Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ליסינג או רכישת רכב

peni

פוסטים מומלצים

היי.

אני נמצאת כרגע בחוזה עם חברת ליסינג ועומדת לסיים השכרה של שלוש שנים.

הרכב הוא קיה פיקנטו שנת 2021 ובמהלך השלוש שנים הללו ההוצאה עליו נעה באזור ה55-57 אלף ש"ח.

כעת יש לי אופציה לרכוש את הרכב בסכום של 61,600 (לפי החברה מחיר המחירון של יצחק לוי הוא 70 אלף פחות 12%). 

האם משתלם לי לרכוש אותו או לחלופין לרכוש רכב אחר?

בשנה האחרונה נסעתי הרבה ברכב ובשנים הקרובות יהיו לי הרבה נסיעות בין עירוניות ברכב (בערך 120 קילומטר ליום) ומכאן ההתלבטות, האם לא כדאי כבר להחזיר את הרכב (למרות שביזבזתי בערך 55 אלף ש"ח וכמובן שאני מכירה את הרכב ויודעת מה הוא עבר) ולרכוש רכב חדש שישמש אותי לשנים הבאות לנסיעות הרבות או שכדאי לי להישאר ולהוציא את הסכום הזה על מנת לרכוש אותו? בסוף מדובר בקנייה של קיה פיקנטו בסכום של יותר מ-100 אלף ש"ח.

תודה רבה לעוזרים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא בזבזת 55 אלף. הסכום הסכום מהווה את ירידת הערך ועלות הביטוח ותחזוקה של הרכב, ועלות הכסף (הריבית)

אם הרכב במצב טוב, ואת מרוצה ממנו - תרכשי אותו ותמשיכי להשתמש בו.

• אהבתי 1

סקודה יטי 2.0 TDI 4x4 (נמכרה)

וולוו XC40 T3 Momentum

טויוטה יאריס קרוס הברידית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, peni כתב:

למרות שביזבזתי בערך 55 אלף ש"ח וכמובן שאני מכירה את הרכב ויודעת מה הוא עבר

לא בזבזת. הוצאת. זה הבדל עצום.

תחשבי מה היו האלטרנטיבות:

תחב״צ? כנראה היתה מקטינה את ההוצאה הכספית. אבל גורמת בזבוז זמן. וכידוע זמן זה כסף.

רכישת רכב? עלויות מימון (ריבית ושאר הוצאה על הלוואות). אולי עוד הוצאות לשירותים שקיבלת במסגרת הליסינג, אם קיבלת.

תחשבי כמה הרכב עלה לחברת הליסינג: ירידת ערך, עלויות מימון שלה (פחות משלך, אבל עדיין) ומה שקיבלת במסגרת ההסכם כמו טיפולים, חלפים וכו׳, ככל שקיבלת. את הסכום הזה הפחיתי מאותם 55,000 ש״ח ותקבלי את העלות האמיתית שעלה לך רכב הליסינג. אני מניח שמדובר בכמה אלפי שקלים. זה מחיר הנוחות, ורק ות יכולה להחליט האם הוא מוצדק או בזבוז.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, zvit כתב:

לא בזבזת 55 אלף. הסכום הסכום מהווה את ירידת הערך ועלות הביטוח ותחזוקה של הרכב, ועלות הכסף (הריבית)

אם הרכב במצב טוב, ואת מרוצה ממנו - תרכשי אותו ותמשיכי להשתמש בו.

55 אלף זה בחיים לא ירידת ערך של הרכב הזה חחחח הוא עלה להם כחדש 60 אלף 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, Alloytoy כתב:

55 אלף זה בחיים לא ירידת ערך של הרכב הזה חחחח הוא עלה להם כחדש 60 אלף 

מה עם ביטוח? טיפולים? עלות הכסף? אגרת רישוי?

עלות הרכב כחדש היתה 83500 ש"ח

סקודה יטי 2.0 TDI 4x4 (נמכרה)

וולוו XC40 T3 Momentum

טויוטה יאריס קרוס הברידית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, peni כתב:

היי.

אני נמצאת כרגע בחוזה עם חברת ליסינג ועומדת לסיים השכרה של שלוש שנים.

הרכב הוא קיה פיקנטו שנת 2021 ובמהלך השלוש שנים הללו ההוצאה עליו נעה באזור ה55-57 אלף ש"ח.

כעת יש לי אופציה לרכוש את הרכב בסכום של 61,600 (לפי החברה מחיר המחירון של יצחק לוי הוא 70 אלף פחות 12%). 

האם משתלם לי לרכוש אותו או לחלופין לרכוש רכב אחר?

בשנה האחרונה נסעתי הרבה ברכב ובשנים הקרובות יהיו לי הרבה נסיעות בין עירוניות ברכב (בערך 120 קילומטר ליום) ומכאן ההתלבטות, האם לא כדאי כבר להחזיר את הרכב (למרות שביזבזתי בערך 55 אלף ש"ח וכמובן שאני מכירה את הרכב ויודעת מה הוא עבר) ולרכוש רכב חדש שישמש אותי לשנים הבאות לנסיעות הרבות או שכדאי לי להישאר ולהוציא את הסכום הזה על מנת לרכוש אותו? בסוף מדובר בקנייה של קיה פיקנטו בסכום של יותר מ-100 אלף ש"ח.

תודה רבה לעוזרים.

ההסתכלות על מה שהוצאת עד עכשיו לא רלוונטית. 

בסוף יש בפנייך 2 אפשרויות:

1) רוצה להמשיך עם הפיקנטו? נוח לך? חסכוני? מתאים לצרכים? אם כן - איך המחיר שמציעים לך ביחס לפיקנטו אחרות בשוק? משתלם? אם כן, תקני אותו - זה רכב שאת נסעת בו ואת יודעת את ההיסטוריה שלו. אם לא, כדאי לראות אם ההפרש ביחס למה שתקני בחוץ שווה את הטרחה של לקנות פיקנטו אחרת (רוב הסיכויים שלא, המחיר נשמע די סביר, ולקנות רכב זה כאב ראש)

2) צריכה רכב גדול יותר / הצרכים השתנו - מה שהשקעת ברכב עד עכשיו לא רלוונטי. רכב עולה כסף, וכל רכב שהיית נוסעת בו 3 שנים היה עולה לך כמה עשרות אלפי שקלים אם היית משקללת את כלל ההוצאות וירידת הערך. 

• רעיון טוב! 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 14 שעות, zvit כתב:

מה עם ביטוח? טיפולים? עלות הכסף? אגרת רישוי?

עלות הרכב כחדש היתה 83500 ש"ח

ממש לא יכולת למצוא אותו ב2021 באיזור 70 אלף שקל בעסקאות 0 קמ

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...