Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 979 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות,

באיחור אופנתי הצטרפתי לטרנד ה-NFC ואני עושה שימוש באפליקציית ארנק אלקטרוני שמאפשרת לי לבחור בין כרטיסי הדביט והסיבוס השונים שלי. לצערי, האפליקציה של גוגל לא עובדת באופן חלק ולעתים קרובות מדי בוחרת בכרטיס הלא נכון כברירת מחדל או אפילו אחרי שכבר לחצתי על הכרטיס שרציתי להשתמש בו. באופן כללי, יש שם מקום לשיפור ב-UX.

כשאני מחפש אלטרנטיבות ב-play store ואפילו סתם בחיפוש רגיל ברשת, זה נראה כאילו אין כאלה. ברור לי שתוצאות החיפוש מוטות ע"י תאגיד הרשע, אבל באופן תמוה אפילו אפליקציות שאני יודע שקיימות (כמו זאת של סמסונג) אינן עולות בחיפוש. אולי זו מגבלה אזורית ואולי איזה טריק אחר של גוגל, אבל זה המצב כרגע.

בצר לי, אני פונה אל חוכמת המונים ושואל: באיזו אפליקציית תשלום אתם משתמשים?

פורסם

אין הרבה אופציות. פעם היה אפשר בביט ואולי בפייבוקס, ואפשר דרך האפליקציות של חברות האשראי אבל זה כל אפליקציה רק הכרטיסים שלה.

סמסונג פיי לא זמין בארץ.

בגדול של גוגל תומך בהכי הרבה כרטיסים, כולל כרטיסי טיסה, קופ''ח (לפחות במכבי) וכו'.

מה לא עובד לך טוב? אולי זה פתיר, כי אפליקציה יותר טובה מהגוגל פיי אני בספק שתמצא.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אני מניח שאתה מדבר על שימוש בספרד ולא בישראל. אני לא מכיר את האפליקציות המקומיות שם

ניסיתי בעבר אפליקציות של חברות האשראי הישראליות, היישום של הגישה ל-NFC באפליקציות האלה היה די מחורבן, הרבה פעמים התקשורת נכשלה. מיום שגוגל פתחה לנו את הוואלט (עוד בשמה הקודם פיי) עברתי אליה, ובינתיים אין דרך חזרה. אתה יכול להגדיר באפליקציה עצמה את כרטיס ברירת המחדל והיא שומרת עליו. אם יש כרטיס שאינו מתחבר לגוגל וואלט ואתה רוצה להשתמש בו אתה צריך להגדיר אותו אד הוק דרך הגדרות המכשיר, ויש אפשרות להגדיר שאפליקציה פתוחה תהיה מעל אפליקציית ברירת המחדל.

עוד יתרון של גוגל וואלט - מאפשר להכניס גם אמצעים אחרים. למשל, אני משתמש בו לבורדינג פאס לטיסות, ויש מקומות בהם אפשר להשתמש בו גם לתחב"צ (בעקר בארה"ב, אבל גם בכמה מקומות באירופה. לצערנו לא רב-קו).

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 33 דקות, DubelBoom כתב:

מה לא עובד לך טוב? אולי זה פתיר, כי אפליקציה יותר טובה מהגוגל פיי אני בספק שתמצא.

לפני כשעה, Derish כתב:

האפליקציה של גוגל לא עובדת באופן חלק ולעתים קרובות מדי בוחרת בכרטיס הלא נכון כברירת מחדל או אפילו אחרי שכבר לחצתי על הכרטיס שרציתי להשתמש בו.

לא משנה באיזה סדר אני שם את הכרטיסים, משום מה הסיבוס הוא תמיד ברירת המחדל כשהאפליקציה נפתחת. זה כבר הביא אותי למצב ששילמתי בטעות על נסיעה ברכבת בהולנד עם הסיבוס (באירופה הוא מזדהה כמסטרקארד רגיל), אבל בסוף הנסיעה המערכת קלטה שאין אפשרות לחייב אותו, אז אני כבר חודשיים מקבל התראות על כך שהחיוב נוסה וכשל. נושא לדיון נפרד הוא ההתנהלות של ההולנדים בעניין - כבר התקשרתי לכל מי שהיה מעורב והצעתי לשלם את החמישה יורו האלה, אבל לחייב מחדש לכרטיס אחר זה גדול עליהם - במקום זה מתעקשים שאני צריך לדבר עם הבנק שהנפיק את הכרטיס (למרות שברור להם שאין לי עם מי לדבר והוא עובד רק במסעדות). בקיצור, הרבה כאב ראש מיותר בגלל באג טיפשי באפליקציה.

• מצחיק 1
פורסם (נערך)

לא חשוב סדר הכרטיסים. אתה צריך ללחוץ על הכרטיס המבוקש ובתפריט שייפתח להגדירו כברירת מחדל (הבא את הכרטיס למשך, פתח את ההמבורגר ותמצא את האפשרות). אצלי, למשל, זה הכרטיס האחרון שהכנסתי (אחרי שדרוג), וגם קודם זה לא היה הכרטיס הראשון.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אכן, אפליקציה בעייתית, לא בנויה לריבוי כרטיסים. אצלי את הטלפון צריך בכלל לקרב רק מזווית מסוימת או שהוא מתחיל לנסות להטעין את הבטרייה של עצמו מהמסוף של הסופר 🙃 (פשלה של סמסונג).

עד כמה זאת ירידה באיכות חיים אם אתה מנתק *רק* את סיבוס? 

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

כידוע, אירופה מאד פרוגרסיבית ונמצאת בחוד החנית בענייניי איכות הסביבה. אי לכך, קודם ביטלו לנו את קשיות הפלסטיק (ואילצו אותנו לשתות מקשיות נייר מגוחכות), לאחר מכן חיברו את הפקק של בקבוקי המשקה לטבעת שלהם (כדי שלא נוכל לשתות מהבקבוק מבלי להוציא לעצמנו את העין), וכעת גם חיסלו את הסיבוס הפיזי. ולמי שכבר היה סיבוס פיזי - החליפו את המספר, כך שלא ניתן יהיה להמשיך ולהשתמש בו.

I'm proud to be the change. 🤦‍♂️

• מצחיק 1
פורסם
לפני 49 דקות, Derish כתב:

לאחר מכן חיברו את הפקק של בקבוקי המשקה לטבעת שלהם

מה זה אוף טופיק, אבל הולי פאקינג שיט מעולם לא חשבתי שזה כול כך יפריע לי, אבל על הקרטוני חלב/שמנת זה פשוט לא הגיוני.

אני לא שם הרבה, אז בשביל ספלאש קטנטן צריך לסובב כדי לפתוח, לסובב שוב את הפקק שנשאר כדי שלא יפריע, ואז לסגור חזרה. 

על הקולה לא אכפת לי, בעיקר כי אני לא שותה, ונראה לי שזה פחות מציק. אבל על דבר יומיומי כזה ועוד על הבוקר? שאלוהים יעזור לי.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

יש לכם פקקים סובבים על קרטוני החלב? חשבתי שבאירופה הם רק מתקפלים, לא נסגרים. 

הניחוש שלי הוא שהפקקים לא נתיקים הם אמצעי בטיחותֶלמניעתֶחנק ילדים, אבל זו לא ידיעה.

פורסם
לפני 21 דקות, sperial כתב:

יש לכם פקקים סובבים על קרטוני החלב? חשבתי שבאירופה הם רק מתקפלים, לא נסגרים. 

הניחוש שלי הוא שהפקקים לא נתיקים הם אמצעי בטיחותֶלמניעתֶחנק ילדים, אבל זו לא ידיעה.

לפעמים, שווה לקרוא את מה שכתוב בהודעה וההקשר שלה.

היו נתיקים, עברו ללא נתיקים כי זה אמור לחסוך בזיהום פלסטיק.

לא ילדים ולא נעליים. 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני שעתיים, Derish כתב:

לאחר מכן חיברו את הפקק של בקבוקי המשקה לטבעת שלהם (כדי שלא נוכל לשתות מהבקבוק מבלי להוציא לעצמנו את העין)

אוי זה אחד המעצבנים! כבר חצי שנה לא מצליח להתרגל לזה. מזל שיש משקפיים.

פורסם

אולי תוכל להסביר לי את ההיגיון בפקקים הקשורים? גוגל לא הצליח.

פורסם (נערך)

סביר להניח שלא תמצא כי האפליקציות האלה הן לא רק אפליקציות, הן שירותים גדולים ושלמים והאפליקציה זה החלק הכי פחות חשוב בהן.

כשאתה רושם את הכרטיס שלך בגוגל פיי / אפל פיי יש תהליך שלם מאחורי הקלעים (שונה בין שתיהן) שבסופו מה שנמצא על הטלפון שלך ( = המידע שהטלפון מציג לטרמינל ה- NFC בזמן התשלום) הוא לא הפרטים האמיתיים של כרטיס האשראי שלך.

למשל, כשאתה משלם בגוגל פיי, השירות שאליו אתה משלם יודע שזה תשלום עם מערכת של גוגל, אתה מציג לו token ייחודי שקיבלת מגוגל כשרשמת את הכרטיס לאפליקציה והוא פונה לגוגל כדי לקבל את הפרטים של האשראי שלך שתואמים ל- token, ואז מחייב אותך.

אפל עובדים קצת אחרת אבל העיקרון דומה.

בגלל שזה מתבצע ככה ( = אתה מציג נתונים שהם לא באמת הכרטיס שלך), החברה הסולקת צריכה לתמוך באופן ספציפי בשיטות התשלום של כל אחד מהשירותים האלה (למשל - לדעת לזהות את הטוקן של גוגל ולפנות אליהם בזמן התשלום וכו'), ובגלל זה לא בכל מקום שאפשר לשלם באשראי אפשר לשלם גם עם אפל/גוגל פיי.

לכן, גם אם קיים שירות קיקיוני אחר שנותן לך לאחד כרטיסים לתוך אפליקציה - או שבקושי תמצא חברות סליקה שתומכות בו, או שהוא שומר לעצמו ומציג לטרמינל ה- NFC את הפרטים המדויקים של האשראי שלך וכנראה שלא כדאי להשתמש בו.

חריג אחד זה סמסונג פיי למכשירי סמסונג, ושוב בגלל שזה מצריך תמיכה ייעודית במכשירי הסליקה היא נתמכת במספר יחסית קטן של מדינות שאימצו את הפרוטוקול של סמסונג.

עריכה אחרונה על ידי Amired
  • מעניין 1
פורסם
לפני 5 שעות, Derish כתב:

אי לכך, קודם ביטלו לנו את קשיות הפלסטיק (ואילצו אותנו לשתות מקשיות נייר מגוחכות),

I'm proud to be the change. 🤦‍♂️

I feel you, bro.

הזיכרונות מנורבגיה עדיין טריים, קשית מנייר עם כוס מ... נייר מצופה פלסטיק שכתוב עליו באופן ברור שאי אפשר לזרוק לפח של מחזור נייר.

אה, והעלו את מחירי החשמל כי עכשיו מוכרים חשמל לגרמנים, אז הנורבגים מסתובבים עם מכוניות דיזל (תשכחו ממה שמקשקשים בעיתונים, זאת מדינה של דיזל דיזל דיזל) ומסיקים את הבית בעצים. אני לא יודע מי המציא את הצביעות, אבל ללא ספק האירופים שכללו אותה לדרגת אומנות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...