Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רק אני מרגיש פראייר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1051 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 שעות, Cerebral Cortex כתב:

30 אחוזים מהעולים החדשים לישראל שקיבלו אזרחות ישראלית מיכוון שהסבא או הסבתא היו יהודים עזבו את ישראל לאחר שקיבלו מענקים ואזרחות.
רק אני מרגיש פראייר?
https://www.israelhayom.co.il/news/local/article/14353873

תראה אני יודע שזה קשה להודות when you got played, אבל זה בדיוק מה שקרה כאן: אתה מפיץ ״כתבה״ ב״עיתון״ שמבוססת על כלום בפיתה וזה ניכר ממנה. אין שם הסבר על כמות הכספים הקונקרטית שהלכה לטמיון, או את כמות הכספים שקיבלו כל אותם אנשים שהיו כאן חודש ועפו. 

מי שיצא לו להתעסק עם הבירוקרטיה הישראלית יודע מה היעילות שלה, ומה הסיכוי שאנשים ״עשו מכה״ וברחו...

כתבה גזענית ומסולפת שנועדה לחרחר שנאה, ואין יותר מגוחך בעולם לתת לביביתון - שתומך בהרחבת הסבסוד לאוכלוסיה שבהגדרה מתעלקת על מערכות הרווחה(!!) - לפמפם שקרים על אוכלוסיות אחרות.

כמו כן מי שבאמת חושב שאנשים עושים רילוקיישן בשביל לדפוק קופה פסיכית של 10,000 ש״ח ולברוח, וואלה כנראה שלא עשה יותר מדי רילוקיישנים בחייו. אבל להגיב להטרלה של הביביתון זה בסה״כ לשחק לידיהם, עדיף לעשות DFTT.

או בקיצור - אתה אכן צריך להרגיש פראייר, אבל לא בגלל הרוסים :| 

• אהבתי 8
  • רעיון טוב! 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הכתבה הזו נועדה כדי לבנות בסיס לביטול חוק השבות על בסיס סבא/סבתא. כנראה שנראה עוד מאותו דבר במדיות התעמולה.
למה הם רוצים לבטל?
1. קודם כל דת, חלק מאותם זכאי חוק השבות הם לא יהודים על פי הדת והמשיחיים רוצים פה רק יהודים טהורים.
2. "פוגע בדמוגרפיה"

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 4

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 55 דקות, Cerebral Cortex כתב:

אחד לא אומר שלא, אממה, ישנם טרמפיסטים טפילים שבאו שלקחו כל מה שיכלו וברחו למקום אחר. אז תודה רבה שבאתם לקחת דרכון ישראלי ולברוח מכאן. 

ויש כאלו שנולדו כאן ומתפקדים כמו טפילים... 

ככה זה בהשקעות, לא כולן נושאות פרי. 

• אהבתי 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 5 שעות, Gavrik כתב:

במקרה בת הזוג שלי ודוד שלה הם עולים חדשים לכן אני מכיר את הנשוא מקרוב מאוד, אף אחד מהם לא קיבל "עשרות אלפי שקלים" ברגע שהגיע לפה, הם שניהם קיבלו סה"כ של 1,500 ש"ח בחודש בתור "מענק עזרה לדמי שכירות".
גם כן כדי לקבל דרכון נדרש לשהות באופן עקבי בארץ לפחות שנה.- זה היה נכון בעבר. ליברמן העביר חוק שמאפשר להם קבלת דרכון לאחר שעה :dry:

בתנאי שהם חותמים על טופס הנקרא ארל"י. בקרוב זה עומד להשתנות לרעתם.

מה שבטוח  לך אין את התמונה המלאה ויש דברים רבים שהם ממש נכונים בכתבה ויש כאלה שנכתבו בהגזמה. אני קצת מכיר מקרוב את הנושא ולא בגלל שיש לי בת זוג או משפחה שאני מכיר.

כרגע אין לי זמן לפרט אבל חלק גדול מהעולים מגיעים לארץ בכדי להוציא דרכון ישראלי שהוא שווה זהב בשבילם. יישנם המון עולים לשעבר שעזבו את הארץ מיד לאחר תהליך הקליטה וקיבלו בזמנו דרכון ל-5 שנים ושוב מגיעים בטיסה לארץ בכדי לחדש את הדרכון ולעוף בחזרה לרוסיה אבל היום יש מעצור. מי שלא מתכוון להשתקע בארץ לא יחדשו לו את תעודת הזהות ויקבל רק תעודת מעבר !.

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני כשעה, Cerebral Cortex כתב:

יש אצלי בעבודה אנשים שיודעים בדיוק כמה דקות הם צריכים לעבוד בחודש בכדי לקבל משכורת מדוויקת על מנת שזה לא ידפוק להם את מענק מס ההכנסה השלילי, לא ידפוק להם את ה 90 אחוזי הנחה בארנונה, לא ידפוק להם את העזרה מהרווחה, לא ידפוק להם את הביטוח לאומי כי הם הרי התגרשו מאישה בקומבינה אבל חיים איתה באותו בית. אז עכשיו היא גם גרושה והוא כאילו משלם מזונות על הילדים שלהם למרות שהם חיים ביחד כמו בעל ואישה באותו בית. יש הרבה חזירים במדינה הזאת ואנחנו משלמים עליהם.

לכן הכל יקר כאן, המכוניות, הדלק, הביטוחים הכל. מישהו הרי צריך לשלם עליהם לא?

אני רק אניח פה כמה לינקים, אתה תעשה את החושבים ותחליט לבד 😉

https://www.gov.il/he/departments/topics/enforcement_and_deterrence/govil-landing-page

https://www.gov.il/apps/taxes/taxes/#/kav-tzedek/he

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
לפני 42 דקות, farkash7 כתב:

הכתבה הזו נועדה כדי לבנות בסיס לביטול חוק השבות על בסיס סבא/סבתא. כנראה שנראה עוד מאותו דבר במדיות התעמולה.
למה הם רוצים לבטל?
1. קודם כל דת, חלק מאותם זכאי חוק השבות הם לא יהודים על פי הדת והמשיחיים רוצים פה רק יהודים טהורים.
2. "פוגע בדמוגרפיה"

יישנם המון אנשים שחושבים שיש לבטל את סעיף הנכד בחוק השבות ואני חושב שיפה שעה קודם.

לפני שעה, falou כתב:

שווים כל שקל. העלייה הרוסית זה המאורעות הכי  טובים שקרו למדינה.

אל תשווה את העלייה הגדולה של שנות ה-90 לעליה בשנים האחרונות. לדעתי העלייה בשנים האחרונות רק חולבת את המדינה מהצד הכלכלי בעיקר.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם
לפני כשעה, Cerebral Cortex כתב:

יש אצלי בעבודה אנשים שיודעים בדיוק כמה דקות הם צריכים לעבוד בחודש בכדי לקבל משכורת מדוויקת על מנת שזה לא ידפוק להם את מענק מס ההכנסה השלילי, לא ידפוק להם את ה 90 אחוזי הנחה בארנונה, לא ידפוק להם את העזרה מהרווחה, לא ידפוק להם את הביטוח לאומי כי הם הרי התגרשו מאישה בקומבינה אבל חיים איתה באותו בית. אז עכשיו היא גם גרושה והוא כאילו משלם מזונות על הילדים שלהם למרות שהם חיים ביחד כמו בעל ואישה באותו בית. יש הרבה חזירים במדינה הזאת ואנחנו משלמים עליהם.

לכן הכל יקר כאן, המכוניות, הדלק, הביטוחים הכל. מישהו הרי צריך לשלם עליהם לא?

זה של ביטוח לאומי

https://www.btl.gov.il/snifim/mokdimrashi/Pages/mokedhonaha.aspx

משרד הרווחה

https://www.gov.il/he/service/contact-the-ministry-of-labor-welfare-and-social-services

לגבי ארנונה, אין לי מושג באיזו עירייה מדובר אבל כנראה שאפשר למצוא באינטרנט עם השזירה "שם עירייה + הונאה בארנונה". למרות שאני לא חושב שיש עיריות שזה יאפשר לך להגיש עם אנונימיות..

וכרגיל תעשה מה שאתה רוצה, אני רק הבאתי את הכלים 😉

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 10 דקות, מרק10 כתב:

אל תשווה את העלייה הגדולה של שנות ה-90 לעליה בשנים האחרונות. לדעתי העלייה בשנים האחרונות רק חולבת את המדינה מהצד הכלכלי בעיקר.

בשביל שלדעה תהיה משקל היא צריכה להיות מבוססת.

• אהבתי 3

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

2 הסנט שלי- אני מכיר מישהי שניסתה לעלות לפה, עשתה מאמצים לא קטנים כדי להגיע לכאן מאיזושהי אהבה לא מוסברת לישראל.

הגיעה, קיבלה את "הבוכטות" (בדיחה עצובה) והתנאים ה "מדהימים" שעולים פה זכאים להם, חטפה סטירת לחי מצלצלת ובוערת מהחברה הישראלית, המחירים, והמצב המטורלל פה- וברחה חזרה הביתה.

לפי הכתבה הזו, היא "עשתה סיבוב על מדינת ישראל", גנבת מיסים שכזו, אני תכף מתקשר אליה לדרוש מה שמגיע לי.

או שאנחנו כחברה וכמדינה, צריכים להסתכל לרגע במראה. ישראל היא מקום קשה לעולים, צריך בבת אחת להתרגל למרקם חברתי מתוסבך, למצב פוליטי שהופך להזוי יותר מרגע לרגע (לא רק עכשיו- כבר לפחות 10 שנים) ולמחירים הגבוהים בעולם המערבי ביחס לשכר.

פלא שהמון עולים מחליטים לעזוב מהר?

• אהבתי 2
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

עזוב זה רק כי הם לא "יהודים טהורים" על פי הגדרת המפלגה הנאציונל סוציאליסטית שלנו - ואין בהם מספיק מאהבת הארץ.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 35 דקות, falou כתב:

בשביל שלדעה תהיה משקל היא צריכה להיות מבוססת.

אני לא יכול לשתף את הקהל במקורות המידע שלי. סוריי.

לפני 26 דקות, Pika007 כתב:

או שאנחנו כחברה וכמדינה, צריכים להסתכל לרגע במראה. ישראל היא מקום קשה לעולים, צריך בבת אחת להתרגל למרקם חברתי מתוסבך, למצב פוליטי שהופך להזוי יותר מרגע לרגע (לא רק עכשיו- כבר לפחות 10 שנים) ולמחירים הגבוהים בעולם המערבי ביחס לשכר.

פלא שהמון עולים מחליטים לעזוב מהר?

ברור שהם ממהרים לעזוב את המדינה לאחר שקיבלו דרכון ישראלי אשר שווה הרבה יותר מדרכון רוסי קרי ניתן להכנס להרבה יותר מדינות בקלות מאשר עם דרכון רוסי.

היום עם דרכון רוסי יש לך בעיה להכנס למדינות מסויימות בעקבות המלחמה באוקראינה.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

למען האמת לא דיברתי על אנשים שמגיעים מרוסיה בכלל, אותה אחת שהזכרתי כאן והרוב המוחלט של העולים איתם יש לי אינטראקציה מגיעים ממקום אחר, עם דרכון טוב (לעתים יותר מהישראלי) ורקע כלכלי מבוסס יותר.

הסיבות לעזוב את ישראל כעולה רבות, וירידת עולים מכאן היא לא מצב של התקופה האחרונה- אלא תופעה שנמשכת שנים ארוכות.

לא משנה מהיכן הגיעו.

כמובן שיש את אלו שמנצלים את הקלות של קבלת אזרחות/דרכון ישראלי למטרה לא כשרה כלשהי, אני מדבר על התמונה הגדולה, מה שציינתי יציב ואיתן.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, מרק10 כתב:

יישנם המון אנשים שחושבים שיש לבטל את סעיף הנכד בחוק השבות ואני חושב שיפה שעה קודם.

ואח"כ הם רצים להוציא דרכון אירופאי על סמך שזה שסבאסבתא שלהם נולדו במדינה הרלבנטית. 

נכון שדרכון זה לא הגירה/ עליה , אבל הבנתם את הרעיון.

עריכה אחרונה על ידי שביט
  • אהבתי 2

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אני הגעתי לארץ ב 1991 וגם אז ושמעתי את אותם הדברים. העולים באו, קיבלו מענקים ואזרחות ועזבו.

גם אז האנשים באו בגלל שקרה משהו במדינת המקור, אז זה היה הכאוס של פירוק ברית המועצות, המצב הכלכלי הקשה והחסר ודאות, היום זה המלחמה.

וכן יש כאלה באים ועוזבים. ויש כאלה שנשארים, עובדים קשה, משלמים מסים וסוחבים את המדינה קדימה.  

כעת זה עוד מוקדם לדעת כמה אחוזים נשארו וכמה עזבו אבל כרגיל אוהבים להבליט את הרע והמעצבן ולא את הטוב והמועיל. 

• אהבתי 3

פורסם

לפני 20 שנה עבד איתי מהנדס סופר מוכשר. בחור שוודי שהתחתן עם ישראלית שנולדה בארצות הברית.

ישבנו פעם לשתות בירה ומישהו שאל אותו למה הוא חי בישראל, אם הוא יכול לחיות בשוודיה או באמריקה. התשובה שלו הייתה: אתם לא יודעים להעריך מה יש לכם פה.

זה היה לפני עשרים שנה. מאז הספיק לעבור לאמריקה ולהקים שם סטארטאפ או שניים וגם משך לשם כמה חבר'ה מהיותר מוכשרים שהיו פה.

לא שדד כלום מהמדינה. רק הבין איפה כדאי לחיות.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...