Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 923 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במצב שינה אין חשמל למעבד ולכל הכרטיסים במחשב. מי שמקבל חשמל זה הזיכרון ועוד מספר מצומצם של רכיבים בלוח האם.

מאד הגיוני שמתנתק לך הרשת בכל פעם שהמחשב נכנס למצב שינה.

טסלה 3 2022

פורסם (נערך)

windows מנתק תקשורת במצב שינה. ניתן לקינפוג.

image.png.e1a66ff9ea8cef2e92c10fd328614b63.png

כמובן אצלך הרשימה תיהיה שונה אבל הקונספט זהה. תמצא את המתאם ותבטל לו את הV

עריכה אחרונה על ידי stum
פורסם (נערך)

יש לנו אותו דרייבר.

ביטלתי את הv זה לא עזר...

בנוסף גם עשיתי לחיצה ימנית על הדריבר וביטלתי שתי הגדרות שקשורת לחיסכון, שיניתי ל disable 

גם לא עזר...

אצלך זה עזר?

20231229_182326.jpg

עריכה אחרונה על ידי דניאל1983
פורסם (נערך)

הזמן שלוקח לכרטיס רשת לקבל לינק הוא שולי ואתה לא מרגיש את זה, אני מהמר שיש לך חייגן במחשב שמבצע אימות מול הספק כל פעם שהמחשב חוזר לעבוד.

תבדוק אם אתה יכול לבצע את החיבור לספק דרך הראוטר ואז זה לא משנה עם כרטיס הרשת יורד או לא כי הרואטר תמיד מחובר ולא צריך אימות.

עריכה אחרונה על ידי motizkn

טסלה 3 2022

פורסם
לפני שעתיים, stum כתב:

windows מנתק תקשורת במצב שינה. ניתן לקינפוג.

image.png.e1a66ff9ea8cef2e92c10fd328614b63.png

אני מפספס משהו או ששתי ההגדרות סותרות אחת את השניה. זאת אומרת שלא יכול להיות מצב שבו שתייהן מופעלות. אם הראשונה מופעלת, והמחשב מכבה את כרטיס הרשת, איך כרטיס הרשת יכול להעיר את המחשב, כשהאפשרות השניה מופעלת? 

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

האופציה השניה נקראת Wake On Lan.

אם תלחץ על האופציה השניה הכרטיס רשת מחזיק חשמל בשביל להחזיק לינק על גבי הרשת (מחזיק את ה Serdes בצד הרשת) ומכבה את ה pcie בשביל לשמור חשמל.

כשמגיע מה שנקרא magic packet מהרשת הכרטיס מעיר את המחשב וחיבור ה pcie חוזר לעבוד. 

טסלה 3 2022

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, motizkn כתב:

הזמן שלוקח לכרטיס רשת לקבל לינק הוא שולי ואתה לא מרגיש את זה, אני מהמר שיש לך חייגן במחשב שמבצע אימות מול הספק כל פעם שהמחשב חוזר לעבוד.

תבדוק אם אתה יכול לבצע את החיבור לספק דרך הראוטר ואז זה לא משנה עם כרטיס הרשת יורד או לא כי הרואטר תמיד מחובר ולא צריך אימות.

איך בודקים האם יש לי חייגן?

מחובר דרך dhcp

עריכה אחרונה על ידי דניאל1983
פורסם

אם אתה לא יודע אם יש לך חייגן, סביר להניח שאין לך חייגן בווינדוס. 

אחת הסיבות שלוקח קצת זמן "להתאושש" ממצב שינה היא בגלל שלוקח מעט זמן לנתב ללמוד את כתובת ה-MAC של המחשב (כתובת ייחודית של כרטיס הרשת) ורק כשהוא לומד, הוא מתחיל לבצע Forwarding לדאטה.

יש לך נתב? אם כן, החיוג מתבצע בנתב עצמו. 

• מעניין 1

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם (נערך)

אני לא בטוח שהקצאת IP דינמי זה מה שלוקח זמן, הרוב נעשה ברמת החומרה, בזמן שמערכת ההפעלה עולה הכרטיס רשת כבר מעלה לינק מול הנתב ובמצב תקין מערכת ההפעלה שולחת מספר קטן של בקשות לנתב לקבל IP וזהוא (כל תהליך הקצאת כתובת הוא מספר פקטות בודדות על הרשת) בנוסף לרוב לנתב יש caching פנימי ולכן הוא אמור לשחזר את אותו ה IP כמו שהיה לפני.

לגבי איפה נעשה האימות, אני הייתי פונה לספק אינטרנט שלך ושואל אותו האם הנתב\מודם שהוא סיפק מבצע את האימות.

בכל מקרה אני הייתי בודק עידכוני תוכנה לציפ סט, יכול להיות שיש משהוא ברמת המערכת שלא מוציא בזמן את הכרטיס משינה.

עריכה אחרונה על ידי motizkn

טסלה 3 2022

פורסם

לימוד MAC-ADDRESS של כרטיס רשת נעשה בשכבה השנייה במודל OSI ולכן זה הדבר הראשון שקורה בזמן ה-LINK הראשוני. טבלת ה-MAC במתג/נתב מתאכלסת והנתונים שמתאכלסים בטבלה הם פורט מול MAC ואולי עוד כמה (תלוי במותג ובמערכת ההפעלה). ובשלב אחר מתבצעת בקשת DHCP REQUEST (במידה והכרטיס מוגדר לדינמי). 

סתם זורק דוגמא מציוד שהוא תעשייתי ומתקדם. במתגים/נתבים מקצועיים, ישנה הגדרה שמאיצה את תהליך לימוד ה-MAC על ידי פקודות על הפורט (הפקודות משתנות מן הסתם ממותג למותג) ותהליך לימוד ה-MAC מואץ מכמה שניות לפחות משניה. 

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• תוכן חדש...