Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

עשיתי בשישי בבוקר בדיקה לאיביזה FR שחשבתי לקנות. אני הוא מזמין הבדיקה, פרטים מזהים טשטשתי

הרכב מ2016, עבר כ-130 אלף ק''מ.

רצועת טיימינג הוחלפה על ידי הבעלים הקודם (לא הנוכחי) אחרי 70 אלף ק''מ.

הבדיקה יצאה על הפנים, בעיקר עניין הדליפת לחץ באחד הצילינדרים. עם זאת, דיברתי בטלפון עם אנרג'י בחיפה שמתמחים בסיאט והנציג אמר לי שהוא בחיים לא נתקל בדליפת לחץ במנוע הספציפי של הדגם הזה, ושהוא נחשב מאוד אמין (את זה שמעתי מהרבה אנשים)

ברור שכל מנוע יכול להתקלקל וזה שהוא בדרך כלל אמין לא אומר כלום על הרכב הנוכחי. עם זאת, מה הסיכוי שרוב מה שרשום זה כסת''ח, למרות שבערך הכל לא בסדר לפי הדיווח?

הערות חשובות - 

- מדובר על גיר ידני. נהגתי כחצי שעה ברכב, לא הרגשתי אף בעיה עם הקלאץ או עם העברת הילוכים למרות מה שרשום 

- השילדה נקייה. זה הבודק אמר בעל פה. לא עברה תאונות, לא יודע למה רשום פגיעה בפגוש. אין שריטות בכלל ואין תיקוני צבע.

- אני מבקש חוות דעת על הבדיקה ממקום ביקורתי והגיוני. אפשר להבין ממה שכתבתי שאני מאוד רוצה את הרכב, אבל כמובן, לא בכל מחיר.

- התקשרתי הבוקר אל מכון הבדיקה. אמרו לי להתקשר שוב מחר כי הבודק הספציפי בחופש היום, לכן האשכול פה.

כרגע ההצעה שעומדת על הפרק היא כ-7000 ש''ח מתחת למחירון יד2.

שימו לב - צירפתי את כל הדפים שבאו עם הבדיקה, כולל בדיקת מצבר לדוגמא, שעל הדף רשום "לטפל במצבר" ובפועל הבודק אמר לי שהמצבר בסדר גמור.

IMG20240818152552.jpg

IMG20240818152543.jpg

IMG20240818152529.jpg

IMG20240818152456.jpg

IMG20240818152447.jpg

IMG_20240816_155419.jpg

פורסם
לפני 46 דקות, Tigerstyle כתב:

ברור שכל מנוע יכול להתקלקל וזה שהוא בדרך כלל אמין לא אומר כלום על הרכב הנוכחי. עם זאת, מה הסיכוי שרוב מה שרשום זה כסת''ח

לגבי הדליפה, לא נשמע תקין או רק לצורך כסת"ח. מכרתי לפני כמה שנים איביזה כזאת (מודל 2017) והקומרפסיה יצאה מושלמת בבדיקה של הקונה.

בנוסף אם הבולמים והקלאץ' לא הוחלפו הגיוני שהם מתקרבים לסוף חייהם.

אני הייתי מוותר.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 5 דקות, itaimoto כתב:

לגבי הדליפה, לא נשמע תקין או רק לצורך כסת"ח. מכרתי לפני כמה שנים איביזה כזאת (מודל 2017) והקומרפסיה יצאה מושלמת בבדיקה של הקונה.

בנוסף אם הבולמים והקלאץ' לא הוחלפו הגיוני שהם מתקרבים לסוף חייהם.

אני הייתי מוותר.

שניהם הוחלפו האמת. הקלאץ הוחלף ב100 אלף ק''מ (כרגע על 130)

הנקודת חיכוך של הקלאץ הרגישה ממש גבוהה בנסיעת מבחן. קשור לדעתך לבלאי?

פורסם (נערך)

על פי מה שזכור לי, באיביזה הקלאץ' משתלב קצת יותר גבוה מברוב הרכבים אחרים אבל לא באופן משמעותי. אם בנסיעת מבחן הוא השתלב לך ממש גבוה זה בהחלט יכול להיות בלאי ואם הוא הוחלף לפני 30000 ק"מ זה אומר משהו על כמה קשה הוא עבד. כשאני מכרתי את האיביזה עם כ - 50000 ק"מ לא הרגשתי שינוי.

עריכה אחרונה על ידי itaimoto
פורסם

בדיקת קומפרסיה במנוע היא בדיקה אובייקטיבית ולא סובייקטיבית ולכן אני לא רואה איך זה "כסתח".

כסת"ח זה שלוקחים דברים זניחים שקיימים בכל רכב שהוא לא חדש וטורחים לציין אותו בפירוש או שכותבים על דברים שהם דורשים בדיקה. כאן יש נתון ברור.

פורסם

לא היית מתעכב על הרכב הספציפי הזה, בדיקת הקומפרסיה נותנת תוצאה לא טובה ביחס לשני הצילינדרים הנוספים. משהו שם לא בסדר אז למה להכניס את הראש הבריא למיטה שמראה סימנים שהיא לא בקו הבריאות ? לא מדובר ברכב נדיר וגם לא במחיר סופר אטרקטיבי.

לפי הבדיקה גם תצטרך כיוון פרונט יעלה לך עוד 300-500 שקל (בדיקה באתר מדרג, לא עשיתי הרבה שנים), וזה אולי יתקן את הסטייה בהגה, אם לא אז זה כבר עניין אחר שיוסיף לך עלויות.

תושבת גיר, נושא הקלאץ.. ועוד נושא התיקון במנוע, כל זה יקח את ה7000 שחשבת שקנית מתחת למחירון ויבלע לך אותם וזה רק ביישור קו הראשון שתעשה לאוטו.

אישית הייתי מתרחק ומחפש איביזה אחרת.

• רעיון טוב! 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...