Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7696 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה התגלתה אצלי בעיה בהעברת ההילוכים. אני לא כ"כ בטוח שמדובר על קלאץ', כי הוא לא מחליק, לאחר בדיקה שנעשתה. מהות הבעיה היא שלפעמים ההילוכים נכנסים קשה, בעיקר ראשון ורוורס, ולפעמים גם קשה להוציא אותם מההילוך, זאת אומרת שאם האוטו על ראשון, קשה להוציא את ההילוך, הוא תקוע.

יש לציין, שיש על האוטו מנוע חדש שהוחלף לפני כחודש, לאחר הרכבתו, הגיר היה חלק, ולאחרונה התגלו הבעיות. המנוע רועד כתוצאה מתושבות פגומות, זה יכול להיות קשור לעניין? ועוד משהו חשוב שיכול לעזור בפתרון הבעיה, זה שהיו לי נזילות שמן שלפתע נעלמו (הצטמצמו משמעותית), ולא ירד לי גרם שמן לפי המדיד, אז יכול להיות שנזל שמן גיר, כי גם הריח המסריח של שרוף נעלם (יכול להיות שהשמן נזל על האגזוז). שוב אני חוזר, הקלאץ' לפי דעתי מתפקד מצויין, יחסי העברה נורמאלים: 100= 3.5 אלף סל"ד

120= 4 אלף סל"ד.

מה יכולה להיות הבעיה? איך אני יכול לעשות בדיקה ראשונית לבד? יש מצב שזה יכול להיות משאבת קלאץ'? כי זה מה שהיה באוטו של חברה שלי, שהיו לה אותם סימנים כמו אצלי.

IDO.G

"חייך, הכל לרעה"!!! :-P

פורסם

בעייה שהייתה לי בGTI הקודמת

הפתרון היה קלאץ, או שכשהחליפו מנוע לא כיוונו את הקלא'ץ כראוי

אני אישית עדיין תומך בעובדה שזה קלא'ץ, רוב הבעיות באות בלהעביר לראשון במצב של כמעט האטה מוחלטת, ואי כניסה לרוורס לעיתים.

פורסם
3.5K על מאה זה ממש לא טוב.....ו4 על 120 בכלל.....

אלה יחסי העברה המדוייקים של סוג הרכב, אבל בוא נחכה לעוד דעות.

ו srack- אז מה אני צריך לעשות המידה ולא כיוונו לי את הקלאץ' כמו שצריך? ברור שאני ייגש אליהם שוב, אבל השאלה שלי היא, אם צריך לפרק שוב פעם חצי מהאוטו בשביל לכוון את הקלאץ'? (כמו החלפה רגילה של קלאץ'), או שיש דרך אחרת לעשות את זה?

שזה היה אצלך בGTI, הייתה השפעה על הסחיבה? הקלאץ' החליק?

IDO.G

פורסם

מה יכולה להיות הבעיה? איך אני יכול לעשות בדיקה ראשונית לבד? יש מצב שזה יכול להיות משאבת קלאץ'? כי זה מה שהיה באוטו של חברה שלי, שהיו לה אותם סימנים כמו אצלי.

לא , כי הקלאץ' שלך לא הידראולי.

פורסם

לדעתי זה יכול בהחלט להיות בגלל תושבות מנוע פגומות,הייתה לי אותה בעיה ברכב אחר (אודי 80) בזמנו,עם החלפת התושבות הבעיה נפתרה וההילוכים נכנסו חלק.

Fiat Tipo Media 1.4Ei 1994

Citroen Xsara 2001 1900 Diesel

Opel Corsa 2000 1200

פורסם

בד"כ אני לא נחרץ - אבל הפעם אני חושב שזה אחד משני דברים הבאים בוודאות:

1. בסבירות גבוהה - תושבות המנוע - אם תושבת גיר קרועה זה משפיע מאוד תבדוק גם שהשטנגות יושבות במקום.

2. בגלל שזה קורה רק בראשון ורורס - בעייה ידועה בגירים של 205GTI/CTI יכול מאוד להיות שזה סינכרונים בגיר. יתכן שזה גם כיוון קלאץ. (ניתן לכוון אותו שיפריד גבוה יותר - בדיוק 5 דקות עם 2 מפתחות 10).

אלון

פורסם
בד"כ אני לא נחרץ - אבל הפעם אני חושב שזה אחד משני דברים הבאים בוודאות:

1. בסבירות גבוהה - תושבות המנוע - אם תושבת גיר קרועה זה משפיע מאוד תבדוק גם שהשטנגות יושבות במקום.

2. בגלל שזה קורה רק בראשון ורורס - בעייה ידועה בגירים של 205GTI/CTI יכול מאוד להיות שזה סינכרונים בגיר. יתכן שזה גם כיוון קלאץ. (ניתן לכוון אותו שיפריד גבוה יותר - בדיוק 5 דקות עם 2 מפתחות 10).

אלון

אלון, סינכרונים בגיר לעניות דעתי זה לא דבר זול, נכון?

ודבר שני, תושבות המנוע כוללות בתוכן את תושבות הגיר? וכמה אמור לעלות הסיפור הזה?

נ.ב. - כתוצאה מתושבות המנוע האוטו רועד מאוד בעת ההצתה (הסטרטר), וישנו זיוף בטורים מידי פעם, לכן לצורך בדיקה, תקעתי מברג בין תושבת המנוע העליונה למנוע בכדי לייצב אותו, ובאמת הזיופים נפסקו.

נ.ב.ב - הבלאי יהיה גבוה יותר כתוצאה מהפרדה גבוהה יותר לא?

IDO.G

פורסם

הבלאי לא יהיה גבוהה מהפרדה גבוהה יותר זה תלוי בנהג - הפרדה נמוכה גורמת לבלאי גבוה כי בנהיגה מהירה הנהג לא לוחץ תמיד קלאץ עד הסוף - אז גם יש חריקה.

סינכרונים זה דבר לא זול בגלל העבודה...

תושבות מנוע זה שטויות - 100 ש"ח לאחת. עבודה ניתן לעשות לבד.

אני ממש לא ממליץ לסוע ככה - חובה להחליף תושבות מייד! ורצוי את שלושתן - גם אם אחת מהן עדיין לא קרועה...

אלון

פורסם

רשמתי בהתחלה, שהיו נזילות ממרכז המנוע (ממש באמצע) שניפסקו (הצטמצמו משמעותית), ויחד עם זה, היה מלווה ריח של שמן שרוף שכנראה נזל על האגזוז. כרגע הכל נפסק, ועכשיו התחילה הבעיה של "הגיר הקשה". יש לציין, שלמרות הנזילות, לא ירד גרם שמן מהמדיד, לכן מה שמצביע שהנזילה מכיוון הגיר. אני משער שחסר שמן וגם צריך לתקן את תושבות המנוע והגיר. כנראה קיימת נזילת שמן גיר, שהתחילה כתוצאה מהחלפת המנוע, או שלא עשו תיאום מספיק טוב. בקיצור, זה נשמע הגיוני כל הסיפור?

IDO.G

פורסם

נשמע הגיוני אבל דורש בדיקה.

ראשית, גש מחר לבדיקת שמן גיר והוסף כמובן לפי הצורך.

במידה וחסר הרבה או שאין בכלל, בדוק האם מדובר במחזירי השמן של הציריות או ביציאה מהגיר. פעל לתיקון הבעיה בהקדם האפשרי.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...