה זה היה עולם אחר אנשים עם תשוקה ורצון לדבר וללמוד.

נראה שכל המפגשים של רכבי אספנות לא מתנהלים ברוח הזאת... וחבל

#פוסטפריקה

תמונה להמחשה מימים יפים בדיוק לפני 20 שנה

image.thumb.jpeg.1c0641040a8cef18b28745ad1c71be6c.jpeg

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא רוצה להכליל אך בעבר אנשים היו משפצים ובונים רכבי אספנות מתוך ידע בחשמל, מכונאות ופחחות והיום רובם פשוט קונים אותן מוכנות ומביאים לארץ.

פעם שם המשחק היה ידע והיום שם המשחק הוא ממון. יש כאלה שלא יודעים לפתוח בורג והם בתחביב רק כי יש להם כסף והגשימו חלום והטופ שהם יודעים זה דגם הרכב שלהם, נפח מנוע וכ"ס.

יש מעטפת יפה אבל התוכן כולו מלא בכסף אז מה אתה מצפה שהוא יספר לך?

• אהבתי 3
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם לא רוצה להכליל אבל אני מכיר אספנים וגם *הייתי* פעם בעצמי. רבים מהם אנשים נחמדים, כמוני וכמוך...

יש סיבות טובות שאספנים חוששים מזרים ששואלים שאלות. מכס, מס הכנסה וגנבים מרחרחים בשטח לפני פעולה. חלק מרכבי האספנות אינם מקוריים לגמרי ובעליהם לא רוצים לחשוף את השינויים (או קומבינות) שנעשו.

יש לך שאלות ספציפיות?

עריכה אחרונה על ידי yuvk
  • אהבתי 2
:turn-l:
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כנראה ששניכם לצערי צודקים 

יש כאלו עם כסף שבאמת לא מבינים ואין להם על מה לענות ואולי אחרים חוששים מהסיבות האחרות.

חבל... ממש לא כיף, אומנם לא הייתי בהרבה מפגשי אספנות בחו"ל אבל באלו שהייתי פגשתי אנשים מלאי תשוקה גם לרכב וגם לסיפור שלו, שלא פעם הוא מעניין לא פחות מהרכב עצמו.

אבל ראבק, לפחות תגידו תודה שמחמיאים לכם על הרכבים!

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

כנראה נפלת על כמה סנובים, כמו שיש בכל קבוצה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אחד... קורה 

שתיים... מקרה

שלוש... הסתברות

ארבע... מזל רע

ואני לא מאמין במזל רע.

לא אחת וגם לא ארבע, נדירים האנשים שבכלל מתייחסים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הייתי בהרבה מפגשים, בחלקם עם רכב אספנות בחלקם בלי.

לא אוהב לספר שום דבר לאנשים אקראיים שזו פעם ראשונה שאני רואה אותם. 

לחברים  - מוכן ברצון לפרט כמה שרוצים + הרבה מעבר.

בכמה מקרים שניסו לדבר איתי אנשים זרים בדיוק ככה עניתי משהו כללי שיעזבו אותי וזהו. לא יודע מי זה הבן אדם ולא רוצה לפרט כלום. למרות שאין לי מה להסתיר.

פשוט לא יודע מי אתה ומה המטרה שלך מאחורי השאלות. 

זה הכל. 

לפני כמה שנים נגנב לי רכב אספנות יפה, לא יקר אבל עדיין (נגיד 20-30 אלף ש"ח בכסף של היום). כמו לרוב רכבי אספנות לא היה ביטוח מקיף.

אולי זה יעזור להבין למה לא כולם מוכנים לשטף מידע. 

• אהבתי 2

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 שעות, asix כתב:

לא רוצה להכליל אך בעבר אנשים היו משפצים ובונים רכבי אספנות מתוך ידע בחשמל, מכונאות ופחחות והיום רובם פשוט קונים אותן מוכנות ומביאים לארץ.

פעם שם המשחק היה ידע והיום שם המשחק הוא ממון. יש כאלה שלא יודעים לפתוח בורג והם בתחביב רק כי יש להם כסף והגשימו חלום והטופ שהם יודעים זה דגם הרכב שלהם, נפח מנוע וכ"ס.

יש מעטפת יפה אבל התוכן כולו מלא בכסף אז מה אתה מצפה שהוא יספר לך?

לדעתי יוקר המחיה והרעת המצב הכלכלי באופן כללי גרמו לפילוח הזה.

רכב אספנות זה הדבר הראשון שמצמצמים כשמתחיל להיות קצת לחוץ בכסף. 

אז מצד אחד מחירי רכב אספנות עלו מאוד, ומצד שני לאנשים "בעלי הכנסה ממוצעת" נשאר פחות כסף פנוי. 

אז מי שיש לו את היכולת - מייבא משהו מגניב מח"ל. מי שפעם היה משפץ פיאט 127 בכוחות עצמו - עזב את התחביב כי אין כסף לזה. 

כמובן בהכללה מאוד מאוד גסה כי יש עדיין אנשים שמשפצים בעצמם מכוניות ישראלית.  אבל בגדול ככה  אני רואה  את הדברים. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• אחראי פורום

אני מכיר את התופעה כי עברתי אותה על בשרי כשהייתי בתחילת דרכי המוטורית, מפגשי האוניברסיטה של מועדון החמש, כל מיני חמוצים שנראה שאתה בעיקר מטריד אותם.

אבל רוצה לבקש ממך לא להתייאש מכאלה, מבטיח לך, הם המיעוט.

20 פלוס שנה עם רכבים "כאלה" (לא תמיד בהכרח אספנות אבל על הגבול, שדורשים ידע וגם עזרה),

נתקלתי בעיקר באנשים ששמחים לשתף, לתת יד, לספר מה עברו עם הרכב שלהם, חלקים מתנה, מה לא.

יכול להיות שנפלת על העקומים, יכול להיות שכאורח הם חשדנים מעט. אבל אם יכירו אותך, תבוא בהמשך עם האספנות שלך, מחסומים ירדו.

• רעיון טוב! 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 31 דקות, itaysamurai כתב:

שכאורח הם חשדנים מעט. אבל אם יכירו אותך, תבוא בהמשך עם האספנות שלך, מחסומים ירדו.

זה בדיוק. 

אני לא בן אדם מאוד פתוח וזה לא הרגיש לי הכי נוח כשמגיע בן אדם שפעם ראשונה אני רואה ומתחיל לשאול שאלות. 

אבל אם זה בן אדם שיש לי הכרות כלשהי איתו, הדברים מרגישים אחרת לגמרי. 

אוסיף גם שכשקניתי רכב אספנות ראשון לפני כ 20 שנה, קיבלתי הודעות פרטיות מחבר פורום אספנות (שהיה פורום פעיל מאוד אז) שהזמין אותי באופן אישי להגיע עם הרכב למפגשים. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא שאלתי אם הוא רצח את ארלוזורוב, או כמה עלה הרכב או איפה הוא גר...

סה"כ שאלות כלליות כמו מאיזה מדינה הגיע הרכב, או איפה הוא מטפל בו או על מצב הצבע שלו... מי ישמע!

זר, עם מבטא אירני ששואל שאלות חשודות!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כמה שנים בתחום, ואני מבין על מה אתה מדבר, אבל זו לא תופעה שהייתי מגדיר בהכללה.

יש אנשים (בעיקר המבוגרים) שישמחו לספר לך על הרכב והשיפוץ (שבדרך כלל לא כולל עבודה בידיהם שלהם).

ויש אנשים, בעיקר בגילי, שיהיו קצרים ולא יספרו יותר מדי בגלל סיבות שצוינו מעלה.

ולפעמים גם אותי אנשים זרים שואלים שאלות שלא נוח לי לענות עליהם (כמה עלה כך וכך), וזה עוד כשאני אדם די פתוח בכל הנוגע לשיפוץ הרכבים שלי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הכל תלוי על מי נפלת. הייתי בכמה מפגשים באייר פורט סיטי בזמנו היו שם כל סוגי הרכבים מפרארי ולמבורגיני עד אלפות ישנות כולל רכבים יחידים ממינם בארץ. חלק מהאנשים כששאלת אותם ענו בכן ולא וכשהגיע מישהו אחר דיברו בלי סוף וחלק רק רוצים לספר ולשפוך עלייך את כל מעללי הרכב מיצורו לפני 50 שנה. אחרי כמה מפגשים כאלה אחיין של אישתי הפך לצלם הפרטי שלהם והם היו אוספים אותו מהבית למפגשים. אל יאוש. אולי אם יראו אותך הרבה ירגישו יותר חופשי לדבר איתך. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אנשים, אנשים, אנשים............
זה העיניין.

כל מה שהסבירו ותיארו פה לפניי, נותן סוג של מענה והסבר.
ועדיין, גם אני לא לא מבין למה לבוא עם רכב למקום מפגש ציבורי ולהיות "סנוב".

לא בא לך על שאלות, שים שלט על השמשה הקידמית "לא מעוניין שישאלו אותי כלום".

בואו, קצת פרופורציות,
מי שמפחד מגנבים, מכס, מס, מע"מ, בוחני רישוי, פפראצי, כן מקורי, לא מקורי, שהאישה תגלה שהוא במפגש במקום להיות איתה בסריגת סלסות........................

מלחתחילה לא יגיע!!!

לדעתי זה סתם התנהגות וסוג של "כשיהיה לך משהו נדבר".

כמו לפתוח דוכן בתערוכה אבל לא לענות למבקרים.

אני מאוד צעיר וחדש בתחום המוטוריקה,
כאשר הייתי משתדל להגיע למפגשי IAROC בהרצליה, היו שם אנציקלופדיות מידע פסיכיות, היו מתקנים אותך בטעויות ומלמדים אותך כל פעם משהו אחר, חולקים מידע ואנשי מקצוע ומה לא.

לא הייתי בהרבה מפגשי מועדון 5,
באלו שיצא לי להיות, לא נהנתי מבחינה מוטורית כלל,
בסוף הייתי יותר בסביבת רכבים צעירים ששם יותר מדברים ומשתפים.

וזה משהו שהורס.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למפגשים האלו כבר מזמן יצא הטעם, בעיקר בגלל עומס האמריקאיות הקופי פייסט שמגיעות לשם.

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...