Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי לכולם,

יש לי ליאנה ישנה (2006) בבית ולצערי נפלתי על זיהום אוויר בטסט (אם אני זוכר נכון 0.45% במצב שהיה מותר 0.3%).

יש לי קצת אשמה כאן לא הכרתי את הנושא שצריך להגיע עם רכב חם, אני הגעתי לטסט אחרי כולה 3 דקות נסיעה, נכנסתי ישר, וכל זה אחרי ששבוע לא נהגו ברכב.

בכל מקרה על מנת לא להיכנס לצרות ולהגדיל את הסיכויים לעבור מחר (ראשון) קניתי תוסף באחת מהחנויות רכבים. לצערי לא זוכר את השם, אבל בגדול תוסף למיכל דלק שאמור לעשות ניקיון וכך להוריד זמנית את הזיהום אוויר לפי הבנתי..

אני מנסה להבין איך הכי טוב יהיה להגיע לטסט מחר שוב  - את התוסף שמתי אתמול בצהריים כשהיה לי חצי מיכל. עכשיו יש לי בערך רבע מיכל. האם עדיף לי להגיע ככה לטסט, או שאולי לתדלק היום קצת ואז לנהוג קצת? או שאולי זה לא חשוב? בכללי אם יש איזשהו עצה אשמח. חבר לדוגמא צחק עליי כשאמרתי שכיביתי את הרכב כשהלכתי למשרד להדפיס משהו :D 

עריכה אחרונה על ידי nhhbhdv
פורסם

תדלק מלא, סע כ 20 דקות, השאר מנוע פועל כל הזמן. 

• רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

צריך לשים את התוסף על רבע-שליש מיכל כדי שיהיה אפקטיבי. הבעיה שלמיטב הבנתיע הוא דווקא מזהם יותר, כי הוא מנקה את המנוע. אחרי שהוא מסתיים אמור להיות מנוע נקי יותר.

בכל מקרה - יש הבדל של שמיים וארץ בין רכב חם לקר. ממליץ לך להגיע אחרי 20 דקות נסיעה לא לכבות את הרכב כשאתה נכנס למשרד לפני הטסט ותנסה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

בסובארו ליאנה, אימפרזה, B4, יש לחמם היטב את הממיר.

לא די במרחק או זמן נסיעה. החימום הוא תלוי גובה הסל״ד בנסיעה או בעמידה במקום(רצוי בעמידה).

לפני הכניסה למסלול, לעמוד מס׳ דקות עם סל״ד בגובה 4-4.5K. פעולה זו היא שתחמם את הממיר ותביא אותו ליעילותו הגבוהה.

(אין צורך בתוסף).

• רעיון טוב! 2

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
לפני שעתיים, kompy כתב:

בסובארו ליאנה

הסובארו היא לאונה (Leone). ליאנה (Liana) זה סוזוקי (אלא אם פות"ש התבלבל כמוך).

לפות"ש - אתה חושב על זה יותר מדי. תגיע עם מנוע וממיר חמים (אחרי נסיעה של 20-30 דקות), והכל יעבור חלק. לא משנה מתי שמת את התוסף, וכמה המיכל היה מלא או ריק. ואם תכבה את הרכב לכמה דקות כדי להיכנס למשרד ולא נעים לך להשאיר את המפתחות בפנים, לא יקרה כלום - מנוע לא מתקרר מהר כ"כ.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

צודק. לאונה!

אולי המנוע לא יתקרר, אך הממיר בהחלט כן.

הממיר במכוניות הללו כבר התשיין ויעילותו פחתה, כך שהוא אמור להיות ממש רותח כדי להיות במטבו.

במידה ומכבים את הרכב למס׳ דקות, אזי רצוי לעמוד במקום עם סל״ד גבוה או לחילופין לתת 2-3 ״בעיטות״ גז עד סוף הדוושה.

״בעיטות״ אלו יזרימו אדי דלק לא שרופים ישירות אל הממיר ויחממו אותו היטב.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

לא סתם כתבתי לא לכבות. מניסיוני עם B3 לא צריך את כל הדוושה (ואף יכול לעצבן את הטסטרים שירצו להכשיל "דווקא"). מספיק כמה פעמים כמה שניות ב4000-5000 סל"ד.

• רעיון טוב! 1
פורסם

טוב אז אני שמח להכריז שלרכב שלי יש טסט.... לעוד 7 ימים. :( 

נפלתי שוב על הזיהום אוויר, והפעם עם ערכים אפילו יותר גבוהים..

לא ברור לי למה.. בשישי נכשלתי לראשונה ולאחר מכן שמתי את אחד התוספים למיכל דלק שמומלצים לפני טסט. המיכל דלק היה על חצי כששמתי את זה.

באותו יום נסעתי בערך שעה.

שבת ראשון ושני לא נסעתי בכלל.

היום נהגתי בערך 40 ק״מ, הגיע למהירויות של 100-110, לאחר מכן תדלקתי כשהיה לי בערך רבע מיכל, תדלקתי עד החצי בלבד. לאחר מכן משם נסעתי 10 דקות אל המכון טסטים.

היה תור ארוך כך שעד שהגיע תורי עברה שעה בערך... בזמן הזה נתתי קצת גז עד 2 טורים כל כמה דקות.

דבר אחד שהיה שונה במהלך הבדיקה הפעם, זה שהבודק אמר לי פעם אחת ללחוץ על הבלמים עד הסוף, ולאחר מכן ללחוץ על הגז עד 3 טורים תוך כדי שאני לוחץ גם על הבלמים.

פעם שעברה אמרו לי רק גז. לא יודע אם וכמה זה משפיע על הבדיקה.

עצות מה אני יכול לעשות? אני מנסה להימנע עכשיו מלהחליף את הממיר שכן להבנתי העלות מאוד גבוהה, והרכב לא שווה המון... 

חשבתי אולי לנסוע כמה ימים לרוקן את המיכל לגמרי ואז לנסות שוב אבל כבר לא יודע, אולי כל השטיקים האלה כבר לא יעבדו במצב שלי.

התקשרתי למוסכניק שפעם טיפל לי ברכבים והוא אמר שאין כזה מה לעשות ושמבחינת תיקונים וזה לא שווה להשקיע, רק המליץ על גיסו שבעלות של 400-500 יעביר לי את הטסט :D 

הבדיקה ביום שישי

image.png.d949251f138cdd7a8655103e75dcc7e5.png 

הבדיקה היום

image.thumb.png.cde3c588ffa5ed58643d894c2e655a37.png

פורסם
לפני כשעה, nhhbhdv כתב:

..

לא ברור לי למה.. בשישי נכשלתי לראשונה ולאחר מכן שמתי את אחד התוספים למיכל דלק שמומלצים לפני טסט

התוסף לא בהכרח עושה ״קסמים״, אם יש בעיה משמעותית בממיר/חיישן חמצן שום תוסף לא יעזור לצלוח את הטסט.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 7 שעות, Camaro 92 כתב:

התוסף לא בהכרח עושה ״קסמים״, אם יש בעיה משמעותית בממיר/חיישן חמצן שום תוסף לא יעזור לצלוח את הטסט.

בעיה בממיר יכולה להתבטא בעוד מקומות ברכב חוץ מזיהום אוויר?

בטיפול המוסכניקים אמרו שהמצב של הרכב ממש טוב ולא ראו איזו בעיה, אבל אני מניח שלא בדקו הרבה את הממיר.

פורסם

זיהום אוויר, צריכת דלק מוגברת, ופגיעה בביצועים. השניים האחורנים הולכים יד ביד - הביצועים יורדים ואתה לוחץ על הדוושה יותר (ושורף יותר דלק) על מנת לכפר. כמובן שההבדל יכול להיות לא מהותי ברמה שתרגיש אותו.

פורסם

אאל"ט,

ירידה בביצועים וצריכת דלק נובעים מממיר סתום,

מה שלא גורם בעיה של זיהום אוויר בטסט.

לעומת זאת בטסט מזהים ממיר שלא מבצע את הפעולה הקטליטית שלו,

מה שלא משנה לנסיעה בכלל.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...