Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם!

כרגע אני נוהג באיביזה 2012, מנוע 1.4, 83~ כ"ס. 

לא אוטו זריז במיוחד, בלשון המעטה, אבל זה שהוא ידני הופך את הנהיגה בו ליותר נחמדה. 

לאחר זמן לא מבוטל איתו, ועליה בהכנסות רציתי להשתדרג למשהו שיהיה כיף לנהוג בו. רכב שיעודד אותי לעשות טיולים בסופ"שים, בכבישים מפותלים, אולי אפילו לעשות גיחות לאיזה מסלול פה ושם. התקציב שלי היה במקור 70000, אבל ייתכן שאצטרך להגדיל אותו.

אולי תעזרו לי להתלבט. כרגע אני קצת יורה לכל הכיוונים... הדבר העיקרי שאני מחפש הוא התנהגות כביש טובה.

בנוסף, הנעה אחורית היא פלוס גדול. גיר ידני גם (אבל גיר אוטומטי זריז הוא לא דיל ברייקר מבחינתי). שנתון 2016-2018 כזה. להלן האופציות:

1. אלפא רומיאו ג'ולייטה - נראית מעולה בחוץ, אבל הנעה קדמית. כל מי שהתייעצתי איתו אמר שזה לא רכב מוצלח במיוחד מבחינת גיר (האוטומטי, יש ידני שאמור להיות סבבה), אמינות ואיכות של החומרים בפנים. אמרו שבכל פרמטר ג'וליה מנצחת, ועדיף ללכת עליה גם אם המחיר גבוה יותר.

2. ג'וליה - על פניו מצויינת בכל פרמטר חוץ מהמחיר. כאלה עם 100K ק"מ ומטה עולות בין 110 ל-120 אלף, שזו חריגה משמעותית מהתקציב, אבל אולי זה שווה את זה.

3. אבארט 595 - אמנם יקרה יותר מ-70000 אבל לא במחיר של הג'וליה. מצד שני מעט מאוד מקום מאחורה. גם הנעה קדמית.

4. פיג'ו GTI 208 - מחיפושים באינטרנט הבנתי שיש להן בעיות במשאבת הדלק, ולפעמים הולך להן איזשהו שסתום במערכת הטורבו שדי קשה להחליף. הוזכר גם איזה משהו עם הבולמים הקדמיים. מבחינת מחיר נראה טוב, אבל קצת מלחיץ העניין עם התחזוקה. 

5. סובארו BRZ - רכב מדהים (נהגתי באחד), אך לא מספיק פרקטי בתור רכב יחיד ליומיום עם המושבים הממש קטנים מאחורה ותא המטען הקטן. כמו כן די יקר, עולה בערך כמו ג'וליה. גם איכות החומרים בפנים די נמוכה והכל קצת רעוע, אבל זה בקטנה.

6. ב.מ.וו. סדרה 1 (ככל הנראה 120i) - הצ'בק עם הנעה אחורית, שזה דבר די נדיר. יצא לי לנהוג ב118i שמעוצב יפה מבפנים אבל לא הרגיש מרגש בצורה יוצאת דופן. נראה נחמד, אם כי קיים חשש מבעיות אמינות כמו נזילות שמן ומחיר חלפים גבוה. 

7. אאודי A3 - יש דגם sportback עם 180 כ"ס, גם אם לא ספורטיבי במיוחד מבחינת מתלים וכו'. נראה טוב מבפנים, אבל הנעה קדמית, וגם פה יש חשש ממחיר חלפים גבוה. 

8. גולף GTI - על פניו אחלה, אבל הם די יקרים. כדי למצוא משהו בתקציב שלי צריך ללכת לא מעט אחורה בזמן (2013-2014 כזה) וזה מתחיל להיות קצת מפחיד מבחינת תחזוקה.

9. לאון קופרה bucket - מאוד ספורטיבי, אבל הנעה קדמית וגם מצריך "להישאר" בסיאט. שזה לא לגמרי דיל ברייקר, אבל אני מעדיף לגוון.

10. וולוו - או V40 או S60. אוטו מאובזר וחזק, נראה נחמד מבחוץ, עיצוב פנים קצת משעמם בעיניי. כמו כן, לא בטוח כמה טובה התנהגות הכביש שלהן... מביקורות שראיתי באינטרנט נראה שהוא מפסיד למתחרים בקטגוריה.

11. אינפיניטי למיניהן - Q50, G37, Q30 - שמעתי פה ושם דעות לא מאוד חיוביות לגבי אמינות המנועים שלהן. כמו כן, ה37 זללן דלק גדול. ה50 יותר רכב יוקרה מאשר ספורט, ה30 הוא קצת גבוה כמו מעין ג'יפון כזה לדעתי, שזה פחות הטעם שלי. 

12. ב.מ.וו סדרה 3 למיניהן עם יותר ותק  (סביבות 2012 נגיד) אבל ק"מ נמוך... אפשר למצוא כאלה, אבל יש חשש מנושא עלויות התחזוקה. 

כרגע הנטייה שלי היא לחכות עם זה, להגדיל את התקציב ל110-120 וללכת ישר על הג'וליה (גם אם זה אומר שזה ייקח יותר זמן ובינתיים אמשיך לנסוע על הסיאט). אבל ייתן שאני מפספס משהו, או טועה בהערכות שלי.

מה דעתכם?

עריכה אחרונה על ידי verBlood
תיקון שגיאה
פורסם (נערך)

לגבי ה 208 לא הייתי חושש. אחרי מתיחת הפנים אין בעיה עם משאבת הדלק, ושאר הבעיות הן מינוריות יחסית מבחינת עלות, קלות לתיקון, ולא משביתות - למעט ממיר קטליטי שהולך סביב 100 אלף ויקר להחלפה. באופן יחסי לבימרית או ג'וליה מזדקנות עלות האחזקה עדיין תהיה נמוכה משמעותית...

מצד שני, לחסוך לג'וליה נשמע כמו דבר לגיטימי לגמרי לעשות, בהנחה ותהיה ערוך לעלות האחזקה הגבוהה יותר. עניין של העדפות...

מיותר לציין שכשמדובר ברכבים ספורטיים יש לא מעט רכבים שעברו תאונה קשה, תוקנו באופן מפוקפק ועברו לסוחרים שכמובן יכחישו שקרה משהו לרכב, ויש לא מעט רכבים שעברו חיים קשים - אז צריך להיעזר בסבלנות עד למציאת ה"כלה".

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם

תודה רבה על ההארה!

לפני 16 שעות, nadavd4 כתב:

למעט ממיר קטליטי שהולך סביב 100 אלף ויקר להחלפה.

נשמע טיפה מדאיג האמת... כמה עולה ממיר כזה? 2000? 4000?

נתקלתי פה בפורום בשרשור על איזה מישהו שהלך לו הממיר ב60000 ק"מ, החליף כוורת, והיא הלכה לו שוב ושוב, ונראה שיש חשיבות להתקין אחד מקורי שלם. קצת מבאס שאפילו המקורי מחזיק רק לסביבות ה100,0000.

פורסם
לפני 18 דקות, verBlood כתב:

תודה רבה על ההארה!

נשמע טיפה מדאיג האמת... כמה עולה ממיר כזה? 2000? 4000?

נתקלתי פה בפורום בשרשור על איזה מישהו שהלך לו הממיר ב60000 ק"מ, החליף כוורת, והיא הלכה לו שוב ושוב, ונראה שיש חשיבות להתקין אחד מקורי שלם. קצת מבאס שאפילו המקורי מחזיק רק לסביבות ה100,0000.

אכן תחליפי לא מחזיק, ואני גם לא בטוח לגבי ממירים ספורטיביים. מקורי עולה סביב 4000-7000 תלוי במזל, קשרים וממי אתה קונה.

זו פשוט הוצאה שצריך לדעת שכלולה באחזקת הרכב הזה, ואולי אפשר להתמקח עם מוכר של 208gti על המחיר במידה והרכב שלו לקראת החלפת ממיר.

אפשרות ב' שהיא לא חוקית אבל נפוצה וכלכלית יותר היא להתקין דאונפייפ ולחיות עם טסט בקומבינה וסירחון בבוקר.

פורסם (נערך)

מעניין מה שאתה אומר על הדאונפייפ... מניח שזה יצטרך לבוא גם עם שיפור תכנתי לECU כדי לפצות על הבדלי הלחצים וכו'.

מחיפוש מצאתי שיש דבר כזה Catted downpipe. האם זה עדיין לא חוקי?

וגם - מה זה בעצם אומר "טסט בקומבינה", סליחה על הבורות? 😅 הרי הדילוג על ממיר יעלה משמעותית את המזהמים בפליטות...

עריכה אחרונה על ידי verBlood
פורסם

אם לא שקלת, מה עם מאזדה מיאטה/ MX-5? 

זה הרודסטר המושלם עם גיר ידני, ששם דגש על התנהגות.

כמובן שזה ל-2 אנשים בלבד, אבל אם הולך אז בהחלט שווה לשקול.

בטח המחיר מרתיע אותך, אבל אפשר לרדת בשנתונים.

נחשב לרכב פשוט יחסית לאחזקה ואמין.

פורסם
לפני כשעה, ntd כתב:

מה עם מאזדה מיאטה/ MX-5? 

האמת ששקלתי... זה בהחלט נראה כמו רכב שכיף לנהוג בו (לא יצא לי)

עניין הפרקטיות והמושבים כרגע נראה לי מגביל בתור רכב יחיד. לעתים קרובות יוצא לי להסיע בנאדם שלישי לאנשהו. אפשר כמובן להפסיק להציע 😅

אבל חוץ מזה, אני נוסע לחזרות לפחות פעם בשבוע עם כלי נגינה בתיק די גדול, שאני לא בטוח שייכנס מאחורי המושבים או בתא המטען.

הBRZ נראית לי די באותה משבצת רק קצת יותר פרקטית, ואפילו יותר זולה.. וגם אותה כמעט פסלתי בגלל עניין הפרקטיות.

מה שכן, מתישהו בעתיד בהחלט אפשרי בתור רכב שני.

פורסם

גוליה ללא ספק..

התנהגות כביש חלומית..

נראית טוב למרות הגיל. 

אמינה בהחלט...

הייתי הולך על הדגם של 200 כ"ס זה אותו המנוע..

ומשדרג ל280 עם תוכנה...

תצליח

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

מניסיון אישי של כחצי שנה הג'וליה רכב מדהים עם תוכנה היא מגיעה ל300-320 כס 
התנהגות ליום יום מאוד נוחה ומצד שני אם תרצה לנהוג קצת ספורטיבית היא תדע לעשות את זה בצורה מאוד טובה ומפתיעה, גם עם דיפ פתוח היא תדע להוציא את התחת ולעשות קצת דריפטים.
השינוי היחיד שתצטרך לעשות זה כנראה צינורות שזורים ואתה מסודר.
האחזקה שלה לא יקרה אך אם ממש תשתולל עם התחת תצטרך סט נוסף של גאנטים וצמיגים. 

מוזמן לשאול פה או לפנות בפרטי 

עריכה אחרונה על ידי VromVrom
פורסם
בתאריך 28.7.2024 בשעה 14:31, verBlood כתב:

כרגע הנטייה שלי היא לחכות עם זה, להגדיל את התקציב ל110-120 וללכת ישר על הג'וליה (גם אם זה אומר שזה ייקח יותר זמן ובינתיים אמשיך לנסוע על הסיאט). אבל ייתן שאני מפספס משהו, או טועה בהערכות שלי.

מה דעתכם?

אם אף פעם לא היה לך הוט-האצ', אישית, בשביל החוויה, לא הייתי מדלג ועובר ישר לסדאן גדולה (גם אם היא הנעה אחורית).

היה לי כמה רכבים מהרשימה שלך (ג'וליטה תלתן, מיטו תלתן, אבארט, גולף GTI, וולוו V40 וגם במוו 220 שהיא די דומה ל 120), לכולן יש את היתרונות והחסרונות שלהן, ובסופו של דבר זה יותר עניין של בחירה אישית במיוחד שמדובר בקניה רגשית, וגם זה לא פשוט למצוא אקזמפלר טוב, אז לא הייתי ננעל על דגם אחד.

VW Golf GTI 2006 Manual

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...