Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בדיקת בלמים רכב מעל 15 שנה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1001 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 22 שעות, Cerebral Cortex כתב:

יש לי פורד פיאסטה שנת 1996. החלפתי צינורות בלם קידמי שהיו סדוקות. החלפתי רפידות ודיקסיות קדימה. החלפתי סנדלים מאחורה. החלפתי כל מה שצריך במערכת הבלימה. הרכב עד לפני שנתיים עבר פעמיים בשנה טסט. מעולם בכל השנים שהרכב על הכביש לא הייתה בעיה במערכת הצינורות שמעבירה את נוזל הבלמים מהבוסטר של הברקס לכל הרכב. אז מישהו יסביר לי בבקשה מדוע מישהו חושב שיש משהו שעלול לגרום לכשל במערכת הבלמים שצריכים לבדוק לי אותה פעמיים בשנה במכון הטסטים ועוד אני צריך להביא פעמים בשנה אישור ממוסך.

רכבך הוא ההוכחה שגיל רכב משפיע משמעותית על לתקינות מערכות בטיחות.

אני מנחש שלא החלפת צינורות כי חלמת על זה בלילה.

ואם זה קרה אצלך - כדאי שיבדקו אצל כל בעלי המכוניות הותיקות.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

אני מסכים איתך...

המדינה רוצה כמה שיותר מכוניות פרטיות על הכביש- שבעליהן שילמו עליהם מס, משלמים עליהם אגרה ומס בלו.

היא גם מעדיפה שהן תהיינה כמה שיותר חדשות. אמנם צורכות פחות דלק (יחסית) אבל האגרה יותר גבוהה וכמה שיותר מכוניות חדשות על הכביש- יותר מיסוי. 

עריכה אחרונה על ידי שביט
  • רעיון טוב! 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני שעה, מיץ פטל כתב:

רכבך הוא ההוכחה שגיל רכב משפיע משמעותית על לתקינות מערכות בטיחות.

אני מנחש שלא החלפת צינורות כי חלמת על זה בלילה.

ואם זה קרה אצלך - כדאי שיבדקו אצל כל בעלי המכוניות הותיקות.

בגלל שרכב מיושן עושה טסט כל חצי שנה אז כל פעם זה הימור לפני הטסט. הצינורות לא היו קרועים ולא כלום. פשוט לא באו טוב בעין לבוחן. בגלל שיש לו בראש רכב מיושן מעל 20 שנים אז למה לא לדרוש להחליף צינוריות? אני לא אומר שאין פונקצית התיישנות ועייפות החומר לחלקים שונים. אבל זה שרכב ישן לא אומר שצריך להחליף חצי רכב בכדי להביא אותו למצב תקין. מעולם לא שמעתי טסטר שאומר שצריך להחליף צינוריות ברקס אבל אפשר לדחות את זה לטסט הבא. או שהרכב תקין או שלא. ואם הרכב תקין למה לחייב אותי לעשות 2 טסטים בשנה?

פשוט מאוד, לייאש את הבעלים שיקנה רכב חדש. אגרת רישיון רכב שנתית לפיאסטה עולה באזור ה 850 שקלים. המדינה מתפוצצת מזה שהיא לא יכולה להרוויח כסף מכזה סכום. 

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מתעלק על השרשור.....

שילמתי עכשיו את את הטופס רישוי לרכב בן 20, הרישוי הוא לחצי שנה והתשלום בהתאם, בטופס כתוב "חייב אישור בלמים לטסט" ולא מצויין כלום על "אישור רכב מיושן".

יש לי אישור בלמים - האם יעשו לי בעיות במכון ויבקשו גם אישור רכב מיושן למרות שלו רשום בטופס?

פורסם

תלך למוסך ותבקש אישור רכב מיושן.

בטופס לא רשום צריך אישור רכב מיושן.

ההבדל שבודקים בנוסף למערכת הבלימה, את את מערכת המתלים ועוד משהוא..בלי זה לא תוכל לעשות טסט.

היום העברתי את רכבי בן ה 22 את הטסט החצי שנתי.

אגרה 1096 לשנה.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם (נערך)
בתאריך 21.9.2023 בשעה 19:31, avic78 כתב:

לא מצויין כלום על "אישור רכב מיושן".

בתאריך 3.9.2023 בשעה 18:14, שביט כתב:

יש מצב שגם אז לא יכתבו לך ברשיון. 

לא רק שמנסים לייאש את בעלי המכוניות הישנות, גם מבלבלים אותם ומקשים בהבנה של מתי כן ומתי לא צריך את האישור... 🤦‍♂️😩

משום מה, בשנה הראשונה ההערה הזאת לא כתובה ברישיון, אך אתה עדיין נדרש.

יש מצב שהאוטו בן 20 (נרשם בספטמבר 2003) אבל שנת הייצור היא 2004, ורק בשנה הבאה ימלאו לשנת הייצור 20 שנה. שיטה מפגרת אך זו השיטה.

לדעתי שווה לך להוציא אישור מיושן ולגשת לטסט, "הכי גרוע" הפסדת את עלות הנפקת האישור.

בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי שביט

פורסם

זו לא שיטה מפגרת. זו השיטה בכל העולם, חוץ מישראל. הבסיס הוא ששנת הייצור נקבעת על ידי היצרן. בארץ מתעלמים משנת המודל או הייצור ומציינים רק את הרישוי הראשון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בדר״כ לרכב מיושן מצויינות שתי הערות: 1. חייב אישור בלמים 2. חייב אישור מוסך מורשה.

שתי הערות אלו מציינות את הצורך באישור באישור רכב מיושן(גם אם לא מצויין בפועל מילולית).

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
בתאריך 22.9.2023 בשעה 21:14, sperial כתב:

זו לא שיטה מפגרת. זו השיטה בכל העולם, חוץ מישראל. הבסיס הוא ששנת הייצור נקבעת על ידי היצרן. בארץ מתעלמים משנת המודל או הייצור ומציינים רק את הרישוי הראשון.

וטוב שכך.

לדעתי זו הייתה שיטה מפגרת, וטוב שהפסיקו אותה.

החל משנת 2009, אין דבר כזה "שנת ייצור ברישיון" אלא רק תאריך עלייה לכביש.

אתה לא צריך לשבור את הראש "רגע, האוטו שלי נובמבר 2005 אבל מודל 2006, מתי אני צריך אישור כזה ומתי אישור כזה.."

כשאתה צריך אישור מסויים או משהו שקשור בגיל הרכב , לא ממש מעניין אותך אם היצרן קרא לו "הדגם החדש של השנה הבאה" אלא תכלס בן כמה הוא ומתי התחיל לנסוע על הכביש.

הייתה לי מאזדה 3 "מודל 2008" כשהתאריך רישום היה 4/2007 🥴

הנשמה יצאה לי כדי להסביר לקונים פוטנציאלים איזה מודל האוטו ומתי עלה לכביש ולמה אני מבקש ככה ולמה ככה ולמה ולמה...

• תוכן חדש...