Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 41 דקות, rsm130d כתב:

הבנתי, אבל מי יכול לבדוק את הנכס מבחינת בניה, היתר, שטחים מוצמדים כמו חניה, חריגות בניה, וגם חוקיות הדבר של מה שאני רוצה לעשות?

בניגוד למה שכתב ספריאל, עד כמה שאני יודע בעל המקצוע הרלוונטי כאן הוא שמאי. 

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
לפני שעה, rsm130d כתב:

אף אחד לא יכול להגיד לי כלום כשמדובר בשטח שרשום בטאבו. 

זה ממש לא מדוייק.

אתהה מוזמן לשלוח לי גו"ח בפרטי, אנסה לראות מה אפשר למצוא בארכיוני הוועדה.

לפי גיל הבית, אין לצפות לגדולות ונצורות.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

העניין הוא שאת שירותי העו"ד אתה צריך מרגע שבחרת נכס ואתה צריך ליווי לקבלת החלטה וניהול מו"מ. כמובן חשוב למצוא עו"ד בעל ידע בתחום במקרקעין.

את השמאי אתה צריך אחרי חתימת החוזה, לצורך סגירת משכנתא. אתה יכול לשכור שמאי גם קודם אבל צריך לוודא שחוות דעתו תהיה מקובלת על הבנק, כדי להמנע מתשלום שכ"ט כפול.

וכדי להבהיר את דברי קודמי - שטח שרשום בטאבו על שמך עדיין כפוף לחוקי מדינת ישראל, כולל חוקי הבניה. יכול לספר לך שלפני הרבה שנים השכן מתחתי הקים מחסן בגינה שגגו היה סמוך למרפסת שלי. התקשרתי ל-106, 48 שעות אחרי כן המחסן נעלם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 שעות, om2 כתב:

להוציא תשריט. ואם זה שלך.

כנס לשכן הזה ותשאל אותו מה דעתו.

עדיף להכיר את השכנים עוד לפני הרכישה 

שכן רע זה רעה חולה. 

גם אם הוא לא יסכים, זה לא אומר שהוא שכן רע. אבל לפחות תדע מראש שאתה לא יכול ותכניס את זה למשוואת הרכישה

פלוס ענקי, תביא עוגה או אפילו בימים חמים מן אלו אבטיח קר/קפוא ובולגרית.

ככה שתתחילו בצעד טוב ביניכם.

לא הייתי מהסס גם לעבור אצל השכנים ממול או אפילו אצל השכנים בהמשך הרחוב.

ולמה הדירות הללו נותנות וויב של ערד?? האם הניחוש הוא נכון?

אם כן, יכול להיות שמדובר בשפ"צ ממה שאני זוכר, למרות שאני יכול לברר מול קרובי המשפחה בשביל הדיוק.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני שעתיים, rsm130d כתב:

אף אחד לא יכול להגיד לי כלום כשמדובר בשטח שרשום בטאבו

תתפלא לגלות שלעיריה יש מה להגיד גם אם תרצה לשנות את סוג החיפוי של הגדר, שלא לדבר על להזיז אותה.

נכון שזה תחום שלא נאכף, בשונה מחריגות של הגדלת שטחים, אבל לכל שינוי קוסמטי אתה צריך לקבל אישור של העירייה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
לפני 31 דקות, DareDevil כתב:

ולמה הדירות הללו נותנות וויב של ערד?? האם הניחוש הוא נכון?

נכון!! רציתי לשאול גם כן.

מניח שבעוד ערים היו בתים כאלה אבל המחשבה הראשונה שלי הייתה ערד (משפחתה של אשתי משם).

• מעניין 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

מתווכים לרוב לא מבינים או לא רוצים להבין. רוצים לסגור עסקא. מבחינתם שתעשה איזה עבירת בניה שתרצה, או שיהיו עבירות בניה קיימות, הם רוצים חוזה חתום וזהוא¾

99% שזה שצפ. גם בשנות ה90 וגם ב80 -

אם זה היה שטח פרטי היו עושים בו חנייה בבית נןרמלי או מספחים אותו ללא חניה בתכנון מוזר או ישן.

פה יש לך מלבן, שחציו קטטוסים וכל זה מחוץ לשטח הגדר. איך זה יהיה שטח פרטי???

לא הבנתי איפה חונים היום.

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

את השמאי אתה צריך אחרי חתימת החוזה, לצורך סגירת משכנתא.

לא נכון, וסליחה על חטיפת השרשור.

שמאי זה הרבה יותר מהערכת שווי הנכס. 

לעו"ד אין את ההכשרה לקרוא תשריטים ולאתר חריגות בניה. 

לשמאי כן. 

יש לא מעט מקרים של אנשים שחתמו על חוזים ולאחר מכן גילו שלא יוכלו לקבל משכנתא, כי הדירה או חלקה נבנו ללא היתר - סגירה של קומת עמודים, חלוקה פיראטית וכו'. 

לגלות את זה אחרי חוזה חתום זה כאב ראש רציני. 

• אהבתי 3

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
לפני 2 דקות, SurfHigh כתב:

לא נכון, וסליחה על חטיפת השרשור.

שמאי זה הרבה יותר מהערכת שווי הנכס. 

לעו"ד אין את ההכשרה לקרוא תשריטים ולאתר חריגות בניה. 

לשמאי כן. 

יש לא מעט מקרים של אנשים שחתמו על חוזים ולאחר מכן גילו שלא יוכלו לקבל משכנתא, כי הדירה או חלקה נבנו ללא היתר - סגירה של קומת עמודים, חלוקה פיראטית וכו'. 

לגלות את זה אחרי חוזה חתום זה כאב ראש רציני. 

וגם זה יכול להיות מאוד טריקי, כמו כל תחום. צריך למצוא את האחד שיודע ומכיר את השוק המקומי (הייתי אומר גם שכונה ספציפית אבל זה נראה לי גם אוברקיל - אבל זה גם חשוב להשים לב אליו - תלוי עסקה ותלוי עירייה/וועדה) ומכיר גם את הנפשות הפועלות בוועדות ובעיריות.

חיבור טוב יכול לחסוך זמן וכסף.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם

לכן צריך עו״ד מומחה לנדל״ן שמבין בתחום הזה. 

אין פסול בקבלתֶדו״ח שמאי, אלא שצריך לתכנן מראש שחוות ֶדעתו תהיה מקובלת גם על בנק המשכנתאות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מגרעת חניה מקובלת בהרבה שכונות של צמודי קרקע. גם בשכונה אצלי ושכונות נוספות בעיר. בעיקרון, השטח כולו רשום בטאבו כיחידה אחת מלבן מלא ללא מגרעות. המגרעת לצורך חניה היא החלטה של המתכנן/אדריכל/קבלן שבנה בשכונה ( מקובל בשכונות שנבנות על ידי קבלנים לא בניה פרטית/בנה ביתך)  לא מעט מהבתים בשכונה בנו קירוי משותף לחניה והותירו את השערים בקצה הפנימי של המגרעת. אחרים סגרו חניה בקו האפס של המגרש. אם תיישר קו עם גבול החלקה , ככל הנראה השכן שלך גם יזיז את השער שלו לקו הגבול. בכל מקרה רצוי מאד לעשות בהסכמה. 

יש בשכנות אלי ״קמצן״ שלא נגע בגדרות מיום שנבנתה השכונה. המצב אצלו נותר עם שער ״פנימי״ והשכן לו עם שער בקו הגבול של החלקה.  זה נעשה בעיקר למנוע מהרכב השכן להפריע לפתיחת דלתות של אותו אחד שישר קו.

אצלי יש קירוי משותףֿ, נוח לי ולשכן שזה ככה. אבל... כל הנהגים/ות של השכן חונים ח**א , ומי שניגש לשער שלו עובר ״בשטח שלי״ ,  אבל יצירת הפרדה תפריע גם לי בפתיחת הדלתות, או שאצטרך לחנות מצוד לגדר על מנת להשאיר מרווח סביר לפתיחת דלתות. לומדים לחיות עם זה. (יש לו צרות אחרות חוץ מנהגים ח*א)

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 4 דקות, sperial כתב:

אין פסול בקבלתֶדו״ח שמאי, אלא שצריך לתכנן מראש שחוות ֶדעתו תהיה מקובלת גם על בנק המשכנתאות.

ספיראל היקר, עו"ד הוא לא רק איש המקצוע היחיד שצריך בשביל לבחור דירה למגורים אלא מכלול של אנשי מקצוע

בסדר אקראי:

1. עו"ד

2. שמאי

3. יועץ משכנתאות

4. יועץ פיננסי (תלוי סיטואציה - יכול להביא סכומים וכיוונים שלא חשבנו עליהם)

5. מתווך

6. שיפוצניק

7. איש בדק בית

8. חשמלאי 

9. אינסטלטור

נגיד הבייסיק בשבילי יהיה

עו"ד, שמאי, יועץ משכנתא, מתווך, איש בדק בית.

משם אפשר להתקדם ולהביא את שאר אנשי המקצוע במידה וצריך להבין את סדר גודל הבעיה שיש מולנו.

כל אחד הוא נדבך וביחד בונים קשת שלמה.

לפני 3 דקות, zaf כתב:

בכל מקרה רצוי מאד לעשות בהסכמה

ממה שאני מכיר, אפשר להסכים על 5 ס"מ לכל צד (עבור קיר בלוקים) וכמובן לעשות את זה עם מודד שמוסכם על שניכם בתשלום משותף.

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם

לגמרי. חוץ מזה שהייתי מכניס את כל האנשים הטכניים תחת רובריקה אחת, מעדיף שיפוצניק רציני שינהל את כל הפרוייקט כולל תיאום בעלי המקצוע. היו לי במשפחה 3 שיפוצים בעשור האחרון, שניים עם בחור שניהל את העסק ואחד בניהול עצמי. ראיתי את ההבדל, וזה למרות שלא היתה בעיה של הברזות וכו׳. הקבלן ששיפץ לי ניהל בשיא 15 אנשים שעבדו בדירה במקביל. מי שלא מומחה לא יכול לתזמר כך.

את אנשי הפיננסים צריך בלי קשר לדירה מסויימת, למעשה מדובר במחקר שצריך להתבצע לפני שמסתכלים בפעם הראשונה בלוחות, כדי להכיר את המגבלות. כמובן להתעדכן בתנאים, במיוחד בימים נזילים כמו השנה האחרונה.

מתווך? ברבים. נושא כאוב במיוחד. לא צריך לפרט.

פורסם (נערך)
לפני 23 דקות, sperial כתב:

גם עו"ד מומחה בנדל"ן לא יכול לעשות עבודה שמאית בסיסית.

לדוג' אצלי קרה מקרה.

רכשתי דירה, שרצינו לקבל משכנתא התברר בתשריט שהיתה טעות והדירה שאנחנו קונים נרשמה על השכנים ושלהם על המוכר.

ב"ה היו שכנים נחמדים אז הדבר גרר רק עיכוב של חודשיים+ בהשלמת העסקה. אבל יכל להיות גרוע יותר

אופס, העו"ד אכן בדק הכל. ראה לפני החתימה על החוזה שהדירה רשומה בטאבו בלי בעיות וכו' אבל לא בא לבקר בנכס (וזה לא עבודתו לבקר בנכס) ולכן לא יכל לשים לב שיש בעיה ששמאי היה שם לב אליה בקלות 

עריכה אחרונה על ידי om2
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

.

פורסם
לפני 4 דקות, sperial כתב:

מעדיף שיפוצניק רציני שינהל את כל הפרוייקט כולל תיאום בעלי המקצוע

אתה צריך אותם, בשביל כל הבעיות המיוחדות ובשביל הצעת מחיר.

Ready To Rock
Ready To Rumble

• תוכן חדש...