Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1046 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 8 שעות, הרוכב המתמיד כתב:

הוא עבר את המבחן הסיני שהוא לא פחות מהאירופאי

בטוח? תביא הוכחה. 

כי אני הגעתי עד לעמוד 4 בגוגל בכול השמות השונים של הדגם הזה, ולא מצאתי. 

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

לא הבנתי אם פות"ש מחפש לקנות רכב או ירידת ערך?

אתה קונה רכב ב-180 אלף שקל ואתה מתחשבן על 2000 שקל לכאן או לכאן?

לא ככה קונים רכב.

ההפרשים הכספיים בין הרכבים - כלכלית פשוט לא קיימים.

אתה בונה על עליית המס בינואר כדי שאולי יפחית את ירידת הערך? שוב, לא ככה קונים רכב ולא מחשבים עלויות.

אם כבר הגעת עד הלום והחלטת ברכישת רכב שעולה 180 אלף שקל, אז גם גלישה ל-190 אלף נניח כדי לרכוש טסלה, כלכלית אין לזה משמעות זה הכל אותו דבר.

מדובר בסך הכל בסטיה קטנה מבחינה תזרימית.

המלצה שלי - קח את הרכב שעושה לך את זה ועונה לך על עיקר הדרישות שלך ותפסיק להתקטנן על פיצוחים (לא שאני מזלזל, כל שקל חשוב, אבל צריך להסתכל על מהותיות ולא על דברים שאין להם באמת משמעות כלכלית עבורך בהתחשב בגובה ההוצאה הקיימת)

עריכה אחרונה על ידי yuvalganim

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

אני בדיוק צריך לבחור רכב מהעבודה והאופציות העיקריות היו גילי או BYD.

הלכתי לראות את שניהם ולעשות נסיעת מבחן קצרה ואתן את הרושם שלי.

לגילי יש כמה יתרונות, אבל לטעמי הBYD מנצח בשורה תחתונה.

מי שמחפש נהיגה ומעט "להתגרזן"  - הגילי כנראה יותר תתאים. היא יותר "יושבת" על הכביש עם כיול מתלים נוקשה יותר בשונה מהBYD ששם המתלים רכים יותר. מנגד, ההגה של הגילי לא מחובר למציאות בשיט והרגיש מרגרינה גם מעל 100 קמ"ש.

לגבי מזגן - התלונות שרצות ברשת על הBYD מוגזמות לחלוטין, יצאתי לנסיעת מבחן בשני הרכבים כשנקודת המוצא זה רכב רותח שחנה בשמש - המזגן בBYD בסדר גמור ולא שונה מרכבים אחרים. כן לטובת הגילי יתרון פה, שכן המזגן שם מקרר הרבה מעל הממוצע ולכן הוא מרגיש עדיף - האוויר שזורם מפתחי המיזוג שם לא מביישים מקרר תעשייתי וזה נקודת בונוס בארץ חמה כמו שלנו, אבל אני לא רואה פה באמת נקודת תורפה בBYD כי המזגן שלה פשוט סטנדרטי ולא שונה מרכבים אחרים. אז מבחינתי זה כן פלוס בגילי אבל מנגד לא מינוס לBYD.

טווח - שוחחתי עם כמה בעלי BYD וכמה בעלי גילי הן מהעבודה והן ממכרים ועשיתי ממוצע של הנתונים המדווחים - בBYD טענו לטווח ממוצע של 350~ ק"מ ובגילי על טווח ממוצע של 410~. לBYD סוללה של 60 קוט"ש, לגילי 70.. תעשו חשבון ותגלו שצריכת החשמל של הרכבים די דומה והפערים ברובם הם על ההפרש בנפח הסוללה ולא בגלל הBYD זללן יותר או משהו כזה.

נוחות מושבים - BYD לטעמי (וגם לטעם האישה) היה נוח משמעותי, המושבים אוחזים מצויין והמושבים האחוריים מרווחים מאוד. לגילי מושבים פחות נוחים ופחות אוחזים. החסרון ענק בגילי הוא במושבים האחוריים, הם מאוד "שוכבים" לאחור ובנאדם בגובה 1.80+ יצטרך לשבת עם הראש תקוע בתקרה כי היא ממש נמוכה.

איכות תא נוסעים - הגילי מרגישה עלי אקספרס, רוב הפלסטיקה קשיחה ופשוטה וברכב המבחן (הדגם החדש) גם מקרקש בנגיעות באזורים שונים בדאשבורד ובדלתות. המולטימדיה די פשוטה, אך איכות הרמקולים מצויינת (BOSE).  מנגד בBYD איכות החומרים ברמה גבוהה שדי הפתיעה. רוב הפלסטיקה רכה ונעימה למגה ומנגד גם לא הרגישה זולה. בנוסף המולטימדיה הרבה יותר טובה ותומכת בAndroid Auto אלחוטי + Carplay. בשני הרכבים חוסר בכפתורים פיזים, בגילי זה ממש אפס והכל רק מהמולטימדיה ומבחינתי האישית זה חסרון.

אבזור ומערכות בטיחות - שניהם מציעים חבילה דומה, אין הרבה מה להרחיב פה. לBYD יש מבחן ריסוק אירופאי, לגילי אין וגם לא מצאתי מבחן ריסוק סיני מקביל.

תא מטען - של הBYD עדיף, בגילי מציעים בתוספת תשלום "הרחבה" לתא מטען על ידי החלפה של הפלטה התחתונה - א. זה נראה מכוער, ב. הוא עדיין קטן יותר משל הBYD. לטובת הגילי - יש גלגל רזרבי.

ההחלטה שלי היתה הBYD כשסיכמתי את היתרונות מול החסרונות. ממליץ בחום פשוט לעשות נסיעת מבחן בשניהם ולראות מה מרגיש יותר נכון אם ההתלבטות הסופית היא ביניהם.

• אהבתי 1

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם
לפני 17 דקות, dalet11 כתב:

לגבי מזגן - התלונות שרצות ברשת על הBYD מוגזמות לחלוטין, יצאתי לנסיעת מבחן בשני הרכבים כשנקודת המוצא זה רכב רותח שחנה בשמש - המזגן בBYD בסדר גמור ולא שונה מרכבים אחרים. כן לטובת הגילי יתרון פה, שכן המזגן שם מקרר הרבה מעל הממוצע ולכן הוא מרגיש עדיף - האוויר שזורם מפתחי המיזוג שם לא מביישים מקרר תעשייתי וזה נקודת בונוס בארץ חמה כמו שלנו, אבל אני לא רואה פה באמת נקודת תורפה בBYD כי המזגן שלה פשוט סטנדרטי ולא שונה מרכבים אחרים. אז מבחינתי זה כן פלוס בגילי אבל מנגד לא מינוס לBYD.

טווח - שוחחתי עם כמה בעלי BYD וכמה בעלי גילי הן מהעבודה והן ממכרים ועשיתי ממוצע של הנתונים המדווחים - בBYD טענו לטווח ממוצע של 350~ ק"מ ובגילי על טווח ממוצע של 410~. לBYD סוללה של 60 קוט"ש, לגילי 70.. תעשו חשבון ותגלו שצריכת החשמל של הרכבים די דומה והפערים ברובם הם על ההפרש בנפח הסוללה ולא בגלל הBYD זללן יותר או משהו כזה.

אני אתייחס לשני הסעיפים הללו, בלבד. הסעיפים הכי פופולאריים ברשת.

הטווח והמזגן.

אם חיפשת רכב עם טווח מעשי של סביב 300 ק"ם, 2 הרכבים הללו עונים לצרכים שלך.

מכיוון ש-95% מהלקוחות שרושמים חוות דעת על הרכב, טוענים שה-BYD עושה ביום טוב סביב 300 ק"ם, ולפעמים גם פחות מזה, ההשוואה הנכונה בין 2 הרכבים הללו צריכה להיות בין גילי 350, לבין ATTO3 דגם COMFORT .

וזאת, מפני שהגילי 350 משיגה בקלות את ה-300 ק"ם, ואילו ה-BYD משיגה טווח די דומה , אך עם סוללה גדולה יותר של 60 קוט"ש.

ובמקרה הזה למרות כל היתרונות של ה-BYD, הגילי משמעותית זולה ממנה,  ואז גם משתלמת יותר.

תוסיף לזה סוללה קטנה יותר, וקיבלת עוד טיפה חיסכון בכסף במילוי הרכב בתחנות, ובזמן ההמתנה.

לגבי המזגן אין לי מה להוסיף. לא כל רכבי ATTO3 בעלי מזגן לא תקין.

במקרה הזה ,יצא לך לנסוע על רכב עם מזגן נורמלי.

ובכלל ברכב הזה, המזגנים הם סוג של "קופסת ההפתעות".

היה לך מזל, הרווחת. אם לא, נפלת על רכב עם מאוורר נטו, בלבד.

פורסם
לפני 3 שעות, הרוכב המתמיד כתב:

image.thumb.png.15bb96d7128a86980eb8f375cf0abf25.png

זה לא הוכחה. זה  אנשי שיווק  שמחרטטים חירטוט שהיצרן אמר. חירטוט בריבוע. 

הוכחה זה להביא אסמכתא ממקור רשמי לא תלוי ורצוי גם צילום. 

דוגמא - BYD אטו 3 קיבל במבחן ריסוק האירופאי 5 כוכבים: 

https://www.euroncap.com/en/results/byd/atto+3/46635

יש מבין? 

• אהבתי 2
פורסם

מודל 3 יד 2 , ניתן בקלות להשיג רכב מודל 2022 , עדיף ובפער על 2 הסיניות הללו מה עוד שהטסלה אינה כובלת אותך ליבואן ולטיפול שנתי ??? בעלות של 1000 ש"ח...

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
בתאריך 21.8.2023 בשעה 08:45, CX25GTI כתב:

מודל 3 יד 2 , ניתן בקלות להשיג רכב מודל 2022 , עדיף ובפער על 2 הסיניות הללו מה עוד שהטסלה אינה כובלת אותך ליבואן ולטיפול שנתי ??? בעלות של 1000 ש"ח...

2022 במחיר של 170 אלף?

רק תביא לי בבקשה

כמה אחריות יש על הטסלה על כל הרכב ועל הסוללה?

פורסם
לפני 8 שעות, ms.kusit-al כתב:

רק תביא לי בבקשה

רק כנס ליד 2 בבקשה. 

לפני 8 שעות, ms.kusit-al כתב:

כמה אחריות יש על הטסלה על כל הרכב ועל הסוללה?

תרשום בגוגל טסלה אחריות וכנס לתוצאה הראשונה. 

בלי קשר, טסלה הרכב היחיד עם מספיק ותק בשביל לדעת משהו על האמינות שלו לאורך זמן. שאר הרכבים הסיניים, זה עדיין בגדר נעלם 

פורסם

אקצר

אני בעלים של טסלה מודל 3 "יוניקורן" 2021 , יענו sr  מסירה בדצמבר, כמו כן של גילי 350 שנת 2022(של אישתי).

מי שמחפש חוויה אחרת מרכב , גם מהירות, אחיזה וטכנולוגיה ,רשת טעינה הכי זולה הפרושה בכל הארץ שיקח טסלה.

מי שמחפש יותר קטע של גיפון ונוחות, שיקח את הגילי. המזגן שלה פצצה , הטווח קרוב מאוד למוצהר תלוי בסגנון הנהיגה , הרגב נח, הרכב מוצק , אין קירקושים,הוויז עובד סבבה לגמרי, המצלמות 360 עובדות , וכבר הוכיחו את עצמן.

לפותח השירשור- מבחינת טווח הג'ילי 350 יעשה עבורך את העבודה , בטח שליום יום רגיל. אם אתה מחפש גם להנות מהנהיגה חפש טסלה יד שניה.

רכבים נוכחיים :Geely 350 Pro   , Tesla Model 3 SR

רכבי עבר:Alfa romeo Guilia 1.3 TI 1970,Lancia Beta 1.6 1982

Lancia Beta coupe 2.0 1984,Lancia Thema Turbo 2.0 16v 1994

Citroen Xsara picaso 2.0 2009,Fiat Punto 1.4 auto 2009

פורסם (נערך)

הבאסה בג'ילי שאין אפליקציה אין קישוריות לטלפון קארפלי אין OTA ואין מבחני ריסוק

האמת שמתי עין על טסלה מודל 3, איזה דברים אני צריך לבדוק ברכב לפני שאני קונה?

מה לגבי טיפולים אין בכלל?

מעניין אותי מאוד הטכנולוגיה האפליקציה וכו

עריכה אחרונה על ידי ms.kusit-al
פורסם
לפני 42 דקות, ms.kusit-al כתב:

בגילי אין ota וקישוריות ויש וויז מותקן במולטימדיה

אין דברים מיוחדים לבדוק לפני קנייה , בעיקר שלא היו תאונות ותיקוני פחחות משמעותיים, שהאוטו נוסע ומאיץ כמו שצריך, שלמות תא נוסעים והגה ושכל המערכות עובדות לרבות חלונות, מזגן, טעינה מהירה, חימום מושבים וכו וכו.

אין טיפולים בניגוד להרבה חשמליות אחרות,  החלפת מסנן מזגן פעם בשנתיים ובדיקת נוזל בלמים אחת לשנתיים. החלפת חומר מייבש מזגן אחת ל4 שנים או 6 שנים תלוי שנת ייצור רכב. בעיקרון זה ממש כלום. 

פורסם
לפני 14 שעות, ms.kusit-al כתב:

מומלץ לבדוק שריטות בתחתית הרכב

מאוד משמעותי ברכב חשמלי שהבטריה למטה

פורסם
בתאריך 8.8.2023 בשעה 18:53, yossiaviel כתב:

מה המוסך BYD הקרוב ביותר אליך ?

כדאי שתרכוש לך חברים שם. 

לגבי תביעת הגג הייצוגית, ומה שאתה כבר יודע, הלוואי שאלה יהיו הצרות היחידות של הרכב הזה...

מאחר שלא נכנסת לקהילה\מועדון ה-BYD בפייסבוק, אעביר לך כאן חלק קטן מהתלונות:

- טווח עלוב. יש כאלה שמגרדים בקושי 300. עם מזגן שמקרטע.

- יש גם רכבים בודדים עם מזגן תקין. בנסיעה "רגילה" כמו ברכב בנזין, לא סוג של "ל" , הטווח מתקצר עוד יותר.

- תקלות של הרדאר. באופן זמני הוא מפסיק לעבוד. יש רכבים שהמצלמה\רדאר זקוקה להחלפה במוסך. ואז צריך להזמין תור. לפעמים תור של שבועות. וגם יותר.

- מצברים ששובקים חיים. ואז לא ניתן לנסוע, והרכב מושבת.

- תקלות טעינה. הרכב מחליט שלא יטעין מעבר לאחוז מסויים. למרות ההגדרות .

- אחוזי טעינה שלא יורדים ליניארית. עברת את ה-50%, יורד מהר יותר. היו רכבים עם 10% על השעון, וזה הפך להיות 0% תוך שניות.

- 2 תקלות מעצבנות שאני רואה שם לא מעט עם אזהרה גדולה באדום: POWER SYSTEM ERROR, ו-EV MODE IS FUNCTIONALLY LIMITED . הם 2 תקלות שונות, שמצריכות גרירה למוסך מורשה.

- סימן אדום של מצבר. התחממות יתר של הסוללה. לתת לרכב "לנוח" רבע שעה. לא תקלה משביתה. היו רק כמה בודדים כאלה.

- לא ניתן להעביר לדרייב. [SHIFTER CONTROLLER FAULTY].  גרירה...

כמו שציינתי. חלק קטן .יש עוד. עוד הרבה.

מעבר לתקלות המשונות, היו גם רכבים שנתקעו, בגלל טמטום או חוסר הערכת הטווח. 

לא הזכרתי בכוונה את המולטימדיה ואת העדכונים, ובעיות בחיבור AA ו-CP .כי ייתכן שם חוסר ידע או חוסר ניסיון מצד הלקוח.

רק שתדע. התגובות בפייס, הם של אנשים מסכנים שנתקעו, או שיש להם בעיה ברכב, ולא מוציאים פתרון.

כי מן הסתם, אף אחד מ-הרוכשים שם לא יירצה ללכלך, או להשמיץ סתם את הרכב שקנה במיטב כספו. כי הדבר ייגרום לבסוף לירידת הערך של הרכב.

אני בעל atto 3 ומעולם לא גירדתי את ה 300 קמ

אני מגיע בקיץ 360-390 קמ עם מזגן

בחורף בלי מזגן אני עובר את ה 410 קמ

הכל שאלה איך אתה נוסע,כנל במנוע בנזין,קיים פעם בין מה שמצהיר היצרן לפועל,גם בבנזין אתה מפסיד 5-10% בצריכת הדלק בהפעלת מזגן.

מי שמחפש לרכוש רכב חדש אז רק חשמלי,מי שאין לו מה לעשות עם עוד 100000 שקל שיוסיף למחיר הסיני ויקנה טסלה ועם יש לך 200000 שקל שאין לך מה לעשות איתם תיקנה מרצדס שבאמת ההבדלים הם לא מהותיים.

ה atto 3 רכב כיפי ולאחר 8 חודשים איתו הייתי קונה אותו שוב ולא את הג'ילי שכמעט בכל פרמטר נופל ממנו. 

• אהבתי 1
  • משעמם 1

• תוכן חדש...