Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1039 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני כבר תקופה מחפש בית פרטי ישן ומשופץ.

מצאתי אחד כזה דרך תיווך, אבל בחוץ בחניה אין הפרדה בין השכנים.

הבית נבנה בשנות ה90.

המתווך אמר שמהחומה ובקו ישר זה חלק משטח הטאבו של הבית, ואין שום בעיה לשים גדר ועל הדרך לסגור את החניה.

אני מצרף תמונה:

העיגול האדום- החומה שמפרידה.

הקו כחול- הפרדה וגידור החניה.

בשביל שלא יהיו בעיות עם השכן שפתאום יתחיל להגיד זה שטח משותף,

איך אני יכול לוודא שהשטח שסימנתי הוא חלק מהבית בטאבו?

כי אם אני אלך על עסקה כזאת, אני דבר ראשון רוצה לשים גדר הפרדה ושער לחניה.

תודה

Screenshot_20230827_225448_Maps.jpg

פורסם

בלי קשר למעמד הקנייני של השטח המסומן (שנראה לי שלפחות החלק מול השער לא שייך לך)

לא הייתי רוצה שיעשו לי מסדרון בכניסה לחצר.
עם זאת, מה שהכן עשה והוא ספק חניה ספק מחסן זה הדבר ההגיוני לעשות
זה ידרוש ממך לשבור חלק מהחומה
לגבי הזכויות בקרקע... זה ברשות המקומית
ובלי קשר לעשות הכל בשקיפות ונועם עם השכן
אם הסגנון יהיה דומה לשלו, קרי, בלי לחסום את המעבר לשער... אין לו סיבה להתנגד
כמובן בהנחה שהקקטוסים/גינה מוזנחת בכניסה שייכים לך

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

בתמונה אתה רואה שלכל בית יש חניה ושביל כניסה שמוביל לדלת כניסה בית. 

בהנחה שכל השטח הזה שייך לבית, איזה מניעה יש פה שלא לעשות הפרדה בשביל שמוביל לכניסה שלי (בגבולות השטח שלי)

ולסגור שער לחניה?

גם אם השכן לא אוהב את ההפרדה, כל עוד זה מתבצע בשטח טאבו שלי, אין לו ולא תהיה לו שום טענה, לא ככה?

פורסם

יש סיבה שעשו את המעבר רחב והוא משרת את שניכם ולא למטרת חניה!
אם אתה רוצה להתכסח עם השכן שלך עוד לפני שעברת... תפאדל
הייתי מתחיל ברשות המקומית לבדוק את התוכניות ובשום מקרה לא מאמין למתווך שימכור את אימא שלו בשביל לסגור עיסקה
שכנות טובה שווה הרבה יותר ממה שאתה מדמיין!

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

תוציא תשריט ונסח טאבו. ככה תדע מה שלך ומה לא.

אני לא אהיה מופתע אם יתברר שזה בכלל שצ"פ.

• אהבתי 3

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

להוציא תשריט. ואם זה שלך.

כנס לשכן הזה ותשאל אותו מה דעתו.

עדיף להכיר את השכנים עוד לפני הרכישה 

שכן רע זה רעה חולה. 

גם אם הוא לא יסכים, זה לא אומר שהוא שכן רע. אבל לפחות תדע מראש שאתה לא יכול ותכניס את זה למשוואת הרכישה

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

.

פורסם
לפני שעתיים, סולל הדרך כתב:

לא הייתי רוצה שיעשו לי מסדרון בכניסה לחצר

אפשר להציב הפרדה נמוכה, שלא תיתן תחושה קלסטרופובית של מסדרון, ורק תתחום את החניה (בהנחה שהיא שלו).

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

זה לא נראה שטח פרטי, אחרת מראש שערי הכניסה היו יכולים להיות בקו אפס עם הגדר של החצר, ולא היתה נוצרת הנישה הזו. 

מחזק את מה שאמרו, תבדוק בטאבו מה ואם, ובכל מקרה תעדכן את השכן. 

אם בסוף תגדר, תציע גם לשכן לקדם את השער שלו, כדי להימנע ממסדרון צר ומכוער. 

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

לדעתי החניה של השכן נראית ככה כי זו חריגה לא מאושרת שניתן לפרק ברגע אם העיריה תתעורר. תבדוק את התוכניות ותבין לבד. בניה חדשה יחסית אתה יכול לבדוק עם הקבלן - מדוע לא גידר את המקסימום של השטח שלך. הוא בטח יתן ל את התשובות.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

אני מקווה שכבר שכרת שירותי עורך דין. כמוך, הוא יוכל להוציא נסח טאבו. ההבדל הוא שעו"ד מנוסה יסביר לך למה מיועד כל שטח, ותוכל להשוות למצב בשטח ולהבין מה עשו המוכר והשכן.

לפני עשור עורך דין חסך לי כך רכישת דירה עם חריגת בניה עם אצבע בעין של העיריה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בקשר לבדיקת הבית מבחינת היתר, שטחים מוצמדים וחריגות ובכללי, זה רק עורך דין? הפניה שלי צריכה להיות דבר ראשון לעורך דין? 

שמאי זה אחרי עורך דין? 

זאת שכונה שרוב הקוטג'ים בנויים ככה עם דלת כניסה וקוביית חניה כמו בתמונה. 

גם חלקם עשו כמו שאני רוצה לעשות בתמונה. 

ואם השטח או יותר נכון חלק מהשביל שבכניסה לבית הוא בטאבו ונחשב כחלק מהשטחים המוצמדים לבית, אני רוצה לסגור ולעשות הפרדה וחניה כמו שצריך.

אף אחד לא יכול להגיד לי כלום כשמדובר בשטח שרשום בטאבו. 

פורסם

שמאי ועו"ד אלה פונקציות שונות עם תפקידים שונים ותזמון שונה.

עוה"ד בודק את הנכס מבחינה משפטית ועורך את הסכם המכר. ממילא תזקק לו, אז מצא לך עו"ד כבר כעת והוועץ בו. אזהרה: אל תסכים שאותו עו"ד יפעל בשם שני הצדדים.

שמאי נכנס לתמונה לקראת לקיחת משכנתא ומעריך את ערכו הכספי של הנכס לצרכי הבנק.  המצב המשפטי משפיע על הערך.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

הבנתי, אבל מי יכול לבדוק את הנכס מבחינת בניה, היתר, שטחים מוצמדים כמו חניה, חריגות בניה, וגם חוקיות הדבר של מה שאני רוצה לעשות?

עריכה אחרונה על ידי rsm130d
פורסם

הצד המשפטי - עורך דין.

הצד ההנדסי - מהנדס בניין.

הצד הכספי - שמאי.

פורסם
לפני כשעה, rsm130d כתב:

אף אחד לא יכול להגיד לי כלום כשמדובר בשטח שרשום בטאבו. 

יהיה כיף להיות שכן שלך...

• רעיון טוב! 2
  • תוכן חדש...