Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 748 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה מראש לכל המומחים 😊
אז אחרי החוויה הידועה לשמצה עם הרצועת הטיימינג הזוועתית המפורסמת של המנוע 1.2 טורבו פיג'ו 208 - הגיע הזמן להתקדם משהו אמין יותר.

מחפש רכב יד שנייה עבורי ולצד הסוזוקי סוויפט של אישתי.

באופיי לא אוהב רכישת רכבים משומשים אז צפוי שזהו רכב (כהרגלי) לשנים קדימה.

בשאיפה לעמוד בתקציב של כ- 70 אלף ש"ח ו:

• צפי ל- 15 אלף קילומטר בשנה הכולל 2 נסיעות שבועיות ליוקנעם ב- 95 קילומטר הלוך חזור. בשאר, נסיעות עיר קצרות. (הייתם הולכים על בנזין או דיזל? נמנע מהיבריד בגלל חיי סוללה)
  • מקום עתידי לעגלת תינוק (בצפייה שתוך שנה שנתיים בתקווה נהפוך משנינו לשלושה)
  • Value For Money - תמורה לערך מבחינת עלויות אחזקה, דלק, ביטוח, ירידת ערך וכו' - מוכן להתאמץ בכמה אלפים בודדים צפונה.
  • גדול מקטגורית הסופר-מיני

בכללי אשמח לדעתכם עם דגמים הכי מתאימים. עדיף לציין מנועים, שנתונים ואתמקד ממש ספיצפית בהתראות ביד2 על המודעות שמתפרסמות - אגב, מאוד אהבתי את נוחות וזריזות הפיג'ו אם במשענת יד או עם השיכוך באמפרים. העברתי איתה דירה בזכות הכיסאות המתקפלים.

בנוסף,

הכנתי שיעורי הבית מפוסטים קודמים - מה אומרים על:

• סיטרואן C5 איירקרוס - מה עדיף עבורי תוואי נסיעתי? בנזין שצורך 1:13 או דיזל חסכוני אך דורש תשומת לב ותחזוקה לאוראה? הבנתי שהבנזין לא חף ממחלות נוספות? נזילות שמן? 
  • סוזוקי קרוסאובר
  • סיאט אטקה 1.5 בנזין
  • פיג'ו 3008 - בנזין או דיזל? האם מומלצת פחות מהסיטרואן איירקרוס
  • ו.. נציגי קרסו מנסים לשכנע אותי על רנו קאג'ר דיזל או הניסאן קשקאי

ממש ניסתי שהרשימה הזו לא תכיל רכב צרפתי שאפילו שטפלתי בו במוסך היבואן שקרע את הכיס בכל זאת קרתה פדיחה גדולה עם הרצועת טיימינג.

הייתי רוצה רכב שבו יש שיודעים לטפל בצורה נכונה. הבנתי שבאזור חדרה מוסך C של כרמל הוא הכתובת הבאה שלי במקרה ושוב אמצא את עצמי עם צרפתייה.

פורסם

הסוזוקי יהיה הכי אמין ובטוח מבחינת האופציות שנתת, כל השאר עם 'נקודת תורפה' אחת לפחות, כזו או אחרת.

אם נכווית מה208 ויש כבר סוויפט בבית שנותנת לך חוויה חיובית, הייתי חושב לכיוון דומה.

דווקא כן הייתי מחפש היברידי במצבך, אבל אם אתה מתעקש להישאר בגזרת האמין וה'טיפש' הייתי מחפש דווקא קיה סטוניק.

פורסם

מבחינת האמינות הסוזוקי לוקחת בגדול את שאר הרכבים שהצעת (כאחד שנכווה מצרפתיות בגדול).

אך הייתי מציע לך לא לפסול רכבים היברידים בסגנון טויוטה/סוזוקי דגם היברידי וכ'ו.

C5 Aircross ספציפית מניסיון אישי לא הייתי ממליץ בכלל מהסיבות הבאות:

1. מזגן לא תואם לאקלים הארץ - חלש מאוד.

2. אין מוסך כמעט שיודע לטפל בהן (שוטף) כמו שצריך (לפחות לא שפגשתי עד כה).

3. סחירות נוראית, נפילת מחירון (כראוי לצרפתייה)

ועוד...

פורסם
לפני 1 דקה, Ukrainaura כתב:

מבחינת האמינות הסוזוקי לוקחת בגדול את שאר הרכבים שהצעת (כאחד שנכווה מצרפתיות בגדול).

אך הייתי מציע לך לא לפסול רכבים היברידים בסגנון טויוטה/סוזוקי דגם היברידי וכ'ו.

C5 Aircross ספציפית מניסיון אישי לא הייתי ממליץ בכלל מהסיבות הבאות:

1. מזגן לא תואם לאקלים הארץ - חלש מאוד.

2. אין מוסך כמעט שיודע לטפל בהן (שוטף) כמו שצריך (לפחות לא שפגשתי עד כה).

3. סחירות נוראית, נפילת מחירון (כראוי לצרפתייה)

ועוד...

1. לגבי המזגן, היה ריקול שטיפלו בבעיה.

2. שטות גמורה, סה״כ להגיד להם לשים את השמן בתקן הנכון וזהו, אין שום דבר מיוחד.

3. מדובר פה על רכישה של רכב משומש אז הוא גם קונה בזול והוא גם ימכור בזול.

״ועוד״ - רק מראה כמה אין לך מושג...

ולפותח השרשור, ממליץ לך ללכת לכיוון של הבנזין, בכמות הנסיעה שלך ההבדל לא יצדיק את הדיזל שבו יש את עניין הקמשפטים והאוריאה...לעומתו מנוע הבנזין 1.6 עם 180 כ״ס כבר הוכח כמנוע אמין שמסוגל לעבור המון ק״מ...

• רעיון טוב! 1

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם
לפני 7 דקות, Jeka88 כתב:

2. שטות גמורה, סה״כ להגיד להם לשים את השמן בתקן הנכון וזהו, אין שום דבר מיוחד.

3. מדובר פה על רכישה של רכב משומש אז הוא גם קונה בזול והוא גם ימכור בזול.

״ועוד״ - רק מראה כמה אין לך מושג...

ולפותח השרשור, ממליץ לך ללכת לכיוון של הבנזין, בכמות הנסיעה שלך ההבדל לא יצדיק את הדיזל שבו יש את עניין הקמשפטים והאוריאה...לעומתו מנוע הבנזין 1.6 עם 180 כ״ס כבר הוכח כמנוע אמין שמסוגל לעבור המון ק״מ...

אני מדבר אך ורק מהניסיון שלי במוסכים של צרפתיות (בכעל של כמה רכבים צרפתיים במהלך השנים),

אין טעם בשטויות שרשמת - ''רק מראה כמה אין לך מושג'' , ''שטות גמורה'', מכיוון שאני נותן את הניסיון שלי ואת החוויות שלי מהרכב, כפי שרשמתי.

תחסוך ממני את התגובות שלך.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 14 דקות, Jeka88 כתב:

גמורה, סה״כ להגיד להם לשים את השמן בתקן הנכון וזהו, אין שום דבר מיוחד

בצרפתיות הבעיה היא לא בתחזוקה שוטפת (לעיתים גם בזה...) אלא כשיש תקלה בעיקר ממוחשבת

פורסם
לפני 18 דקות, Ukrainaura כתב:

אני מדבר אך ורק מהניסיון שלי במוסכים של צרפתיות (בכעל של כמה רכבים צרפתיים במהלך השנים),

אין טעם בשטויות שרשמת - ''רק מראה כמה אין לך מושג'' , ''שטות גמורה'', מכיוון שאני נותן את הניסיון שלי ואת החוויות שלי מהרכב, כפי שרשמתי.

תחסוך ממני את התגובות שלך.

בוא תסביר למה התכוונת כשרשמת ״ועוד״, מה זה מראה או מסביר ותורם לפות״ש??

לפני 18 דקות, EliC25 כתב:

בצרפתיות הבעיה היא לא בתחזוקה שוטפת (לעיתים גם בזה...) אלא כשיש תקלה בעיקר ממוחשבת

איזה בעיות ממוחשבות יש??

חברים לבוא ולפסול יצרן בגלל סטיגמות או דגמים בעייתים זה לא משהו נכון ואת זה אני יכול לתת על כל יצרן, נניח על הגיר הרציף בסוזוקי או על המנועי 2.4 של קיה יונדאי.

בc5 איירקרוס בנזין 1.6 אין שום בעיות.

לעומת זאת ה1.2 זה פח זבל טהור.

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם
לפני 21 דקות, Jeka88 כתב:

בוא תסביר למה התכוונת כשרשמת ״ועוד״, מה זה מראה או מסביר ותורם לפות״ש??

איזה בעיות ממוחשבות יש??

חברים לבוא ולפסול יצרן בגלל סטיגמות או דגמים בעייתים זה לא משהו נכון ואת זה אני יכול לתת על כל יצרן, נניח על הגיר הרציף בסוזוקי או על המנועי 2.4 של קיה יונדאי.

בc5 איירקרוס בנזין 1.6 אין שום בעיות.

לעומת זאת ה1.2 זה פח זבל טהור.

ועוד הכוונה שהיו לי עוד דברים שנתקלתי בהם כשהרכב היה אצלי ואני לא זוכר.

אף אחד לא פסל שום יצרן אלא הייתה התייחסות לדגם ספציפי (1.6) של היצרן הזה.

בוא נגיד את זה כמו שזה, רכבים צרפתיים בישראל מרובים בתקלות (גם אם זה דגמים ספציפיים ויש לא מעט מהם) בין אם זה פיג'ו,סיטרואן וכל חבריו ובין אם זה תחזוקה לקויה של המשתמש או מה שזה לא יהיה.

הייתי בעלים של Cittroen C5 2006, Pegouet 206+, Renault GC 2018 וגם רכב מהעבודה שזהו הC5 AC 2021 1.6 ונתקלתי בבעיות ותקלות שלא תיארתי לעצמי.

לכן אני אומר מנסיוני האישי.

לכל יצרן יש את השיט שלו, לVAG ולצרפתיות יש קצת יותר שיט.

פורסם (נערך)
לפני 11 שעות, EliC25 כתב:

הסוזוקי יהיה הכי אמין ובטוח מבחינת האופציות שנתת, כל השאר עם 'נקודת תורפה' אחת לפחות, כזו או אחרת.

אם נכווית מה208 ויש כבר סוויפט בבית שנותנת לך חוויה חיובית, הייתי חושב לכיוון דומה.

דווקא כן הייתי מחפש היברידי במצבך, אבל אם אתה מתעקש להישאר בגזרת האמין וה'טיפש' הייתי מחפש דווקא קיה סטוניק.

רק מזכיר שהיתה תביעה ייצוגית נגד סוזוקי על בעיות גיר בחלק מדגמי הקרוסאובר:

https://thecar.co.il/תיבת-ההילוכים-הדפוקה-של-סוזוקי-ניסאן-ו/

אגב, אני בודק על קיה סטוניק 1.0 טורבו, ונכנסתי לקבוצת הפייסבוק של בעלי סטוניק, מלא תלונות על בעיות מצמדים ואחד כתב שביקשו ממנו תיקון של 20K על החלפת מצמדים אחרי 50K ק"מ. 
מוזמנים להיכנס לשם ולראות בעצמכם. ככה שאין יצרן נקי מבעיות. 

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם
לפני 54 דקות, itamarg כתב:

רק מזכיר שהיתה תביעה ייצוגית נגד סוזוקי על בעיות גיר בחלק מדגמי הקרוסאובר:

https://thecar.co.il/תיבת-ההילוכים-הדפוקה-של-סוזוקי-ניסאן-ו/

אגב, אני בודק על קיה סטוניק 1.0 טורבו, ונכנסתי לקבוצת הפייסבוק של בעלי סטוניק, מלא תלונות על בעיות מצמדים ואחד כתב שביקשו ממנו תיקון של 20K על החלפת מצמדים אחרי 50K ק"מ. 
מוזמנים להיכנס לשם ולראות בעצמכם. ככה שאין יצרן נקי מבעיות. 

לסטוניק יש גרסה טיפשה אטמוספרית ופלנטרי

פורסם
לפני 51 דקות, itamarg כתב:

. ככה שאין יצרן נקי מבעיות. 

זה נכון מאד. העניין הוא איך הם מתייחסים לבעיות ופותרים אותן (או שלא).

חוץ מזה,  יש בעיה אחרת:

המציאות העצובה היום היא, שעיתונאי רכב לא יכולים להתלונן כמו שצריך נגד יצרנים/יבואנים, כי הם מפסיקים לספק להם רכבים לנסיעות-מבחן (למשל, רוני אהרונוביץ' ז"ל נכווה קשות מזה).

כמובן שהאידיאל היה שכל כתב-רכב מקבל רכבים מכל היבואנים, בודק אותם טוב-טוב (כולל מבחנים השוואתיים), ומתלונן עליהם אם יש/היו בעיות איתם.

העניין הוא שבכ"ז יש יבואנים שכן נותנים רכבים למבחני-רכב לכתבי-רכב.

מכאן אתה יכול להסיק (שוב, בגלל המציאות שלנו), שכתבים שמקבלים רכבים מיבואנים מסויימים, לא יפרסמו תלונות לגבי בעיות שונות שיש ברכבים האלה.

ואם יש בעיות כאלה, ככל הנראה, את האמת הבוטה הכתבים יגידו ישירות ליבואנים/יצרנים ללא פרסומים.

פורסם
לפני שעה, Jeka88 כתב:

איזה בעיות ממוחשבות יש??

חברים לבוא ולפסול יצרן בגלל סטיגמות או דגמים בעייתים זה לא משהו נכון ואת זה אני יכול לתת על כל יצרן, נניח על הגיר הרציף בסוזוקי או על המנועי 2.4 של קיה יונדאי

בהקשר הזה, אני האחרון שיעשה את זה ף. גם מדבר מניסיון.

לדוגמא ב1.6 165 יש תקלה נפוצה של מיספייר באחד או יותר מהצילינדרים. זה לא גןרם לשום סימפטום מלבד נורת תקלה שבתורה מגבילה את המנוע. 

הסיבות לכך רבות וגם מוסך עם ניסיון לא בוודאות יוכל לתת אבחנה חד משמעית מה מהבאים גורם לתקלה מבלי לשלול אותן לאחר מעשה:

א. כמובן דבר ראשון פלאגים או קוילים.

ב. פיח על השסתומים

ג. חיווט או תקלת מחשב

ד. טיימינג

ה. מצערת

לפני 2 דקות, itamarg כתב:

שכלל לא חסכונית בדלק ובקושי זזה...

הדלק זו הבעיה האחרונה של פות"ש

פורסם
לפני 3 דקות, ntd כתב:

זה נכון מאד. העניין הוא איך הם מתייחסים לבעיות ופותרים אותן (או שלא).

חוץ מזה,  יש בעיה אחרת:

המציאות העצובה היום היא, שעיתונאי רכב לא יכולים להתלונן כמו שצריך נגד יצרנים/יבואנים, כי הם מפסיקים לספק להם רכבים לנסיעות-מבחן (למשל, רוני אהרונוביץ' ז"ל נכווה קשות מזה).

כמובן שהאידיאל היה שכל כתב-רכב מקבל רכבים מכל היבואנים, בודק אותם טוב-טוב (כולל מבחנים השוואתיים), ומתלונן עליהם אם יש/היו בעיות איתם.

העניין הוא שבכ"ז יש יבואנים שכן נותנים רכבים למבחני-רכב לכתבי-רכב.

מכאן אתה יכול להסיק (שוב, בגלל המציאות שלנו), שכתבים שמקבלים רכבים מיבואנים מסויימים, לא יפרסמו תלונות לגבי בעיות שונות שיש ברכבים האלה.

ואם יש בעיות כאלה, ככל הנראה, את האמת הבוטה הכתבים יגידו ישירות ליבואנים/יצרנים ללא פרסומים.

אמת. לכן אני אוהב את האתר של The car כי הם לא נושאים פנים לאף אחד ואין יצרן שהם לא כותבים על התקלות שלו.

לעומתם לא ראיתי אף אחד שכתב ככה על כל היצרנים. עיתונות רכב עאלק.

פורסם (נערך)

אני מסכים עם זה שלא יודעים לטפל בצרפתיות בארץ - כי לא יודעים לטפל במכוניות כמו שצריך בארץ. זו לא איזו תופעה ייחודית לצרפתיות כאילו אנחנו פה בשנות השישים ומדובר בסיטרואן DS, הטכנולוגיה בכל כלי הרכב העממיים דומה מאוד ורמת הטיפול בה בארץ בהתאם.

למשל, ההימנעות ההזויה של מוסכים להתעסק עם גירים בין אם בתחזוקה שוטפת או תיקון, כאילו זו איזו טכנולוגיה חייזרית ומסוכנת.

לפות"ש - במקרה של הצרפתיות מבית פיג'ו סיטרואן הייתי ממליץ על מנוע 1.6 בנזין. בנסועה שהיא בעיקר בינעירונית גם לא הייתי דואג יותר מידי מגיר דו מצמדי, אז אל תפסול.

לפני 3 שעות, Jeka88 כתב:

רלוונטי לדגמים אחרים של היצרן? מה היתה הבעיה?

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
  • תוכן חדש...