Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפול גדול, מאזדה 3 2014

פוסטים מומלצים

פורסם

היי הגיע הזמן לעשות טיפול לרכב 

וחוץ משמן ופילטר, צריך (לפי הספר) להחליף גם נוזל קירור וגם נוזל בלמים.

מחפש המלצה למוסך טוב ואמין אבל לא יקר מידי באזור רמת גן והסביבה ..

לפי מה שמופיע בטיפול הזה צריך להחליף גם פילטר דלק, הבנתי שהחלק עצמו מאוד יקר 2000+ , האם זה משו הכרחי או שאפשר לוותר על זה...

גם ככה אני מתכוון להחליף רכב בשנתיים הקרובות אז אני לא מחפש להשתגע רק מה שחייב...

אגב התוספים האלה של הדלק באמת עוזרים לתוצאה של הזיהום אויר בטסט? 

פורסם

1. אני ממש בספק שפילטר דלק עולה 2000 ש"ח. איזה מנוע הרכב? 

2. חלק מהתוספים יכולים לעזור לזיהום אוויר בטסט. זאת דעה לא פופולרית פה. מצד שני, חלק גדול מהם לא באמת עושים משהו. 

3. לגבי מוסך טוב ואמין - לא יודע להמליץ לך באיזורך, כן יודע שמאוד תלוי באיזה חלפים המוסך ישתמש. חלפים מקוריים/איכותיים יעלו יותר מחלפים סינים זולים. לטעמי זה שווה את זה. תקפיד שמשתמים רק בנוזלים המתאימים לרכב. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, Nakamichi כתב:

1. אני ממש בספק שפילטר דלק עולה 2000 ש"ח. איזה מנוע הרכב? 

ככה אמרו לי בחנות חלפים הרכב עם מנוע 1.5 

2. חלק מהתוספים יכולים לעזור לזיהום אוויר בטסט. זאת דעה לא פופולרית פה. מצד שני, חלק גדול מהם לא באמת עושים משהו. 

אוקיי אז סוג של כדאי לנסות ומקסימום לא יועיל לא יזיק 

3. לגבי מוסך טוב ואמין - לא יודע להמליץ לך באיזורך, כן יודע שמאוד תלוי באיזה חלפים המוסך ישתמש. חלפים מקוריים/איכותיים יעלו יותר מחלפים סינים זולים. לטעמי זה שווה את זה. תקפיד שמשתמים רק בנוזלים המתאימים לרכב. 

תאמת שעד היום אני קניתי לבד את החלקים והשמנים ושילמתי רק על טיפול (בין 100 ל 150₪) ככה שאני קונה רק דברים איכותיים, רק שמי שטיפלתי אצלו כמה פעמים ראיתי שהוא כזה מחפף.. ולכן אני מבקש המלצה למוסך אחר, אני יודע שחלק מהמוסכים לא מוכנים לעשות רק טיפול בלי חלפים (זה חוקי בכלל??) לכן אשמח להמלצה על מכונאי טוב שיטפל בצורה טובה 

תודה על התגובה

פורסם

מניסיון שלי על 3 רכבים 

רק מוסך אביב מורשה מאזדה היחיד שנתקלתי שעובד מסודר מסביר וגם מראה מה קורה עם הרכב שלך ! 

נוסע בשביל המוסך הזה חצי שעה גם כשיש לי בעירים מוסכים מורשים .

• אהבתי 1

HYUNDAI SONATA V6 2.5 00 -

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

:) MAZDA 6 09

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, cp כתב:

לפי מה שמופיע בטיפול הזה צריך להחליף גם פילטר דלק

https://owners-manual.mazda.com/gen/en/mazda3/mazda3_8fj4ee16e/contents/07020100.html

גלול קצת למטה, יש התייחסות לשגרת טיפולים בישראל. בהנחה ומעודכן ונכון לדגם שלך, רשום שם להחליף את הפילטר אחרי 135,000 ק"מ.

מופיע אגב גם בספר רכב בעברית שנמצא כאן.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • אהבתי 1
פורסם

אם עושים את ההחלפה של נוזל בלם לפי הספר. הפוך זה רק ישפר את המערכת וישמור עליה. בגלל שלא מחליפים זה נדפק.

תראה ששואבים מכל גלגל בנפרד ולא רק מהמיכל.

והדגם הזה. אני לא חושב שיש מחלה של יחידת ABS. זה היה בדור שני בעיקר.

משום מה גם הרבה מוסכים לא מנקזים טוב אוויר. ולא עושים החלפה מלאה. שואבים רק מהכוס. עושים מה שנוח להם. העיקר לגבות מחירים מופקעים.

בגלל זה הולכות משאבות הנוזל בלם מלא בלחות.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

הנוזל קירור, במידה ועל הפקק ברדיאטור רשום "FL22" - יש לשים אך ורק נוזל זה.
כמו שכתבו לביצוע ב 135,000 ק"מ - הפילטר דלק נמצא בתוך מיכל הדלק עם המשאבה. החלפתו דורשת מיומנות.
החלפת נוזל בלמים - מנסיון - ממליץ שיבצעו מסורתית כמו שכתבו ולא רק מהמיכל ע"י ניקוז מהניפלים ומישהו דורך על דוושת הבלם. ולא ע"י משאבה - מנסיון - המשאבה הכניסה אויר למערכת.
תיצמד להנחיות שנתנו בלינק לספר הרכב. לדעתי - אנחנו במדינה חמה ומאובקת, וממליץ להחליף שמן כל 10,000.

• אהבתי 1
פורסם

יש נוזלי קירור תואמי FL22 ברבע מהמחיר (4 ליטר של Zerex Asian Green עולים 70₪).

פילטר דלק - אין מצב שעולה מעל 2000₪, יותר סביר שטעו בחנות חלפים. תבדוק מה המק"ט שנדרש, יש לי תחושה שאפילו אצל היבואן יעלה עד 1000₪, ואם תזמין מחו"ל, אז תחסוך עוד יותר. אגב, אני החלפתי את הפילטר שלי באזור ה-100,000 לפי המלצת היצרן, ולא הרגשתי שום שינוי. לא אומר באופן חד-משמעי שזו לא החלפת חובה, אבל לתחושתי מבין כל הטיפולים במפרט, זה היה אמור להיות בסגנון של "בדוק צריכת דלק, והחלף אם הצריכה גבוהה וכל שאר הדברים תקינים". גם אין המלצה להחליף אותו במקומות שונים בעולם (לפחות בדור קודם של מוסדות), נשמע שהם סתם לא סומכים על איכות הדלק בארץ.

ממליץ על מוסך גולד מוטורס במודיעין, אמנם קצת נסיעה מרמת גן, אבל אני עושה אותה כשיש דברים שצריך מוסך בשבילם. מנהל העבודה שם הוא ממוסך שי-לי שהיה באור יהודה ונסגר (שגם היה מוסך מאוד מומלץ). אמנם מחירים של מוסך יבואן, אבל גם ידע ומקצועיות ברמה גבוהה, ויחס מאוד טוב ללקוח (גם אם באים אליהם עם חלפים משלך).

• אהבתי 1
פורסם

לפי המק"טים שמצאתי - 

רק הפילטר במשאבה השקועה, מק"ט PE0113ZE1, עולה 86 ש"ח בחברה.

כל יחידת המשאבה (כולל פילטר, מצוף, וסת לחץ וכד'), מק"ט PE201335X, עולה 1086 ש"ח כולל מע"מ בחברה.

מניח שהעבודה יכולה להיות יקרה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, chrono כתב:

יש נוזלי קירור תואמי FL22 ברבע מהמחיר (4 ליטר של Zerex Asian Green עולים 70₪).

פילטר דלק - אין מצב שעולה מעל 2000₪, יותר סביר שטעו בחנות חלפים. תבדוק מה המק"ט שנדרש, יש לי תחושה שאפילו אצל היבואן יעלה עד 1000₪, ואם תזמין מחו"ל, אז תחסוך עוד יותר. אגב, אני החלפתי את הפילטר שלי באזור ה-100,000 לפי המלצת היצרן, ולא הרגשתי שום שינוי. לא אומר באופן חד-משמעי שזו לא החלפת חובה, אבל לתחושתי מבין כל הטיפולים במפרט, זה היה אמור להיות בסגנון של "בדוק צריכת דלק, והחלף אם הצריכה גבוהה וכל שאר הדברים תקינים". גם אין המלצה להחליף אותו במקומות שונים בעולם (לפחות בדור קודם של מאזדת), נשמע שהם סתם לא סומכים על איכות הדלק בארץ.

ממליץ על מוסך גולד מוטורס במודיעין, אמנם קצת נסיעה מרמת גן, אבל אני עושה אותה כשיש דברים שצריך מוסך בשבילם. מנהל העבודה שם הוא ממוסך שי-לי שהיה באור יהודה ונסגר (שגם היה מוסך מאוד מומלץ). אמנם מחירים של מוסך יבואן, אבל גם ידע ומקצועיות ברמה גבוהה, ויחס מאוד טוב ללקוח (גם אם באים אליהם עם חלפים משלך).

תיקון שגיאת אוטו קורקט.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...