Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת נוזל בלמים DOT4 LV

amosbmw

פוסטים מומלצים

אני רוצה להחליף נוזל בלמים בגולף, נדרש נוזל DOT4LV.

נכנסתי ל3 חנויות חלפים - אין. לא יודעים מה זה בכלל. בחנות גדולה בירושלים אומרים לי "אני מוכר 500 בקבוקים DOT4 בחודש אף אחד לא ביקש דבר כזה".

התייאשתי מהשיטוט והזמנתי מאתר אינטרנט ישראלי.

עכישו אני רוצה להבין, עד כמה שידוע לי כל רכב עם ESP צריך נוזל בלמים LV, כלומר כל המכונית בארץ החל משנת ייצור 2010. ואם בחנויות חלפים לא שמעו על זה, סימן שגם במוסכים לא יודעים. מעבר לבעיה שהרבה מוסכים לא יודעים לעשות החלפה מלאה של נוזל בלמים. 

ברור שעם DOT4 רגיל האוטו גם יעצור, אבל איזה חוסר הבנה. למה לא לתת למערכת את הנוזל שתוכנן עבורה?

שאלה אחרת: לפני הרבה שנים כשהחלפתי פעם ראשונה נוזל בלמים, קראתי באיזה service manual של BMW שמתחילים מהגלגל הכי רחוק מהמיכל, כלומר ימני אחורי, אחרי זה שמאלי אחורי, אחרי זה קדמי ימני ובסוף קדמי שמאלי. מאז עשיתי ככה הרבה פעמים גם במכוניות BMW וגם VW. 

בדקתי עכשיו לייתר ביטחון את ההוראות לVW כדי לראות אם צריך לתת איזו פקודה מיוחדת למחשב, אז לא. אבל מסתבר שההוראות בכל VW הם בדיוק בסדר הפוך - להתחיל מהגלגל הכי קרוב ולסיים בגלגל הכי רחוק. למה שיהיה הבדל בין היצרנים?

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, amosbmw כתב:

BMW שמתחילים מהגלגל הכי רחוק מהמיכל, כלומר ימני אחורי, אחרי זה שמאלי אחורי, אחרי זה קדמי ימני ובסוף קדמי שמאלי. מאז עשיתי ככה הרבה פעמים גם במכוניות BMW וגם VW

בכל שנותיי בעבודה במוסכים תמיד פעלתי כך ומעולם לא נתקלתי בבעיות  כלשהם.

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ראה אם עוזר: 

https://www.bimmerworld.com/About-Us/BMW-Brake-Fluid-Types

ואאל"ט, דוט 4 SL6 הוא גם בעל צמיגות נמוכה. 

נראה שיש מבחר של זה ו-LV אצל Just motor (רק שזה לא בירושלים). 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מכיר את המאמר הזה.

אני הסתדרתי, הפוסט לא היה בשביל לשאול איך להשיג, אלא שאני המום מזה שכנראה כמעט אף אחד בארץ לא טורח להשתמש בנוזל הנכון.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

העניין הזה לא חדש לי תאמת, קרה לי גם עם שמן ברקסים, שמן מנוע ואפילו נוזלל קירור
ולדעתי זה לא נובע מחוסר הבנה, די בטוח שיש כאלו שיודעים זאת אך בוחרים להשתמש במה שזמין וזול בין אם מדובר במוסך או במוכר בחנות.
אף אחד לא ישקיע את הרבע שעה של לבדוק ולסקור מה הנוזל הנכון, מסיבה פשוטה
לא אכפת להם וגם רוב השמנים יעשו את עבודתם ואם יגרמו לאיזה כשל, הוא לא היה מיידי כך שהיה קשה מאוד להצביע אצבע מאשימה ולהגיד שזאת הסיבה, ולכן לא כזה מקפידים.
בנוסף לא כולם מחיזיקים מלאי גדול וללכת לחפש מחנות לחנות אתה תתיאש, לכן אני פשוט עושה את רוב הקניות באינטרנט כשאני יודע מה אני צריך בידיוק.

לגבי השאלה האחרת: לא נראה לי שיש כזה הבדל בפועל, בסופו של יום המערכת תהיה עם נוזל חדש
מה זה משנה אם תוציא את רוב הנוזל המלוכך בהתחלה (מהגלגל מהרחוק) או שתוציא את רוב הנוזל המלוכלך בהתחלה (מהגלגל הקרוב)

עריכה אחרונה על ידי Alberrto
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אצלי ברכב הקודם גם הייתה דרישה לנוזל בלמים class 6/ lv.

מצאתי שנוזל בלמים מקורי של רנו קיים בקלאס 6 ועולה סביב 50 שקל לחצי ליטר.
אם אתה רוצה יש לי בקבוק סגור שלא השתמשתי בו , אני מאזור המרכז(פ"ת והסביבה) בוא קח אותו בכיף אין לי מה לעשות איתו,אם לא תמצא יש לך פה :

https://www.justmotor.co.il/product/נוזל-בלמים-motul-dot4-lv-class-6

אנשים יגידו לך שגם דוט 4 רגיל יתאים,אני לא מהנדס ולא בא להתווכח עם הוראות יצרן,אם הם החליטו שצריך LV אז צריך LV.

• אהבתי 1

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אני מבין נכון, השאלה היא עד כמה משמעותי ההבדל בצמיגות הנוזל בטמפ' סביבה גבוהה יחסית לנקודת המדידה במינוס 40 מעלות (ששם ההבדל הוא משמעותי, אבל זניח עד זהה בנקודת המדידה ב-100 מעלות). 

אני גם לא בטוח שכל הרכבים דורשים נוזל LV, למרות קיום מערכות ESP/ABS בכולם. זה נראה יותר נפוץ ברכבים אירופאים. הסתכלתי לדוגמה בספר רכב של סוזוקי סוויפט והדרישה לדוט 3 בכלל, קיה ספורטאג' דוט 4 או 3.

מעבר לכך, אני רוצה להאמין שרוב מי שמחפש בחנות חלפים נוזל כזה, אולי יודע מה הוא צריך. הבעיה מתחילה אם המוכר משכנע אותו ש-x בסדר למרות הדרישה ל-y. לגבי מה קורה במוסך, אני שוב מקווה שלפחות אצל מוסכי יבואן מנפקים את מה שנדרש. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 17.4.2024 בשעה 13:13, amosbmw כתב:

אני רוצה להחליף נוזל בלמים בגולף, נדרש נוזל DOT4LV.

נכנסתי ל3 חנויות חלפים - אין. לא יודעים מה זה בכלל. בחנות גדולה בירושלים אומרים לי "אני מוכר 500 בקבוקים DOT4 בחודש אף אחד לא ביקש דבר כזה".

התייאשתי מהשיטוט והזמנתי מאתר אינטרנט ישראלי.

מהיכן אתה בארץ ?

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ירושלים.

הייתי בטוח של @איציק נ. יהיה מה להוסיף בנושא.

עמוס

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 24 דקות, amosbmw כתב:

ירושלים.

הייתי בטוח של @איציק נ. יהיה מה להוסיף בנושא.

אני כבר חפרתי בנושא לא פחות ממך. לא זוכר אפילו באיזה שירשור הפוסט אבל הוא קיים.

אני משתמש רק ב Dot4LV בכל הרכבים בבית בלי קשר לשנת הייצור (לכולם יש ESP).

לפני שבוע וקצת, כאשר קניתי את הקלאץ לאוטו, קניתי גם Dot4LV למלאי שלי. קניתי בפתח תקווה לכן שאלתי מהיכן אתה.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...