Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 853 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

מחפש רכב משפחתי מרווח כאשר השיקולים העיקריים הם אמינות ובטיחות.

הרכב מתוכנן להיות מוחזק כמה שנים טובות, כאשר כרגע יכיל כסא בטיחות אחד והתכנון בהמשך לעוד אחד. 

התקציב הבסיסי הוא 55K, כאשר מוכן לחרוג עד 75K במקרה שאכן שווה ומצדיק את זה. 

רוב הנסיעות עירוניות, נסועה שנתית נמוכה מ-10K ק"מ. 

עשיתי סקר שוק ותפסו את עיניי מספר דגמים:

1) פיג'ו 3008 (2017 ומעלה) - כרגע הרכב המועדף עליי. ראיתי שנחשב אמין (מסתכל רק על מנוע 1.6 בנזין), אך רמת גימור אקטיב לוקה בחסר מבחינת מערכות בטיחות ביחס לפרימיום (לא בטוח כמה זה קריטי). הבנתי שיש שינוי לטובה החל מ-2018 אך הוא ברוב המקרים לא נכנס בתקציב (הבנתי גם שב-2017 זה משתנה לפי חודשי עליה לכביש). 
2) יונדאי אלנטרה (2016 ומעלה) - ברירת המחדל. משוכנע שיהיה האמין ביותר מבין האופציות, אך מבחינת מערכות בטיחות קיבל שדרוג רק ב-2019, ועל כן אני תוהה האם שווה להשקיע יותר עבור מתיחת הפנים. 

3) שברולט מאליבו (2016 ומעלה) - כנראה אופציה שנויה במחלוקת שהסתמנה כתמורה טובה ביחס למחיר. הבנתי שהרכב מאוד רגיש לטיפולים קפדניים, ומנועים עשויים למות בטיפול לקוי ולכן נדרש לשים דגש על היסטוריית טיפולים מלאה. מה גם שהבנתי שעלות האחזקה שלו אינה זולה ביחס לשאר.

קריטריון נוסף שהגדרתי כרגע הוא קילומטראז' נמוך מ-100K ולא ליסינג. האם זה באמת קריטי ברכבים האלו? כי זה עשוי להשפיע מאוד על המחיר (פחות במאליבו, אבל שם מראש לא הייתי לוקח את הסיכון).

אשמח גם לשמוע אם יש דגמים אחרים שעדיפים בהתאם לכל האמור לעיל.

תודה מראש!

עריכה אחרונה על ידי R99
פורסם

אם אתה מותח את התקציב ל-75k שח תוכל לרכוש יונדאי אלנטרה דור לפני אחרון מ-2019 והלאה המציעה שילוב של אבזור בטיחטת אקטיבי ויחידת הנעה הכוללת מנוע אטמוספרי ותיבת 6 הילוכים פלנטרית שיבטיחו אמינות גבוהה.

אני חושב שברכב פשוט כזה אין חשש מרכב שהיה בחברת ליסינג.

פורסם
בתאריך 11.3.2024 בשעה 08:14, mottis כתב:

אם אתה מותח את התקציב ל-75k שח תוכל לרכוש יונדאי אלנטרה דור לפני אחרון מ-2019 והלאה המציעה שילוב של אבזור בטיחטת אקטיבי ויחידת הנעה הכוללת מנוע אטמוספרי ותיבת 6 הילוכים פלנטרית שיבטיחו אמינות גבוהה.

אני חושב שברכב פשוט כזה אין חשש מרכב שהיה בחברת ליסינג.

האמת שאבזור אקטיבי פחות מטריד אותי (תיקון נתיב ובלימה).

העדיפות ששאר המערכות יהיו מקוריות (ולא מובילאיי) ושיצטיין במבחני ריסוק (לא בטוח האם יש הבדל בין אלנטרה שנת 19 ל-3008 שנת 17 בהקשר הזה).

לגבי הליסינג אני בוחן לעשות עסקת טרייד אין עם לובינסקי. אני משער שלרכבים כאלה תהיה להם היסטוריה מלאה וטיפול במורשה (לפחות עבור 3008). 

משיחה עם כל מוביל הבנתי שאין להם כרגע אלנטרה בכלל, אך אני מבין שאפשר לבנות גם לליסינג שלא מהיבואן בהקשר לרכב הזה.

ההתלבטות העיקרית שלי כרגע היא בנושא הקילומטראז':

1) 3008 ברמת גימור פרימיום נכנס בתקציב שלי כאשר הקילומטראז' בסד"ג של 130K

2) לעומת זאת, אוכל למצוא באותו מחיר (ואפילו נמוך מהגבול העליון) 3008 אקטיב עם קילומטראז' בסד"ג של 70-90K

הדילמה הזו נכונה גם עבור אלנטרה שנת 19 עם קילומטראז' 100K+ כנגד מחיר אטרקטיבי יותר

במה עדיף להתפשר? 

פורסם

אם אתה נוסע פחות מ 10 אלפים קילומטרים בשנה, בהחלט אפשר לשקול אלנטרה עם קילומטראז' סביב 100 אלף למודל 2019, בתנאי שהמחיר משתלם.

הקילומטראז' יתאזן עם השנים לכיוון הממוצע הארצי השנתי ( כ 18 אלף ).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...