Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוצה מכונית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 961 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אלהן, אני בן 17 מהדרום שרוצה לקנות רכב, הקטע, אין לי כסף כלכך ואני בתהליכים של הוצאת רישיון, אבל אני רוצה לקנות מכונית משלי, ואל תגידו "תשאל את הרכב מאבא או מהאח" שניהם לא יתנו לי, במיוחד אחי נראה לי כי יש לו הונדה הצבק 2023

הקטע שאני לא יודע איזה רכב ראשון לקנות או במה לעבוד, עצות? אשמח דם ל side hustle מהמומחים :) 

פורסם

אם אין לך כסף, איך תשתלם על הוצאות? או תקלות שכן שאני מניח ( לא צוין) התקציב נמוך והרכב ישן.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לקנות רכב זה צ'יפס... להחזיק רכב זה סיפור אחר.

במיוחד שאין לך רישיון, ואחרי שיהיה, נהג חדש + צעיר, רק הביטוחים במחירים של היום יהיו גבוהים כמו הרכישה...

עצה שלי:

קח את הזמן

תרכב על אופניים

תמצא עבודה

תחסוך

שתגיע למצב בו אתה מוכן - תקנה רכב...

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

תתחיל מעבודה וחיסכון.

תחסוך כדי להוציא רישיון. תוציא רישיון

ואז תמשיך בחיסכון לצורך רכב

בשביל רכב בסיסי צריך כ25-30 אלף הון ראשוני לפחות

10-15 לרכישת רכב

10 אלף לשנה בערך

ביטוח נהג חדש

טיפולים שוטפים+טסט

ודלק ילך לפי כמה שאתה נוסע

אם לא נוסעים הרבה. סביב 500 שח לפחות.

(אני אישית בגישה שרכב קונים אחרי שיש עבודה מבוססת. אבל מכבד גם כאלה שחושבים אחרת)

• אהבתי 1

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם

תשמע, יהיו לך הרבה כאבי ראש אם תקנה רכב בתקציב נמוך מאוד. 

תעבוד קשה, תחסוך היטב ותקנה משהו שיעשה לך טוב. 

יש לך את המטרה, עכשיו תמצא את הדרך.

• אהבתי 1
פורסם

תתחיל בהשגת הרישיון. לא מובטח שתעבור בטסט ראשון, אפילו לא בשני. הכסף שיש לך יזרום לצורך זה.

אחר כך יש תקופת מלווה 3+3 חודשים. אתה במגבלות של ליווי לפי התקנות. עוד חצי שנה. אני מקווה מאד שההורים יתנו לך לנהוג כאשר הם משגיחים עליך. ושיתנו לך לנהוג כמה שיותר, כדי שתצבור ניסיון. ואני מקווה שיש להם מנהגי נהיגה בריאים ושילמדו אותך לנהוג נכון. ואם אחיך עומד בדרישות הליווי - שגם הוא ישתתף במאמץ (אצלי שני הגדולים ליוו את השלישי, אם כי על הרכבים של אשתי ושלי). 

ועניין אחרון - עלויות. אשים אצבע ברוח ואומר לך שאתה צריך להבטיח שיהיו לך לפחות 2,000 ש"ח בחודש פנויים לצורך אחזקת הרכב. רישוי, ביטוח (לנהג חדש הוא יקר מאד), דלק, טיפולים, תיקונים. אם הרכב יותר חדיש - מה שכנראה לא יקרה אצלך - אז פחות תיקונים, אבל גם ביטוח מקיף וגם תהיה ירידת ערך שהיא למעשה הוצאה שרואים רק כשבאים להחליף את הרכב.

שיהיה בהצלחה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לצערי אני ממליץ לך להימנע מקניית רכב בשלב הזה בחיים. 

אם לא יהיה לך מספיק כסף להחזיק אותו, הוא יהפוך מהנאה לנטל, פיל לבן שאתה חייב לעבוד כל הזמן כדי לממן.

תנסה למצות פתרונות אחרים.

אם לא האב ולא האח, אולי קרוב משפחה רחוק יותר? אולי מישהו מבוגר או דודה שדווקא תשמח אם תעזור לה לקחת למוסך, לתדלק, לקנות משהו שהיא צריכה בלי שהיא תעמוד בפקק?

אולי מישהו מהחברים שלך שכן קנה רכב יתן לך לנהוג אם אתה תשלם על הביטוח שלו (זה לא זול...)

במקרה הכי גרוע תשכור רכב לסופ"ש פעם בחודש - חודשיים אבל אל תהיה מחוייב להוצאה הכלכלית המתמשכת.

פורסם

תוכל לקנות ביחד עם עוד חבר או שניים
והמחיר יתחלק ביניכם

רק שים לב שלא תיפול על חבר שתלטן או לא הוגן
דבר נוסף: תעשו הסכם ברור לגבי תשלום על כל נזק שיגרם לרכב ע"י אחד מכם

פורסם
לפני 53 דקות, אבי ים כתב:

תוכל לקנות ביחד עם עוד חבר או שניים
והמחיר יתחלק ביניכם

רק שים לב שלא תיפול על חבר שתלטן או לא הוגן
דבר נוסף: תעשו הסכם ברור לגבי תשלום על כל נזק שיגרם לרכב ע"י אחד מכם

זה לדעתי לא כל כך נכון,

א. במקרה שמגיעה דו"ח ממצלמת מהירות חודשים אחרי, לך תשחזר מי נהג אז,

ב. במקרה של תאונה באם אתה הבעלים של הרכב, או שניכם, כל תביעה שתהיה היא תהיה על שניכם,

עדיף לך להמתין עד שבאמת יהיה לך את היכולת הכלכלית להחזיק אוטו, מאשר להכנס לבור בלי תחתית.

• אהבתי 1
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

לדעתי קניית רכב עם עוד חברים זה מתכון לצרות. 

בכלל, נשמע שעוד אין קרקע לקניית רכב בצורה כזו או אחרת. 

תתמקד ברישיון, תמשיך לחסוך ותקנה משהו שיהיה לך טוב איתו.

• רעיון טוב! 3
פורסם
בתאריך 2.10.2023 בשעה 18:11, הוקסטון כתב:

אלהן, אני בן 17 מהדרום שרוצה לקנות רכב, הקטע, אין לי כסף כלכך ואני בתהליכים של הוצאת רישיון, אבל אני רוצה לקנות מכונית משלי, ואל תגידו "תשאל את הרכב מאבא או מהאח" שניהם לא יתנו לי, במיוחד אחי נראה לי כי יש לו הונדה הצבק 2023

הקטע שאני לא יודע איזה רכב ראשון לקנות או במה לעבוד, עצות? אשמח דם ל side hustle מהמומחים :) 

תתיעץ עם אחיך איך הגיע להונדה 2023....

אם הוא לא צעיר אז לנהוג ברכב שלו ידרוש תוספת משמעותית לביטוח. אולי אתה היכול להגיע איתו להסדר מסויים שתשתתף שתישא בעלות הנוספת. זה כמובן תלוי מה השימוש שלו ברכב ואיפה גר וכו. אבל בכל זאת אחיך אז אולי זה אפשרי

בלי כסף לא קונים רכב.

אני אומר לאנשים ששואלים את דעתי ש 15,000-20,000 ש"ח זה סכום המינימלי הסביר לרכישת רכב (אפשר גם בפחות אבל זה דורש זמן, מזל, ניסיון וידע. ואז עוד מזל....).

אבל זה מחייב לעמוד בשני תנאים נוספים:

1. להבין שזה הסכום רק לרכישה. תחזוקה וביטוח דורש סכומים לא זניחים בכלל.

2. תנאי נוסף הוא הצורך. כלומר שיש בכלל צורך ברכב, ולא רק גחמה או רצון או הנאה. כי מי שיש לו רק 15,000 לרכישת רכב זה בד"כ לא מישהו שיש לו עוד שפע של כסף. ואז צריך לתעדף. 

במקרה שלך נראה שאין לך באמת צורך (וגם כסף אין ...) כמו נניח להגיע לעבודה או לימודים. אתה עוד צעיר אז אין מה להתקשקש על צורך בחיסכון, פנסיה וכו וכו. אבל תחשוב שהסכום שאתה תוציא על רכב להנאה כנראה יחסר לך כשתרצה: לטוס לחו"ל, לחופש בארץ, תחביבים, להופעות, למסיבות, מתנה לחברה וכו וכו. וזה לפני שחושבים על לימודים, השכרת דירה וכו 

פורסם

כלכלית זה צעד לא משתלם, מבחינת הנאה ונוחות זה מאוד משתלם

פרקטית - תצטרך בין 10 ל 18 אלף בשביל רכב שיחזיק לך, ותצטרך לחפש רכב שטופל טוב כמה זמן, מעבר לזה אתה צריך לקחת בחשבון ביטוח מינימום צד ג שזה בסביבות 5000-8000 תלוי דגם ועבר ביטוחי אם אתה רושם על אחד ההורים את הביטוח והבעלות יהי יותר זול. 

דלק- תלוי נסיעה תחשב נסועה עם צריכת דלק של 1 ל10-11 (זה מה שרוב האוטומטיים בשנים האלה עושים) ותכפיל במחיר הדלק זאת תהיה עלות משוערת 

טסט (1100 וקצת) טיפול (מינימום 450 בלי החלפת חלקי בלאי אם יהיו) 

משמע : עלות סופית של רכב באיזור 10-18 תלוי מה תמצא ומה התקציב , אחזקת בסיס 7-10 אלף בשנה לפני דלק 

הכי חשוב לבחור דגם פשוט ואמין ולא להתפתות ל"מציאות" שהם דגמים לא מוצלחים כמו שברולט קרוז הישנה וכיוצא בזה

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 5.10.2023 בשעה 13:39, razi_pazi כתב:

תתיעץ עם אחיך איך הגיע להונדה 2023....

אם הוא לא צעיר אז לנהוג ברכב שלו ידרוש תוספת משמעותית לביטוח. אולי אתה היכול להגיע איתו להסדר מסויים שתשתתף שתישא בעלות הנוספת. זה כמובן תלוי מה השימוש שלו ברכב ואיפה גר וכו. אבל בכל זאת אחיך אז אולי זה אפשרי

בלי כסף לא קונים רכב.

אני אומר לאנשים ששואלים את דעתי ש 15,000-20,000 ש"ח זה סכום המינימלי הסביר לרכישת רכב (אפשר גם בפחות אבל זה דורש זמן, מזל, ניסיון וידע. ואז עוד מזל....).

אבל זה מחייב לעמוד בשני תנאים נוספים:

1. להבין שזה הסכום רק לרכישה. תחזוקה וביטוח דורש סכומים לא זניחים בכלל.

2. תנאי נוסף הוא הצורך. כלומר שיש בכלל צורך ברכב, ולא רק גחמה או רצון או הנאה. כי מי שיש לו רק 15,000 לרכישת רכב זה בד"כ לא מישהו שיש לו עוד שפע של כסף. ואז צריך לתעדף. 

במקרה שלך נראה שאין לך באמת צורך (וגם כסף אין ...) כמו נניח להגיע לעבודה או לימודים. אתה עוד צעיר אז אין מה להתקשקש על צורך בחיסכון, פנסיה וכו וכו. אבל תחשוב שהסכום שאתה תוציא על רכב להנאה כנראה יחסר לך כשתרצה: לטוס לחו"ל, לחופש בארץ, תחביבים, להופעות, למסיבות, מתנה לחברה וכו וכו. וזה לפני שחושבים על לימודים, השכרת דירה וכו 

רק תקווה שאחיו לא קנה רכב מ"כלשהו מוטורס" עם מקדמה של 0 שקלים וריביות גבוהות ותשלומים ל-10 שנים.

ובייחוד ואם הוא קנה את ההונדה אחרי ההעלאת מחיר האחרונה - אם כן, אז עדיף לא להתייעץ איתו.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...