Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 875 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היסטוריה מיוחדת זה לקנות רכב 0 ק"מ מחברת השכרה, לקנות רכב שתאריך הטסט שלו עבר, לבטח רכב במחיר מלא בידיעה שהחברה תפצה אותך על מחיר מחירו ןשל רכב השכרה, והבעיה הכי גדולה תתעורר בעתיד כשירצה למכור את הרכב ויורידו לו למחיר שחיטה כי רשום שזה רכב מחברת השכרה ואף אחד לא יתעניין בהוכחות ל 3 ק"מ ראשונים וכו וכו.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

1. במקריות לא רשום כלום (הרכב נרשם כרכב חברה, לא השכרה)

2. פריסבי יכולים לספק לו מכתב שמוכיח עובדה זו, ושהרכב נרכש עם 3 ק"מ.

3. חוסר הטסט שטות של המוכר, אבל הזדמנות להוריד מחיר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

Buki
נזכרתי למה אמרתי 1500 שח לטסט. זה כי צריך לחדש גם רישיון רכב ביחד עם הטסט שזה יוצא משהו כמו 1500 ש"ח, אני טועה?

--
--

אני אמור לראות את האוטו בתחילת השבוע, אם יראה לי בסדר לוקח אותו למונדיאל טסט לרכב בבאר שבע. 
מקווה שבמונדיאל יגידו לי אם יש משהו שפרינציפיאלי לא בסדר עם הרכב...

לגבי מכירת הרכב בעתיד, במידה ואצטרך. 
אכן קצת מדאיג אותי, אבל מה יכול לעשות? 
צריך להתפשר איפשהו, אני מרגיש, ומחבב את האוטו (לפחות ממה שידוע לי בשלב הזה). 
מקרה הכי גרוע אפסיד כמה אלפים במכירה. 

לגבי ביטוח חקלאי - צחקתי :)
נראה לי זה פשוט השם שלהם שיוצר את הרושם... 

עריכה אחרונה על ידי סרגיי הלוי

סיטרואן סי-1, ידנית, 2011.

פורסם

אין בעיה עקרונית לרכוש רכב מיד גבוהה. אבל שני תנאים בל יעברו:

1. היסטוריה גלויה וממוסמכת כמו בעלויות, טיפולים, תיקונים וביטוח.

2. שקלול כל הנתונים במחיר, כך שבמקרה אבדן בתאונה או כאשר תרצה למכור את הרכב לא תצא בהפסד מוגזם.

לכן, לפני שאתה שורף יום עבודה ונוסע לב״ש, דרוש לראות את. כל המסמכים הרלוונטיים. וגם כאשר תעמוד ליד הרכב תהיה חזק מול ניסיונות השכנוע של המוכר.

אגב, לגבי ״ביטוח חקלאי״ - כמו הרבה דברים בארץ, השם הזה נובע מההיסטוריה של החברה. חפש בויקיפדיה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 8 שעות, סרגיי הלוי כתב:

נזכרתי למה אמרתי 1500 שח לטסט. זה כי צריך לחדש גם רישיון רכב ביחד עם הטסט שזה יוצא משהו כמו 1500 ש"ח, אני טועה

לפני הטסט אתה משלם אגרת רישוי שנתית 985 ש"ח. 

בטסט עצמו אתה משלם 96 ש"ח למכון טסטים על הבדיקה.

אם לא עברת, תצטרך לתקן משהו, זה יכול להיות בין 30 ש"ח להחליף נורה לבין כמה אלפים תיקון גדול.

זה הנעלם כאן לכן אנחנו לא ממליצים לקנות מכוניות בלי טסט.

לפני 8 שעות, סרגיי הלוי כתב:

לגבי מכירת הרכב בעתיד, במידה ואצטרך. 
אכן קצת מדאיג אותי, אבל מה יכול לעשות? 

אין מה לדאוג, תבקש לקבל אישור בכתב מפריזבי שהאוטו נמכר ב 0 ק"מ וזהו.

חוץ מזה כשתמכור, האוטו כבר יהיה ישן וזול וזה לא יעניין את אף אחד.

הבעלים של מכון הבדיקה מונדיאל דוד ברזילאי פעם כתב פה בפורום, בן אדם סופר מקצועי וישר. זה היה מזמן.

אם הוא עדיין מפעיל שם את העסק, זה מקום מצויין לעשות בדיקה.

פורסם (נערך)

אני רק יגיד. שחידשתי ביטוח שנה שעברה. שאלו אותי אם לרכב יש רישיון רכב בתוקף. עוד לפני ה 7.10.23.

יכול להיות. שלא בטוח. עד שתעביר טסט. לא תוכל לעשות ביטוח.

אם כל הכבוד. שוטר. חייל. שיעביר טסט. אם רוצה למכור.

ואם לא יכול. שייתן למוסך להעביר.

עריכה אחרונה על ידי yor2

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

מחזק את הנקודות הבאות:
- רכב רגיל לגמרי עם 0 ק"מ. אין הבדל אם קונים רכב כזה מחברת ליסינג או מחברת השכרה. מצב אידיאלי אם למוכר יש את המסמך המקורי המעיד על הרכישה עם 0 ק"מ

- תן לו להעביר טסט, למה להסתכן שימצאו לך תקלות

פורסם
לפני 22 דקות, yor2 כתב:

אני רק יגיד. שחידשתי ביטוח שנה שעברה. שאלו אותי אם לרכב יש רישיון רכב בתוקף. עוד לפני ה 7.10.23.

יכול להיות. שלא בטוח. עד שתעביר טסט. לא תוכל לעשות ביטוח.

אם כל הכבוד. שוטר. חייל. שיעביר טסט. אם רוצה למכור.

ואם לא יכול. שייתן למוסך להעביר.

למד לכתוב דברים שאינם נכונים.

על-פי החלטת שרת התחבורה תוקף הרישיון הוארך ב-60 יום מתאריך התפוגה שלו - כלומר הרישיון תקף עד מרץ גם אם לא עשה טסט.

• מעניין 1

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם (נערך)

טוב סליחה. לפי מה שאבנטי.  שזה רק למשרתים. או כוחות הבטחון. לא מתווכח איתך. אבל באתר כל זכות אני מבין אחרת.

https://www.kolzchut.org.il/he/הקלות_לנהגים_והארכת_תוקף_רישיונות_רכב_ונהיגה_בתקופת_מלחמת_חרבות_ברזל

הכונה שלי הייתה שלשוטר. חייל האריכו. אבל לתושב תל-אביב. או פרדס חנה לא. לחן הרוכש יהיה  בלי רישיון (טסט).

ככה אני מבין את זה.👇

8224.thumb.jpg.b719e2e08375d32cc401aad24ddb7b13.jpg

עריכה אחרונה על ידי yor2

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

@zvit עדיין, מקובל ברכב שקרוב לטסט מקובל לשקלל לפחות את אגרת הרישוי ולהפחיתה מהמחיר. אפשר להתווכח על ההצדקה לכך - הרי האגרה היא עבור השנה הבאה - אבל זה מה שמקובל. וכיוון שמדובר ברכב זול אותם 1,000 ש"ח הם כמה אחוזים מערכו, לא זניח. וזה בלי לשקלל תיקונים שעלולים להדרש.

אגב, לפני חודש ביקרתי בחצר של מכון רישוי לצורך כיון פרונט, ולפני שעה העברתי את הרכב שלי טסט, בשני המקרים התורים היו אינסופיים, לא חסר מי שנביא את רכבו למבחן.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

@zvit עדיין, מקובל ברכב שקרוב לטסט מקובל לשקלל לפחות את אגרת הרישוי ולהפחיתה מהמחיר. אפשר להתווכח על ההצדקה לכך - הרי האגרה היא עבור השנה הבאה - אבל זה מה שמקובל. וכיוון שמדובר ברכב זול אותם 1,000 ש"ח הם כמה אחוזים מערכו, לא זניח. וזה בלי לשקלל תיקונים שעלולים להדרש.

אגב, לפני חודש ביקרתי בחצר של מכון רישוי לצורך כיון פרונט, ולפני שעה העברתי את הרכב שלי טסט, בשני המקרים התורים היו אינסופיים, לא חסר מי שנביא את רכבו למבחן.

1. כתבתי כבר לפני כמה פוסטים שהעובדה שלרכב אין טסט היא נקודה שמאפשרת התמקחות על המחיר.

2. בינואר-פברואר עולים יותר מ-25% מכלל כלי הרכב על הכביש. לכן אך טבעי שבחודשים הללו יהיו תורים ארוכים מהרגיל במכוני הרישוי.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

SPERIAL ואחרים
לגבי קניית רכב יד 3
אנסה להשיג מסמך מפריזבי על זה שמדובר ברכב 0 ק"מ, אבל הם לא כל כך משתפים פעולה - טוענים שיכולים לתת מידע רק לבעל הרכב המקורי (שאף אחד כבר לא יודע איפה הוא) אז אולי אצליח ואולי לא.
ביטוח יש את הדוח שהנפקתי. 
תיקונים, המוכר שלח לי קבלות על התיקון האחרון, די מקיף שהיה לפני שנה על כל מיני דברים ברכב.

BUKI ואחרים
לגבי ההמלצה לא לקנות אוטו בלי טסט. 
אתה לא חושב שבדיקה במכון בדיקות עוקפת את הבעייה הזאת? 
שמקסימום ימצאו שם בעיות עם האוטו במידה וקיימות. 
כמובן שאתמקח עם המוכר על המחיר בנוגע לנקודה זו (זה שבלי טסט).

YOR2 ואחרים
"עד שלא תעביר את האוטו טסט, לא תוכל לעשות ביטוח" 
נכון, אני לא בכוחות הביטחון - אז אולי בעייתי, כי יצא שאני נוהג ברכב בלי טסט, ואז גם בעייתי בהקשר ללעשות ביטוח אם אני מבין נכון. 
אם ככה, אולי באמת צריך להתעקש שיעשה טסט...

סיטרואן סי-1, ידנית, 2011.

פורסם

בדיקה במכון בדיקות לא פותרת את הבעיה - הדרישה בטסט היא לסט ספציפי של בדיקות שאין בינן לבין הבדיקה לקניה דבר וחצי דבר.

הדבר היחיד שמשותף הוא שמכונים רבים מבצעים את שני סוגי הבדיקות - אבל תביא בחשבון שטסט מחייב תשלום אגרת הרישוי וביטוח חובה בתוקף, הוצאה של כ-2,500 ש״ח שצריכה להיות על חשבון בעל הרכב (קרי המוכר).

פורסם
לפני 12 דקות, sperial כתב:

אבל תביא בחשבון שטסט מחייב תשלום אגרת הרישוי וביטוח חובה בתוקף, הוצאה של כ-2,500 ש״ח שצריכה להיות על חשבון בעל הרכב (קרי המוכר).

מאיפה הבאת את הסכומים הללו? 

אגרת הרישוי לרכב הזה ל-2024 עומדת 1035 ש"ח תוסיף אגרת מסלול של 96 ש"ח ביטוח חובה לשבוע בפול לנהג מגיל 25 ומעלה 100 ש"ח. = 1231 ש"ח

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

לקחתי סכומים עגולים לצורך הדגמה.

1000 ש״ח אגרת רישוי.

1500 ש״ח ביטוח חובה לשנה.

לא מכיר מסלול ביטוח לשבוע אלא רק רכישת ביטוח לשנה ואז ביטול. אבל לשמחתי אין לי עסק עם הפול.

אבל, יודע מה, בוא נגיד רק 1200 ש״ח. למה שהקונה ישלם כזה סכום לפני שהחליט לקנות?

• תוכן חדש...