Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1098 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נדלקה לי נורה check engine בצבע כתום, בדקתי והחלפתי את כהל 1 ועדיין אותה נורה נדלקה אחרי שבועיים שהאצתי ברמזור.

בדקתי אין תקלות בכהלים האחרים , מה זה יכול להיות?  והאם שווה לי בכלל לתקן ולא לקנות משהו אחר ?

• לא הבנתי... 1
פורסם

מה זה אומר ״בדקתי והחלפתי כהל 1״?

חיברת סורק? הוצאת קוד תקלה? זה הדבר הכי בסיסי שצריך לעשות אם נדלקת נורת מנוע. היא יכולה להצביע על המון תקלות שונות. 

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם

הבן אדם בטח כבר התייאש מהכמות שאלות. החלפת כוהל תקין? אם החלפת ועשית הכל כמו שצריך תחליף פלאגים. ברכב שלך כל 90000 יש החלפה בפלגים של אירידום. אלא אם התקמצנו ושמו פלגים זולים או מזוייפים.

אפשר למשוך עם האורגינלים 120000 לא כזה מומלץ אבל ניתן😁. אם אחרי שהחלפת פלגים עדיין יש בעיות. לך למוסך. דרך אגב בקורולה רובוטית הדגם מנוע הוא 1zr-fe. ודגם הפלאגים הוא SC16HR11 או SC20HR11 כל חנות חלפים תדע להגיד לך ותקנה אירידום עדיף תשקט.

פורסם

אם התייאש מכמות השאלות אז שימשיך להחליף חלקים על עיוור, יזרוק עוד כסף ועוד זמן, בלי לסרוק קוד תקלה, ויחזור לפתוח עוד שרשורים של ״למה הנורה לא נכבית?״. 

כמובן שהאפשרות הכי קלה היא להגיד לך למוסך, אבל אם יפרט קצת מעבר אולי יוכלו לעזור לו להבין מה הכיוון של התקלה. 

• רעיון טוב! 1

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם

בלי לפגוע קצת הבנת הנקרא. הוא רשם בקצרה. בדקתי החלפתי ואין תקלות בכהלים אחרים. אז אלא אם הוא הלוחש לכהלים או לפלגים אתה מבין שהוא בדק עם סורק. ובנוסף הוא רשם קורולה רובוטית. אבל עדיין שואלים איזה רכב איזה שנתון הוא רשם קורולה רובוטית וקצת ידע או בדיקה קלה הייתה אומרת לשואל שהדגם הזה הגיע לארץ בעיקר בשנת 2008. זאת הכוונה שלי. הדבר היחיד שהוא לא עשה זה הצלבה של כהלים על מנת לשלול כהל מזייף. יותר זול להחליף פלגים. ולראות מה המצב של הפלאג שיושב בצילינדר מס אחד.

אגלה לך סוד קטן- לא תמיד הבעיה בכוהל או בפלאג. זה בדיוק מה שמוסך יעשה. אם זה לא ייפתר ימשיכו הלאה לבדוק את כל מערכת ההצתה של צילינדר 1 ואולי הצילינדר עצמו. כי אולי יש בכלל נזילת שמן לתוך הצילינדר ואז הוא עושה בעיות בהצתה.

אז כשלקוח מגיע למוסך ואומר החלפתי כוהל החלפתי פלאגים. הוא מרוויח כמה דברים מזה.

המוסך לא שורף זמן וכסף על חלקים שוב. 

המוסכניק מבין שיש מולו מישהו עם טיפונת ידע.

המוסכניק מתקדם הלאה במערכת ובודק רכיבים אחרים. 

אבל אם מעבר לכוהל ופלאג הבחור לא פתר את זה. כן לך למוסך. עקרון מאוד פשוט מנחה את כל העסק הזה. Kiss

Keep it simple stupid.

פורסם
בתאריך 11.6.2023 בשעה 20:24, אוריס 2015 כתב:

איזה רכב מדובר? שנתון? כמה ק''מ?

מדובר ברכב טויטה קורולה רובוטית 2008

316,245 ק"מ 

בתאריך 12.6.2023 בשעה 07:52, iEminem כתב:

אם התייאש מכמות השאלות אז שימשיך להחליף חלקים על עיוור, יזרוק עוד כסף ועוד זמן, בלי לסרוק קוד תקלה, ויחזור לפתוח עוד שרשורים של ״למה הנורה לא נכבית?״. 

כמובן שהאפשרות הכי קלה היא להגיד לך למוסך, אבל אם יפרט קצת מעבר אולי יוכלו לעזור לו להבין מה הכיוון של התקלה. 

בתאריך 13.6.2023 בשעה 23:09, פריג'י כתב:

יש תקלה בכלל? האוטו נוסע רגיל או לא? יכול להיות שזה סתם P0420 

הרכב נוסע , לא ממש רגיל , בהצתה ובתחילת נסיעת בהאצה קשה לו, למרות שזה קצת אופייני לרובוטי במעברי ההילוכים.

בתאריך 11.6.2023 בשעה 15:52, iEminem כתב:

מה זה אומר ״בדקתי והחלפתי כהל 1״?

חיברת סורק? הוצאת קוד תקלה? זה הדבר הכי בסיסי שצריך לעשות אם נדלקת נורת מנוע. היא יכולה להצביע על המון תקלות שונות. 

היית 3 פעמים אצל חשמלאי רכב , בדקנו עם מחשב 

בפעם הראשונה נמצא כהל 1 

הוא הוחלף, אחרי שבועיים בזמן נסיעה שהאצתי ברמזור נדלקה לי שוב אותה מנורה.

חזרתי שוב לחשמלאי בפעם ה2 , שוב חיברנו למחשב שוב אותה תקלה .

הפעם לקחנו כהל חדש אחר מקורי והצבנו בכהל 1 , אחרי שבועיים בזמן נסיעה ללא שום הקדמה נדלקה שוב הנורה.

בפעם השלישית אצל אותו חשמלאי 

עשינו החלפה בין כהל 1 ל2 

ושוב אחרי שבועיים שוב אותה תקלה, 

למרות שאז נרשם שיש בעיה עם חיישן חמצן , אין לי מושג למה הכוונה? 

החלפתי פלאגים מקוריים אולי לפני 4 שנים. אעשה לזה בדיקה מעמיקה מאוחר יותר.

השאלה שלי האם כדאי לתקן או לקנות רכב חדש ואשמח להמלצות

• תוכן חדש...