Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1046 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

בעבר התיעצתי גבי רכישת רכב בנזין,

אבל ראיתי שבינואר הקרוב יעלה המס של רכב חשמלי ל35 אחוז, וממה שהבנתי המחירונים של החשמליות הולך לעלות,

שמתי עין על הBYD ATTO3 רמת גימור DESIGN

ושמתי עין על ג'ילי גיאומטרי C 460PRO, או לחילופין הדגם החדש של ה480,

המחירונים הם סביבות ה150-160 אלף ליד השנייה, או 180 לחדש מהיבואן

הבקשות שלי מהרכב הן:

אבזור

בטיחות

נוחות נסיעה

שיהיה איכותי בגדול.

האם הידיעה של החשמליות שהמחירון שלהם יעלה הוא נכון?

חשוב לציין שיש לי עמדת טעינה בבית ככה שזה יהיה לי מאוד נוח,

הטווח של הנסיעה סביבות ה350 לאטו 3 יספק אותי מאוד.

האם יש רכבים אחרים שיהיו יותר נכונים לקנות?

לא משנה לי ממש מרווח פנים מאחור אני בדרך כלל יסע 90 אחוז לבד ברכב בנסיעות בין עירוניות בעיקר עד 50 קילומטר ליום אוסביבות ה13 אלף בשנה..

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

שתיהם רכבים מעולים, הג׳ילי מצטיין בטווח גדול יותר ואפשר להגיע קרוב יותר להצהרות יצרן ויש לו בלימה רגנרטיבית חזקה יותר בשלוש רמות, לעומת האטו שיש בו רק 2 חלשות יחסית וטווח אמיתי של 320-350 קמ.

לדעתי מבחינת עיצוב פנים האטו מתקדם ומיוחד יותר אבל גם הג׳ילי החדשה עם עיצוב מתקדם יפה ונקי בפנים. ממליץ לך לעשות נסיעת מבחן ולהחליט מה אתה אוהב יותר מבחינת התנהגות כביש, ביצועים , הנדסת אנוש ומראה כללי. אני אישית מעדיף את הג׳ילי. 

אתה יכול גם לקנות טסלה מודל 3, לא אותה קטגוריה אבל עם הרבה יתרונות כמו טווח, ביצועים, תוכנה ואפליקציה בשלות, אי תלות ביבואן וטיפולים, ואמינות מוכחת לאורך השנים. אפשר לקנות ביד 2 או חדשה ב190 בערך לגרסה הזולה.

בכל מקרה אם יש לך עמדה בבית והטווח לא מפריע אז אף בחירה לא תהיה טעות פה 

עריכה אחרונה על ידי nissan1211
  • אהבתי 1
פורסם

תודה על התגובה

הטווח לא מפריעה לי בכלל, 320-350 יספיק לי בהחלט.

היום בצעתי נסיעת מבחן על הג'ילי אבל הדגם היותר ישן

יתרונות שראיתי - נוח הרבה יותר ממה שציפיתי, הכיסא שלו וואו הנסיעה שלו מאוד נוחה והוא בכללי הרגיש לי מאוד מאוד נעים,

החסרונות - אין CARPLAY! יש וייז במסך אבל הבעלים(הרכב שנה על הכביש) אמר שזה לא עובד וצריך לפתוח נקודת גישה או סים מהחברה.

ישנתי על האטו 3 היום והוא הרגיש לי הרבה יותר מרווח, המושב קשה לי להגיד כי לא עשיתי עליו נסיעת מבחן כי זה היה בסוכנות והם לא רצו לעשות נסיעת מבחן לרכב 0 קילומטר.

יש מסך ענק עם יותר פונקציות וCARPLAY, והיתרון של האטו 3 זה שיש אפליקציה בטלפון שאני יכול לתזמן מיזוג לפי שעות ובכללי להדליק מזגן ברכב מרחוק ו זה מאוד נוח בקיץ ובחורף.

החסרון השני בג'ילי זה שיש דגם חדש ואם אני קונה דגם שחצי שנה על הכביש או יותר אז זה לא שווה,

ראיתי בג'ילי החדשה יש קירור למושבים גם

הטסלה יקרה מידי בשבילי, 

והשאלה הכי חשובה האם באמת בינואר המחירונים יעלו של החשמליות וככה לא אפסיד ירידת ערך?

פורסם

בהנחה ובטיחות זה משהו שבאמת חשוב לך, אז תמחק את ג'ילי מהרשימה. הוא לא נבחן בשום מבחן ריסוק גם לא במבחן הסיני. 

לפני 3 דקות, ms.kusit-al כתב:

והשאלה הכי חשובה האם באמת בינואר המחירונים יעלו של החשמליות וככה לא אפסיד ירידת ערך?

המס על הרכבים אמור לעלות ל-35 אחוז. האם זה יעלה מחירונים של הרכבים? כניראה שכן. האם זה יקטין את ירידת הערך ? כניראה שכן, אבל לא בטוח שבהרבה. התנהלות הרכבים החשמלים שונה מהתנהלות קלאסית שהיינו מכירים מרכבי בעירה. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 36 דקות, ms.kusit-al כתב:

תודה על התגובה

הטווח לא מפריעה לי בכלל, 320-350 יספיק לי בהחלט.

היום בצעתי נסיעת מבחן על הג'ילי אבל הדגם היותר ישן

יתרונות שראיתי - נוח הרבה יותר ממה שציפיתי, הכיסא שלו וואו הנסיעה שלו מאוד נוחה והוא בכללי הרגיש לי מאוד מאוד נעים,

החסרונות - אין CARPLAY! יש וייז במסך אבל הבעלים(הרכב שנה על הכביש) אמר שזה לא עובד וצריך לפתוח נקודת גישה או סים מהחברה.

ישנתי על האטו 3 היום והוא הרגיש לי הרבה יותר מרווח, המושב קשה לי להגיד כי לא עשיתי עליו נסיעת מבחן כי זה היה בסוכנות והם לא רצו לעשות נסיעת מבחן לרכב 0 קילומטר.

יש מסך ענק עם יותר פונקציות וCARPLAY, והיתרון של האטו 3 זה שיש אפליקציה בטלפון שאני יכול לתזמן מיזוג לפי שעות ובכללי להדליק מזגן ברכב מרחוק ו זה מאוד נוח בקיץ ובחורף.

החסרון השני בג'ילי זה שיש דגם חדש ואם אני קונה דגם שחצי שנה על הכביש או יותר אז זה לא שווה,

ראיתי בג'ילי החדשה יש קירור למושבים גם

הטסלה יקרה מידי בשבילי, 

אל תבנה על מה שיקרה בינואר, יכולים להיות שינויים ותנודות בשוק. עדיף לקנות רכב לפי היתרונות שיש לו כרגע והצורך שלך ולהנות ממנו בלי דאגה על כמה אחוזים לפה ולשם כי רכב זה גם ככה לא עסק כלכלי משתלם. תתייחס לינואר כאילו השוק ממשיך כרגיל בירידת ערך מבחינתך

לפי המסקנות שלך אתה צריך לעשות נסיעת מבחן על האטו ולהחליט, ואולי גם לראות את הג׳ילי החדשה כי עדכנו את הפנים באופן די משמעותי ולחלק מהדעות לטובה.

דרך אגב לגבי הטסלה כן יש ביד 2 יחידות של מודל 3 שנים 2021-2022 במחירי 160-180 אלף תלוי קמ ורמת גימור אם זה מעניין אותך.

דרך אגב אמנם לגילי אין מבחני ריסוק למיטב ידיעתי כי היא לא משווקת באירופה, אבל דווקא לא הייתי דואג בקטע הבטיחותי כי ג׳ילי היא קבוצה ענקית עם הרבה מאוד ידע של מותגים וותיקים וגם אירופאיים כמו וולוו והאוטו מאובזר בהרבה ציוד בטיחותי כמו בלימה אוטונומיות ובקרות סטייה ושמירה על נתיב וכו. לכן זה אמנם פחות טוב מהאטו טכנית אבל גם לא איזה משהו לפחד ממנו. אולי כשיתחילו לשווק באירופה יכניסו את הגיאו למבחני ריסוק ונראה מה התוצאות 

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
פורסם

כנראה מחר בעזרת השם אני עושה נסיעת מבחן על האטו שיש לבן דוד שלי,

אני מקווה שהיא תהיה נוחה כמו שאני מצפה, כי הג'ילי הייתה נוחה משמעותית ממה שציפיתי ועוד עם ג'אנט 18 עם חתך נמוך, אחח המושב הזה.

לגבי ינואר

גם ינואר של 2023 עלה המס, וBYD נמכרת עכשיו כמו חדשה שהייתה בשנה שעברה, ככה ליד 2 אין הפסד, והשנה זה יעלה עוד יותר, אז כן יש לי ציפיה, 

אני רק מקווה שלא יהיה נפילה דרסטית למחירון , גם עכשיו המודעות של רכבים חשמליים עלה ואנשים מחפשים את זה יותר ויהיה לה ביקוש ויהיה אפשר לעלות מחירון לדעתי

• אהבתי 1
פורסם

טוב מעדכן שעשיתי נסיעת מבחן על האטו 3,

הרכב נוח כמו הג'ילי או טיפה יותר, אבל האחיזת כביש שלו ממש לא טובה! בכיכר על 15 החלקתי והכיכר הייתה עם כביש טוב ולא ישן או מחוספס.

נקודת טורפה עיקרית זה המזגן, הוא פשוט לא מקרר גם אחרי 15 דק נסיעה הוא פשוט לא מקרר טוב. גם כשהפעלתי את המזגן מרחוק דרך האפליקציה 10 דק לפני נסיעה הוא עדיין פעל בצורה לא תקינה בכלל.

הרגנרציה שלו לא ממש טובה לפחות לא כמו בג'ילי, ושמתי לב שהתאוצות צריך ללחוץ יותר על הדוושה כדי לקבל ביצועים, גם על מצב ספורט, כנראה זה הכיול של הדוושה שעשו BYD.

המושב שלו נוח, אבל הכיוונון ראש שלו פשוט מעצבן כי אי אפשר לכוון את משענת הראש ואני מוצא את עצמי עם כאבי צוואר אחרי נסיעה קצרה(כנראה עניין של הרגל)

אני בהתלבטות גדולה, הג'ילי גם זולה ב10 אלף וגם יצא דגם חדש.

• מעניין 1
פורסם

מה הכוונה אמינות או הרפתקאות?

שני הרכבים יהיו באחריות יצרן ולא תהיה לי עם זה בעיה,

הג'ילי הייתה לי מאוד נוחה והגודל שלה מספיק מאוד בשבילי, 

כמה בעיות בג'ילי - אין קארפליי, והמראה שמאל לא זזה הרבה ואני רואה במראה חצי רכב וחצי כביש, הבחור מהנסיעת מבחן אמר לי "זה מה יש"

הסוללה שלה ברצפה והיא יכולה לקבל מכות, הכל מתופעל מהמסך ללא יוצא מין הכלל, ושהרכב לא עבר מבחני ריסוק, ובדגם החדש משום מה הם הוציאו את האופציה להקליט מכל המצלמות שיש לרכב, כנראה לסחוט עוד כסף על מצלמת דרך שהבוחן ניסה לדחוף לי ב1000 שקל.

חוץ מזה רכב בובה מאוד נוח ונעים עם מלא אבזור,

האטו 3 יש תביעה יצוגית על הגג והרכב הרגיש לי מגושם בלי הרבה אחיזת כביש, והרבה קרקושים מהפלסטיקה הזולה במהלך הנסיעה, יש עוד תלונות על רעשים מההגה וכמובן עניין המזגן שפשוט לא מקרר!

• מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני כשעה, ms.kusit-al כתב:

הג'ילי הייתה לי מאוד נוחה והגודל שלה מספיק מאוד בשבילי, 

כמה בעיות בג'ילי - אין קארפליי, והמראה שמאל לא זזה הרבה ואני רואה במראה חצי רכב וחצי כביש, הבחור מהנסיעת מבחן אמר לי "זה מה יש"

הסוללה שלה ברצפה והיא יכולה לקבל מכות, הכל מתופעל מהמסך ללא יוצא מין הכלל, ושהרכב לא עבר מבחני ריסוק, ובדגם החדש משום מה הם הוציאו את האופציה להקליט מכל המצלמות שיש לרכב, כנראה לסחוט עוד כסף על מצלמת דרך שהבוחן ניסה לדחוף לי ב1000 שקל.

חוץ מזה רכב בובה מאוד נוח ונעים עם מלא אבזור,

האטו 3 יש תביעה יצוגית על הגג והרכב הרגיש לי מגושם בלי הרבה אחיזת כביש, והרבה קרקושים מהפלסטיקה הזולה במהלך הנסיעה, יש עוד תלונות על רעשים מההגה וכמובן עניין המזגן שפשוט לא מקרר!

אלה מסקנות מדויקות כל הכבוד לך שבחנת טוב את הרכבים. לדעתי דווקא האטו 3 היא הרבה יותר הרפתקאה מהגילי מבחינת אמינות, כמו הרעשים מההגה, תלונות בקבוצה שלהם על וילון גג שמפסיק להגיב וצריך לאפס וכו וכו, גם לגילי יש קהילת לקוחות שאי אפשר לזלזל בה וכמה אלפי יחידות שעלו על הכביש. צמפיון שאצלו מטפלים באטו הוא יבואן שידוע בטיפולים היקרים שלו ואתה מחויב ליבואן בגלל האחריות של הרכב. לכן עדיף להחליט לפי טיב הרכב והניסיון האישי וממש לא בגלל אפקט העדר 

עריכה אחרונה על ידי nissan1211
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 6 דקות, ms.kusit-al כתב:

מה המוסך BYD הקרוב ביותר אליך ?

כדאי שתרכוש לך חברים שם. 

לגבי תביעת הגג הייצוגית, ומה שאתה כבר יודע, הלוואי שאלה יהיו הצרות היחידות של הרכב הזה...

מאחר שלא נכנסת לקהילה\מועדון ה-BYD בפייסבוק, אעביר לך כאן חלק קטן מהתלונות:

- טווח עלוב. יש כאלה שמגרדים בקושי 300. עם מזגן שמקרטע.

- יש גם רכבים בודדים עם מזגן תקין. בנסיעה "רגילה" כמו ברכב בנזין, לא סוג של "ל" , הטווח מתקצר עוד יותר.

- תקלות של הרדאר. באופן זמני הוא מפסיק לעבוד. יש רכבים שהמצלמה\רדאר זקוקה להחלפה במוסך. ואז צריך להזמין תור. לפעמים תור של שבועות. וגם יותר.

- מצברים ששובקים חיים. ואז לא ניתן לנסוע, והרכב מושבת.

- תקלות טעינה. הרכב מחליט שלא יטעין מעבר לאחוז מסויים. למרות ההגדרות .

- אחוזי טעינה שלא יורדים ליניארית. עברת את ה-50%, יורד מהר יותר. היו רכבים עם 10% על השעון, וזה הפך להיות 0% תוך שניות.

- 2 תקלות מעצבנות שאני רואה שם לא מעט עם אזהרה גדולה באדום: POWER SYSTEM ERROR, ו-EV MODE IS FUNCTIONALLY LIMITED . הם 2 תקלות שונות, שמצריכות גרירה למוסך מורשה.

- סימן אדום של מצבר. התחממות יתר של הסוללה. לתת לרכב "לנוח" רבע שעה. לא תקלה משביתה. היו רק כמה בודדים כאלה.

- לא ניתן להעביר לדרייב. [SHIFTER CONTROLLER FAULTY].  גרירה...

כמו שציינתי. חלק קטן .יש עוד. עוד הרבה.

מעבר לתקלות המשונות, היו גם רכבים שנתקעו, בגלל טמטום או חוסר הערכת הטווח. 

לא הזכרתי בכוונה את המולטימדיה ואת העדכונים, ובעיות בחיבור AA ו-CP .כי ייתכן שם חוסר ידע או חוסר ניסיון מצד הלקוח.

רק שתדע. התגובות בפייס, הם של אנשים מסכנים שנתקעו, או שיש להם בעיה ברכב, ולא מוציאים פתרון.

כי מן הסתם, אף אחד מ-הרוכשים שם לא יירצה ללכלך, או להשמיץ סתם את הרכב שקנה במיטב כספו. כי הדבר ייגרום לבסוף לירידת הערך של הרכב.

• מעניין 3
  • רעיון טוב! 1
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 8.8.2023 בשעה 18:53, yossiaviel כתב:

טווח עלוב. יש כאלה שמגרדים בקושי 300.

בקרוב יימכרו לברזל, העיקר לקנות SUV חדש.

עדיין לא קניתי אורה פאנקי קאט

פורסם

אני גם בדקתי את שניהם והגולי טוב בהרבה בנוחות טווח אמינות מזגן טוב ובקרוב יש גם CARPLAY

ויש אפליקציה של הרכב אבל אין שם אפשרות להדליק את המזגן אבל לפחות יש מזגן בקיצור וודאי שגולי יותר טוב

בתאריך 4.8.2023 בשעה 22:29, davemustaine87 כתב:

בהנחה ובטיחות זה משהו שבאמת חשוב לך, אז תמחק את ג'ילי מהרשימה. הוא לא נבחן בשום מבחן ריסוק גם לא במבחן הסיני. 

הוא עבר את המבחן הסיני שהוא לא פחות מהאירופאי

אני גם בדקתי את שניהם והגולי טוב בהרבה בנוחות טווח אמינות מזגן טוב ובקרוב יש גם CARPLAY

ויש אפליקציה של הרכב אבל אין שם אפשרות להדליק את המזגן אבל לפחות יש מזגן בקיצור וודאי שגולי יותר טוב

פורסם

להוריי יש את הג'ילי, מניסיון רכב מעולה, אצלם ובקבוצה לא נתקלתי בתקלות, טווח נסיעה כמעט זהה לטווח המוצהר מהיצרן, אבזור עשיר וכן גם הוויז עובד- כל הלקוחות קיבלו סים ל3-5 שנים, ביצועים במצב ספורט מעבר לדימיון ברכב משפחתי סטנדרטי, מזגן מצויין ולא זיהיתי בעיה עם מראה שמאל. 

באופן אישי פחות התחברתי לנוחות אולי בהשוואה לטוסון היא נחותה מעט אבל תנוחת הנהיגה הייתה לי ממש מטרידה, המשענת של רגל שמאל מאוד קצרה ונוטה לצד, מצאתי את עצמי לא פעם בנהיגה מחפש מקום להניח את הרגל, יש עוד כמה דברים סיניים ברכב שדורשים הבשלה אבל ביחס לאטו 3 אני מעדיף את הג'ילי בפער בעיקר בגלל האמינות.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

• תוכן חדש...