Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 872 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לבאי הפורום, 
שאלה קצרה:
רכב שנקנה מחברת השכרה (קל אוטו), כאשר על מד הקילומטראג' היה 3 ק"מ, זה כבר נחשב שבעל הרכב הוא יד-2?

שואל כי אולי אקנה בקרוב רכב כזה יד-3, עשיתי בדיקה מול קל אוטו (על הלוחית רישוי של האוטו כתוב קל-אוטו) ואמרו לי שהרכב נקנה ע"י הבעלים המקוריים שלו כאשר היה לו 3 ק"מ על המד. 
בעל הרכב כרגע, קנה את האוטו מאותו בחור שקנה אותו מקל-אוטו. 

אז אם אני מבין נכון, 
האוטו נחשב, במחירון לוי יצחק למשל כאוטו יד-3, אבל מבחינתי זה קצת כמו לקנות אוטו יד-2? 
ברור שבמכירה של האוטו הוא ייחשב כבר כיד-4

במחירון לוי יצחק ציינתי שאני קונה אוטו 2 ידיים קודמות: 
א. קנייה ישירה מחברת השכרה. 
ב. בעלות פרטית. 
אני מחשב / מבין את זה נכון? 

תודה לעונים!

image.png.50e9a913d3c7fd4b6fc2cd44cdf96664.png

image.thumb.png.c725e90e47b14ba80defa30f1a4ead1f.png

סיטרואן סי-1, ידנית, 2011.

פורסם

מה מופיע בסעיף מקוריות? השכרה או השכרה/החכר?

סעיף ההורדה צריך כנראה להיות ליסינג 0 ק"מ / לשעבר ולא "קניה ישירה מחברת ההשכרה"

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ברשיון מופיע ״בעלים קודמים 02״, ואכן, כשהבעלות תעבור אליך זה יהיה ״03״, כלומר אתה תהיה ״יד רביעית״. אם תקבל תיעוד בכתב שמדובר ברכב ״0 ק״מ״ אכן הפחתת הערך בשקלול המחירון צריך להיות כפי שציין צבי. יש לכך משמעות בעיקר מבחינה ביטוחית, כי. מחיר הקניה הוא תוצאת המו״מ בינך לבין המוכר.

בכל מקרה, בקש מהמוכר היסטוריית בעלויות ופלט דו״ח המסלקה הביטוחית, מהן תוכל להסיק האם אכן מדובר ברכב ״0 ק״מ מליסינג״.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש לנושא השלכה גם מבחינה ביטוחית , ערך הפיצוי של הרכב יהיה על פי המחירון בשיקלול העובדה שהרכב היה בעברו ליסינג במסלול 0 ק"מ ולכן יש לקחת זאת בחשבון במחיר הקניה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני 13 שעות, סרגיי הלוי כתב:

במחירון לוי יצחק ציינתי שאני קונה אוטו 2 ידיים קודמות: 
א. קנייה ישירה מחברת השכרה. 
ב. בעלות פרטית. 
אני מחשב / מבין את זה נכון

מה שהזנת לא נכון, זה רכב עם 3 ידניים קודמות.

ככה היית צריך להזין:

IMG_20240206_092820.thumb.jpg.e9f6afc9bc6538eb45e0d06ba0ce1608.jpg

שאלה אחרת, יש לאוטו טסט בתוקף?

ברישיון שצירפת רשום תאריך מבחן 16/01/23. 

זה רישיון עדכני?

הוא כבר היה צריך לעשות טסט ב 01/24, האם ביצע?

פורסם (נערך)

צבי
סעיף המקוריות, איפה זה מופיע? 
אני מול תצלום הרישיון שבעל הרכב שלח, ולא מוצא את זה. 

SPERIAL: 
יהיה לי דוח מהמסלקה הביטוחית בהמשך היום או מחר, 
אעדכן. 

BUKI:
מודוא שהבנתי אותך נכון, לגבי מה שאני מזין באפליקציה של לוי יצחק: 
שלוש ידיים קודמות, הכוונה היא ל: (1) קל-אוטו (2) מי שקנה מקל אוטו, למרות שקנה אותו כמו חדש (3) מי שאני מתכוון לקנות ממנו כרגע?

לגבי טסט:
מי שאולי אקנה ממנו הוא קצין משטרה (חיפשתי בגוגל את שמו ומצאתי בהקשר הזה) והוא אומר שאנשי ביטחון האריכו להם טסט ל-60 יום. 
אכן, לאוטו אין טסט מאז שפג תוקף בינואר האחרון. 

עריכה אחרונה על ידי סרגיי הלוי

פורסם

יש דוח מסלקה: 
אבל לא ברור מהדוח אם זה רכב 0 ק"מ מליסינג. 
כביכול הוא היה בחברה שנתיים לפני שנמכר. 
האם לא נסע כמעט שנתיים, ואז נמכר? 
התקשרתי לקל אוטו (כיום פריסבי) לפני כמה ימים וענו לי שנמכר כשהיה 3 ק"מ במד קילומטראז'.
image.thumb.png.6e032274885a9471485acdccd3d943f3.png

פורסם

הרכב נרשם במשרד הרישוי ב-21.1.16 בוטח לראשונה ב-6.3.16. יש כאן מרווח בן 6 שבועות שאתה צריך לוודא שבו הרכב לא שימש מישהו אחר. כמו-כן, לא העלית את פרק התביעות של דו״ח הביטוח.

וכיוון שתוקף הטסט פג ב-20.1.24 העברת טסט צריכה להיות תנאי בסיסי לרכישת הרכב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, סרגיי הלוי כתב:

סעיף המקוריות, איפה זה מופיע? 
אני מול תצלום הרישיון שבעל הרכב שלח, ולא מוצא את זה. 

למעלה, זה נקרא רישום מקורי. זה ריק ברכב הספציפי מה שדי מאשר שהוא נמכר כ 0 ק"מ. 

BUKI:
מודוא שהבנתי אותך נכון, לגבי מה שאני מזין באפליקציה של לוי יצחק: 
שלוש ידיים קודמות, הכוונה היא ל: (1) קל-אוטו (2) מי שקנה מקל אוטו, למרות שקנה אותו כמו חדש (3) מי שאני מתכוון לקנות ממנו כרגע?

בדיוק. 

הוא קנה אותו חדש אבל לא מהיבואן ישירות. מי שקנה מהיבואן זה קל אוטו, הם קנו נגיד 100 מכוניות עם הנחה מה שאיפשר להם למכור ללקוח הבא גם עם הנחה.

ואת ההנחה הזו אמורים לקבל גם הקונים הבאים, החלק היחסי כמובן. בגלל זה יש עוד יד שהמאפיין שלה "קניה מ 0 ק"מ או לשעבר".

לגבי טסט:
מי שאולי אקנה ממנו הוא קצין משטרה (חיפשתי בגוגל את שמו ומצאתי בהקשר הזה) והוא אומר שאנשי ביטחון האריכו להם טסט ל-60 יום. 
אכן, לאוטו אין טסט מאז שפג תוקף בינואר האחרון

כולם קיבלו הארכה של 60 יום, זה נכון.

עדיין שישלם ארגה ויעביר טסט. 

אם לא, אתה תצטרך לשלם ולהעביר מיד אחרי שתקנה ויכול להיות שתצטרך לתקן דברים בשביל לעבור טסט.

פורסם (נערך)

SPERIAL
בחלק של התביעות לא היה כתוב כלום, זה מופיע בצילום מסך שלי למעלה, רק שזה ריק. 
"אין פרטים על תביעות לרכב זה" 

לגבי טסט
נראה לי שהוא רק רוצה להיפטר מהאוטו כבר (נמצא במודעות יד-2 כבר שלושה חודשים). 
אני יכול לנסות לבקש ממנו, אבל לא חושב שיש אינטרס להסכים. 
טסט זה באזור ה-1500 ש"ח לפי מה שאני מכיר (לא?) אז מקסימום יכול לנסות להתמקח איתו על המחיר בהקשר לנקודה הזאת.
אם כולם קיבלו הארכת 60 יום עד הטסט, בעיקרון אצטרך לקחת את האוטו לטסט מיד אחרי הקנייה, אבל עד לטסט אני לא עובר על החוק. 
לוקח את האוטו למכון בדיקה לפני הקנייה, לפחות אדע אם צריך יהיה לתקן משהו או אם בכלל כדאי יהיה לקנות. 

עריכה אחרונה על ידי סרגיי הלוי

פורסם

טסט זה 985 ש"ח אגרה, 96 ש"ח תשלום למכון רישוי. 

אם עברת בלי הערות, מצויין.

אם נכשלת על משהו, התיקון על חשבונך, לא צפוי שיהיו דברים גדולים באוטו עם 70 אלף ק"מ אבל הכל יכול להיות. לכן צריך לקחת בחשבון הוצאה של עוד כמה אלפים שאולי לא תצטרך להוציא, אבל קח את זה בחשבון. 

פורסם

נשמע כמו כאב ראש עוד לפני הרכישה. אם זה מתבטא בחסכון של הרבה כסף, מצוין - אחרת, הייתי מחפש רכב בלי היסטוריה כמו בוויקיפדיה

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

ביטוח חקלאי מריח כמו ביטוח לרכבי השכרה  \ חברה \ עסק.

משהו לא מריח טוב , הרכב היה מבוטח כשנה בביטוח חקלאי, נושא מקוריות הרכב חייב להיבדק לעומק לפני הרכישה.

רכב ללא טסט יכול להיות שבאמת לבעל הרכב לא היה זמן עקב העיתים ואו ניסיון להסתיר בעיה אשר מונעת מעבר חלק בטסט.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני 1 דקה, CX25GTI כתב:

ביטוח חקלאי מריח כמו ביטוח לרכבי השכרה  \ חברה \ עסק.

כמי שהיה מבוטח בחברה הזאת בעבר, ומכיר את שוק הביטוח - ממש אבל מ-מ-ש לא.

• אהבתי 2

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני שעה, Michazzz כתב:

נשמע כמו כאב ראש עוד לפני הרכישה. אם זה מתבטא בחסכון של הרבה כסף, מצוין - אחרת, הייתי מחפש רכב בלי היסטוריה כמו בוויקיפדיה

איזה הסטוריה מיוחדת?

אוטו רגיל שנקנה מ 0 ק"מ והחליף שני בעלים ב 8 שנים שזה סביר לגמרי.

אין פה שום דבר חריג למעט הטסט אבל גם זה אפשר להבין כי הוא ניצל את ההארכה שנתנה שרת התחבורה. 

• תוכן חדש...